Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz ZoliS #5549 üzenetére

Ha már linkkatalógusként működik, akkor a már feltöltött címkékről/kategóriákról (amelyekhez van is már rendelve valami tartalom) nem ártana a felhasználó arcába dobni egy listát, hogy legalább sejtése legyen róla, mire való egyáltalán ez az egész.
    Én amikor megnézem a kezdőlapot, nem értem, ez micsoda - nagyjából ez a gondolatmenet: "Ez mi? Google-utánzat? Kinézetre igen. Beírok bármilyen tartalmat, és ad nekem találatokat, hasonlóan a keresőóriásokhoz (Google, Bing, ...)? Nem, az lehetetlen, velük nem lehet felvenni a versenyt. Akkor mégis mire való? Fogalmam sincs. Na, akkor próbáljunk meg beírni egy-két szót. Beírom, hogy "PHP", "akármi", "javascript", "blabla", "sütemény", "weboldal", semmi, nem értem. Na, még megpróbálom a "zene" kategóriát, na végre, egyetlen találat. Miért pont ez? Ki küldte be ezt a tartalmat? Bárki beküldhet? Vagy a szerkesztők? A francnak sincs kedve elolvasni azt a hosszú bemutatkozást, nincs nekem erre időm, miért nincs egyből kint a főlapon, legalább nagyon röviden, hogy ez micsoda?"
    Szerintem legalábbis manapság nagyon fontos, hogy az ember tudja, mivel van dolga, mert különben nem lesz kedve/ideje kideríteni, inkább megy egy általa ismert honlapra.
    Ha linkkatalógus, akkor sztem ne akarjon úgy kinézni, mint a Google, de ez is csak magánvélemény.
    Az a kérdés merül fel bennem a fentiek alapján, hogy miért is akarná ezt valaki használni, miért találná úgy, hogy jó ötlet lesz ide bedobni mondjuk a saját oldalát.

"A női nemi szervre való keresés és egyéb szexuális irányultságú keresési kifejezések használata pedig nevetségesnek tűnik."
    Pedig hidd el, sokan erre fognak az elsők között keresni. :D Nyilván én is megpróbáltam, miután semmivel nem jártam sikerrel. :DD
    Meg nem érdemes kizárni az ilyen oldalakat, legfeljebb valami "adult" kategóriába kellene sorolni ezeket a szavakat, és a találatok feldobása előtt megkérdezni a felhasználót, elmúlt-e már 18 éves. Nyilván aki nem múlt el annyi, az is igennel fog válaszolni, de ez kötelező előszűrő.
    A szexuális tartalmú keresési kifejezések használata nem igazán értem, miért tűnik számodra "nevetségesnek", hacsak nem vagy prűd.

Egy javaslat, hogy lehetne egyfajta "szinonimaszótárat" (NEM a szó szoros értelmében) létrehozni a szavakhoz, hülye példával élve a "süti" és "sütemény" szavak a keresési találatok szempontjából ekvivalensek lehetnének.

Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák