- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez így nem tudom igaz-e, a w10-en nem használok ilyet de az xp-n régebben sokszor, ha nyomtam neki háttérzenehallgatás közben egy sleep-et, azonnal végrehajtotta és másnap a power gomb megnyomása után ugyanonnan folytatta. Erre képes volt filmnézés közben is. Természetesen közbe nem ébredt fel 125X. Ez érthető is, ha pl. egy laptopon sietsz, lecsukod a fedelet akkor szerintem annak minden körülmények között sleepbe kell menni, nem tovább zenélni meg vakarózni hogy jajj nem, én most nem.
Valamint, ép ésszel gondolkodva, ha felébreszti a rendszer mert neki most azonnal haza kell telefonálni, updatelni kell, kávét kell főzni stb., akkor evidens hogy az ébresztés előtti állapotba kelle (ne) visszaállnia. Nekem ez így evidens, lehet másnak nem.
Laptopon nem használok 10-et, erre a csodára képes bármikor? az jó lehet, elindulok valahova, 100%-os akku tudattal, de ő éjjel szépen leharcolta 20%-ra, ez nagyon babás lehet.
Nála maga a rendszer ébresztgeti fel, számomra ez szerencsére ismeretlen (még eddig) -
BullZeye
veterán
Igen, Windows update időzítés.
Csak épp elindul a gép, és nem csinál semmit, windows update hektikusan indul, néha updatel, néha nem, aztán úgy marad és nem megy vissza sleepbe, mert megvan nyitva hálózaton egy fájl, vagy zenelejátszó megy a háttérben ami nem engedi. Van amikor ezt csinálja napokig, aztán jó egy hétig, aztán kezdi elölről.
Minden megszüntethető, de felhasználó élmény rovására, pl ha zenét hallgat feleségem, akkor 10 perc után sleepbe megy a gép, ha csak zenét hallgat a háttérben.
WOL ki van lőve, viszont az megint nem opció, hogy naponta figyeljem, hogy bekapcsolt e a gép, és manuálisan kilőjjem.
LTSB-ben simán ki tudtam írtani ezt, nem is indul el többet HTPCn.
Registry, group policy megoldásokat megcsináltam, egy darabig jó, aztán windows update után visszaállítja önkényesen.
És persze csak 50ft 1 kwh, és naponta csak 60 forintba kerül nekem ez, de évente 5k akkor is az átlaggal nézve mert Microsoft picit agresszív, ami nem baj, ha normálisan működne.
-
quailstorm
félisten
Ezzel a cuccal mérjél már körbe.
Ha nem találja meg a gépeket, akkor elhiszem, hogy tiltottad a NetBIOS-t.
Zéró időm van most szórakozni ilyesmivel, ezt XP-től Win10 (eddig) 3 kattintás volt beállítani és minden gépen ment ami itthon volt.
De tervben van az FTP szerver, csak érjek oda.Ez a fájlmegosztás most a napi életben akadályozott, mert időhiányból, 7 éves építkezés miatti érzelmi okokból megmaradt a régi gépem a sok tárhellyel, aztán kell az új gépről elérni.
Ja és a hostsról annyit, hogy IP alapján se tudtam csatlakozni.
Amúgy most megint nem megy ez a fos. De ha lefuttatom a troubleshootert akkor egy darabig megy. Nem értem az egészet bakker.
-
quailstorm
félisten
Annak van, de én nem beszéltem hoststól, és nincs köze a problémámhoz.
Mivel retro gépezek is, ezért ezt a piszok régi megoldást használom, ez működik W2K-W10-ig biztosan. Annál régebbit nem raktam még mappamegosztásba mostanság.Én ma a keresés során a generik oldalaktól jutottam el a NetBIOS-ig, onnan a konzolos netbios toolig, onnan emg, hogy valószínűleg valami blokkolja a forgalmat és mi más lesz, mint a tűzfal.
Nálam biztos van élő NetBIOS hálózat a gépek közt.
Munkacsoportos megosztás van felhasználóneves bejelentkezéssel, azaz üdvözlünk 2000-ben módban tolom. -
quailstorm
félisten
NetBIOS-nak vajmi kevés köze van a DNS-hez...
És nem névfeloldási hiba volt amúgy sem, ha valaki végigolvasta. Az működött. Ott volt explorerben, totalcommanderben, csak rákattintva error.Szóval a WORKGROUP file sharing az NetBIOS over TCP/IP, DNS feloldáshoz SEMMI köze nincs tudtommal. Inkább a NetBIOS névből lesz az IP hostnév.
NetBIOS a munkacsoport, NetBIOS Master Browser van a hálózatban és NetBIOS kliensek...
A legröhejesebb meg az volt, hogy a makacskodó gépnek a NetBIOS tábláját bezzeg le tudtam kérdezni távolról...
-
Kékes525
félisten
"Hol írtam, hogy kötelező?"
Hol írtam, hogy azt írtad, hogy kötelező?
Ezt írtam: "Hol van leírva, hogy kötelező a böngészőben a Ctrl + 0-át vagy a Far managerben az Alternative full beosztást használni?" Ez egy kérdő mondat, ami egy picit mást jelent.
Inkább ne válaszolj, csak rontasz rajta. -
Kékes525
félisten
Hol van leírva, hogy kötelező a böngészőben a Ctrl + 0-át vagy a Far managerben az Alternative full beosztást használni? Sokáig tartott amit ennek utánajártál. Ha tudtad volna nem írod a sokat mondó "Például a Ctrl + 0 rengeteg programban csinál valamit" általános szöveget, hanem ezt fejtetted volna ki.
Annak örülök, hogy Te egy tévedhetetlen zseni vagy. Vagy csak egyszerűen egy közönséges troll, aki szereti a flame-t.
-
Kékes525
félisten
"Például a Ctrl + 0 rengeteg programban csinál valamit, így nem megfelelő global shortcut keynek, mert attól függően fog csinálni teljesen mást, hogy mi aktív éppen."
Lehet, de nálam eddig csak azt csinálta amit szerettem volna, a Far Managert indította el. Úgy látszik azokat a funkciókat nem használom, aminél ez aktív lenne. Különösen azért használható, mert a program (Hotkeyz) kikapcsolja a Windows megfelelő hotkeyét-ét.
"nem a megoldandó problémára kérdeztél rá"
A kolléga mégis tudott rá egy nagyon jó tippet adni. Akkor mégiscsak megoldható volt a problémám.
A tippeket köszi.
-
Kékes525
félisten
Természetesen nem meglepő módon félreértettél. Egészen más a kérdésem. Akkor képekkel: [kép] Ez három CTRL + Alt +1 (3 billentyű, ha összeadod). Ez: [kép] 2 billentyű (Control + 0), ha összeadod.
Egy (1) alkalmazásról beszéltem, amit kettő, vagy három billentyű kombinációval indítok. A Windows csak a három (3) billentyűkombinációt támogatja.Egy shorcutot szeretnék, ami 2 billentyűkombinációval indítható. (Ctrl + 0)
Átolvasva értelmezhető úgy is, ahogy írtad. De mivel az triviális amit írtál, azért gondoltam, hogy nem érthető félre.
-
Kékes525
félisten
"Az meg, hogy valami több helyről beállítható, nem tudom miért fáj bárkinek. Androidos telómon is kifejezetten kényelmes, hogy valamit a noti sávon tudok állítani, nem kell elmászni a Settings mélyére."
Kevered a dolgokat. Nem ezt bíráltam, ez szerintem is jó. Azonban a teljes egyenesítés, letisztítás és a fontosak kiemelése pluszként külön -sőt ha az még szerkeszthető is- az nagyon jó és egyáltalán nem zárja ki a kettő egymást (egyesítés és a (szerkeszthető) külön kiemelés).
-
Kékes525
félisten
Megint magadból indulsz ki. Egy átlagfelhasználó könnyen elveszhet a beállítás dzsungelben. Gondolj a telepítés utáni beállításokra, akkor mindenki találkozik ezzel a problémával. Az átlagfelhasználót pedig megijeszti a beállítás központok le nem tisztázott, szétszórt felülete.
-
zolee001
őstag
Nos, sorry hogy ekkora problémát okoztam,mai világban nehéz dolog a scrollozás.
"Átfutva, vannak benne sületlenségek
"
Nos,mivel eredeti MS dokumentum (OEM rendszerépitök számára) szoljj az MS-nek hogy zagyvaságot irtak és várjuk a te megközekitésedet.
Egyébiránt az OEM portálon találod meg ha van hozzáférésed,Recovery Drive készitése UEFI rendszerek esetében kategoriában
Hajrá -
I
tag
Nem, mert nem tudom hogyan használjam, nem igazán vagyok járatos a programozásban.
@zolee001 (#81949)
Nem tudom hogy értelmezted amit írtam, természetesen hozzáférek az energiagazdálkodáshoz, és módosítani is tudom. Csak minden alkalommal meg kell tennem, amikor bejelentkezem a fiókomba. -
Buckey
őstag
Oké, igazad van.
És a segítséged is köszönöm!
Csak megint egy pitiáner dolog, amit nem lehet egyszerűen megoldani.Amúgy a hardverprobléma megoldva, a kicsi (MiniPC) géppel nem tudok mit kezdeni, csak windowst enged telepíteni. De cserélem.
Ja, és szerintem ez volt az utolsó, hogy ide írtam, mert feleslegesen nem nyűglődöm tovább ezzel a rendszerrel.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségét, türelmét!
-
Buckey
őstag
Köszi.
Inkább hagyom a fenébe az egészet. Nem turkálok ennek a szemétnek a lelkivilágában, mert ha megmakacsolja magát, akkor megint kezdhetem előlről a telepítést, beállítást hibakeresést. No, a frissítésekről nem is beszélve, ami még az érintetlen rendszert is szétcseszte.
Nincs más választásom ezen a gépen, de tervben van a csere.
Azt hittem egyszerűbb, nem kell a registryben matatni, mint az őskorban. -
Peterhappy
őstag
Régebben mindig PIN-t kellett megadnom, de az utolsó frissítés után nem tudtam azonnal bepötyögni, belépéskor egyfolytában bénázni kellett, míg végül előjött a mező és beírhattam a számot, így gondoltam, kikapcsolom, de sehogy sem sikerült.
Külön pikantérium volt, hogy helyette az acc jelszót kérte, amit viszont nem vett be, mondván hogy hibás a jelszó, pedig nem. Elbohóckodtam vele egy keveset, önmagában csak a netplwiz nálam nem volt elég.Csak tippelni tudok, talán azért, mert belépés után csatlakozott csak a wifire, bejelentkezés előtt nem szokott.
-
Peterhappy
őstag
Én kb. egy hónapja küzdöttem ezzel, akkor sehogy sem bírtam kikapcsolni a PIN kérést.
Ha kikapcsoltam, belépéskor az m$ fiók jelszót kérte PIN helyett.Tucatnyi cikket elolvastam, jó pár tutorialt megnéztem TeCsőn, sehogy sem sikerült, ez volt az egyetlen épkézláb megoldás. De akkor lehet, hogy csak én voltam peches.
szerk:
Most már rémlik, NEKEM annyi gondom volt, hogy nem tudtam vezetékes kapcsolatot létesíteni és a wifi rakoncátlankodott. De már nem emlékszem pontosan, mi volt a probléma. Akkor lehet, hogy esetemben spécibb volt a helyzet és valóban nem kell a helyi fiók, mea culpa. -
törölt tag
Itt van pl. a file explorer, nem UWP kacat, hanem az alap fájlkezelő:
Azt engedi kirakjak gyors elérésű ikonokat a fejlécbe, ha éppen valakinek nem kell az egész sok helyet foglaló ribbon. Persze drag&drop rendezés nem lehet az már túl nagy feladat lett volna megoldaniuk, de ez most mellékes is. Első képen ott sorakoznak szépen a kirakott ikonok. Szuper. Viszont ha kijelölés történik a mappában, akkor hiába van jobbra üres hely, mégis a kirakott ikonokból tüntet el. Agyrém design
tudom használjak TC-t
eszembe jutott a preview pane is: pl. egy sima txt tartalmát ugyan megmutatja, de nem lehet kopizni belőle szöveget pedig bele tudok kattintani, ott villog a kurzor. Nesze semmi fogd meg jól, csak egy kicsit kellett volna átgondolni. Legalább nem hazudtak, mert tényleg csak preview-t ígértek, fenébe az én óriási elvárásaimmal
Igen, van amelyik példámat sokadszorra írom mert soha nem javítják. És a panaszaimra általában ugyanazok reagálnak mindig, mint most is
szóval ez ugyanaz csak másik irányból, az ismerős "én azt nem használom, az kit érdekel, engem az nem zavar" reakciók
Igen, tudom 3rd party lehet keresni másikat, jobbat, okosabbat, szebbet. A lényegen nem változtat én az MS appokat, az MS fájlkezelőt a rendszer, a csomag részének tekintem így véleményezem is. Más kérdés pl. filmezni én is mpv-t használok tökéletesen vezérelhető minden további nélkül MX Masterrel, hiába reklámozzák nekem a gyári film appot, ami buta. Zenére Spotify és nem Groove. Firefox is fent van.Szerintem ahhoz se kéne insider meg feedback app, hogy amikor évente kétszer kihúzzák a szőnyeget a gép alól, akkor a build telepítése után maguktól józan paraszti ésszel közölnék emlékeztetőnek mit állítottak vissza alapértelmezettre, milyen drivert piszkáltak, milyen funkció szűnt meg stb. Nem érzem úgy ez is óriási panaszkodás lenne részemről, hanem jogos igény.
-
törölt tag
Gondoltam neked úgy tetszik ahogy van és nem érted más miért furcsállja az óriási fehér mezőt ahelyett pl. az aktív órák ott lenne kapásból ne kelljen pluszban kattintani. Egyébként az elvről beszélek, rahedli más példát is mondhatnék miért furcsa és körülményes az UWP felület, app design... következetlen UI mindenfelé és szerinted nem röhej egy Windows nevű rendszeren MS saját appból nem lehet két ablakot megnyitni?
Tök jó King és te tapsoltok mindenhez amit a Microsoft éppen kiad, semmi nem zavar, azért ha szabad mások megjegyeznének pár dolgot. Én is használom a rendszert, pont azért bosszant:
évek óta használtam a fájlnevek elrejtése funkciót, hopp ősszel kivették
használtam az Anniversary Edge olvasónézetet, hopp a Creators elcseszte opciók nélkül
miért tenyérnyi széles a böngésző kedvencek hub?
miért nem lehet a fluent animációkat kikapcsolni?miért cseszték el a silentcleanup izével és limit bevezetésével a thumbnail cache-t?
én nem használtam de sokan most a homegroup miatt csodálkoztak
8 alatt lehetett több csempét kijelölni és szinkronizálta kinézetet, 10 alatt nemún. élő csempéket miért nem rögtön bejelentkezéskor frissíti háttérben, miért csak a napi első start megnyitáskor, így csak zombi csempék
jó ötlet a záróképernyőn a Spotlight fotók, de miért nem lehet háttérnek is hogy azt váltogassa?
jó ötlet lenne az előzményes Timeline, de miért nem lehet kivételt hozzáadni?tök jó pl. MS Film app milyen takarékos procival és akkuval, de miért abandonware semmi új funkció, utoljára néztem még a dőlt betűs feliratokat se tudta kezelni
nem neked szánom igazából ezeket, tudom te csak megint valami cinkelés smiley választ írsz csak, King meg azt nincs semmi probléma
-
Kékes525
félisten
Ízlések és pofonok...
"A legtöbb kérdésednek google, wiki, msdn létezése mellett meg se kellett volna születnie..."
A prohardveren és ebben a topikban is elhangzott kérdések döntő többségére igaz. Akkor viszont miért van ez (és a többi) topik?
(#81418) pc360
Azért próbáld megválogatni a szavaidat, úgy mintha ember lennél. Tudom ez nehéz, de azért mégis...
-
Kékes525
félisten
Ez szerintem közel sem jó annyira. Persze ha nincs más, akkor ez is megteszi.
"Szórakoztatónak tartom, hogy mennyi mindent telepítesz fel, és mennyi kapcsolódó kérdés landol itt, amik nagyrésze OT. Ez is
"
Mennyi az a sok minden? Nem hiszem, hogy sokkal több mint a tied. A Revo Uninstaller Pro 96-ot ír ki.
Ha megkérdeznéd, igen, nem használom őket mindennap.
Te amikor telepítetted a Windows 10-et azonnal tudtál róla mindent? 2 hónapja használom, Windows 7 után. Legtöbb kérdésem ahhoz kapcsolódott valamilyen formában.
Viszont nagyon sok hozzászólás az ilyen típusú kérdésekre adott válasz. Ez lassan több mint az érdemi.
-
Kékes525
félisten
(#81399) pc360
Hogy tanulj, mert van ilyen helyzet. Amúgy köszi, ezeket ismerem. Sokkal nehezebben használhatók. Csicsásak, de nem informatívak ehhez képest. Nézd meg magad: [kép] [kép] [kép] [kép] Ordító a különbség közöttük.
"mivel ha végeztél az egyik drive ellenőrzésével, utána vizsgálhatsz egy másikat."
Ja, Te emlékszel egy Windows könyvtár összes alkönyvtárainak nagyságára.
Röhejes vagy.
pc360 + Geth
Igen, már írtam nekik, de nem ebben az ügyben. Nem annyira lényeges, csak gondoltam megkérdezem.
"Én pont ezt az infót Far Manager-ben kérdezem le, igaz, ízléses kördiagram nélkül"
A Far Manager nálam is alap (CTRL Q ez a funkció). (Pontosan úgy állítottam be a színeit mint anno a Norton Commanderé volt, ha még emlékszel arra a programra.
) A Far Managerrel ez nehézkesebb, mert egyszerre kell nagyon sok könyvtár nagyságát látnom.
"Najó megkérdem, mert szórakoztató: miért kell több példány belőle?"
Mi a szórakoztató ebbe? Furcsa hobbid van.
Hirtelen 9 Gigabyte-tal megnőtt a rendszer-lemezfoglaltság. Ezért kellett volna a két példány, hogy gyorsabban, könnyebben kiderítsem mi lett nagyobb:
A Macriummal van naponta mentésem a teljes rendszerlemezről. Annak a mentését fel lehet csatolni virtuális lemezmeghajtónak és ezzel hasonlítottam össze, hogy melyik könyvtár nőtt meg hirtelen. Mindkettőre, rendszerlemez és a pár órával előtte elkészített klónjának virtuális meghajtóján egyszerre futtattam volna le. A két képen ctrl-tab-al azonnal lehetett volna látni, hogy melyik könyvtár hízott volna meg. Ráklikelve az alkönyvtárainál is azonnal látható lett volna, és így tovább. Akármilyen mélyen is van eldugva, fél perc alatt látom. Így is elég hamar megtaláltam, mert nem volt mélyen.Remélem jól szórakoztatok.
-
Kékes525
félisten
"A szoftver készítője mit mond?"
Fogalmam sincs. Nem találtam erről információt. A program működése szerintem nem indokolja az egy példányban való korlátozást. A lemez foglaltságot térképezi le. Ízlésesen ábrázolva, bármilyen mélységben. Ha kíváncsi vagyok arra, hogy melyik könyvtár és a benne lévő programok mennyi helyett foglalnak, ezzel gyorsan meg tudom találni. [kép] Az agyonszidott Windows 10 Manager egyik segédprogramja.
-
Kékes525
félisten
Erőltetve így felment, nem javasolta, de ennek ellenére igent nyomtam és eltűnt az ismeretlen eszköz, ami hardverváltozások keresésére sem jön elő. Viszont nem látok semmi változást az eszközkezelő USB vezérlők részében. Az első a régebbi, a második az új: [kép], [kép] Köszi a segítséget!
A 2.-ra tudnál javaslatot, tiszta telepítést leszámítva? Érdekes, hogy most dirver telepítés volt és újraindítás után nem volt semmi probléma. Az újratelepítést akkor fogom, ha munka közben is csinálná. Így még együtt tudok élni vele. Macrium mentéssel gyorsan visszatudom állítani a rendszert, 3-4 perc az egész. Mindennapja van teljes rendszerre történő mentésem. Havi 1 full, hetenként egy differenciál, naponta egy incremental), hely van bőven.
Hoppá, van változás: megjelent az ASMedia USB Root Hub és az USB háttértár is. Az előbb nem vettem észre.
-
Kékes525
félisten
Igen, mindkettő megvolt. Mindkettőnél sikeres jelzés volt [kép] [kép] , de változatlanul ott az eszközkezelőben az ismeretlen eszköz. Ami érdekes, hogy amikor keresés a számítógépen-t választom telepítéskor az eszközkezelőben, akkor azt írja, hogy nem talált megfelelő drivert az eszközhöz.[kép]
Nagyon sok rejtett eszköz van az USB-én.Nem rejtett:[kép] Rejtett: [kép] [kép] Az nem kavarhat be?
-
idegen lény
addikt
Ez annyira Microsoft!
Miért nem teszik inkább ingyenessé?
Ez hogyan működik? Veszek mondjuk egy Windows 7 matricás PC-t, azokhoz állítólag telefonon adnak egy kódot, amit beírva, aktiválni tudom. Utána ez az aktivált Windows 7 fel fogja ajánlani az ingyenes frissítést vagy nekem kell letöltenem azt a Microsoft oldaláról?
-
Kékes525
félisten
Köszi, ezt nem tudtam.
Akkor hogyan tudhatom meg, hogy milyen gyors a válaszadó képessége? Az időbeállításnál ez fontos lehet. Nem mindegy, hogy mennyit késik a válasz. Többször lekérdezi és az átlagot állítja be? Másrészt az is idő, míg megérkezik a válasz, ezért nem lehet mindegy, hogy milyen úton, milyen távolról, milyen áttételeken át jön a jel. Persze ez csak néhány tizedmásodpercet jelenthet. De hát ha egyszer atomórához állítjuk, akkor legyen tényleg pontos a mi óránk is.
-
Ezt már akkor is megbeszéltük, nem mobiltokból kibuherált vinyó hanem egy szabvány 2,5-ös hdd, sata csatolós és egy sata/usb átalakítón lóg.
Ha hdd firmware az ok, akkor ugyanazon konfigon bebootolva a Linux Mintbe,ugyanúgy felébredne 1-10 percenként de ha nem kotorászok a vinyón akkor órákig nyugton marad Mint alatt, ugyanazzal a firmware-el.
Vagyis a win piszkálgatja, de amúgy már nem izgat, bírja még a hdd csak példának írtam le a kollégának. -
enemi
senior tag
-
Doky586
félisten
én pedig ezen felfogásra írtam válaszul a példámat:
"a Windows 10-ben a pendrive-ok többpartíciós lehetőségét, talán nem véletlenül"Azaz ha lehetővé tette hogy 1 helyett 2 (vagy több) partíciót hozzunk létre a penen akkor kettőt létre KELL (muszáj) hozni, nem elég egy külön könyvtárba bemásolni a telepítéskor nélkülözhetetlen drivereket (pl egy win7 laptop wifi drvr telepítéséhez)
-
Doky586
félisten
Akkor elnézésedet kérem hogy nem értetted meg az aposztrófos szót. Nyilván ha ezt nem érted meg a szókörnyezetből és aposztrófból akkor félreérthetted, esetleg sértőnek tekinted, ezért elnézést kérek, de nem akarok mindig magyarázkodni 1 szón 5-6 sorban magyarázva az értelmezését.. Nem szeretek ennyire ömlengősen fogalmazni mindig, inkább hanyagoljuk a témát..
"Ha valaki csinál egy telepítős/helyrerakós pendrive-ot, aminél szempont, hogy minél több szituációban működjön,"
Ez a MS-nél és árult, letölthető, üzleti eszközöknél így van, de nem nálam. Esetemben nem a "minél több" a cél, hanem az "eszközeimen" vagy az "általam elérhető" eszközökön menjen a cél. Ezeknél 1x leteszteltem és megy, ezután felesleges bármit pluszt csinálni hogy még több elméleti gépre is kompatibilis legyen..
(ha mégis idegen gép kerül elém akkor fél percbe se telik egy aktív fleg adása. Ez írható pendrive nem egy nyomtatott DVD. -
Doky586
félisten
Az egy módosító aposztrófként írtam oda, azaz a benne levő szó eredeti értelmében nem fedi a valóságot vagy a mondandót, hanem a szó egy módosított értelmezését kell érteni alatta.
Pl a 'gagyi' NEM azt jelenti hogy rossz minőségű, megbízhatatlan vagy színvonalon aluli, hanem azt hogy létezik azonos termékkategóriában több másik olyan is ami több funkciót ad körülbelül azonos áron amik kényelmesebbé teszik az adott eszköz használatát mégha ezen funkciók nem is prospektusban reklámozottak. Sőt ezen funció(k) hasznossága szubjektív, van akinek értékes van akinek nem. Az írója ezzel jelszi az ő szubjektív döntését.
Ha a 'baj' -t eredeti értelmében dolgozod fel akkor az se oda való szó, inkább egy másik lenne jó, de megfelelő szót nem találtam rá.
Elegendő a szómagyarázat? sajnálom ha nem vagyok nyelvész..
-
törölt tag
Az a baj elszámolta magát a Microsoft, büntetlenül nem lehet évi kétszer kihúzzák a szőnyeget a hardverek, driverek és programok alól. Azt hitték a doppingolt telemetria és insider program majd elég lesz, aztán az éles kiadáskor többnyire komoly bajok vannak, aztán nem győzik foltozni utol érjék magukat. Usert nem érdekli ki kire mutogat, csak azt látja Win frissítés után meghalnak eddig működő dolgok. Ők is tudják túlvállalták magukat a tempóval, sok ígért dolog csúszik, a cégeknek szánt csatorna sem véletlenül lassabb.
-
Buckey
őstag
Annyira nem életbevágó a 3D, hogy vita legyen, de próbáltam párat, köztük az MPC-HC-is, de az sem jó. Töröltem mindet, köztük a PowerDVD-t is.
És nem azért hoztam fel a NASA-t, mert elfogytak az érvek, hanem ők is megtehették, hogy kukázzák a windowst. Pedig, ha ők nem, akkor senki sem tud megbízható progrmot írni.
És hiába találtam meg az overscan-t, mindenre kaptam választ, csak arra nem, hogy miért nem jó nálam a méret TV+gép indításakor.
Mindegy, ez az egész mostantól részemről lezárva.
-
Buckey
őstag
Ugyan már, nagyobb baj ne legyen.
(#80270) Timberwolf , nem okolom egyből a windowst, mert ha 3 féle driverrel nem működik az a PowerDVD (+ a legfrissebb patch), ami 1709 alatt kettővel biztosan működött, akkor biztos az UFO-k rontottak el valamit.
Leszedtem, felraktam, még a CCleanert is használtam (pedig nem akartam), hátha, de nem javult meg. Így biztos nem a windows a hiba forrása, mivel csak az maradt érintetlen.(#80272) movax , én meg azt nem értem "bazmeg, komolyan nem", hogy 2018-ban nem lehet a szent és sérthetetlen windowsos lejászóval normálisam lejátszani egy iso fált, a 3D-ről nem is beszélve. Az "ilyen médialejátszónak látszó izékkel", mint a PowerDVD, rákattintok a filmre és már automatikusan, 3D-ben indul is a lejátszás.
Nem kell bűvészkednem a TV távirányítójával, hogy legyen valamennyire 3D a kép (akkor sem tökélees, mint azzal az "izé"-val).
A nem 3D filmekre pedig a VLC-t használom, úgyhogy mégsem vagyok olyan sötét, hogy a negró világítson a számban.
Amennyire észrevettem, általában a windowsos programok a hibásak, hiszen a rendszer az jó. Ja, és épp ezért is kukázták a NASA-nál.Amúgy mielőtt ide jönnék "nyavalyogni", előtte azért szétnézek a nagyvilágban, használom a Google-t is. Van, amire van megoldás, azt megoldom. Erre nem találtam, de mindegy.
-
törölt tag
Lehet, csak ez nem a felhasználó feladata lenne nyomozni. Ő csak azt látja frissített a Win és nagy bajok történnek egyik napról a másikra, nem megy az eddig jó program, nem tölt be a rendszer stb. nem kell Columbonak lenni ki a gyanúsított. Aztán jönnek a hírek MS mondja bocsi nem kellett volna bizonyos Intel és Toshiba SSD gépre kitolni, nem kellett volna Avast gépre engedniük stb. Annyi egyforma panasz van, látszik miért csúsztak ezzel a verzióval. A 3rd party cég arra hogyan készüljön, ha insider ISO alatt ment a teszt jól, aztán MS kiadja WU-n a build upgrade-et és a frissítés folyamata közben összeakad valami és szevasz fekete képernyő? Tiszta telepítés, Win által telepített driverek után is kékhalál, saját MS appok nem jók, ez kinek a hibája ha nem a redmondiaké? Látva 1709-re visszatérve működik újra ami eddig.
Ide nem feltétlenül kockák írnak tanácsért, akik angol fórumokból kibányásszák a megoldásokat. Baromi jó lehet elcseszi a gépüket az új Windows build és itt még megkapja user error
-
Buckey
őstag
Minden frissen van telepítve, minden új (és természetesen legális)!
Én azt hiszem, 2018-at írunk, így jogosan várom el, hogy amiért fizettem (most már tudom, kár volt), az működjön is.
De ahogy észrevettem, ez nem olyan egyértelmű.(#80257) Sub-ZeRo , még nem, de kipróbálom.
(#80259) jokeph , ezzel is csak a 3D lejátszásakor van baja. 1709-en ment rendesen.
Már visszaraktam a PowerDVD17-et is, a 2017 júliusi drivert is, de úgy meg csak a baloldal látszik és igen szellemképes, utánhúzásos, akadozós ez egész. -
Buckey
őstag
Még csak utoljára annyit (ezt most fedeztem fel)!
A legfrisebb rendszer, a legfrissebb driver (de még a régi, 2017 júliusival is) és a drága pénzért megvett program sem indul el! Úgyhogy tényleg semmi hiba nincs.A 0011-es hibára nem találok értelmes dolgot, a Letöltésnél odavisz, ahol le lehet tölteni, meg lehet venni a programot (újra letöltöttem, de a hiba ugyan az maradt!), illetve ez a BD Advisor link van. De semmit nem talál!
Ilyenkor ki a hülye?Úgyhogy, részemről, utolára ennyi!
Lehet porcukrozni a szart, attól még ugyanúgy bűzlik, ugyanolyan szar íze lesz, ez is ugyanolyan windows maradt, mint amilyen volt... -
Buckey
őstag
"Képarány testreszabása opció", ha a képre gondolsz, az az Intel beállítása, nem a windows-é, amúgy a TV 16:9-es és a felbontása is 1920x1080-as.
A "kis idő" pedig annyi, hogy még nem jött meg az általam rendelt usb wifi vevő, mert ugyan van pár, amelyik megy Linuxon, de én a jövőre gondolva egy kicsit nagyobb sebbeségűre és 5GHz-esre vágyom.
Amúgy én sem így állnék hozzá, csak amikor winXP-től kezdve egészen win8.1-ig le-le fagyogatott a rendszer a legváratlanabb pillanatokban több gépen, laptopon is, 2 informatikusnak átadtam, mert munkára (is) kellett (DJ.), hibát nem találtak sem a gépekben, sem a rendszerben (újratelepítették), mókolva semmi nem volt, így a win10-be vetett bizalmam is egy pillanatra elszállt a legutóbbi, 1803-as frissítéssel. Pedig munkára nem is használom, csak szórakozásra, de eddig 2-szer kellett filmnézés helyett a RAW fájlt NTFS-re formáznom és a mentést visszatelepítenem (1803 frissítés után) , meg a hálózati hülyeségeit javítanom a Szolgáltatásokban, a frisítés utáni melegedést megoldani (újratelepítéssel) és a VGA hibát meg elnéznem.
A Linuxot meg laikusként feltelepítettem, ismerkedtem vele, és egy-két dolgot az internet segítségével egyből sikerült beállítanom. És a legfontosabb, hogy még nem hagyott cserben egyszer sem, nem volt akadás, nem volt fagyás! Pedig frissítve van rendszeresen is.
A VGA hibát is csak azért hoztam fel, mert akárhol kutattam a neten, jó megoldást nem találtam, próbálgattam beállítani, sehogy sem sikerült, így én ezt hibának gondolom.
Ha lesz egy kis időm, beiratkozom valamilyen windows egyetemre, mert úgy látom, egy egyszerű képaránybeállítás (?) sem megy (ami még működött!).De ha azt nézzük, akkor ez nem hiba, hanem future, egy jelzés, hogy vegyek nagyobb TV-t! Így már van értelme az egésznek, és megint user error az egész!
Ezek után csak annyit mondok, hogy windows szép, a windows jó.
Ha meg nem, akkor iszom még egyet és lesz@rom. -
Buckey
őstag
A Képarány testreszabása opció nincs meg, valami méretezés van a Gépházban, de az nem változtat a problémán semmit, hanem amit küldtem, Intel grafikus beállítások, ott állítok dolgokat. Addig jó, amíg újra nem indítom a gépet.
A driver természetesen a legfrissebb.Hagyom a fenébe, bekapcsolom a gépet, utána meg a TV-t (vagy váltok bemenetet). Nem szórakozom vele erre a kis időre, ennyit nekem már nem ér a windows.
Köszönöm a segítséged!
-
törölt tag
-
Buckey
őstag
Ha rosszul beállított a TV, akkor a 2017 júliusi az miért működik jól?
Nem csinálok semmit a TV-vel, csak felrakom a júliusi drivert, gép újraindul, kép jó. Frissítem a legújabbra, gép újraindul, kép nem jó (nagyobb, mint a képernyő).
Amúgy a TV jól van beállítva, az biztos, ha rosszul lenne, akkor a tavaly júliusi driverrel is nagyobb lenne a kép. -
Doky586
félisten
Csak azt vettem észre update után hogy nem tudom bekapcsolni a gépet - csak ha bemászom az asztal alá a géphez a bekapcsológombhoz. Mindig billentyűzet gombnyomásra ébresztem egyébként. Frissítés után ez nem ment.
Eleinte átnéztem a biost (uefit), átnéztem a win eszközkezelőben a driverek energiagazdálkodását, semmi problem nem látszott, egy külföldi fórumban olvastam ezt a megoldási javaslatot.: hogy ki kell kapcsolni a Gyors Rendszerindítást. Ez már rég, hónapok óta le volt előtte tiltva, de most megnéztem: a frissítés visszakapcsolta, úgyhogy kikapcsoltam újra: és hihetetlen módon újra működik billel a bekapcsolás (aki a hibernálást tiltja annál talán nem jelentkezik, de én ssdnél használom és nem tűnik fel a gyors-lassú különbség), meg a billentyűzettel ébresztés és a UTP csatlakozó ledjei is újra világítanak kikapcsolt állapotban is..
Telemetria: azzal nincs gond. Frissítés közben rájukkérdez (tiszta installkor is egyébként) és 'természetesen' mindegyikre nem-el válaszolok amit be is tart. Az update megosztáson nem variált (LAN only volt és maradt is).
-
ReSeTer
senior tag
Beírtam futtatásba, keresésbe, semmi se történik. Vagy mit kellene ezzel a powercfg-vel csinálnom?
Külföldi fórumon olvasgattam, hogy másoknak le kellett tiltogatni HID eszközöket. Én is elkezdtem, de úgy elég nehéz tiltogatni, hogy közben elment az egér is, alig tudtam visszahozni, mert ugye nem látszik, hogy melyik micsoda, vagy én nem ismerem azt a módszert, amelyikkel kilehet deríteni, hogy melyik melyik eszközhöz való?
Szelektív usb letiltva,
benq monitor turn screen off meg off-ra van rakva, mert ahogy olvastam, az még filmnézés közben is kikapcsolja, meg szerintem annak nem kellene befolyásolnia. -
törölt tag
Van wifi, de akkor ezek szerint nem zavarja
De mondjuk lehetne egy felirat, hogy mi a követelmény, vagy hogy mi hiányzik. Így csak minden gomb le van tiltva a gép átnevezésén kívül.
Amúgy igen, angolul kicsit kevesebb a félreérthető szöveg. Például a finn és a spanyol fordítás sem tökéletes, erre azt javasolják, hogy Insiderként javaslatot kell tenni. De legalább már nem azt írja, hogy "Memória: 16,00 GB (15,85 GB usable)", hanem hogy "használható". A fejlődés jeleiIgaz, még a beépített helyesírás-ellenőrző javasol néha értelmetlen szavakat, de sebaj.
-
törölt tag
Olyannal én is találkoztam, meg aminél be volt kapcsolva, de a rendszer szerint nem (még talán XP-n)
(#80043) bobalazs: Nem olyan régen állítottam vissza egy több, mint 2 éves mentést, hogy telepítőt tudjak csinálni a helyreállítási partíción lévő gyári rendszerről. Ennyi idő után az összes program elavult volt, minden külön frissítést és azonosítást kért, ami neten keresztül működik, plusz a szokások változása miatt nem is kellett volna minden holmi a rendszeren. Több meló lett volna vele, mint a tiszta telepítéssel. Ezért csinálok rendszeresen mentést külön, mert még az 1 hónapos is macerát jelenthetne. Persze ez függ a használt programoktól is.
Én azt szoktam javasolni, hogy akinek előfordultak már problémák az upgrade után, az készítsen mentést közvetlenül előtte (vagy rendszeres időnként), amit vissza lehet akkor is állítani, ha nem indul el a rendszer. Bitlocker mellett több hely kell, de az sem akadály. Néha elég egy-két program, vagy beállítás, vagy driver, hogy gond legyen.
Egyébként használhatod az első kiadást most is, jelezni fogja, hogy nem kap több frissítést, és upgrade szükséges. Ezt letilthatod, és ennyi, viszont az elmúlt évek során kiadott biztonsági frissítések (amik ugye publikus hibákat foltozhatnak) és hibajavítások nem lesznek benne, márpedig a 10 sosem a hibamentességéről volt híres.Az autós példád sajnos nem annyira elrugaszkodott, a Tesla is küldött már ki olyan frissítést, ami nem volt mindenkinek problémamentes.
-
Kékes525
félisten
"Namégegyszer.
1 USB pendrive, jelen, pipa.
2 nem USB-s HDD, nincsenek ott nálam, pipa."Ezt előbb is értettem.
"Ezért kérdeztem, hogy egyébként a rendszer a tálcán jelzi, hogy leválaszthatóak-e a nem USB-s vinyók? Mert az msahci-val láttam már ilyet, de a saját driverével ez a jelenség megszűnt."
Amúgy a lemez vezérlő,"Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) (USB 3.0) [VEN: 8086, DEV: A2AF] Verzió: 10.0.17134.1, 4-10-2018"
Amúgy fentebb Sub-ZeRo-nál is jelzi a merev lemezt. Gondolom a D: drive az.
-
Kékes525
félisten
Természetesen leválasztható. Más programok rendesen felismerik, hogy melyik az USB. Nálad nem leválasztható az USB? Másrészt teljesen mindegy, hogy milyen az USB, a merevlemezeket akkor sem illenék választhatónak tenni. Mi van, ha véletlenül azt választom? Törli?
(#80022) Sub-ZeRo
"Gondolom a "Nincs cimke" az azt jelölné, hogy nincs a pendrive-nak neve."
Nem ez a probléma. Nyilvánvaló, ha nincs neve akkor mást nem írhat ki.
A baj az, hogy merevlemezeket is enged választani, mint nálad is "D: (Game)". A nyilat azért tettem oda, mert az az USB meghajtó. A másik kettő merev lemez.
-
ccs2929
senior tag
Persze, hálóról mennek
SMB v 1.5 van sajna, olvastam én is, hogy a 2-es verziótól elvileg jól megy.
Alapból Red Hat linux fut a szerveren, a hálózati megosztásokat ez csinálja, és virtualizálva ezen fut egy Windows Server 2012 R2, amin fut az SQL szerver. A szerver üzemeltetőnk több helyen is üzemeltet, és mondta, hogy olyan helyen is problémát okoz, ahol nincs smb megosztás.
A windows szerveren át van állítvan az smb, de a linuxon nem sikerült neki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest