Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Bocsáss meg! De ne add a tájékozatlan rajongót. Jobban tudod mint én.
Csak egy ugyanolyan gépet szeretnék összehozni, mint a mellette levő Win7 gép. Nem többet!
Először egy friissen letöltött Win10 verzióval kezdtem. Ledörgöltem!
Van egy 2016 ban készített telepítőlemezem. Feltelepítem, nagyjából rendben van, vgy majdnem minden. "Tudatos" felhasználóként frissítettem. Oda a hálózat a testreszabás a startup, meg a jó ég tudja micsoda amibe nem botlottam még bele. Nem véletlen van tele az internet frissítésblokkoló programokkal. Nehéz szívvel, de úgy néz ki használnom kell valamelyiket. Mindig ódzkodtam az ilyen "gépjavító" programocskáktól. Azelőtt úgy volt jó a Win ahogy volt.A nejem laptopját viszont már nem merjük frissíteni. Sokba van a telefon Németországba. Eredetileg WIN7 es gép volt és az ingyenes időszakban került rá a Win10.
Pozitívum, gyors (nagyon) és az összes kütyümet könnyen lehetett telepíteni, pedig éltes darabok. A hozzávaló kezelőprogramokat is.
Csendben megjegyzem én még a Win7es topikba sohasem írtam, csak néha olvastam.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ilyeneket szoktak emlegetni fórumokon, redditen:
ha buildváltás akkor elszáll a nyomtató, driver kavar (17XX időkben a HP printeremet nekem is kellett, 18XX már jó volt, más driver probléma nem volt, és dicséret mindenféle módon frissítettem az idők során WU-n keresztül, ISO-ból in place upgrade, upgrade assistant is, mindenhogyan rendben lezajlott)
úgy kell visszamókolni a régi gyors képnézőt (az új UWP Photos app "élménye" átlagusernél 5400RPM vason idegőrlő lehet adott esetben)
1803 homegroup megszűnt (nekem nem hiányzik)
magára hagyott funkciók system image készítés, SMB1, legközelebb majd My People stb. (nekem nem hiányzik)Win7-hez képest kiherélték az elemek testreszabása menüt (színkeverő és szövegméret állítás lassan került vissza, a többi elem nem)
1709-nél file explorer nézetnél kivették a fájlnevek elrejtése opciót (ezt eléggé bánom, képes mappáknál tök jó volt!)
1703 kivették az Edge függőleges olvasónézetet (azóta csak a szar tördelésű vízszintes tabletes nézet van, 1607-nél még normális volt, opcióként miért nem maradhatott?)
Windows 8 és 8.1 szinkron jobban működött, tudta még a start menü csempéket is, most a böngészőjük kedvenceit se tudják megbízhatóan szinkronizálni (nevetséges amikor a Chrome perceken belül csinálja hibátlanul)
valamikor kivették a OneDrive files on-demand funkciót, évek kellettek visszategyék (örültem is végre)
task view nézet animáció 1709 még normális volt, 1803 timeline bevezetés óta lassú darabos lagfos (1809 is)
Buildváltáskor az új funkciók mellett mindig vannak kisebb-nagyobb kellemetlen meglepetések is.

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Arc Raiders
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest