- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyithatunk egy uj topikot, de akkor at tudna vezetni egy modi kb az osszes kommentet ettol kezdve: (#10133) instantwater?
Ez eleg ketoldalu kerdes.
Egyreszt tobben kedvet kaptak asteriskeleshez tole, masreszt VOIP hoz kapcsolodik, ugyanakkor lehet, hogy tenyleg elijeszti a kezdoket.Nyithatunk asterisk topikot, de ha egyszer cikk is lesz, akkor annak is lesz sajat topikja, es akkor 2 helyen lesznek a "tudasok"
-
válasz
instantwater #10603 üzenetére
Lehet, hogy csak eliras a kommentedben, de nem /etc/extensions_global.conf hanem /etc/asterisk/extensions_global.conf
-
-
Na akkor megegyszer.
Ok 06 tal kapjak a hivoszamot a 21 es szolgaltatotol, es az asterisk azt kuldene tovabb, de a BC nem fogadja el ugy.
Te 0036 tal kapod, ami tovabbkuldve jo.Tehat itt az a lenyeg, hogy az asterisk azt akarja kijeleztetni amit visszahivott.
A trukk ott van a dologban, hogy 06 tal vissza tud hivni, ahogy azt mar korabban megallapitottak paran, de kikuldeni nem engedi.(elvileg
, de mar lassan en sem tudom kovetni
)
(#10599) szuszinho
Mindketto lehet BC. -
-
De.
Van egy olyan sor, hogy
Set(CALLERID(num)=.....)
Az allitja be.
Ha te megadsz fromusert, akkor nem fogja tudni beallitani.
Ezert is nincs benne a konfigban.A viszzahivos fiokra beallithatsz fromusert, mert azt a szamot ugyis csak te latod, de akkor meg nem mindegy, hogy szam nekul hiv e vissza vagy sem?
-
Na jo, de ez faragas, es egyaltalan nem konnyen bovitheto megoldas.
Sot nem is elegans .
Sot, igy ha minden szamra ujra meg ujra bejelentkezteted az usered a dellmonthoz, akkor nezni sem egyszeru, hogy hany hivas fut epp ugyanazon a fiokon, hogy elkeruld a buntetopercdijat.Szoval majd valami elegans megoldast csinalok erre
-
A bc-out1 nél betetted a fromuser telefonszámot.
Azzal csak az a baj, hogy azzal a szammal csak azt a hivoazonositot fogod tudni küldeni.
Ez a visszahívásnál nem gáz, de nem az volt, hogy kimenőre nem küldi el a számot? Illetve ha kimenőre is beállítunk egy fix számot akkor ha többen szeretnék használni, akkor mindenkinek ugyanaz lesz kijelezve a kimeno hivasaihoz. -
válasz
fujifilm1 #10566 üzenetére
(#10566) fujifilm1
Neophonere 0621 es nevvel tudsz csak bejelentkezni.(#10572) goop
Nem a Neoval van a baj.
Azert nem megy a hivoszamkijelzes, mert ALLOWED_NUMBERhez ezekszerint csak 06 tal fogadja el a szamot.
(En voiprol tesztelem, ezert ment nekem, mert en 0036 formatumban kaptam meg)
Es amikor probalod a dellmontnak elkuldeni a hivoszamot amit szeretnel kijeleztetni, akkor 06 tal kuldod, ok pedig csak 0036 tal fogadjak el...
Javitom amint lesz idom.Kerlek irjatok bele a hibabejelento urlapba, hogy ne legyen elfelejtve.
(#10573) kerti008
igen megafonnal ertelemszeruen a belso telefonszam kell, mert az az usernev.
Kicsit megteveszto, hogz a neo a telszamot hasznalja, a tobbi meg egy sajat usernevet.(#10574) goop
Ezekszerint a NEO, Ephone, Fonio mind 0036 tal kuldi, ha kijelzi?
Akkor csak a megafone kuldi 06tal?FRISSITES:
Frissitettem a kodot, most mar nem akad ki s contextre, es TL-WR1043ND routeren is megy popecul.
YIPPIIIII -
Az asterisk annyit szól bele a hvószámkijelzésbe, hogy küld egy érvénytelen hvószámot illetve egy olyat ami nincs engedélyezve, és ezért üreset mutat.
(#10546) LógaGéza
Elküldenéd ezt az ulaw formátumú beeperrt, hogy ne kelljen mindenkinek konvertálnia akinek kellene?
Köszi.
(amúgy valami olyasmi van, hogy ha wavot akarsz használni akkor 8kHz, mono nak kell lenni.)(#10551) ÁrPi2
Ennek az ötletnek 2 nagy bibája van.
Ha felhívod a 21 es számot, és melléket akarsz kérni azt csak úgy tudsz, ha FELVESZI a központ, és bepötyögöd a kért melléket.
Ugrik egy perc mobiltarifával.Ha pedig mindenkit visszahívunk, és akkor kérjük a melléket, az már majdnem olyan mint a 9 gyorshívás ami már most is megy.
Ha viszont sok melléket akarsz akkor
-1: Egy embernek nem nagyon kell 9 nél több
-2: Azt akarjuk elkerülni, hogy pötyögni kelljen melléket
-3: Ha egyszerre hívják ugyanazt a számot kis eséllyel, de ha egy időben érkezik két hívás lehet, hogy az egyiket csak simán eldobja, és csodálkozik miért nem hív vissza.Szóval minden megoldható, de gyorshívás most is van már, a kolléga pedig a pötyögést szeretné elkerülni.
Vagy neked szükséged van több mint 9 gyorshívásra?
Mellesleg, hol érdekel minket, hogy elfogy bármilyen számmező?
(#10552) LógaGéza
GLOBAL eltávolításnak hátránya jelen esetben nincs. Konfigurációs különbségek miatt használtam, de már kivettem.(#10553) goop
Ha ez nálad így van akkor a többieknél mi más ami miatt nem megy? -
válasz
fujifilm1 #10540 üzenetére
Na, akkor megvan a gubanc oka.
Ezekszerint otthon minden 21 es szolgaltato 06 tal kapja meg a magyar szamokat.
En pedig egy angol szammal teszteltem, es ott 0044 el kaptam meg
Eszembe nem jutott volna, hogy a voip vilagaban valaki meg hasznal belfoldi formatumot szamkijelzesre....Akkor muszaj lesz fixelnem regexpes okossaggal.
Akkor egyelore erre nincs gyorsjavitas.A logot koszi.
De ha ez igy van, hogy mindenhova 06 tal erkezik a hivo szama, akkor masnak hogy megy?
-
-
-
válasz
szokeherceg #10527 üzenetére
(#10527) szokeherceg
SMSre: rebvoice
Mobilrol olcso SMS re nincs, mert az kicsit mashogy mukodik mint a hivas
Windowsra felteszel egy virtualboxot, abba egy ubuntu 14.04 LTS desktop/server t arra pedig asterisket es mar megy is(#10528) fujifilm1
A dialplanben ki kell copyzni a szam utolso n szamjegyet, nem bonyolult, de elmagyarazni az
Nem biztos, hogy jo megoldas, inkabb valami mintaillesztessel (megtalaltam, tud REGEX et ez a kis okos)
Neophone szinten ingyenes, de megoldjuk a tiedre is
(#10529) glaci
Kb meg a mosogepre is fel lehet tenni az asterisket, de pontosan mid van?(#10530) sipi25
Nem nalad volt ez a "nem hallom" dolog?
De megoldhato a csorges is elvileg(#10531) betyarr
Ezert itt a 21es szam tomeges igenylessel csak ott kell vigyazni, ha nincs rajta felepult hivas X honapig, akkor megszuntetik elvileg.... -
válasz
fujifilm1 #10519 üzenetére
Hehe, tudtaaaam
Na akkor ezt is fixelem. (ha megoldhato egyszeruen dialplanban, ha nem akkor attolom az egeszet PHP ra es vege sok szivasnak, csak kicsit tobb eroforrast igenyel, de minimalisan.)
Azert nem kuldi ki a hivoszamot, mert az "ALLOWED NUMBER" t probalja beallitani.
Namost te az ALLOWED NUMBERT 06 tal kapod meg, igy o 06 tla probalja kikuldeni.
De a FVD/BC +36 tal vagy 0036 tal fogadja csak el.(#10521) fujifilm1
GPL?
En pedig semmit nem konyitok a licenszekhez.
En ugy vagok vele, hogy ami fenn van az interneten az szabad, es csinal vele mindenki amit akar.
Amit titkolni akarok azt levedem/nem teszem fel
Szoval ha arra celzol, hogy modosithatod e akkor igen.A munkat kiosztani?
Elso korben jo lenne egy github alapu fejlesztest osszehozni.
Nem nehez, es megkonnyiti nagyban a munkat.Le kellene klonozni a githubos projektet, modositani a readme.md (MarkDown editor van online rengeteg), majd a vegen vissza commitolni a sajat githubodba, majd kuldeni egy pullrequestet, es akkor be tudom olvasztani a modositasaidat egyszeruen, es nem kell mindent kezzel atmasolnom
(Ez a bekezdes legyen Google hazifeladat, de segitek ha gondolod, de az erosen offtopik itt.)(#10525) CineDOG1
Elkezdem majd irni GoogleDocsban a cikket, ott lehet esetleg egyuttmukodni, kozosen megirni, vegul PH ra publikaltatni amikor kesz.Akinek nem volt hang osszekapcoslas utan, nekik milyen verzios asterisk van fenn?
-
-
válasz
KurtCobain #10516 üzenetére
de hat most kaptuk meg fujifilm kollegatol, hogy router csak routoljon
Teljes mertekben igaza van, de szegeny ember vizzel foz ...(#10514) fujifilm1
Hogy hivsz mobilrol ingyen 21est?
VOIP?
De azt most akarjuk kikerulni
Nem ertem miert jobb egy 21 est hivni mint a rendes szamot...Amugy miert akarnak mobilnetrol hallgatni a felvett hivast?
(Akkor most utalhat engem a szolgaltatod, ha miattam mondtad le a mobilnetet)
-
-
válasz
szuszinho #10508 üzenetére
En mar kb egy eve lemondtam az elofizetesemet.
Sokaig mobilnettel nyomtam, aztan ingyen tudtam hivni a csomagombol a behivoszamot, akkor azzal nyomtam, de megprobalok magamnak is beloni egy ilyet.Kicsit suszter cipoje erzesem van ezzel az asteriskkel kapcsolatban. Mindenkinek megy, csak nekem nem, mert meg nincs megfelelo eszkozom
Amugy ez annyival jobb, hogy mobilnetet sem kell rendelned, megy 3G nelkul is, a roaming percdijakat is el tudod vele kerulni (kell egy kulfoldi sim a hivasfogadashoz, hogy igazan olcso legyen).
Olvass vissza kb 10-50 hszt, es meglatod minden elonyetMost jut eszembe:
Ez meg akar telefonfulkevel is mukodikVan meg valahol penzbedobos telefonfulke?
Bedobsz egy szazast, csorgetsz, visszaadja a penzt, es meg telefonalsz is
(Fuu, ennyire ne legyunk marmagyarokSkotok) -
-
válasz
instantwater #10505 üzenetére
De ki lehet egesziteni meg a kepzeletbeli cikk cimet azzal, hogz "Es kosd ra a nagyit is a VoIPra Paszujfalvan (ahol se 3G, se net, se okostelefon), de meg a kutyaolat is
avagy hogyan beszelj nagyon nagyon sokat nagyon nagyon olcson akar kartyaskent akar evi egyetlen feltoltessel
"
-
válasz
fujifilm1 #10504 üzenetére
Ha ragooglezol (asterisk DISA callback) van par blogbejegyzes errol a dologrol, illetve nem en talatam ki
Egyebkent lehet, hogy erdemes lenne kiposztolni majd par kulfoldi helyre, de elobb mukodjon rendesen, legyen rendes magyar leiras, azt leforditom angolra, aztan mehet, mert kerestem, de nem talaltam rendes mukodo megoldast, igy megirtam magam
Vagy akar PH cikk is lehet, mint ahogy javasoltatok.
Lehetne valami ilyesmi a cime: "Gyozd le a magas percdijakat, a voip korlatozast, a roamingot, a hamar merulo akkut, a visszhangot, a 3G hianyt mindezt akar butafonnal, hangrogzitessel"A workaroundokat javitani fogom a kodban, igy nem kell szorakozni vele legkozelebb.
Orulok, hogy megy
(Legyek mar Instant Viz - Csak egy csepp viz kell hozza es mar kesz is
)
Mik a tervek, ha szabad megkerdezni?
Amugy van meg egyeb bug?
Volt egy "nem hall"
Egy s context
Egy "nem hiv vissza" -
-
-
-
-
-
válasz
betyarr #10484 üzenetére
Valami alap automata QoS nak kellene benne lenni. Vagy ezt rabizza a kliens oprendszerre? Lehet.
Amugy annyit tudsz tenni ezzel a routerrel, hogy post tartomany alapjan tudod korlatozni a savszelt.
Bandwidth Control > Rules listDe akkor most erre akarod feltenni az asterisket, vagy egy 1043 ra, vagy ezt akarod lecserelni kompletten egy 1043 ra, vagy 2 routert akarsz amibol az egyik csak asterisk, vagy mar nem tudom kovetni
-
-
válasz
betyarr #10477 üzenetére
Ha megy a gigaseted torrent mellett, akkor valszeg a jelenlegi routered jol van beallitva, es valoszinuleg az asterisk is fog menni tokeletesen.
(#10479) fujifilm1
Azota irtam ujabb hozzaszolast a tieddel kapcsolatban.Kozben Kerti kollega adott egy otletet, hogy eleg lenne a teloszamok utolso 7 / 9 szamjegyet vizsgalni, es akkor nem lenne keveres a 06 tal meg 00036 tal...
-
válasz
betyarr #10471 üzenetére
Na varj.
A mobilevoip fele callbacknal te annyit latsz, hogy GSM en megy a hivas, de VALOJABAN az ADAT ott is az interneten megy, csak a dellmont szerverei kozott.
Namost ha te a sajat routeredre rakod a callback osszekapcsolast vegzo kodot, akkor MINDKET hivas a TE halozatodon megy, a te savszelesseget fogja.
Ezt tartsa szem elott mindenki aki torrentes halozaton akar asterisket uzemeltetni.
Nem mondom, hogy eselytelen, de elofordulhat akadozas ez miatt.
Bar egy jol bekonfiguralt QoS sal nem szabadna akadasnak lennie, de ebben majd valaki okosabb QoS ban tapasztaltabb kollega felvilagosit, vagy egyszeruen kiteszteljukHa esetleg akadozik a hivas, akkor G711 helyett lehet hasznalni GSM kodeket is, aminek joval kisebb a savszel igenye, viszont a hangminoseg is rosszabb.
Hat akkor torrent tesztre fel kollegak
Azannya, akkkor azt a 8000 koruli arat apron lathattam
Akkor nem kapok szivsokkot, hogy felere esett az araViszont ha veszed akkor kerdezz ra hogy pontosan melyik verzio (feher vagy fekete) mert lehet ugyanannyiba kerul az uj is, es akkor azt eri meg venni.
-
válasz
betyarr #10468 üzenetére
Anno nagyon jo router volt, en meg olyan 13.000 korul vettem, ma mar van 8 korul, vagy a frissitett V2 verzioja (fekete hazas) ami sokkal erosebb, csak az ertelemszeruen dragabb.
Vard meg, hogy mi sul ki a tesztekbol, mert egy ma mar sovanynak szamito 400 MHz es proci van csak benne nem tul sok rammal.
Aztan ha oke, akkor "olcson" kapsz ma mar ilyet. Bar en torrentet nem futtatnek rajta asterisk mellet
Sem ugyanazon a halozaton hivas kozben.Beszelsz a nagyival:
-Kisunokam, szaggat a hangod.
-Persze, mert a gyerek most tolti le a legujabb (18) as filmet.
-Nagyi: -
válasz
sipi25 #10464 üzenetére
Feldobnad valahova a mukodo konfig fajlokat kerlek?
Nagyjabol emlekszem miket javasoltam, de egyszerubb lenne belonom az en 1043asomon a te konfigjaid alapjan mint visszaolvasni mindentAmugy mely csomagokat raktad fel vegul? Segithetne az utanunk jovon TP-LINK TL-WR1043ND tulajoknak.
Koszi
-
-
Lesz összefoglaló amint az összes apró bug kiüt.
Úgy néz ki, hogy a virtuális telefonszám szolgáltatók eltérően küldik mind a hívó és a hívott vagyis a 21 es számot magát.
Ebből erednek a gondok.
Mindegyikre van gyorsfix, holnap be is építem.Egyedül a nem hallós DTMF es történetre nincs ötletem még.
Arról küldenél nekem egy jó kövér logot? -
válasz
LógaGéza #10459 üzenetére
Mert 11.7 en nekem simán megy, de itt a SIP szolgáltató lesz a büdös, nem az asterisk.
Átmeneti fixként TRIGGER NUMBER értékének a globals conf ban adj meg egy kis s betűt. A kollégának úgy ment.
Az a baj, hogy a sip szolgáltató nem küldi a hívott számot, vagy nem extenként, mint a neophone amire eredetileg készült.
Melyik sip szolgáltató ez?
Tervezek beleírni egy alap védelmet, hogy csak megadott körzeteket lehessen hívni, így kizárni az esetleges emeltdíjas hívásokat, vagy Uganda irányú hívásokat, stb :-D
Akkor most végülis 2 típushibára szűkült a dolog:
s exten => gyorsfix: TRIGGER_NUMBER=s
Nem hív vissza => ALLOWED_NUMBER nél játszani kell a 06, 0036 és a 36 kezdetű szám megadással.Holnap az s exten javítását be is teszem a kódba, és egy gonddal kevesebb :-)
-
válasz
fujifilm1 #10457 üzenetére
Akkor mégis át kell írnom s extene.
Ezek szerint az 1.8 nem tud nélküle élni.Amúgy az s exten helyett a 0621 es szám lenne a változó helyén a dialplanban azért, hogy csak a megadott számon fogadja a visszahíváskérést, ha mondjuk több bejövő szám is van ugyanabba a contextbe irányítva, de akkor ezt az ellenőrzést majd lecserélem egy ifre, de ennek jobban utána kell néznem 1.8 alatt.
Amúgy milyen szolgáltatós a trigger szám? Megafone?
A visszahívásra pedig az a megoldás, hogy látod a logban, hogy csak sima 36 tal érkezik a hívószám a SIP szolgáltatótól 00 vagy + nélkül, ami ugyan totál gáz, de ha így küldik, akkor te is így add meg az ALLOWED NUMBER változóban.
36307654321
Viszont ezt a virtuális szám szolgáltatója válogatja, hogy hogy adja át a bejövő hívásból a telefonszámot.
A tiéd sima 36 tal. Valamelyik 0036 tal, valamelyik 06 tal.Amúgy szerintem azért sír az s exten miatt, mert a SIP szolgáltató nem adja meg a telefonszámot extenként...
Melyik cég ez? -
-
-
Srácok,
Feltettem frissen egy Ubuntu 14.04 et, asterisket apt-gettel,
Ki kellett vennem a GLOBAL okat, így hát frissítettem a githubon is az extensions.conf ot.Feltöltöttem az összes konfig fájlomat egy ZIP be, kivéve a következő fájlokat:
extensions_global.conf
sip_providers.conf
sip_registers.confHa lementitek az eredeti fájlokat, és ezeket berakjátok, talán könnyebb elindulni.
Nekem most megy egy Asterisk 11.7.0~dfsg-1ubuntu1 teleptéssel.
-
válasz
sipi25 #10429 üzenetére
nem találja a "beeperr" fájlt semilyen formátumban.
Vedd fel WAV ban, és tedd be a /var/lib/asterisk/sounds (elvileg) könyvtárba.
Próba szerencse.De az is lehet, hogy BRIDGE elni kellene a két channelt, de nem fér a fejembe, hogy az egyik verzión ami működik az a másikon miért nem.
-
válasz
instantwater #10419 üzenetére
Itt a MINDEN FILET LE KELL SZEDNI alatt azt értettem, hogy LETÖLTENI
Bocsi, a félreértésért -
válasz
LógaGéza #10421 üzenetére
Próbáld meg a Dialt gy átrni:
exten => 2,1,Dial(SIP/fvd-out/003620..., 600, A(beeperr))A félkövéren szedett rész a lényeg.
Ezt egy régi fájlból bányásztam elő, nem biztos, hogy jó.Megtaláltam:
Innen van
Hívás átirányításra használtam.Tudom ez szezon a fazonnal, de kitudja
-
-
válasz
fujifilm1 #10406 üzenetére
AzonnalViz
Amugy Instant Viz - Csak egy csepp viz kell hozza es mar kesz is
(#10408) kerti008
Oksi, szivesen segitek verzioszam vadaszatbanA napokban felteszek egy repos Asterisket vagy a TPlinkemre az Ast11et, mert ami most a gepemen van AST11 az forraskodbol lett forditva, ezert lehet kicsit mashogy mukodik mint a tobbi
(#10417) fujifilm1
Alapbol valoban nincs extensions_global.conf, de ha leszeded a githubrol az extensions.conf ot, akkor az betolti a globalt is.
Tudnal kuldeni PM ben egy "core show dialplan" kiemnetet?
Most mar erdekel miert hasal el a disa-request contexttol tobbeknek....MINDEN FILET LE KELL SZEDNI
-
-
Oké igazatok van. :-)
Amúgy egy router kb mennyi áramot fogyaszt pénzben kifejezve egy hónapban?
-
válasz
#79335424 #10382 üzenetére
Gondolkoztam ezen a router dolgon, és arra jutottam, hogy érdemes e ezzel vacakolni amikor havi kb 5$ ért már lehet vps t bérelni...
Nem eszik áramot, nem zúg, nem kütyü, nem kell beáldozni semmit, egy klikkel újratelepíthető, nem lehet kinyírni, gyors stabil netje van... -
-
-
-
válasz
betyarr #10368 üzenetére
Fel lehet pakolni a routerre is a PHP t is, csak nem tudom milyen RAM okkal és procikkal dolgozik a többség.
Nekem ami 1043as TPlink van az sztem nem a legerősebb, és elkél neki egy külső pendrive, ha az ember komolyan akarja használni...Bár ki lehet próbálni a PHP s verziót, és meglátjuk, mennyire bírja a router...
(#10369) goop Hát a SIP REGISTER t. Hogy a 21 es szám hívásokat tudjon fogadni.
Ez nem ment nekem a TPlinken. -
Nekem sikerült LuCI val OPENWRT n wifit továbbosztani, de döglassú volt.
A 10 megás netből lett kb 2-3 megás....
TP-Link TL-WR1043NDgoop
Én csak azt látom, hogy a GLOBAL os dologra van megoldás, a registert hogy sikerült megoldani?Amúgy látom sok gond van a különböző verziós és alapkonfigú asteriskekkel.
Lehet jobban megérné PHP re átírni az egészet?
Mert elvileg azt is lehet
Csak akkor még jobban kizárjuk a kis routereket, illetve még PHP val is terhelve lennének, viszont elvileg kompatibilisebb lenne a különböző verziókkal, és még okosabb/könnyen konfigurálhatóbb lenne.Vélemények?
-
-
-
-
válasz
LógaGéza #10317 üzenetére
Próbáld megnövelni a qualify timeoutot vagy yes re állítani az értékét.
Még elég kísérleti stádiumban van ez az egész konfig pakkAlapesetben mindig a busy contextbe irányít, csak kellene lenni egy originate nek amikor visszahív.
De majd teszek be hibaüzenetet ha nem engedélyezett számmal megy busy ba. -
válasz
LógaGéza #10310 üzenetére
Itt szerintem az lesz a baj, hogy ha megnézed a logot, akkor 0630-cal érkezik a hívószám.
Próbáld meg az extensions_global ban álírni 0630 ra, mert szerintem 003630 al van most neked, próba cseresznye.Énnekem meg most lebénult a neophone, nem tud beregisztrálni az asterisk
Sőt, a betamaxos szerverekre sem jelentkezik be
Asszem a szolgáltató maszekol valamit, mert ma a net is akadozott -
-
válasz
LógaGéza #10304 üzenetére
You have to be kidding-- add exten '' to context disa-request?
Üres az exten mezőellenőrizd az extensions.conf ban, hogy így néz e ki:
[disa-request]
exten => ${GLOBAL(TRIGGER_NUMBER)},1,Noop(DISA callback request from ${CALLERID(all)})Illetve a sip_providers.conf ban, hogy a TRIGGER_NUMBER mező meg van e.
Ugyanez az oka annak is, hogy a neophone hívás nem jön be.
-
-
válasz
McLaca #10282 üzenetére
Ez most nem tiszta.
Az avaya meg a cisco cégek, akiknek vannak telefonközpont megoldásaik, asterisk alternatíváik.
A telefonkészülékek pedig SIP protokollt használnak, amik minden SIP kompatibilis központtal működnek.Tehát miért ne lehetne rátenni egy headsetes készüléket asteriskre?
Vagy az avaya saját központjához gyárt készülékeket amik csak azzal kompatibilisek?Itt most az lenne a cél, hogy olcsón lehessen voipra cserélni a rendszert, mert szeretnének hangrögzítést, meg miegymást, meg integrálni az informatikai rendszerbe, és nem akarnak sokezer fontot költeni valamire ami ugyan lehet, hogy jó marketinggel rendelkezik, de ugyanúgy különálló rendszer mint a mostani digitális telefonos rendszer.
-
Köszi.
A gigaset 510/610 jó otthonra, de céghez elég a vezetékes kivitel is, illetve olyat keresek ami kezel headsetet is, de szerintem majd rágooglezok.Callwithusnál van büntetőpercdíj?
Nem késik a hívás az miatt, hogy a szerverük az usaban van?(#10273) weiss
Nyilván van költsége a váltásnak, de jár egy csomó előnnyel.
Hívásrögzítés, olcsó külföldi hívás, integrálható más rendszerekbe (pl CRM rendszerek), stbstbstb.(#10274) club1
Tehát megtartottátok a régi telefonos rendszert, csak a kimenő hívásokat voip adapteren keresztül nyomjátok?(#10275) goop
Pontosan honnan? (csak szeretnék tapasztalatot gyűjteni, hogy ha valami nem megy, akkor miért.
Köszi -
Más:
A cégnél ahol dolgozom tervezik felújítani a telefonos rendszert is, most valami hagyományos digitális központot használnak, de 2014 ben a VoIP a nyerő.
Szeretnélek megkérdezni titeket, amennyiben tudtok segíteni, hogy milyen VoIP telefont ajánlotok, amit üzleti környezetben lehet használni?
Gondolok itt olyanra, hogy megbízhatóság, tudjon kezelni párhuzamosan legalább 2 hívást (egyik tartásban, miközben megy egy másik hívás), mivel van egy kisebb callcenter is, ezért a headset lehetőség is fontos.
Persze ezekhez kell plusz RJ45 csatlakozó, ami nem tudom, hogy van e minden végponton, szóval lehet, hogy softphone lesz használva, bár nem lehet mindenkit softphonera kényszeríteni, szóval majd megoldják a kábelezést
Előre is köszi a tippeket, hogy merre nézzek körül.
-
válasz
denis.p #10266 üzenetére
denis.p válasza betyarrnak szól.
sipi25 ha újra előfordul, hogy timeoutol valamelyik SIP fiók, akkor próbáld meg a qualify értéket yes re állítani, ez megfelel 2 másodpercnek. (millisecben kell megadni az időt egyébként)
Nem jöttem még rá pontosan, hogy a kicsi vagy a nagy szám jó oda.
Ha kicsi, és lassabban válaszol a szerver, akkor timeout errort kapunk, ha meg nagy, akkor meg lehet, hogy kidob a SIP kiszolgáló. -
válasz
sipi25 #10248 üzenetére
Kilát a netre a virtualbox? (ping, böngésző...)
Esetleg próbáld meg a qualify értéket növelni a sip_providers.conf ban.Most olvasom TL-WR1043ND routered van?
Ha sikerül belőni szólj. Nekem nem tudott beregisztrálni a neophonera routerről az asterisk.
Lehet, hogy csak a fos ADSL router beállításai miatt nem volt kerek a dolog. Próba cseresznye. -
-
-
-
válasz
betyarr #10233 üzenetére
Raspberryhez tanácsolnám egy napi (mondjuk hajnal 4 vagy amikor tuti nem használod) "egészségügyi" újraindítást.
Nálunk a cégnél címke nyomtatásra vannak Pik, de néha újra kell indítani őket.
Fontos megemlíteni, hogy lehet, hogy a címkenyomtató script száll el és nem a Pi hibája, de van amikor SSHn sem lehet elérni úgy megáll, tehát én javasolnék egy napi automatikus újraindítást, a tökéletesség érdekében. CRONnal egyszerű mint a százasszög.Egyébként ha vásárláson töröd a fejed, neten sokan csináltak asteriskes raspit, szóval biztos megy, de a legjobb lenne, ha beírnál egy raspis topikba, és kölcsön kérnél egyet tesztelésre. Mondjuk pár üveg sör fejében 1-2 napra vagy akármi.
Esetleg kodeknek az ulaw/alaw helyett lehet GSM et használni, ha laggol a rendszer, az kevesebb sávszélt eszik.
Neophone nem tudom mit jelez, hogy le fog járni, de az én neophonem kb egy éves, sosem volt feltöltve, és vígan megy. (Bár lehet, hogy valóban használni kell, de sztem hálón belüli használat is számít, tehát reggelsz még egyet, és néha, X havonta beszélsz magaddal 3 percet
)
Teljesen mindegy melyik szolgáltató miként kezeli a 21 es körzetet, hiszen sosem fog létrejönni hívás a 21 es szám irányába, mert kinyomja a központ a hívást. Tehát csak csörgeted.
Híváslistában gondolom csak a kapcsolt hívások jelennek meg. Ha létrejött a kapcsolat, akkor passz.
Remélem mindenre válaszoltam
-
válasz
kerti008 #10232 üzenetére
1.8 cal működnie kellene.
1.4 elég régi már. Nem tudom mi változott azóta.Nem ismerem a qnap világát, de openwrt re pl opkg vel fel lehet tenni Asterisk 11et, szerintem qpkg hez is van repo ahonnan fel tudod tenni, vagy legalább letölteni a csomagot kézzel és installálni.
-
válasz
KurtCobain #10227 üzenetére
A legfrissebb verzióban most pontosan így van.
A visszahívott számot írja ki a kimenő hívásnál hívóazonosítónakkerti008
Úgy tudom Asterisk 12 a legújabb, szóval a 14 az valszeg az 1.4 re utal, ami egy elég régi verzió.
Vagy valamit félreértek? -
válasz
KurtCobain #10225 üzenetére
Be van jelentkezve, de mivel nem megy rajta hívás ezért nincs büntetőpercdíj.
(Azért ellenőrizd mobilevoipban a kiírt percdíjat amikor próbálod)Viszont arra szeretnék megkérni minden tesztelő embert, hogy az első időkben figyelje a percdíjakat, nemám véletlen beragad egy hívás valahol, és büntet a dellmont.
De majd ezt is kiküszöbölöm.A visszahívásra a számkijelzésnek is utánanézek rendesen, de gondolom az nem akkora gond egyelőre, ha a callback rejtett számról jön...
Próbáld meg esetleg a sip_providers.conf ba a bc-out (az az alapértelmezett callback fiók) hoz beírni a
fromuser=0036callbackra_kivant_szam
paramétert megadni, hátha, viszont akkor ha ezzel a fiókkal akarsz kimenő hívást indítani, akkor mindig ez a szám lesz elküldve.Mégvalami:
A beállításnál figyeljetek oda a fiókok helyére, mert jelenleg a bc-out csinálja a callbacket, és a fvd-out csinálja a kimenő hívást.
Persze be lehet állítani mindkettőre egy browsercalls fiókot, és akkor nem gond.
Mert alapesetben FVD nél vannak ingyen percek vezetékesre, viszont a mobil drágább mint a BC vel. -
Frissítettem ismét
Elvileg megy a gyorstárcsázás funkció is.Teszteltem, de teszteljétek ti is kérlek.
Tehát a rendszer most:
Visszahív, 1-9 ig gyorstárcsázás, 0 megnyomása után mehet a hívandó telefonszám nemzetközi formátumban 0036.. a végén egy #-el.Konfigfájlban állítható, hogy rögzítve legyen e vagy sem.
Most gondolkozom a körzetszám alapú legolcsóbb szolgáltató kiválasztáson, de akkor már még több voip fiók kell.
Kell egy amin visszahív téged (ugyebár itt is lehet trükközni, hogy mobilon vagy vezetékesen hívatod vissza magad, mert valahol vezetékesre van free minutes)
Plusz kell legalább még 2 amiből lehet választani olcsóság szerint -
válasz
KurtCobain #10204 üzenetére
Megoldható minden, csak kérdés, hogy tisztán dialplanben megoldható e egyszerűen.
De majd valamit kitalálok.Lehet úgynevezett AGI scripteket írni, mondjuk PHP ban, és akkor a lehetőségek korlátlanok, de egyelőre nem akarom azt bevonni, mert hajlamos az ember mindent PHP ban megoldani, olyat is amit lehet dialplanben is...
Frissítettem újra a kódot, most már van benne HÍVÁSRÖGZÍTÉS is!
Alapértelmezetten WAV ba rögzít.
Tudna MP3 ba is felvenni, de nem tudom, hogy alapból minden telepítésben benne van-e az MP3 kodek, illetve plusz erőforrás a kódolás, és ha valaki egy ARM eszközön akarja használni, akkor nem biztos, hogy van annyi erőforrás hívás közben.
Legegyszerűbb esténként átkonvertálni mindegyik wavot MP3 ba, de ez már egy másik történet.fujifilm1
A hívásrögzítés most készült el
A gyorstárcsázást én is gondoltam, mert hasznos, az lesz a következő fícsörök egyike. -
Neophonen drágább a kimenő hívás mint FVD/BC szolgáltatókkal.
Amúgy megoldható, csak akkor nem olyan "jóárasított".
De így is úgy is 2 accountot kell feltöltened. Akkor mi értelme feltölteni a neophonet ha drágábban ketyeg mint a betamax család?
Tehát jelen esetben csak az ingyenes 0621 es szám miatt használjuk a neot. -
válasz
KurtCobain #10199 üzenetére
Igen, visszahívás az rejtettről megy, mert nem egyszerű megadni a hívószámot az Originate függvénynek.
Illetve nem is lehet megadni, hanem valami makrós bohóckodást kellene csinálni, de úgy gondolom, hogy nem égetően fontos, hogy milyen számról hív vissza.
Ha lesz időm, lehet utánajárok, hogyan lehet megoldani a visszahívás rendes számkijelzését.Rendesen halljátok egymást a hívott féllel?
(amúgy most csinálom a hangrögzítést
)
-
válasz
KurtCobain #10197 üzenetére
nekem csak a 21 est kell 06 tal, minden mást 00-val, bár én voipról tesztelem a rendszert, és a BC 0044 el küldi a számom a neophone felé, lehet, hogy otthon rendes GSM ről hívva a 21 es számot 06 tal várja a számokat.
Majd kérlek jelezz vissza, hogy sikerült e kimenő hívást indítanod.
-
válasz
KurtCobain #10195 üzenetére
Az jó, ha foglalt.
Ellenőrizd az "engedélyezett számot" (allowed number), mert ha nem engedélyezett számról hívod akkor nem hív vissza.
A foglalt jelzést minden esetben megkapod.
003620123456789 formában kell megadnod.A trigger számot viszont 06213801234 formában, mert a neophone úgy küldi...
-
-
Kicsit frissítettem, egyszerűbb lett a konfigurálás, és a későbbi frissítés is.
Ha lesz időm beleteszem a hívásrögzítést is majd, illetve lehet, hogy kicserélem valami aranyos beszélősre a számbekérést tárcsahang helyett
https://github.com/instantwater/asterisk-disa-callback
Ne fukarkodjatok a visszajelzéssel, ha valaki már kipróbálta.
-
-
válasz
betyarr #10179 üzenetére
Én felraktam egy TP-Link TL-WR1043ND re OpenWRT vel együtt, de közel maxon járatta a procit úgy, hogy nem is ment hívás, valamint nem tudott beregisztrálni a neophone szerverre, bejövő hívás fogadáshoz.
Lehet, hogy csak a tűzfallal bénáztam valamit, de ugyanaz a konfig gépen simán ment.
Szóval lehetni lehet routerre is feltenni, csak meg kell nézni, hogy bírja e illetve a portok is rendben vannak.
Szóval én nem szórakoztam tovább a routeren való belövéssel, de működhet. -
Igaz, 14.04 et akartam írni
TEHÁT Ubuntu 14.04 LTS
(csak hogy ne a 13.04 et tegyétek fel)
Egy topiktárs kért egy kis segítséget PM ben, és gondoltam hasznos lehet mindenki számára a válasz:
Nagyvonalakban:
Virtualboxba tegyél fel egy Ubuntu 14.04et, majd arra az asterisketsudo apt-get update && sudo apt-get install asterisk
majd a /etc/asterisk mappában találod a konfig fájlokat amiket tudsz szerkeszteni.
sudo gedit /etc/asterisk/sip.conf
majd elindítod az asterisk konzolt
sudo asterisk -rvvvvv
majd utána kiadod neki a reload parancsot minden alkalommal amikor módosítottál a fájlon.
Felhívod a callback számát, és figyeled a terminálablakot, hogy errort kapsz e vagy csak státuszjelentést, hogy mi történik épp.
-
válasz
denis.p #10170 üzenetére
Ubuntu 13.04 et érdemes, mert hosszútávon támogatott kiadás, és abban alapból a 11 es asterisket telepíti elvileg a szoftverközpont.
sudo apt-get install asteriskDe felrakhatod forráskódból is, akkor tuti a legfrissebb (legfrissebb alverzió), és minden amit szeretnél benne van.
-
-
válasz
denis.p #10165 üzenetére
Bocsi, windowsra csak valami régi port van, a legújabb csak linuxra van.
Amúgy a linkelt konfigfájlokat Asterisk 11 el teszteltem, ha régebbivel szeretnétek használni, akkor előfordulhat hogy mást is módosítani kell, mint ami le van írva, mert változott a konfigfájl szintaktika a verziók során.
-
Bocsánat, hogy nem fejtettem ki bővebben.
Szóval az Asterisk az egy szoftveres telefonközpont, ami fut egy tetszőleges linux vagy kíndóz rendszeren.
Butatelóra nem kell telepíteni semmiz, hanem kell egy 0621 es szám, mondjuk a neophonetól, amit megcsörgetsz, a szoftver visszahív, és már pötyögheted is a hívandó számot.Amúgy a linken van magyar leírás is, csak lejjebb kell görgetni.
A fájlokat a megfelelő adatok beállítása után az /etc/asterisk könyvtárba kell másolni, majd újraindítani a 'sudo service asterisk restart'parancssak vagy az asterisk konzolban (sudo asterisk -rvvvvvvv) kiadni a reload parancsot. -
Srácok, akinek van egy kis kísérletező kedve, meg esetleg Asterisk a "spájzban", az kipróbálhatná ezt a konfigot.
Ez egy házi "callback" kód, hogy ne kelljen a callback díjat kifizetni dellmontéknak, ami relatíve drága a percdíjhoz képest, illetve ezzel BUTATELÓRÓL is lehet élvezni a VoIP előnyeit, MOBILNET NÉLKÜL!
(Ugye, most felkeltettem az érdeklődést)
Nekem működik.Jelenleg nincs benne semmi, csak egy alap védelem, de ha működik (nekem működni látszik), akkor fejleszthetem tovább is.
Pl körzetszám szerinti legolcsóbb fiókkal hívni, gyorshívás menü meg ilyen finomságok.Asterisk (callback DISA) konfigfájlok letöltési linkje: https://github.com/instantwater/asterisk-disa-callback
Köszi annak aki teszteli.
-
-
válasz
kerti008 #9470 üzenetére
Az igazat megvallva mostanában nem bújom az asterisket, mert itt UKban olyan furcsa világ van, hogy jól keresnek az emberek, a telefon mégis nevetségesen olcsó. Persze itt is vannak rabló szolgáltatók, de nem mind. Otthon mind :-D
Egy szó mint száz, mostanában ritkán követem a topikot, kérlek privátban küldd el az extensions.conf fájlod, meg hogy milyen szolgáltatókat állítottál be a sip.conf ban. -
"hazai tarifákkal telefonálhatunk az EU területén."
Jó vicc. Arra a 40 Ftosra gondolnak?
Akkor már inkább veszek valami külföldi simet otthonra, és arról hívom a magyar számokat, mert olcsóbb mint magyarról.
Mellesleg hiába veszek külföldi simet, mert a családom akkor is drágán hívna, mert az nekik külföldi szám hívás.
Nem lesz itt tömeges vándorlás... -
-
válasz
#79335424 #8564 üzenetére
Ja értem.
Habár telenoros vagyok, sosem használtam volna voipra, mert annyira skót vagyok :-D. Inkább bohóckodtam a mobilnettel.
Szerencsére itt UKban a tarifacsomagban benne van többszáz perc belföldi hívás, így ezt a keretet használom behívóra amikor haza akarok telefonálni. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest