-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28626 üzenetére
Akkor értelemszerűen vagy a forrásmeghajtón csökkented le a C partíciót méretét a megfelelő értékre és utána klónozod, vagy a célmeghajtón növeled meg a C méretét és csökkented annyival a D-t, már ha megoldható.
Ha forrásmeghajtón "1TB C" van, akkor azt mondjuk nem világos hogyan gondoltad, hogy azt rányomorítani egy másik meghajtón egy 80 GB-os C-re.
Ha a nagy része szabad terület és ténylegesen pl. csak 60 GB foglalt, akkor még működhet a partíció zsugorításával, de 100-200+ GB foglalt, akkor nyilván nem, max.ha a célmeghajtón is eleve meg van növelve annyival a C mérete.
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28624 üzenetére
Leírtam, hogy legjobb lenne erről screenshotot mellékelni, akkor látnánk hogy pontosan mi a helyzet.
Ha nem mellékelsz screenshotot, akkor legalább azt kellene leírni, hogy azonosak-e vagy sem a partícióméretek a forrás- és célmeghajtón, mert ha az utóbbi - pl. a forrásmeghajtón 800 GB a C, és 200 GB a D, célmeghajtón 80 GB a C és 850 GB a D, vagy fordítva - , akkor nincs min csodálkozni, úgy nem meglepő ha gyalulni akarja a D-t is a Macrium, hiszen eleve ütközés van. Ebből következik az is, hogy ha az a cél hogy ne akarja felülírni a klónozóprogram a célmeghajtón mér meglévő partíciót, akkor értelemszerűen úgy kell klónozni, hogy a forrásmeghajtóról átmásolt partíciók "ne lógjanak bele", azaz ne legyen ütközés.
-
King Unique
titán
válasz
Werkly #28621 üzenetére
• A Macriumnál (is) eleve ki lehet egyesével jelölni a partíciókat, azaz azt klónozod amelyiket akarod, nem feltétlen kell minden partíciót és a teljes meghajtót. Ilyen alapon pedig igen, működhet a leírt dolog, én már csináltam ilyet pl. képfájlból visszaállításnál, de kb. ugyanaz a klónozásnál is.
• Ha nem üres a célmeghajtó, akkor valóban figyelmezted hogy a klónozással felülírja a már meglévő partíciót, de alapesetben csak azt amivel ütközés van, nem feltétlen a teljes meghajtót.
• Nem szimplán csak a C rendszerpartíciót kell klónozni, hanem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat is BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítési sémától függően.Jobb lesz ha inkább mutatod, mellékelni kellene screenshotokat, mert ez így kicsit sántít!
-
Új procinál hibahatáron belül gyorsabb a Win11 a 10-hez képest.
https://www.techspot.com/article/2278-windows-11-benchmark/
Régi procinál nem hiszem hogy más lenne a helyzet.
Esetleg mikrokód és biztonsági frissítések miatt lehet lassabb. Azaz egy totál alap nem update-lt de friss telepítésű win10 régi kevesebb magos HT procival esélyes hogy gyorsabb mint a egy új Win11 játékok alatt. (spectre, meltdown frissítése jobban kihat a régi procikra)
Én egy nagy szever skylake-el azt mondom hogy nem lett se lassabb se gyorsabb semmi, benchmarkokban sem.
Régi procinál (AMD A8-6600K + 16gb ram + minding más videókártya ami éppen teszten van) azt tapasztaltam hogy Win10-11 egyforma, de Win7-el gyorsabb a rendszer gondolom az újabb 10-esnek már eleve kell erősebb proci. -
Geth
veterán
Ha nem akarsz teljesen feleslegesen (a naplóbejegyzésen kívül mást nem okoz) időt és energiát áldozni rá, akkor az MS által is javasolt módszer: ne nézz oda.
-
svgyula
addikt
-
Cs1csó
titán
Szia, Windows telepítésekor ha végeztél a telepítéssel akkor bemehetsz a Windows update menübe és ott lesznek normál és opcionális frissítések mindegyiket nyugodtan engedélyezheted ezen kívül nem szükséges magadnak telepíteni mást.
Amit én szoktam manuálisan: legfrissebb VGA driver, Razer egér driver - az extra funkció eléréséhez - a visual c++ keretprogramot és mivel telepítem az MSI Afterburner-t monitorozásra - nem tuningolok - ezért az feltolja a RivaTuner számára a DirectX-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest