- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
tsello
aktív tag
A felhasználó neve lesz a könyvtár név is, de próbáld meg itt:
dajátgép,jobb, tul., felhasználói profilok. -
lesaux
veterán
válasz
Gregorius #42 üzenetére
Nemrég értem haza, megcsináltam, amit írtál, és sikerült! :))
A /import kapcsoló helyett mégis a /configure kellett.
Nagyon köszönöm a segítségedet, és mindenkinek, aki segített. Egy csomó melót takarítottatok meg nekem és a srácnak.
Mondjuk, apróbb gubanc még van vele. Azt hol tudnám beállítani, hogy melyik felhasználóhoz a Documents and settingsben milyen könyvtárat rendeljen hozzá?
Pl. most a könyvtárnak az a neve, hogy JANI.MASINA
Ide elég lenne az, hogy JANI -
tsello
aktív tag
Lehet, hogy 12 óra alatt már visszarakta volna a srác a rendszert az összes prog.
Ha csak egy rendsezre van ghostoljon egyet és ha ilyen történik akkor bármikor visszatölti. -
Gregorius
őstag
Csökkentett módban nem enged be?
Ha nem:
Ki tudod deríteni az admin SID-jét? Az a sok szám/betű, ami valahogy így néz ki
S-1-5-21-**********-**********-********-***
plusz az Administrators csoport SID-je is kell. Asszem a fájlrendszer biztonsági beállításaiból ezeket ki tudod lesni
Belerakod a vinyót a saját gépbe és a saját windózodban a parancssorba ezt írod:
secedit /configure /cfg legyártottinf /db őwinjesecuritydatabasesecedit.sdb /verbose
Az inf pedig így kell, hogy kinézzen:
-----
[Version]
signature=''$CHICAGO$''
Revision=1
[Privilege Rights]
SeInteractiveLogonRight = *S-1-5-21-4085357069-1416891158-138739140-500,*S-1-5-32-544
SeDenyInteractiveLogonRight =
-----
A SeInteractiveLogonRight után az Admin és az Admins (group) SID-jét kell írni -
Gregorius
őstag
Ez csak tipp, de hátha bejön
Az a kritikus pont, hogy a Recovery Console (telepítőcd-ről boot és a repair ágon jutsz el oda) beenged-e rendszergazda accounttal (amikor az admin account disabled, akkor beenged, de amikor az interactive logon tiltva van... háát talán)
Van pár inf a %windir%security emplates alatt
Azok alapján létrehozol egy saját inf-et, ami visszaállítja az interactive logon engedélyezést (seinteractivelogonright értékkel kell bohóckodni, de ne kérdezd hogy hogyan, nem tudom), majd a konzolon ki kell adni a
secedit /validate /cfg inffájlneve
parancsot és az beérvényesíti neked az inf tartalmát -
killer
tag
A másik w2k-s gépről bejelentkezést úgy értettem, hogy hálón keresztül, computer management, vagy vm ilyesmi nevű kütyüvel, mert azt hiszem ezt még engedélyezi ilyenkor (most hogy elgondolkozom, rémlik, hogy találkoztam már ilyennel valakinél). Csak ehhez nem csak a vinyó kell, na meg háló...
Viszont egy próbát megér, hogy a te gépeden a rendszergazdának a jelszavát megváltoztatod a barátodéra, így elvileg az összes, az ő vinyóján lévő file-hoz hozzáférsz. Ha ez megy, átmásolod a gépedre a config alatti file-okat a system32 alól (biztonsági mentés :), majd megintcsak átmásolni ugyanezeket, de a te gépedről, a te file-jaidat az övére. Mondjuk nem ártana tudni milyen file-ok vannak ott, de talán összejön, ha nem megy meg vissza az egész, egy próbát megér :) -
tsello
aktív tag
c:WINDOWSsystem32GroupPolicyAdm dirben töröld ki a cuccokat, ha már tényleg nincs vesztenivalód, vagy törölj a G.P.-ből a fájlokat (ne a könyvtárkat).
A bejelentkezés nem fog működni mivel a GroupPolicy-ből tölti be a jogokat(szvsz) vagy kitörlöd a Documents and Settings-ből a cuccait és utána nem lesz felhasználó de ez legyen a legkevesebb.
Próba szerencse. -
X-COM
nagyúr
próbáld meg letörölni a grouppolicy könyvtár tartalmát (előtte menteni)
a config könyvtáron a jogokat ne cseszegesd!!!!!
ha nem segít importáld be registry software ágát (ez a config könyvtárban van)
és töröld a Policies alatti bejegyzéseket -
killer
tag
Ha jól értem a barátod elnézte (van 2 hasonló pont, ha jól emlékszem) és letiltotta a bejelentkezést. Megér egy próbát, hogy másik W2k-s gépről próbálsz adminként bejelentkezni, akkor még helyrehozható a probléma (házirend és az alapértelmezett rendszervinyói megosztás csekkolása). Ha esetleg ez is le van tiltva, akkor szvsz azzal a jelenséggel állunk szemben, hogy kizárta magát a gépről :( Ilyet még nem kellett orvosolnom, de biztosan akad olyan win guru, aki tudja a megoldást, én ennyit tudtam segíteni.
-
9CS
senior tag
Nem tudod megtenni, hogy csak a te neved legyen ott? Lehet az a pipa szimorít Tégen a mi a biztonság fülön az engedélyek öröklését írja ott van alul ''Engedélyek öröklésének engedélyezése a szülőktől'' Mert akkor a fölötte lévő mappára vonatkozó dolgokat nem tudod itt kivenni, hacsak nem kiveszed ezt a pipát onnan.
-
9CS
senior tag
A mappára jobb klikk, itt van egy biztonság fül. Itt nyomsz egy hozzáadást lesz egy csomó név a te gépeden lévő csoprotok és felhasználók. Add hozzá azt akinek rendszergazdai joga van (a Te gépeden) kijelölöd a nevet és hozzáadás gomb, majd ok. Fisszatesz az előző lapra ahol már van egy ujj a most hozáadott nevű emberke is, adj neki teljes jogot. A többieket töröld ki, de nem értem ha elveszed a jogokat olyan mintha ott sem lenne, akkor át is helyezheted, nem? Huhh nagyon gáznak tünik ez a jogmegvonás/áthelyezés ötlet...
-
lesaux
veterán
Azt nem tudjátok esetleg, hogy a Windows milyen fájlban tárolja ezeket az adatokat? Talán át lehetne szerkeszteni, vagy letörölni. Ennél rosszabb már úgysem lehet.
-
tsello
aktív tag
Szal ha rendszergazdiként bűvészkedett akkor pár dolgot (főleg az MMC-seket)rá is érvényesíteni fogja. Így minden belépéskor a
c:WINDOWSsystem32GroupPolicy könyvtár rá is érvényes lesz de ha megvonod tőle (rendszergazdi vagy aki be akar lépni) az olvasási jogot akkor működni fog.
Ha vmit szerkeszteni akar az MMC-ben akkor visszadod neki az olvasási, írási jogokat megszerkeszti elmenti a konzolt majd kivonja magát az olvasási jogok alól és így a köv. bejelentkezéskor nem fogja beolvasni és addig sem olvassa be mivel bejelentkezéskor frissíti.
Nyugodtan próbálkozzon ne adja fel csak amikor kijelentkezik akkor vonja meg a jogot és minden ok. Ha kész egy konzol azt mentse el és köv. reinstal után elég betölteni azt. -
lesaux
veterán
Ismerősöm addig bűvészkedett a házirendben, míg végül bármelyik felhasználóval jelentkezne be, kiírja a gép, hogy a házirend jelenlegi beállításaival az interaktív bejelentjezés nem lehetséges. Tehát be se lehet lépni, hogy jogot adjon magának a bejelentkezésre.
Nyomott egy W2K javítást, de gondolom, az a házirendet nem piszkálja, mert most sem tud belépni.
Áthozta a vinyóját, de W2K-ban nem vagyok egy hű, de nagy spíler, fogalmam nincs, mit tehetnék. Elég sok progija van felinstallálva, úgyhogy ne a format c:-t javasoljátok, ha lehet, jó?
Tudnátok segíteni?
/Amúgy mitől interaktív a bejelentkezés?/
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest