- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #103385 üzenetére
Nyilván van lopott kód is a piacon, de emiatt mindent és mindenkit egy kalap alá venni, bűnözőnek beállítani, kriminalizálni az egész átruházási eljárást, az rendben van?
Semmi gond. Ha valakire véletlenül MAK kulcsot sóznak rá, és 2 hónappal az első telepítés után kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?
Mert a korábbi kérdésre se írt senki értelmes választ. Szóval a laikus Gipsz Jakab vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?
(A méregdrága Retail-nél boldogan megoldják az aktivációs problémát, amit írtam ott példaként ott max. elmosolyodnak.) -
törölt tag
válasz
liszi70 #103367 üzenetére
"Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más." Ez óriási, be lehet zárni a jogi egyetemeket, sakk-matt hiszen liszi70 szerint valami legális akkor az úgy is van, mindegy a szerződés mit ír és úgyse ellenőrzik komolyan.
Először reklamálsz írjunk tényeket, belinkeljük az állításod cáfoló szerződést, amire azt mondod a te felfogásod erősebb. Értem! A politikusok is így csinálják.
Hát ilyen hadovát
úgy érzem a kifárasztásos vitázás játékosa vagy, tényleg fejezzük be mert sértődés lesz a vége ilyen dolgokra már nem lehet normálisan reagálni.
Kérdésedre: nem egészen igaz az MS-nek semmi baja az ilyen-olyan kulcsokkal, folyamatosan szokták tiltogatni az érvénytelen kulcsokat (főleg vadonba kikerült MSDN volume kulcsokat, egyik szomszédom Win8.1 rendszerén múlt héten lőtték le) és még külön figyelemfelhívó oldaluk is van, valamint tudod szerencsére a többség garantáltan eredeti kulcsot használ hiszen a többség előtelepített gépet vesz illetve már nem az otthoni Windows a fő profiljuk (hanem Vállalati bevétel, OEM partnerek, Azure, Office) ezek miatt nem annyira éri el Redmondban az ingerküszöböt az otthoni licence téma. Ahogy az Adidas sem vadászik éjt nappallá téve az ilyen-olyan árusokra. Ahogy az autó is működik jogsi nélkül és nem mindenkit állít meg a rendőr, ettől még.... Ismételve attól hogy működik egy kulcs még nem biztos legális.
"akkor nektek mi bajotok vele?"
Szintén ismételve: biztos láttad néhányszor már leírtam nekem aztán mindegy ki milyen kulcsot vesz és használ
Viszont amikor valaki megkérdezi adott kulcs kóser-e, akkor hogy ne csak az ilyen-olyan hadova "érveket" lássa, páran le fogják írni a jeleket, linkelni a feltételeket és döntsön aszerint. Ha a napszemüveg topikban lennénk és valaki azt kérdezné facebookról a Ray-Ban 20-30x olcsóbban a gyártói árnál vajon kóser akkor is felhívnám a figyelmét arra a jelek alapján minimum furcsa a dolog.
Tudod nem mindig az van, hogy örülünk az okosba' szerzett dolognak, van úgy hogy tényleg rendes termék kell hivatalos helyről megfelelő papírral. -
CirrMee
addikt
válasz
liszi70 #103369 üzenetére
A hasonlatod annyiban sántít, hogy te az ajtódat nyitva felejted, de a MS mind a két szárnyat szélesre tárva direkt nyitva hagyja, mert hosszú távon valószínűleg jó neki ha besétálnak a lakásába és laknak (szerinted "lopnak") ott.
Jó, akkor szándékosan hagyom nyitva. Attól még ha belépsz, majd onnan viszel valamit, akkor is lopás.
-
CirrMee
addikt
válasz
liszi70 #103367 üzenetére
Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi.
Meg a nagy fenéket.
Gondolom licensz szerződést te sem olvastad. Azzal meg ne gyere, hogy elmegy úgy is, kb olyan a szitu, mint ha a nyitva felejtett lakásomból lopnál, kb azzal a felütéssel, hogy hiszen megengedtem, különben nem hagytam volna nyitva. -
törölt tag
válasz
liszi70 #103355 üzenetére
"Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl."
Oké. Tegnap még te magyaráztad, hogy születnek ezek a kulcsok leamortizált gépekkel mennek az "újrahasznosítóba".
Ha szerinted se új, se használt nincs akkor hogyan nevezzük?
"de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért"
Micsoda indoklás.
Miért is a letorrentezett warezzel veted össze a 3K-t és nem MS vagy hivatalos partner saját árával?
MS szempontjából minél több a 3000? Az MS-t ugyanúgy kár éri ha warezolsz és akkor is ha nem tőlük, hivatalos partnertől veszel hanem sufnicégtől.
"Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?"
Én például Windows 8 megjelenéskor 30 euróért vettem Pro kulcsot, eléggé kedvező ár volt, de nem összegtől függ elsősorban hanem mert az MS hírlevél alapján akcióban hivatalos MS partnertől, MS customer service-en keresztül történt, mondom ha a bukaresti eladó is megfelelő számlát küld és a kulcsot nem tiltják le Redmondból soha akkor hajrá.
"a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is"
Ezt miből sikerült megállapítanod? A működik és legális két külön dolog.
Ha elolvasod a feltételeket látod benne a te állításod vagy inkább az ellenkezőjét?
A sikeres aktiválás nem jelenti annak megerősítését, hogy az adott szoftver eredeti, vagy hogy megfelelően van licencelve. Ön nem iktathatja ki és nem kerülheti meg az aktiválást. Annak megállapításához, hogy az Ön szoftvere eredeti-e és megfelelően licencelt-e, az (aka.ms/genuine) webhely nyújthat segítséget. [link]
(még egyszer: engem hidegen hagy ki milyen kulcsot vesz, nem vagyok se jogász se ellenőr, magánemberként otthonra kutya se vizsgálja, jogodban áll nem meggyőződni arról mit is veszel és kitől, csak ilyen hasból írt "érveket" ne találjatok ki amikor feketén-fehéren ott az ellenkezője a szerződésben... arra is kíváncsi lennék hányan olvastátok el a sokat emlegetett Európai Bíróság döntést milyen feltételek vonatkoznak a továbbértékesítésre)
-
cigam
titán
válasz
liszi70 #103290 üzenetére
egész biztos, hogy többségük legális, és hivatalosan leválasztott kulcs
Te ezt honnan tudod ilyen biztosan?! Pontosan honnan van "leválasztva"? Miről?
És igen, csalónak gondolok mindenkit aki 3k-ért árul W10pro licence kulcsot. Ez annyira a földtől elrugaszkodott ár, hogy a fal adja a másikat. -
cigam
titán
-
TRob1
veterán
válasz
liszi70 #103280 üzenetére
" hiszen nyilván eljutnak hozzá az adatok" - Sőőőt! Eleve a szervereiken tárolják az aktivációt adott gépekhez.
Tehát mindig megvan nekik minden, mégsem tiltják. Valami oka csak van. És ha Ők engedik, nehogy már egy egyszeri júzer kezdjen ezen kötözködni vagy akár csak filozofálni...
(#103274) JamesHun:
Én nem adok el, én max vásárolok. És ha teszem azt veszek pl. emagról egy Sony tv-t olcsón meg egy Husqvarna sövényvágót olcsón és mellé egy win10et meg egy office19-et olcsón, és még működnek is, nehogy már kételkednem kelljen az eredetiségükben. ÉS neked sem kell. Ha szerintem a Sony tv és a Husqvarna sövényvágó eredeti, akkor szerintem a win és az office is. Ennyi. És mint egyszeri felhasználó, örülök míg működnek, és hogy milyen jó "bótot" csináltam. ÉS eszembe sem jutna bármiféle illegalitás. Ha egyszer jön MS és tilt, akkor meg már elkezdek a tv-n és sövényvágón is agyalni, nem e véletlenül vmi sufniban összerakott junoszty tv-t sonyra festve meg vmi dzsunkán idejövet összerakott sövényvágót vettem-e a hamis ms termékek mellé... -
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #102780 üzenetére
kiismerted a rendszer minden apró elemét
Haha, I wish (egyébként baromira nem is célom, szerintem nem sok ilyen ember lehet a világon). Inkább picike szelete lesz az, csak ami zavar, azt megoldom.amíg én megtalálnám azokat a beállításokat ... annyi idő és energia ráfordításával 2x viszem el nyaralni a családomat
Igen, ezzel gyakran találkozom, nagyon sokan rettenetesen rosszul "keresnek" a neten, ha egyáltalán, valahogy elkerüli őket az információ.
Egyébként miért nem kéred/fizeted meg pc-szervices ismerőst? Oh wait...Néha azt érzem, valami nem stimmel a windows felhasználóbarátságával, mert egyes esetekben emelt szintű "pilótavizsga" kell a bugok elhárításához.
Ó, ne érezd a Win-t kivételezettnek. Egyébként van akinek a hibákkal való szívás platformfüggetlen élmény, bugmágnesnek hívom a jelenséget -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #102780 üzenetére
Teljesen igazad van,de tegyük hozzá,hogy a shut down gomb a start menüben 2006 (Vista) óta disz mert alapbol akkor kezdte el ezt a methodust az MS
Megoldás a fenti problémákra? Brand gép elöretelepitve,nem dzsunka hardwarekböl /driverekböl összetákolva és láss csodát minden müködik
Hátránya ,hogy zsebbenyulós müvelet -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #102775 üzenetére
Nekem tök mindegy, hogy az az 1-2 progi ami épp kell, betöltve ott van-e egyből, vagy én klikkelek rá.
Másnak meg kényelmesebb ahogy én is használom, ez vana hálózati megosztásra gondolok, ami esetleg beindíthatja
Bizony, többek között ha nincs jól beállítva a hálózat, egy kósza WoL packet és már ébred is a gép.
Nálam nincs ilyen probléma, utoljára a HomeGroup alatt találkoztam vele, de az már a múlté.számos gépet hoztak be hozzá, ami alvó módból egész egyszerűen nem ébredt fel. Nem tudom, hogy van-e itt másnak ilyen tapasztalata
Jelenaz egyik gépem pontosan ezt csinálta. Egy BIOS beállítás okozta, de lehet akár driver probléma is (nagyon ritka esetben vmi hw nem támogatja). Miután kisakkoztam a beállítást, gyönyörűen működött és azóta is
Azért mert valaki nem akarja/tudja megoldani a problémát (és helyette kevésbé kényelmes workaroundot alkalmaz), nem jelenti automatikusan azt hogy lehetetlen, de ehhez a konkrét esetet kell ismerni.
(Nem emlékszem hogy találkoztam-e olyan géppel, amivel végül ne oldódtak volna meg az ilyen jellegű problémák.) -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #102713 üzenetére
Mit miért?
azt sugallják, hogy nem jó, "korszerűtlen", kerülendő a teljes kikapcsolás
Mert így nem kell mindig minden szirszart újra megnyitni?
Gondolod szórakoztató lenne minden egyes alkalommal a hosszabb felkeltés helyett kivárni az indulást majd utána megvárni amíg elindul a fejlesztőkörnyezet, adatbázishoz progi, webservice-hez progi, böngésző a nyitott tabokkal, stb?
Elég havonta a frissítés után, egyébként baromi kényelmes ott folytatni ahol abbahagytam.
A kerülendőt senki nem mondta, ahogy írták megvan a szerepe.(#102715) qqcqqc:
Hidd el, két alvó géppel és egy 0-24 NAS-al a top legkevesebbet fogyasztók között vagyok.
Nyilván egy megfelelően védett elektromos hálózat az alap, ha ez nincs, szerintem nem az a megoldás hogy akkor mindent áramtalanítasz (mi van ha pont be van kapcsolva?). A kikapcsolgatásnak itt pont erős workaround szaga van
Egyébként a hibernálás után pont 0 áramot fogyaszt és áramtalanítható. -
válasz
liszi70 #102713 üzenetére
Mert ők így gondolják. 😁
Ên meg kikapcsolom. Minek fogasszon áramot, amikor tíz órát nem vagyok otthon. Ja és éjszakára is kikapcsolom. És áramtalanítom az egész rendszert egy kikapcsolható elosztóval. Így az én gépem túlélte a villámot, a szomszéd alvó gépe végleg elaludt... -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #102591 üzenetére
Az pedig alapvetés volt számomra, hogy nálad egészen biztosan tökéletesen működik a hálózati megosztás
Ez eddig okéahogy az egész windows univerzum minden egyes atomi részecskéje.
Itt már egy kis sértettséget érzek, de legyen igazadEgyébként nálam pl. nincs bekapcsolva az Automatic Removal (bizony, ez az SMBv1 alatt van). Persze nem derül ki ott mi a helyzet, mert szeretitek rébuszokban és rejtélyekben leírni hogy mi a probléma, hogy jelentkezik, mit próbáltatok, stb.
Sok szerencsétPS: lehetővé teszi != ajánlja, de ez már high science
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #102339 üzenetére
PONTOSAN ezt vette figyelembe a Microsoft mikor megalkotta a Windows 10 frissítési mechanizmusát, és az egész biztonsági rendszerét:
- aki bújt aki nem előbb utóbb FRISSÍT ha cigánykereket hánysz akkor is
- a Defender-t NEM könnyű kiiktatni ha nem telepítesz külső védelmet akkor főleg4 év alatt ezeken az elveiken fokozatosan engedtek és a legfrissebb build már tényleg frissítésügyileg is jól kontrollálható de persze ezt annak mondani aki mondjuk még a 1709-en van fölösleges.
Vagy aki SOHA sem kapcsolja a ki a gépet vagy hagyja magára élő netkapcsolattal hanem amikor leül elé akkor egyből játszik, dolgozik akármit csinál és ha feláll akkor már lövi is le alvóba és ezt előbb utóbb nehezményezni fogja a Windows is és kénytelen frissítéseket keresni azokban a "vészterhes" pillanatokban is amikor épp a gépen alkot a felhasználó.
Nekem órákat van a gép IDLE módban - se billentyűzetet se az egeret nem baszogatom de a gép be van kapcsolva - és ez alatt mindent megcsinál amit kell.
-
Geth
veterán
-
lck
senior tag
válasz
liszi70 #102318 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá - és tényleg, tényleg, tényleg nem akarok és nem is fogok ezzel semmiféle vitába kezdeni - az Arch Linux - kernelestül + felületestül max. 5 perc alatt lefrissíti önmagát. Ami ugye gyakorlatilag a rendszer lelke és felér egy windows nagy-frissítéssel. Természetesen akkor indul újra amikor a felhasználó szeretné. Aztán sitty-sutty hibátlanul lezajlik.
Ennek tükrében el lehet gondolkodni hogy ez a semmirevaló frissítési rendszer az user errorja-e vagy a nagyságos operációs rendszer alkotóié. És mi lenne manapság elvárható.
Ez a szerencsétlen cég annak idején winfon-nal is ugyan ezt csinálta, 3-4 órát kellett a frissítésre rászánni, ami egy hasonló esetben androiddal 10 perc volt. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #102318 üzenetére
Azért az, hogy ha netán még aktív használat közben is kezd el frissíteni, nem feltétlen jelenti azt, hogy megbénít mindent. Max. valami nagyon gyengye, szar hardvert akaszthat le annyira, de normál esetben, egy megfelelő vason attól még simán lehet közben használni a rendszert és a programokat. Például én sem bámulom végig a frissítést, akár összesítő, akár funkció, hanem használom közben a rendszert, majd ha végzett a telepítés 1. fázisával, akkor újraindítom, amikor nekem aktuális. Apropó újraindítás... A "ne kapcsolja ki a számítógépet stb. szöveg" újraindítás után szokott lenni, amikor az update 2. fázisa fut. Viszont arról egyrészt tájékoztatni szokott a W10, másrészt eleve ott a 18 órás aktív időszak, amit beállítva nincsen automatikus restart. Plusz amúgy is ütemezhető az újraindítás, sőt akár 1 héttel későbbi egyéni újraindítási időpont is megadható. Vagyis akkor miért is indult újra, netán a pénztáros nyomott rá külön, ha igen, akkor miért is pont munkaidőben, miért nem tudta előtte / utána elintézni? De persze nyilván mindig csakis a víz lehet a hülye, ha a kacsa nem tud úszni, evidens...
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #102295 üzenetére
Itt ugye nem derült ki, hogy milyen Windows 10 verzióról és kiadásról van szó, pontosan milyen frissítés történt, rendszeresen frissítve volt-e rendszer, vagy hetek, hónapok óta nem, stb. De az a leírtakból kb. elég nyilvánvaló, hogy nem lehetett ott semmi komoly felügyelet, rendszergazda meg ilyesmik, láthatóan nem álltak a helyzet magaslatán... Aztán 1 db havi összesítő frissítés telepítése normál esetben nem tart 1 óráig, max. egy komplett build upgrade. Ha itt az előbbi ment ilyen döcögősen, akkor ki tudja milyen ergya, lassú hardveren, lassú internetkapcsolat mellett, stb...
"egy operációs rendszer miért enged ilyen elcseszett beállítást alkalmazni"
Szerinted miért vannak az egyes frissítések, csak dísznek, meg hogy azokat egyáltalán ne kelljen előbb-utóbb telepíteni? Szerinted az OS honnan tudja azt minden egyes pillanatban, hogy neked éppen pontosan mikor aktuális egy frissítés? Szerinted miért van az aktív időszak, frissítések késleltetése stb., hogy szükség esetén meg tudd neki mondani, mikor akarsz / nem akarsz frissíteni? Szerinted normális helyeken, ahol van megfelelő rendszerfelügyelet, netán mindig munkaidőben megy a frissítés kontrollálatlanul? Ha vannak elérhető frissítések és ha már a kontrollálásra, a halasztás beállítására nem voltak képesek, akkor a frissítést miért nem tudták a boltban kezdés előtt, vagy előző nap elintézni, mert ugye vélhetően nem pont akkor lett kiadva és jelent meg a Windows Update-en?
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 TRob1
SOHA nem csinál ilyet a Windows. Olyat csinál, hogy mondjuk sietnél és a gépet is vinnéd mondjuk mert Notebook és leállítod és leállítás közben elkezdi frissíteni magát vagy akár olyan is, hogy bekapcsolás után. De hogy aktív munkamenet közben olyanról nem tudok.
Valószínűleg tényleg az lehetett, hogy egyszerűen a végletekig halasztották a frissítést, lehet a gép SOHA sem volt leállítva mindig csak altatva stb. és ez lett az eredménye.
-
Kékes525
félisten
válasz
1. Mert a rendszergazda hanyag volt. Lehet szabályozni a Frissítés időpontját.
2. Mert nem lehet felkészíteni a totálisan hozzá nem értőkre. Egy rendszergazdának ezt tudnia kell. Nem igazán tudom, hogy te milyen lehetőséget választanál, ami ilyet nem okoz, de mindenki másnak is megfelel.
3. Attól függ, hogy hol tartott a frissítés. Lehet, hogy rendszer-visszaállítást kellett volna csinálnia, mert eljött volna a halál (kék színben
).
-
TRob1
veterán
válasz
Én csak arra tippelek hogy ilyen helyeken mindig mindenki csak siet haza meló után, ezért folyton csak halasztgatták a frissítést. Aztán egyszer lejárt az idő, és nem lehetett tovább halasztani...
ui: Kezdetektől használom a win10-et több gépen is, még SOHA nem történt velem olyan hogy csak úgy elkezdett volna frissíteni miközben valamit csinálok. Igaz, én nem is halasztgattam soha.
-
Kékes525
félisten
válasz
liszi70 #102086 üzenetére
Jó kérdés.
Amúgy a Windows-nak nem tartozik az alapfeladatai közé a nagyon hatékony keresés. Olyan van benne, ami a legtöbb ember számára bőven elegendő. Aki jobbat akar, annak ott vannak az adott célra fejlesztett célszoftverek, mint a keresésre az Everything.(#102089) King Unique
Az Everything-nenk nemcsak a sebesség az előnye, hanem a nagyom kifinomult keresési feltételek, ami tovább növeli a keresés hatékonyságát. Sőt még bookmarkok is készíthetők a gyakori keresésekből.
(#102092) Geth
Egy useres környezetben nagyon ajánlatos.
Amúgy attól, hogy megtudod magyarázni a sebesség okát, még nem csökken a program hatékonysága.
Másrészt ha már több useres környezet esetében (jogos) kifogásokat is találsz a használatára, ez még nem magyarázza meg azt, hogy a Microsoft miért nem alkalmaz hasonló technikát, mivel ebben az esetben is megoldható lenne a megfelelő jogosultság kezelés, például azzal, hogy korlátozásokat vezetne be a találatokra több useres környezetben. Kereséskor lekérdezhető az adott felhasználói fiók és csak azokat a találatokat jelenítené meg, ami engedélyezett az adott felhasználónak. Microsoftnak sokkal könnyebb lenne egy ilyen korlátozás megírása, mint más cégeknek, mert mégiscsak ő ismeri legjobban a Windowst. -
Geth
veterán
válasz
Ha ezt a feladatot egy ingyenes, pár megás, portable progi pillanatok alatt kapásból elvégzi, akkor miért nem lehet egy ilyet vagy hasonlót beépíteni egy több tízezer forintos, hatalmas csapat által fejlesztett operációs rendszerbe, mint amilyen a Windows10?
Szívesen elmagyarázom
Ez a progi (és még pár másik is, hasonló képességekkel) az NTFS filerendszerek MFT tábláját használja, aminek a segítségével ha metaadatról van szó, pillanatok alatt ad eredményt meglepően nagy méretű (TB léptékű) filerendszereken is.
Van egy apró bökkenő, és emiatt nem így működik alapból a keresés a Windowsban: bypassolja a jogosultság ellenőrzést (bye bye ACL). Ergó, egy jól irányzott kereséssel ki tudsz listáztatni olyan könyvtárakat vagy azok tartalmát, amihez nincs is jogosultságod, sőt a befoglaló könyvtárba be se tudnál lépni.
Az Everything korábbi verziójában meg is tudtad nyitni a fileokat a találati listán keresztül (a megnyitás már elvileg javítva van). Huncut, nem? Nincs ingyenebéd
A keresés ettől függetlenül erősen aggályos MFT-vel több useres környezetben, erre még a program Wikipedia bejegyzésében is felhívták a figyelmet, csak érdekes módon ez a bejegyzés eltűnt... (de a history nem felejt).
Röviden ennyi ez a "nagy" rejtély. -
törölt tag
válasz
Az Everything alapból csak neveket indexel, tartalmat nem. Ez a különbség. A Windows keresője tartalmat is indexel tehát ha van egy rtr3423.pdf amiben szerepel a számla szó, akkor a "számla" keresésre is kidobja a furcsa nevű fájlt.
Ha az Everything tartalmat is keresne, akkor annak indexeléséhez is idő kell, nincs varázslat.Egyébként 1903-tól már egy gombbal lehet a rendszer keresőjét állítani minden mappa és meghajtó indexelve legyen és akkor tényleg bármit bárhol megtalál gyorsan. Alapértelmezetten csak a profilmappa (dokumentumok, képek stb.) van indexelve. Ha ezen kívül van a keresett fájl az természetes időbe telik. Kapcsold be gépház, keresés Windows-ban fejlett. (enhanced)
-
King Unique
titán
válasz
Nekem mondjuk általában megfelel a Windows 10 beépített keresője is arra, amire használom. Meg beállítás kérdése is lehet, hogyan mit és hogyan indexeljen. De az igaz, hogy lehetnek hatékonyabb külső programok, ahogyan más esetekben is előfordulhat ilyen téren különbség beépített vs. külső program között.
Miért? Hát vsz azért is, hogy legyen létjogosultsága a külső programoknak is, meg hogy ne kezdjék el cseszegetni emiatt őket. Ugyanis az nem ismeretlen, hogy amint a Windows egy beépített, saját megoldása túlságosan jóra sikeredik, egyből jönnek a perek, versenyellenesség stb... Ellenben amíg csak átlagos, meg nem veszélyezteti a konkurens programok pozícióját, addig pont nem téma, milyen érdekes...
Egyébként meg ahogyan más is említette, egy operációs rendszer, aminek a programok futtatása a fő feladata. Az, hogy vannak benne beépített, előtelepített alkalmazások is, egy dolog, de attól még telepíthető rá egyéb program is. És pont az utóbbi most a lényeg, mert amíg van rá számtalan ingyenes és fizetős program és ezzel lényegében fokozható a tudása, lecserélhető a beépített alkalmazás egy többet tudó külső programra. addig nem különösebben téma ez. Meg desktop OS szinten eleve és messze a Windowsnak a legjobb a szoftveres támogatottsága, jobb mint a macOS-nek és pláne a Linuxnak, az meg a másik. -
Cs1csó
titán
válasz
+1 Everything, sőt én telepítettem és mindig fut az értesítési területen is ott az ikonja. Nem csak a sebesség, direkt teszteltem, a Win keresője nem találta meg azt amit a beírás felénél már mutatott az Everything, érthetetlen...
Számomra ez mutatja azt ahogy a Windows-hoz hozzá kell állni: csak operáció rendszer, az a feladata, hogy az általam feltelepített programokat elindítsa (nem használom egyik beépített programját sem pár kivételtől eltekintve - amik erősítik a szabályt - amik automatikusan dolgoznak a háttérben pl. a töredezettségmentesítő, a karbantartó stb.
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #101764 üzenetére
"Hehe, most meg beszart a számítógépem. Szerintem az smb1 protokollon keresztül meghekkelték a rendszert."
Pár db hsz-el késöbb fórumtárs igy járt,jo kis zsarolovirust szedett össze
Ha minden eszközöd minden fileait letitkositja lehet nem lesz öszinte a mosolyod
(gondolom majd letorrentezed ismét)Sziasztok!
Megjelentek ilyen file-ok ami a kiterjesztés végén ez található HKPMECF
Valamint egy file HKPMECF-DECRYPT.txt
nyilván vírus.....
Hogyan tudom megállítani?
köszi -
galaxys80
veterán
válasz
liszi70 #101735 üzenetére
"A megosztásoknak pedig adjunk jelszot,nem véletlenül van kitalálva"
Persze, adjunk, ha akarunk adni. De ne legyen kötelező.Természetesen nem kötelező. Viszont, ha majd az összes létező fájlodat letitkosította egy zsarolóvírus (elmúlt 1-2 hónapban megint drasztikusan megnőttek ezek a támadások), akkor ne csodálkozz.
99%-ban az SMB1 biztonsági résén, illetve a jelszó nélküli megosztásokon keresztül surrannak be. -
Doky586
félisten
válasz
liszi70 #101764 üzenetére
Ahogy mondtam: be kell kapcsolni a DuneHD menüjében. GyorsSMB néven fut náluk az Smb2. Küldő oldalon pedig az MTU értéket nem szabad 1500 nál magasabbra állítani, mert ez a dune smb2 limitációja, de ha nem piszkálod el akkor a win is ezt használja..
Ezért felesleges a win10-ben bekapcsolni az smb1-et.
-
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #101757 üzenetére
Megértettem amit irsz és részemröl le is zárom
2 külön dologról van szó,a media akármid smb1,stimm,azzal nem tudsz mit kezdeni csak ha visszakapcsolod a windowson isA másik dolog a password protected sharing aminek semmi köze a fenti problémádhoz de az is részemröl mint egy jó tanács de ha ekkora megeröltetés pl egy 1234-gyet beirni mint password egy távirányitón...
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #101742 üzenetére
Figyelj, nem tudom mikor fog végre átmenni:
Nem érdekel hogy Te mit használsz.
Én két dologra hívtam fel a figyelmet:
1. Azt írtad nem tudod mi a baj az SMBv1-el. Rávilágítottam.
2. Jöttél valami konteós hülyeséggel, hogy azért találták ki a biztonsági réseket hogy eszközöket adjanak el.
Hiába raksz oda szmájlit, ez akkora ökörség, hogy muszáj leírni ilyenkor, hogy ez nem vicces.
Ne védd már a védhetetlentSzóval hidd el, NEM csak a csingcsung eszközök nem tudják kezelik az smb2-t, el vagy tévedve.
Ránéztem erre a csodára amit linkeltél. Első blikkre 2017-ig adtak ki hozzá firmwaret, de a 30 éves protokollt nem tudták kiiktatni? Ha a válasz igen, akkor csingcsung -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #101738 üzenetére
A másik topicban a szerencsétlennek 10+ terra adata lett betitkositva,szal lett egy csomo hdd kapacitása mert az életben nem fejti vissza
1 példa ha nincs jelszavad a shareken a public ,ip cimed elég és ovodás tudással máris nézhetik a gépeid tartalmait de jobb esetben még irási jogot is mellékeltek
A virusok kártevök ennél joval többet tudnakNekem a kedvecem a play to funkcio,a nem védett hálokon ott virit a dlna kliens pl tv,nálam jobb gomb és play to.... az eszköz neve ami lehet a világ tulfelén is majd szo nélkül felcsendül az általam inditott media ami ált zsir lajcsi dáridoja régröl amikor kellően izzadt
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #101738 üzenetére
Amiket írsz, az egyáltalán nem fontos az userek szerintem 90%-ának.
Igen, tapasztalom hogy a biztonság a userek 90%-ának egyáltalán nem fontos.
Csak aztán amikor jön a baj (tudom tudom, soha nem jön, hiszen 3,2 millió éve használod és nincs baj), akkor jön a brühühü.
A stílusomért elnézést, valamiért mindig ilyenre vált amikor komoly szakértőkkel vagy érdemi hsz-el találkozom.Köszönöm a jókívánságot, igen, használni fogom, és sokan használni fogják még sokáig.
Szervezzetek valami eseményt hogy megünnepeljétek a rég elfeledett tökfelesleges overheadet amit Ti bezzeg a mai napig pörgettek, dress code: XP-s pulóverA csingcsung eszközök sajnos ilyenek, a gyártók is csesznek foltozni, érdemes nem az alzáról venni lejátszót vagy nas-t, de hát az túl bonyi.
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #101735 üzenetére
Bár nem tudom, mi a baj vele, minden gond nélkül használom vagy 8 éve a belső hálómon.
Azon kívül, hogy lyukas mint az ementáli, teljesítményben a béka segge alatt van az újabb verziókhoz képest és csomó hasznos feature (pl. end-to-end encryption) hiányzik belőle? Azon kívül semmi baj nincs vele.Tudom, tudom, valami biztonsági rést találtak ki, hogy újabb készülékeket lehessen eladni az usereknek.
Nem kitalálták édesöcsém, hanem szarrá használták, keress rá: petya wannacry és társai.
Szép számmal ment az encrypt mind magánszemélyek, mind cégek belső hálóin a megosztásokra.
(mellékesen pl. hibás UPnP implementáción keresztül - ami kívülről is portot nyit, omg - az smbv1 az első amit keresnek)Használd még sokáig
(senkit nem érdekel)
-
Kékes525
félisten
válasz
liszi70 #101277 üzenetére
A fokozatosság mellett fontos a rendszeres mentés is. Minden változtatás előtt csinálj egy rendszer visszaállítási pontot. Sőt ha van elegendő szabad helyed, akkor érdemes a rendszerpartíciót is kimenteni. Én a Macirummal naponta mentek. Nagyon gyorsan menti és nagyon gyorsan állítja vissza a rendszerpartíciót (kb. 3-3 perc).
-
TRob1
veterán
válasz
liszi70 #101264 üzenetére
Nem az írtam mindet, hanem hogy mindent!
Ami azt jelenti hogy pl. eltávolítod azokat az appokat amiket alapból el lehet, jobb klikk eltávolításra. Aztán élvezed a rendszered. Ha ráuntál, eltávolítasz olyanokat is amiket alapból nem lehet (gondolom ennek oka van). Aztán ha még minden ok, akkor x nap múlva tiltogatsz ezt-azt. Ha még mindig ok, akkor jöhetnek a buheráló programjaid is. Ha netán még mindig oké minden, élvezed a rendszert és nem panaszkodsz. Kb ennyi.(biztos nagyon érdekes h soha semmi gondom egyetlen! gépen sem senkinél... igaz, ezek közül soha senki nem használ ilyen szedett vedett eltávolítókat, nem tiltogat ész nélkül mindent, és nem akar mindent jobban tudni MS-nél <=== Ezek most nem konkrétan rád értendők, sokan vannak/vagytok így.
)
ui: Nézted már hogy csak neked hány hozzászólásod van itt kb. csak törlés/tiltás/buherálás ügyben mondjuk 2 hónapon belül? Nem beszélve a csak hozzád kapcsolódó plusz hsz-ekről? És még csodálkoznak páran hogy mennyi hsz születik ebben a topikban. Miközben ha felraktad volna és használnád a rendszert, lehet hogy egyet sem kellett volna írni.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #101263 üzenetére
Ha már a PowerShell-t használom, akkor ott legalább az történik, amit kiadok a parancsnál. Ellenben hogy egyik-másik külső (buheráló) program pontosan mit csinál, az nem feltétlen tiszta minden esetben. Van amelyik oké és megfelelően teszi a dolgát, de ez nem feltétlen mondható el mindegyikről. Ha a használata után rejtélyes hibák jönnek elő, akkor elég esélyes, hogy belepiszkálhatott olyanba is, amibe nem kellett volna. De ha már valaki ilyeneket használ a rendszerbeállítások módosításához, beépített alkalmazások kigyomlálásához, akkor előtte azért nem ártana legalább egy rendszer-visszaállítási pontot létrehozni, vagy akár egy komplett mentést készíteni.
Az meg a másik, hogy ha valaki nem akarja használni az egyes gyárilag telepített UWP appokat, akkor nem használja, meg beállít helyette alapértelmezettként másik programot, letiltja a gépházban a háttérben futását, aztán kész. De attól még nem feltétlen kell nekiállni erővel kiszórni mindent...
-
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #101258 üzenetére
Dehogynem csináltál, lásd ez az AppBuster...
Itt az lett volna az érdekes, hogy a frissen telepített, buherálásmentes rendszer hogyan viselkedik, annál előjönnek-e a felsorolt hibák. Meg ha már a beépített UWP appok eltávolítása, akkor elsődlegesen a gépházban javasolt eltávolítani, amelyiket lehet, vagy Powershell segítségével. Ellenben amikor egyik-másik külső programmal történik, akkor ki tudja mit csinál az valójában, esetleg nem-e állít el, tilt le mást is a rendszerben... Nem biztos, hogy itt is ez történt, de ha a nagytakarítás előtt még normálisan működött minden, akkor azért elképzelhető.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #101257 üzenetére
Máskor tiszta telepítés után nem sok idővel futtasd az app buster-t, szerintem az a legjobb megoldás, sőt én a ccleaner-rel a STORE-t is töröltem - az appbuster nem engedi - lehet ez már kockázatos de idáig bevált nincs anomália.
Tettél fel pl. driver-eket manuálisan? (VGA, AUDIO driver kivételével) inkább azokat sem zargatnám ha működik a rendszer a Windows által telepítettekkel akkor kár bezavarni.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #101254 üzenetére
Nálam - tisztán telepített 1903 -
- a powershell indul - rendszergazdaként
- az O&O AppBuster-ből csak egyfajta van - portable - nálam hiba nélkül lefutott még a friss telepítés után nem sokkal futtattam le és töröltem mindent amit lehetett vele.
- a Windows szolgáltatások ki-be kapcsolásánál is jártam még a telepítés után közvetlenül - bekapcsoltam a 3.5 keretrendszert mert kell egy programomhoz.
- és természetesen lefrissült a rendszer: 18362.145-ön vagyok (gondolom ez a legfrissebb stabil a 1903-on)Gondolom ebből a hozzászólásból és a közvetlenül megelőzőből is leszűrted, hogy NÁLAD van a hiba.
még valami : "Pedig nem buheráltam semmit, néhány app törlését leszámítva."
HA nem működik az AppBuster nálad akkor mivel törölted az app-okat? Ez az AppBuster indításí próbálkozása előtt vagy után történt hogy valamivel törölted az app-okat?
Korábban powershell-es parancsokkal töröltem az app-okat de az appbooster jobb.
-
TRob1
veterán
válasz
liszi70 #101254 üzenetére
"néhány app törlését leszámítva." Mit? Mivel? És legfőképp, miért?
Nekem 4 év alatt nem volt ennyi hibám win10-zel egy gépen sem...
Gyors rendszerindítást kapcsold ki (ha még nem tetted), és restart. Elég fura a rendszered.ui: Pl. asztalimon soha nem volt újratelepítve/visszaállítva/tisztatelepítve! De amin volt, ott sem volt problem. (Van progim ami 2015-ben telepítve
)
-
mpo
veterán
válasz
liszi70 #101183 üzenetére
Én nem neveztem át semmilyen könyvtárat, az van rajta, ami gyári telepítésen.
Ha végrehajtottad azt a pár sort, akkor pont az a sor amit kérdeztél, azzal nevezted át.
ren=rename
"ren c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old"
Ha abban összekutyulódott valami, akkor most új lesz helyette.A hibakódra keress rá.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #101180 üzenetére
Hát ki tudja, hogy nálad éppen megint mi a helyzet... Első körben lehetne a gépházban futtatni a Windows Update hibaelhárítót, valamint egy külön eszköz is letölthető hozzá. Ha pedig frissebb és aktuális cikk kell a témában, akkor olyan is akad. Nálam egyébként települt 1903-ra gond nélkül minden frissítés több gépen is, max. a KB4505057-et kellett duplán, de annak okáról volt szó itt is.
Ja, a túlárazott, adott esetben bővíthetetlen hardverre kreált alma OS aztán tényleg sokkal jobb, meg annál biztos nem fordul elő soha semmilyen update probléma úgy, hogy eleve jóval kevesebb féle hardveres konfiguráción fut, mint a Windows és a Linux...
Avagy bocs, lehet mégsem feltétlen minden téren és desktopon nem véletlenül a Windows dominál, meg amúgy pl. a szoftveres támogatottsága is eleve a Windowsnak a legjobb.
-
válasz
liszi70 #101180 üzenetére
Átnevez, már az MS-DOS 1.0-ban is benne volt
(sőt előtte a CP/M-ben is)
Itt arról van szó, hogy azt a könyvtárat ahol a WU tartja a vackait nem lehet törölni, de át lehet nevezni, így kihúzod alóla, és akkor csinál magának egy új üreset. Így kényszerítve az újrakezdésre.
-
Geth
veterán
-
törölt tag
válasz
liszi70 #101059 üzenetére
Az is mind a rendszer része, minden infót ismer, csak nem írja ki. Ezt csak azért hoztam példának, mert másnak más igényei vannak, a posztolónak azok voltak annyira fontosak. Nagyon sok ilyen van, hogy még mit rakjanak be, meg hova.
Engem nem zavarna, ha bekerülne alapból amit most mondasz, de ugye az volt a kérdés, hogy miért nincs ott valami, ami amúgy elérhető a rendszerben. Mert túlzsúfolt lenne, ha minden bekerülne, ami már ott van, és valakinek hasznos lenne. Ha meg nem minden kerül be, akkor miért nem X került be. Nem lehet mindenkinek megfelelni, és mint mondtam, nem valószínű, hogy ez sokakat érdekelne. De jelezd nekik, ha elég sok pontot kap, akkor tuti berakják.A Linuxosoknak az ilyesmi egyáltalán nem ismeretlen, nem is ezért állnak át, az OS X-ről is sokaknak megvan a véleménye. Kinek mi.
-
válasz
liszi70 #101059 üzenetére
Eleve az a kérdés, hogy ha már évtizedek óta létezik a monitor kikapcsolás idejének beállítása az energiagazdálkodásban, akkor miért tesznek be ugyanerre a funkcióra egy másik beállítást, ami nagy ívben tesz a jól ismert helyen beállított értékre?
És ha már beletették, akkor miért lett elrejtve, miért nem lehetett odatenni a korábbi beállítás mellé? -
törölt tag
válasz
liszi70 #101057 üzenetére
Ha csak erről az egy beállításról van szó, akkor persze, nincs túlzsúfoltság. De én azt mondtam, hogy ha mindenkinek teljesülne a kérése, hogy kerüljön be valami, akkor igen. Nem kell messze menni, itt a fórumon is rengeteg ötlet hangzott már el (sok tényleg hasznos lenne), de Redditen is néha posztolnak koncepciókat, amik néha egészen borzasztóak.
Volt olyan, akinek olyan fájlkezelő kellene, ami tömve van gombokkal, nulla sorközzel adatokkal teleírva, stb. Írna mindent, persze, de az lenne a legjobb reklám az OS X mellett.
Amúgy más rendszerekkel is ez van, mindig találhatsz olyan dolgokat, amikre szükséged van, de rejtett beállítás, vagy valamit keresgélni kell hozzá.
Ez a racionális magyarázat.Arra sincs gomb, hogy a tálcán írja az óra a másodperceket, mégis meg van oldva.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #101054 üzenetére
Én úgy szoktam gépházban monitor kikapcsolás "soha" és akkor záróképernyőn sem lövi le 1 perc után, a gép alvása viszi magával. Egyébként teljesen egyetértek veled, minden tiszta telepítés után bosszankodom ezen a gépházban SEHOL nem jelzett 1 perces viselkedésen, és ugyanígy megmagyarázzák jól van ez így és micsoda nagy igényeink vannak. Kis túlzással (vagy mégse) mintha a File Explorerről kérdezném a mappák méretét miért nem tudja jelezni jobb klikk tulajdonságok nélkül normál részletek nézetben és a válasz az lenne mert nincs rá szükség és File Explorer a neve, nem Folder Explorer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest