- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
AlyrArkhon #39017 üzenetére
Nagy valószínűséggel állíthatom, hogy meg tudom különböztetni a két dolgot.
Ami nem megy nekem, hogy egy gépen egyszerre nyomjak egy flash-es játékot és nézzek HD-streamet Youtube-on, mivel nem vagyok kaméleon. Plusz mellé még menjen (minek?) önfrissítve 7-8 weboldal a háttérben. És ahhoz végképp nem lenne képem, hogy ezt átlagos használatnak állítsam be.
Átlagos használat az ismeretségi körömben:
feleségem: netezés vagy filmnézés - nem egyszerre
fiam: játék vagy net - nem egyszerre
apám: net vagy játék - nem egyszerre
anyós: fácse
tesóm: net
felesége: net vagy fényképnézegetés
lánya: mint az enyém + háttérben fut a torrent
nagyobbik fia: net vagy játék, háttérben fut a torrent
kisebbik fia: Youtube
rokon: net vagy Word
szomszéd: fácse vagy net
ezekhez használt gépek: két i3 (notebook), a többi mind Core2Quad vagy Core2Duo - az egyik notiban van 8 giga RAM, a többiben 2-4, többségükön Win10, egyiken Win8 vagy 8.1, kettő-három gépen Win7. RAM-ra egyik se panaszkodik. -
pjen
félisten
válasz
AlyrArkhon #39017 üzenetére
Én biztos nem tudok ennyi felé figyelni, és nem is akarok.
-
worxland
addikt
válasz
AlyrArkhon #39004 üzenetére
Sok marhaságot írtál, nem kellett volna.
Win 7 és 10 is elmegy 2 gigával, 4 pedig normál használatra bőven elég (van a családban mindegyikre több példa is). 32 gigánál pedig végképp nincs okod panaszra -
válasz
AlyrArkhon #39004 üzenetére
Azért pontosítsunk: a Windows 10-nek sokkal "elegebb" a 2 GB RAM, mint a 7-nek volt.
Jelenleg három gépem is 2 GB RAM-mal futtatja a Windows 10-et. Az egyik egy transformer tablet, ez mondjuk nem is bővíthető. Van viszont egy asztali gép és egy régi HP Elitebook, amik szintén 2 GB-tal mennek, és bár tudnék még tenni beléjük memóriát, nem látom értelmét, mivel irodai munkára és netezésre kifogástalanul használhatóak.
A Chrome-ot (amiben rendszeresen tartok 50-100 fület) eddig a GreatSuspenderrel tartottam kordában, de a jelek szerint maga is rászokott a takarékosságra, és nem tömi ki a memóriát.
MaCS
-
R3laX
addikt
válasz
AlyrArkhon #38458 üzenetére
Aham, feltettem a restorert, de így is szétszórja kilépés után. Amúgy FullHD-ban futtatok 3D-t, illetve a Win is FullHD-ban fut.
-
válasz
AlyrArkhon #36309 üzenetére
AlyrArkhon, DS39!
A lomtár üres, a SWAP méretét én mondom meg, nem változott.
A rendszervédelem ki van kapcsolva, visszaállítási pont nem jött létre.Kutakodom.
Köszönettel: MaCS
-
KubanitoS
veterán
válasz
AlyrArkhon #30415 üzenetére
Nem erre gondoltam, de végül valahogy megtaláltam. Valahogy sikerült előhoznom a win7-es normális vezérlőpultot. Azon belül a rendszer tulajdonságai/speciális fül/teljesítmény/ "a képernyőn megjelenő betűtípusok simítása" volt a megoldás.
-
janeszgol
félisten
válasz
AlyrArkhon #30312 üzenetére
Köszönöm, ez lesz az.
-
zka67
őstag
válasz
AlyrArkhon #29802 üzenetére
Szia, lehet rajta dolgozni, amint bejött az asztal, az pedig hamar megvan, csak azt akartam mondani, hogy ezzel még nincs kész a win boot, mert utána még tölti be a többi (gondolom nem olyan fontos) dolgokat. Nem tudom, hogy mondtam-e, de ezek szűz gépek, minden program a hivatalos oldalakról van letöltve, semmi más nincs rajtuk, így én a vírus lehetőségét teljesen kizárnám.
De itt nem is az a zavaró, hanem hogy webszerverként használhatatlan a win10, annyira lassú, mondom, a win7-hez képest 5x lassabb! A debian legenerálja a php oldalt 0.2mp alatt, a win7 kb 1mp alatt, a win10 meg 4-5 mp alatt. Ugyan azt az oldalt, ugyan azokkal az adatokkal. Ez a nem mindegy.
Nem tudom mit variáltak a win10-ben, vagy hogy miért mondják azt, hogy ez az eddigi leggyorsabb windows. Lehet, hogy a lemezkezelés hátrányára gyorsítottak más dolgokat benne?
-
nanus
senior tag
válasz
AlyrArkhon #29687 üzenetére
Basszus az ítélet napja .....a SKYNET öntudatra ébredt...
-
csixy
addikt
válasz
AlyrArkhon #29687 üzenetére
Jujujj!
-
janeszgol
félisten
válasz
AlyrArkhon #26963 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged, sajnos nem az volt. Viszont megtaláltam. Logikus, hogy nem a Region and Language-be kell tenni a billentyűzethez (nyelv kiválasztása, options és ott van a bill), mert akkor megtalálná az ember.
Start-Setting-Devices-Typing, majd ki kell kapcsolni a legelsőt (autocorrect).
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
AlyrArkhon #26599 üzenetére
Volt egy ismeretlen tulajdonos is közte, azt eltávolítottam, így most jónak tűnik. Köszi.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
AlyrArkhon #22415 üzenetére
WIN10-en külső töredezettségmentesítőt használtok?
Ha igen, akkor melyiket? -
GEPESZ66
veterán
válasz
AlyrArkhon #22369 üzenetére
Nekem régebbi gépem van, 2GB DDR2 800MHz RAM van a gépben.
Tehát akkor a virtuális memória kezdeti, ill. max értékét állítsam 4096MB-ra? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Jah akkor mellé vetődtem.
Viszont eddig mindig beállítottam a virtuális memóriát csak 10nél maradt ki de már orvosoltam ezt is. Jó, hogy szoltál.
-
SP4C3
veterán
válasz
Nálam szép kerek nulla két giga memóriával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gaming notebook topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged