Keresés

Aktív témák

• Wodka

csendes tag

válasz zrubi #57 üzenetére

Atlagos felhasznalorol volt szo, nem pedig 24 oras ADSL es ceges halozatrol.

Ilyenkor termeszetesen szukseges es kell is, de otthon nyomok par jatekot, meg megnezem a mailjaimat, esetleg netezek par orat.
    Nem vagyok politikus, sem akarmilyen fontos ember ezert nem tolem fognak felnyomni pedifil kepeket a netre, hogy a ''hozzaerto'' birosag aztan engem iteljen el pedofilia vadjaval.

Megegyszer tehat:
    Velemenyemet tovabbra is fenntartom, miszerint az _egyszeru_atlagusernek_ nem kell paranoiasnak lennie. Ha van felnivalod, akkor legyel az, de ha ''csak'' egy egyszeru ember vagy, aki a netezik, akkor nem kell Linux-hoz tuzfal.

Cafoljatok meg, kovezzetek halalra, de ha meggyoztok, akkor alazatosan fejet hajtok elottetek.

• Wodka

csendes tag

Na akkor most biztosan sokak szamamra erdekeset fogok mondani, de otthoni, szorakozasra hasznalt gepre tuzfalat telepiteni szerintem paranoias dolog. Nekem SOHA nem volt, megsem lattam karat. Lehet, hogy voltak bent nalam, de semmi nem tortent. Ha nincsenek igazan fontos es top secret cuccok a gepen, akkor minek? Ja, es mire valo a CD iro?

Ez kb olyan, hogy a ranctalanito kremeket is 20 eves csajokkal reklamozzak. Tenyleg nagyon surun fordul elo, hogy az ember 20 evesen rancosodni kezd. :)

• Wodka

csendes tag

válasz Superman #46 üzenetére

Ki akarna meghekkelni egy Linux-os gepet? Maganszemelyeket csak lamer hekkerek hekkelnek, es azok is csak az ismert oprendszerrel rendelkezoket, hogy konnyen be lehessen jutni.

Egyebkent minek neked tuzfal? A kerdes komoly!

• Wodka

csendes tag

Mandrake 8.2 a telepiteskor megkerdezi, hogy milyen nyelvet es milyen billentyut hasznalsz, tehat a magyar ekezetek nem lehetnek problemak.

• Wodka

csendes tag

No akkor az en tapasztalataim roviden.

Kb egy honapja kezdtyem el Linux-ozni. Felnyomtam a gepre egy Mandrake-t, ami nagyon jo volt, konnyu telepites (teljesen grafikus, mindent felismert, stb), aztan egy Red Hat-ot, ami ugyanugy sikerrel jart. Sokmindent kerdezett, de mert tudom mit miert kerdez, igy nem volt vele gond.
    Probalkoztam Debiannal, de az X valamiert nem jott be, parancssorosan meg megsem kellene... Nem foglalkoztam vele tul sokat, ketszer megprobaltam, nem sikerult. Lehet, hogy a gep a baja, mert egy 233 MMX, ATi Mach64 videoval. Nem sikerult, nem baj, majd megprobalom masik gepen.
    Lassuk a kovetkezot: Redmond Linux: Nagyon szep, WinXP-hez hasonlit (de csak hasonlit, nem masoltak le egy az egyben), de hibas, mert fagyizik. Ezt irtak is rola, de gondoltam kiprobalom. Ezen a regi gepen rohadt lassu.

Tehat eddig 4 disztribet probaltam ki, a Mandrake tetszett a legjobban, ugyhogy azt visszateszen hamarosan, es az alatt tanulom meg a Linux csinnyat-binnyat.

Ja a telepitesekrol annyit, hogy a gepen volt egy Win2000 es Win98, ami melle raktam fel a Linux-okat, minden megmaradt, mindig minden latszott rendesen, nem rontotta el a fajlrendszereket. A particionalast Partition Magic-kel vegeztem, azok kozul is az 5-os DOS-os verzioval, ami rafer egy floppyra. Azzal megcsinaltam a Linux particiot es a Linux swap-ot, ezekre meg siman felment az osszes Linux, ezert nem ertem, hogy kesobbi Partition Magic-ekkel mi lehetett a problema.

Aktív témák

Hirdetés