-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S0m30n3
aktív tag
Na, sikerült megoldani a problémát. Fogtam és letöröltem a geforce drivert és visszatettem... ennyi.
Egy másik kérdés: Winnek kellett két elsődleges partíció és ubuntunak is. Mivel külön partíciót akartam meghagyni az adatoknak, így az most ott van még formázatlanul. Négy elsődleges partíciónál nem lehet több. Ha winben most formázom a formázatlan partíciót, akkor valamit össze fog kutyulni? Az biztos, hogy kiterjesztett partíciót fog csinálni, csak nem tudom hogyan. Nem akarom ilyennel elrontani a gépem. A partíciók amúgy így néznek ki:
-
Zotya84
őstag
Jól érted.
Tudnia kell bootolni, max a DOS-od nem indul többet, de szerintem ez nem nagy probléma.
Negatív mellékhatás? Elvileg semmi. Gyakorlatilag MS-szoftverről beszélünk, ahol még szoftver is ki tudja csinálni saját magát. Legrosszabb esetben kénytelen leszel BCD-t javítgatni, vagy ha az egyszerűbb, újratelepíteni. De ez nem valószínű.A korábban kiemelt convert... viszont tényleg csak parancssorban futtatható.
Szerk.: Most látom smiley-t rakott a helyére: convert x: /fs:ntfsÉs a végén nyugodtan elveheted a betűjelét.
BTW, valaki már nekem is adhatna esetleg tippet, mert mindent megcsináltam már, amit találtam, de még mindig sokszor nem kapcsolja a le a gépet a rendszer, és ez így rohadtul nem oké...
-
Zotya84
őstag
Az a
baj, hogy a BCD-d a DOS FAT32 partíciójára került. Elvileg megoldható. Az OEM-partíciót törölheted nyugodtan. Szóval: a DOS nem kell, de a partíciója igen, mert anélkül nem fog a rendszer elindulni. És a konvertálás után nem kell külső backup progi hozzá.Na most. Az aktív partíciónak itt, a lemezkezelőben tudsz betűjelet adni. Utána rendszergazdai parancssorban át tudod konvertálni NTFS-re a convert X: /fs
TFS paranccsal, ahol az X értelemszerűen az általad megadott betűjel. (Ez a parancs szerepel az első képeden látható hibaüzenetben.)
De ha mindent parancssorban akarsz megoldani, íme (A label csak azért, hogy tudd, mi is az, ha elfelejtenéd) - a konvertálást lehet, hogy csak újraindítás közben fogja tudni megcsinálni, hisz az az aktív partíció:
diskpart
select disk 0
select partition 1
assign letter q
exitconvert q: /fs:ntfs
label q: Bootdiskpart
select disk 0
select partition 1
remove letter q
exit
exit -
Zotya84
őstag
Mivel DOS volt rajta, így igazából szerintem kezdd elölről a telepítést. És törölj minden! partíciót, azt a kettőt is. A leírásod alapján szerintem Lenovo a gép. Az egyik partíció a DOS partíciója, a másik meg általában annak a helyreállítója. (Ha jól sejtem, az egyik aktív, ha nem, akkor a C: -d az aktív partíciód.) Nincs rájuk szükség.
Lemez be, összes partíció törlése, majd újrapartícionálás, ahol minden NTFS leszen - itt valószínűleg létrehoz egy 100-300MB közötti partíciót is a rendszer a BCD-nek, de ez nem érdekes. Majd telepítés után újra csinálod ezt a létrehozást, ahol a párszáz megás és a rendszerpartíciót kijelölve meg fogja csinálni a mentést.
(1. Valószínűleg van rajta, csak nem MS-kompatibilis filerendszer.
2. Ez a DOS-partíciód, de mivel valószínűleg ez az aktív partíciód, ezért a BCD-t oda tette a telepítéskor, ezért lenne muszáj backupolni ezt is.
3-4. Jól mondod.)
BTW: a 3 terás dologról mutass lemezkezelős képet, azt én is megnézném. De remélem nem te nézted be: 1000MB és 996MB az összesen nincs 2GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest