Keresés

Aktív témák

• semtex01

csendes tag

Hello Megint!
    Közben sikerült megoldani a fenti problémát, csak másik fordítót kellett használnom. Viszont lenne még egy kérdésem, hátha ennek nagyobb sikere lesz:
    Hogyan lehet azt megoldani, hogy a send és recv egyszerre menjen? Magyarán ne úgy legyen, hogy küld,fogad,küld,fogad.... Hanem tudjon küldeni is akárhányszor miközben folyamatosan fogad. A fogadást meg lehet csinálni setsockot-tal, hogy legyen raja egy minimális időzítő, de az adat beolvasásánál (scanf, gets...) hogyan lehetne azt megoldani, hogy a figyelés és az adatbeivtel egy időben történjen?

• semtex01

csendes tag

Sziasztok!

Linux alatt irtam egy progit, ami tulajdonképpen egy chat-program. Frankón megy is. Windowsra át kell írnom, mert akinek kell, az ragaszkodik a windowos alkalmazáshoz...
    Átírtam a megfelelő dolgokat (winsock.h, WSAStartup...) es a fuggvenyek (socket,bind...) szabvanyosak maradtak. Aztán le is fordul, de amikor futtatom, akkor a socketet létrehozza, de a bindelésnél azt a hibaüzenetet adja, hogy bad file descriptor. Próbáltam nézni MSDN-ben, de miért is lenne erre utalás...
    A fordító Visual Studio 6.
    Légyszi, ha valaki tud, akkor adjon tanácsot, hogy mi a rák lehet a baja...

Aktív témák