- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Közben rájöttem, hogy mi a baj:
Az IDE kábel volt rossz...
Először kínomban azzal próbálkoztam, hogy lehúztam a DVD íróról az IDE kábelt,- és elindult a telepítő...
Azt hittem, hogy talán a DVD íróval van valami baj,- ami mellesleg tiszta új, erét betettem egy régebbi, de biztosan jól működő CD írót.
Azzal sem indult el a telepítő.Kicseréltem az IDE kábelt, és jó lett!
Veriakilis
-
válasz
Veriakilis #36 üzenetére
Találtam egy fórumot ahol ezt írták:
Bár nem Windows XP-t próbáltak ráerőszakolni, hanem egy OSX Tigert.first off; if your installing to the IDE HDD, that has to be master and DVD-R slave or CS. Second if your installing from the DVD -R to the IDE HDD on the same cable that is a problem also. Why not try disconnecting your IDE HDD and just installing to your SATA drive.. and if the reason is that you have data on the SATA then your in between a rock and a hardplace because a fresh install wants to wipe all partitions clean. What you could do is if you have a dual boot install with vista or xp on your replicant machine then install acronis true image(home v10 only works with Vista) and make a image of your os x partition then restore it on thee other ASROCK/Sempron on a free partition. You can install On your Sata as long as there is already a primary partition (that your willing to write over(dont worry other partitons wil be fine)and you could make a primary partiton with third party partitoning apps and with vista diskmanager. Or just drop the image to the IDE HDD.
-
Veriakilis
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Sima IDE-s a HDD.
Látja az XP telepítő a HDD-t, szépen lehet partíciót törölni, és létrehozni rajta.
Aztán leformáztatom vele (NTFS-re, de kínomban próbáltam már FAT32-re is), utána felmásolja a fájlokat, majd újraindítja a gépet.
Eddig rendben is lenne, de az indulás után, amikor már a HDD-ről kéne futnia a telepítőnek azt írja ki, amit fent is írtam.Az a bosszantó, hogy kb fél éve már telepítettem XP-t erre a gépre (nem az én gépem...), és akkor is megszenvedtem vele, de elfelejtettem, hogy hogyan sikerült végül is a telepítés.
SETUP-ban is próbáltam, be/ki kapcsolt SATA-val is, hátha az zavar be neki.
Veriakilis
-
Core2duo6600
veterán
válasz
venember83 #24 üzenetére
NA figy
Egy mukdődő gépen kapard le a Paragon hard disk manager 2009 et Proffessionált ha tudod.
Csinálj vele egy recovery disk et
Lehet pendrive is.Innen megbootoltatod a gépet. és mindent törölsz az adott hdd ről.
Majd restart, és utána mehet fel a win telepítője.(#28) TrollBalint
Minden bootvírus ide költözik be, tehát be tud menni.(#33) Veriakilis
Boot után amikor elindul f6 ot kell nyomni és beadni neki a hdd vezérlő driverét. -
válasz
Veriakilis #33 üzenetére
Ha SATA-s a gépben a merevlemez, akkor lehet annak a driverét hiányolja. Általában egy floppyn szokott lenni a driver, aztán telepítés közben amikor bejön a kék telepítőképernyő, akkor nyomni kell az F6-ot (gyorsan amikor kiírja, nincs rá sok idő), hogy felismerje a cuccot. Utána végigszalad ez a folyamat majd elvileg látnia kell így a HDD-t.
Abit AN7-nél voltak ugyanilyen gondjaim, rengeteget vesződtem vele, mire kiderítettem hogy lehet megcsinálni. Egyszerűen van amikor "elfelejti" hogy SATA-s vinyóról kellene bootolni, úgy dönt hogy nem akarja megtalálni a SATA drivert és olyankor csak be kell neki tölteni ezzel a módszerrel, utána megy szépen.
-
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Van egy gép, amire XP-t kéne telepítenem.
Múltkor már telepítettem erre a gépre sikeresen XP-t (SP2), csak elfelejtettem, hogy hogyan oldottam meg, hogy a telepítésnél az első újraindulásnál ne álljon le a következő szöveggel:A windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található:
\windows\system32\config\system
Utána a szöveg, hogy a windows eredeti telepítő CD-jét elindítva használja a "J" gombot.
Az alaplap típusa: Asrock K8NF6B-VSATA
Nem a telepítő XP CD a hibás, mert most raktam vele fel a win-XP-t egy másik gépre, amiben normálisabb alaplap van (MSI).
Gyanítom, hogy valami driver kéne...
-
venember83
nagyúr
válasz
TrollBalint #31 üzenetére
Hat mar 25szor lett particionalva, formattalva, ugyanaz. most epp ilyen utazohdd, 1ik havertol viszi a masikig az adatokat. Ennyi. Nem nagyon hasznalom, mert idegesit. Ez azert beleiilik a paranormalis tevekenysegbe, nem? HDD megoljon 2 alaplapot???
Vicc!
Csak en nem rohogok
-
TrollBalint
addikt
válasz
venember83 #30 üzenetére
nekem kezd nagyon úgy tünni, hogy a hdd ölte meg az alaplapot, de hogy hogyan azt ne kérdezd mert fogalmam sincs...
De ha havernál belassul a gép, akkor tuti van valami hardveres hiba a vinyóval. Szerintem ments róla mindent amig tudsz, aztán max. nem túl fontos adatok tárolására használd. -
venember83
nagyúr
Vinyo az nemtom, erdekes dolgokat csinal pl ha beteszem 1ik haverhoz, akkor winxp loadnal kekkepernyo unmountable_boot_device felirattal, pedig nem errol bootol a gep! Nalam meg a sirtec-tapos gepen meg volt olyan h a gep eszmeletlenul lelassult, pedig hardra se irt eppen, szoval mar felek ezt a tapot hasznalni, de nem megy bele a fejembe hogyan olhet meg 1 hdd 1 gepet vagy hogyan okozhat ilyen hibakat, mert jo, no bad sector!
-
venember83
nagyúr
válasz
TrollBalint #28 üzenetére
hat az 1ik codegen, ami mar biz eleg regi, meg AT-s, ez volt az elozo gep, s a mostaniba 1 vadiuj tapot tettem be amit vettem a noname hazzal. A noname hazba vettem 1 sirtec tapot igy megmaradt a noname tap otthoni szovegszerkesztos gepbe.
-
TrollBalint
addikt
válasz
venember83 #26 üzenetére
tudtommal az mbr-be nem irhatja magát virus, vagy akkora nagy (bal)szerencséd van hogy mindkét tápból a selejtes szériát fogtad ki, vagy a vinyó öli meg az alaplapot, amiről szintén nem hallottam. Milyen tápok voltak?
-
venember83
nagyúr
Up! Utolso hozzaszolasra pls valszoljon aki tud!
-
venember83
nagyúr
hi!
Nos, sajnos masodik gepem halt meg, ugyanugy mint az elozo, az alaplap nem ad semmi eletjelt magarol. Kozos a 2 gepben a hdd, mas semmi, max 32mb-nyi ram, otelete van valakinek miert tortenik ez meg? 2 honapon belul 2 alaplap hal meg. Tap nem lehet hibas, mert mas tap volt a 2 gepbe, nem ertem!!! Help!!! Lehet, hogy hdd mbr-jaba van virus s az tesz valamit vagy mi tortenik??? Tenyleg pls pls pls segitsetek, nem merek mar masik gepet se szerezni, mert felek az is meghal par heten belul!!! -
venember83
nagyúr
Mind1, megprobalok 25fele antivir programot, valami hatha hasznal, ki tudja... Kosz mindenkinek a kozremukodest!
-
venember83
nagyúr
válasz
riska1982 #23 üzenetére
Nem sikerult, de atvittem valaki mashoz a hdd-ot es ott meg az xp 1bol kibukott, kekkepernyo ''Unmountable_boot_device'' felirattal, pedig mas hardrol bootoltunk s most mar a masik gepem is kezd megorulni, 1ik nap nem akart elindulni, azt irta h ''boot disk error''. Ezert mar szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ez valami virus, ami a boot sectorba irja be magat s ezert hiaba formazok, mert ott megmarad. Virusirtok amiket probaltam (avg s nod32 -2005 juniusi) nem latnak semmit, de ez mas nem lehet csak virus, pls mondjon valaki valami jo virusirtot, lehetoleg legyen ingyenes s netrol tudjam frissiteni manualisan (ertsd: letoltom valahol a frissitest s hazaviszem, mivel otthon meg tavol lakom az informacios szupersztradatol). Roviden: Segitseg!!!
-
riska1982
aktív tag
válasz
venember83 #22 üzenetére
Sikerült?
-
venember83
nagyúr
thx, hogy atheleyeztetek a topicot, en azert tettem ide, mert ugye a formazas az hdd-al kapcsolatos.
[Szerkesztve] -
sh4d0w
félisten
válasz
venember83 #3 üzenetére
Format parancs emlékeim szerint a W9x bootCD-jének a \w9x\command könyvtárában van.
-
riska1982
aktív tag
válasz
venember83 #1 üzenetére
fdisk/mbr parancsot használd és elvileg jó lesz.
-
gozso
őstag
win98-nal esetleg nem setup, hanem setupcor?
-
föccer
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #11 üzenetére
és mit csinál az mbr kacsoló?
Miért nem elég, ha simán leszedem a particiót, és utánna felteszek egy fat 32-öt? -
Zoli bácsi
őstag
Nem biztos hogy ez a hiba, csak egy tipp. én Linux után nemtudtam semilyen vindowst telepíteni. Formázás nem segített. Az Fdisk /mbr parancs után lett jó, utána tudtam windowst telepíteni.
-
Hequila
őstag
válasz
venember83 #8 üzenetére
Mindez persze egyszerűbb a Partition Magic BOOT-os lemezeivel, mert nem csak hogy grafikus, magától le is formázza a partíciót.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
venember83 #3 üzenetére
''format parancsot vaamiert nem ismeri ''bad command or file name'' ''
A w9x bootlemezre másold át a w9x cd-ről a format.com-ot.
(Az fdisk-kel ''aktívra'' állítottad a particiót?) -
venember83
nagyúr
format parancsot nem ismerte, ezert mas gepeben formattaltam, mint az elobb irtam. Most meg epp full particionalast kovettem el, hatha az segit, ki tudja, bar mar nem remenykedek. Minden jot, kosz a segitesi szandekot, bye, elhuztam.
U.I. azert lehet ide irni, ha valaki tud valami okosat, de alapdolgokat en is tudom, s azok mar nem mukodnek. -
föccer
nagyúr
válasz
venember83 #6 üzenetére
És a particionálás után megformáztad? Arra vigyázni kell, hogy particionálás után újra kell indítani a gépet, és csak utánna szabad formázni.
Ha nem így csináltad, akkor csináld megint így. -
föccer
nagyúr
válasz
venember83 #3 üzenetére
a format parancsot a commamd.com parancsértelmező nem ismeri.
Ha va nálad xp-telelepítő lemez, akkor azzal meg tudod csinálni a particionálást és a formázást. Most már csak az a kérdés, hogy tud-e a gép cd-ről bootólni?
Ha igen, akkor lemez betesz, bebootól, FAT32 -re felparticionálni a meghajtót és megformázni. Ha ez megvolt, és így sem akar indulni a telepítés, akkor valami más lesz a gigszer. -
venember83
nagyúr
Nos? Valaki nem szeretne valami okosat mondani nekem?
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
válasz
venember83 #1 üzenetére
fdisk-es lemezzel boot
partició leszed, partició feltesz, reboot, preformat, kikapcs, bekapcs boot, setup.
szerk: 96mb ram kevés az xp-nek asszem. 98se-t rakd fel. Ezen a konfigon repülni fog.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Hello!
Adott: 1 Zida-Tomato tx98-3d, k6-ii 450 MHz, 96 Mb RAM (memteste-el tesztelve, azok jok), meg 1 Maxtor 10GB-os merevlemez, tobbi nem tul fontos. Nem tudok feltenni ra 1 windowst se. w98, w95 kilep scandisk utan, winME kiirja, hogy scandisk ne tamogatja a 64kb-os cluster-ekkel formazott hardokat s ezert ''press any key to quit setup''. Win2000 vagy ujraindul, ha fat32 rendszeru a hard, vagy kiirja kekepernyon, hogy nem talal valami boot device-ot. winXP is ugyanezt csinalja. Otlet? Linuxon kivul persze. Koszonom a tanacsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- Egy óra, két rendszer
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest