- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Aktív témák
-
semtex01
csendes tag
Hello Megint!
Közben sikerült megoldani a fenti problémát, csak másik fordítót kellett használnom. Viszont lenne még egy kérdésem, hátha ennek nagyobb sikere lesz:
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a send és recv egyszerre menjen? Magyarán ne úgy legyen, hogy küld,fogad,küld,fogad.... Hanem tudjon küldeni is akárhányszor miközben folyamatosan fogad. A fogadást meg lehet csinálni setsockot-tal, hogy legyen raja egy minimális időzítő, de az adat beolvasásánál (scanf, gets...) hogyan lehetne azt megoldani, hogy a figyelés és az adatbeivtel egy időben történjen? -
semtex01
csendes tag
Sziasztok!
Linux alatt irtam egy progit, ami tulajdonképpen egy chat-program. Frankón megy is. Windowsra át kell írnom, mert akinek kell, az ragaszkodik a windowos alkalmazáshoz...
Átírtam a megfelelő dolgokat (winsock.h, WSAStartup...) es a fuggvenyek (socket,bind...) szabvanyosak maradtak. Aztán le is fordul, de amikor futtatom, akkor a socketet létrehozza, de a bindelésnél azt a hibaüzenetet adja, hogy bad file descriptor. Próbáltam nézni MSDN-ben, de miért is lenne erre utalás...
A fordító Visual Studio 6.
Légyszi, ha valaki tud, akkor adjon tanácsot, hogy mi a rák lehet a baja... -
Szalma
őstag
-
faster
nagyúr
De miért kellene parancssori kapcsolókat használni, amikor egy shift+f8-ra ott a project options ablak? Én is sokat használok konzolt, de nem értem, minek kéne erőltetni, amikor ugyanarra a célra van egyszerűbb/gyorsabb megoldás is. A Visual C++ annak jó, aki szereti az IDE szerű felületeket. Én szeretem, és ebben a környezetben mindenféle parancssori kapcsoló használata nehézkes, de nincs is rá nagyon szükség.
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
áttudom érezni... én gcc-t hazsnáltam, és linux alatt olyan szépen lehetett socket programozni hogy magam is meglepődtem mikor először csináltam.. erre most windows alatt.. feltettem eddig a Visual studiót, meg azt az SDK-t kb 1.5 giga eddig és még nem megy... de ezt a lib dolgot kipróbálom, köszi..
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #3 üzenetére
igen emlegettek valahol egy lib file-t, talán ezt: wsock32.lib
windows programozásban nem vagyok annyira járatos, szóval fogalmamsincs hogyan kell ''hozzáfordítani'' -
Szalma
őstag
(Csak beleröfögnék, hogy ha nem VC-vel próbálkoznál, lehet gyorsabban haladnál... A Digital Mars C fordítójához is megvannak a win32-es header fájlok...
Egyéblént szerintem a lib hiányzik neki, fordítsd bele!)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Hihetetlenül lassú vagyok...
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
UP!
-
[Kovi]
tag
Linux után windows alatt is megpróbálkoztam a socket programozással, és rögtön az elején problémákba ütköztem... az msdn.com-on lévő kis példa kódo próbáltam futtatni és még azt sem sikerült:
#include <stdio.h>
#include ''winsock2.h''
void main()
{
WSADATA wsaData;
int iResult = WSAStartup( MAKEWORD(2,2), &wsaData );
if ( iResult != NO_ERROR ) printf(''Error at WSAStartup()\n'');
return;
}
a hiba pedig amivel visszadobja:
error LNK2001: unresolved external symbol __imp__WSAStartup@8
Windows XP+SP2 alatt rpóbálom Visual Studio 6.0-val... és telepítettem a The Microsoft Platform SDK -t is amit az msdn-el írtak hogy kellhet, de ez sem segített.. egyszerűen nem értem mi lehet a baj...
Aktív témák
Hirdetés
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest