Új hozzászólás Aktív témák
-
japy
őstag
válasz
attilav2 #26524 üzenetére
Amit írsz az elméletileg lehetetlen!
Hogyan terjed a GPS jel?
A GPS jelről fontos tudnunk, hogy látósugárként terjed. Tehát áthatol a felhőkön, üvegen, és műanyagon, de az épületek falain, vagy pl. a hegyeken
nem tud áthatolni. Ezért nincsen a lakásban GPS vétel, azonban elmodható, hogy az autó szélvédő mögött általában igen jó vételi viszonyok vannak. (kivéve fémgőzölt szélvédőnél, mely zavarja a vételt és így a GPS képtelen lesz pontos helymeghatározásra. Ebben az esetben használjon külső antennát !
Ja, ez egy idézet egy szakmai topikból! -
-
-
Burt1793
veterán
válasz
attilav2 #26045 üzenetére
A sportstracker megy net nélkül is, elég, ha otthon mész fel netre és akkor rátölti a térképet a trackedre.
Én régen így használtam pl az s2-vel, mert nagyon merült mobiladatkapcsolattal és nem bírta volna ki a napi kerékpártúrát vagy gyalogtúrát. Persze nem nagyon használom erre a telefonjaimat, van normális garmin gps, ami napokat bír így.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #26045 üzenetére
Hát a VS az csak kell neki. De valahova pakol fel .vhd fájlokat az emulátorcsomag, és ezeket virtualboxban, vagy a ms egy parancssoros tooljával el lehet indítani VS nélkül. Csak a VS van vagy 6 giga
de mindegy ha máshogy nem megy.
Burt1793: Mondok egy droidos offline trackert OpenGpsTracker, offline ment gpx kml formátumba tracket, csak a térképhez kell net, de ha nem tudja betölteni a térképet akkor is működik, van pillanat/állj lehetőség.
-
-
MarQs
senior tag
válasz
attilav2 #25982 üzenetére
Jól írja baji! A HERE Maps térképek mehetnek mem.kártyára! Az alkalmazások által írható tárhely pedig dinamikus! Telenyomhatod appokkal és a járulékos fájljaikkal a belső tárhelyet, ameddig csak a takaród ér, a Tárterületsegéd pedig részletesen listázza mi mennyit kért belőle.
Amúgy a telepített progikat is át lehet helyezni microSD-re, szal, nem zárnám ki a lehetőséget, hogy akár a túratérképek is landolhatnak ott! Tegyél egy próbát vele, engem is érdekelnek a fejlemények! -
Bukk900
őstag
válasz
attilav2 #25924 üzenetére
A NaviComputer működik a mobac-ban generált szlovák térképpel, onedrive-ból átmásolva az .nmap fájlt.
A wifis szinkron azért kell, mert wp alatt nem lehet hozzáférni kábellel, vagy fájlkezelővel a programok által használt könyvtárakhoz. Pl. egy youtube klienssel letöltött videó sem másolható át máshová.Ez a freemap.sk kiegészítés működik a navimapperrel, de a mapsources.xml-t átlőve a telefonra már csak egy szürke semmit hoz be, itt valamit még állítani kell...
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #25931 üzenetére
Zoomlevel 16-ig tölthető le a freemap.sk hiking térkép. 17-18 nál már errort dob a navimapper. De a 16-os nagyítási szint is bőven elegnedő ahogy nézem.
Arra kiváncsi lennék hogy a navimapper egy publikus könyvtárba másolja a belső memórián a térképeket vagy
valami olyan részére a tárterületnek ami csak az alkalmazásoknak hozzáférhető, a felhasználónak nem, és ezért van a navicomputerben csak wifis szinkronizálás. Mert a legedvidensebb az lenne ugye ha kábellel egyszerűen át lehetne húzni a telefonra a legenerált térképfájlokat, android esetében ez természetes, és a locus elég sok mindent tud, többek közt logolni az útvonalat. Kissé el vagyok bizonytalanodva, wp-re még hivatalos youtube sincs, a rising star és a simple appot sem készítették el wp-re. Meg lumia 730-nál ott van az amoled beégés eshetősége, nomeg az ára. A redmi 1S kb feleannyiba kerül de IPS és nem éghet be, viszont gondok vannak a szoftverrel, de ha nem jó a gyári akkor cyanogenmodot is rakhatok rá, és a hivatalos youtube alkalmazás is az android illetve a redmi 1S mellett szól, mert a hivatalos android yt alkalmazással birom irányítani a médialejátszó szintén hivatalos yt alkalmazását, nem tudom hogy a wp-s yt alkalmazások képesek e erre. Egy wd live streaming-om van és itt az androidos yt simán összetársítható a yt leanbackkel, nem tudom ez wp alatt menne e, elég nehéz a L730 és a remdi 1S között dönteni. -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #25926 üzenetére
Azért kellett némi kombinációs készség hogy kiguglizzam az url-t, nem kínálta tálcán a kereső, először a sima autótérképes szlovákia tile url-je volt meg, majd aztán egy másik találatból kiderült hogy a hiking térkép urlje néhány betűvel eltér a simától, de megvan és betölti a navimapper, ez a lényeg
Amilyen sok szívás ezzel a wp-vel van megedzi az embert. Azért remélem a mobacos térképek is működnek majd a navicomputerrel
mert a mobacnál a térképforrások rendszeresen frissítve vannak, de *.jar fájlokban tárolódnak ami egy bináris valami, és nem olvasható ki belőle a tile url -
Bukk900
őstag
válasz
attilav2 #25734 üzenetére
Van és én jobban szeretem használni, mint a locust. Van saját térkép készítője, de a mobac-os térképek is jók hozzá. Navicomputer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Viccrovat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest