- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Csökkentett módban nem enged be?
Ha nem:
Ki tudod deríteni az admin SID-jét? Az a sok szám/betű, ami valahogy így néz ki
S-1-5-21-**********-**********-********-***
plusz az Administrators csoport SID-je is kell. Asszem a fájlrendszer biztonsági beállításaiból ezeket ki tudod lesni
Belerakod a vinyót a saját gépbe és a saját windózodban a parancssorba ezt írod:
secedit /configure /cfg legyártottinf /db őwinjesecuritydatabasesecedit.sdb /verbose
Az inf pedig így kell, hogy kinézzen:
-----
[Version]
signature=''$CHICAGO$''
Revision=1
[Privilege Rights]
SeInteractiveLogonRight = *S-1-5-21-4085357069-1416891158-138739140-500,*S-1-5-32-544
SeDenyInteractiveLogonRight =
-----
A SeInteractiveLogonRight után az Admin és az Admins (group) SID-jét kell írni -
killer
tag
A másik w2k-s gépről bejelentkezést úgy értettem, hogy hálón keresztül, computer management, vagy vm ilyesmi nevű kütyüvel, mert azt hiszem ezt még engedélyezi ilyenkor (most hogy elgondolkozom, rémlik, hogy találkoztam már ilyennel valakinél). Csak ehhez nem csak a vinyó kell, na meg háló...
Viszont egy próbát megér, hogy a te gépeden a rendszergazdának a jelszavát megváltoztatod a barátodéra, így elvileg az összes, az ő vinyóján lévő file-hoz hozzáférsz. Ha ez megy, átmásolod a gépedre a config alatti file-okat a system32 alól (biztonsági mentés :), majd megintcsak átmásolni ugyanezeket, de a te gépedről, a te file-jaidat az övére. Mondjuk nem ártana tudni milyen file-ok vannak ott, de talán összejön, ha nem megy meg vissza az egész, egy próbát megér :) -
killer
tag
Ha jól értem a barátod elnézte (van 2 hasonló pont, ha jól emlékszem) és letiltotta a bejelentkezést. Megér egy próbát, hogy másik W2k-s gépről próbálsz adminként bejelentkezni, akkor még helyrehozható a probléma (házirend és az alapértelmezett rendszervinyói megosztás csekkolása). Ha esetleg ez is le van tiltva, akkor szvsz azzal a jelenséggel állunk szemben, hogy kizárta magát a gépről :( Ilyet még nem kellett orvosolnom, de biztosan akad olyan win guru, aki tudja a megoldást, én ennyit tudtam segíteni.
-
9CS
senior tag
Nem tudod megtenni, hogy csak a te neved legyen ott? Lehet az a pipa szimorít Tégen a mi a biztonság fülön az engedélyek öröklését írja ott van alul ''Engedélyek öröklésének engedélyezése a szülőktől'' Mert akkor a fölötte lévő mappára vonatkozó dolgokat nem tudod itt kivenni, hacsak nem kiveszed ezt a pipát onnan.
-
9CS
senior tag
A mappára jobb klikk, itt van egy biztonság fül. Itt nyomsz egy hozzáadást lesz egy csomó név a te gépeden lévő csoprotok és felhasználók. Add hozzá azt akinek rendszergazdai joga van (a Te gépeden) kijelölöd a nevet és hozzáadás gomb, majd ok. Fisszatesz az előző lapra ahol már van egy ujj a most hozáadott nevű emberke is, adj neki teljes jogot. A többieket töröld ki, de nem értem ha elveszed a jogokat olyan mintha ott sem lenne, akkor át is helyezheted, nem? Huhh nagyon gáznak tünik ez a jogmegvonás/áthelyezés ötlet...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest