- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubisadam
aktív tag
Szia, CUCM és MsTeams hybrid collab rendszerünk van globálisan legtöbb esetben központi SIP trunkökkel. "webes voip cégek" esetében twillio és társait értem ahol bár van sms küldésre lehetőség de kiváltó esemény nem lehet egy sima átirányítás egy ott hostolt számra hanem vagy API call vagy bármi más trigger kell. CUCMből biztos nem tudunk kiküldeni ilyet, Teams oldalról még nem néztem. Legkönyebb egy helyi sms gateway lett volna amit hálózatra kötök és sip eszközként a központből hívást indítok felé, viszont egyelőre amit találtam és tud ilyet az már nem megvásárolható.
Most webex/genesys omni-channel rendszerünket nézzük hogy ott lehet-e olyan folyamatot rögzíteni ami képest sms küldésre.
Szolgáltatók a legtöbb esetben havi több ezer sms-sel számolnak mert nekünk túlzó rendszereket biztosítanak legtöbbször kereskedelmi partnereknek akik tömegesen küldenek ki sms-eket a vevők felé. Nekünk nem hiszem hogy havi szinten több lenne ez pár tucatnál.
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
mrots
junior tag
válasz gubisadam #31914 üzenetére
Emiatt:
"a régi PBX le lesz váltva Cisco/Teams hibrid megoldásra"nem ertem ezt:
"Webes voip cégek nem nagyon kínálnak ilyet h bejövő hívás váltsa ki ezt"Az elso mondat alapjan azt hittem valami on-site CUCM vagy hasonlora valtotok, nem tudom hogy hivjak most epp a call managert. A masodik mondat viszont valami hostingolt, off-prem PBX-re utal. De lehet en ertelmezem rosszul. Mindenesetre
1) el lehet menni barmelyik magyar telkohoz a harom kozul es kerni ajanlatot tomeges sms kuldesre, fognak biztositani IP interfeszt es dokumentaciot az implementalashoz
2) kerhettek ajanlatot barmilyen sms kuldo cegtol, aki nem maga a telko, ok is fognak adni API interfeszt, amit lehet automatizaltan hasznalni
3) semmi nem akadalyozza meg, hogy egy telefont, vagy tobbet, vagy USB modemet, vagy tobbet hozzakossetek egy linuxhoz (vagy windowshoz) es azon kuldjetek ki magatok SMS-t egy barmilyen sim kartyaval.
A cisco / teams combo egy eleg zart rendszer, szoval kotve vagytok azokhoz az interfeszekhez amiket ezek adnak, nem nagyon fogtok sajat magatoknak leprogramozni hozza semmit szerintem, ahhoz valamilyen asterisk implementacio kene, ott megnyilnak a kapuk. Legalabbis en igy tippelem, de ha rosszul tudom, majd ki leszek javitva.
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok
egyik üzemünkben a régi PBX le lesz váltva Cisco/Teams hibrid megoldásra. Van viszont egy jelenleg sűrűn használt funkciójuk amit pótolnunk kellene.
Ha vészhelyzet van akkor felhívják a belső segélyhívó melléket ami sms-t küld minden műszakban lévő elsősegély nyújtó stb embernek hogy helyzet van és csatlakozzanak be egy fix konferenciába"Ezt az sms kiküldést kellene megoldani, gondoltam valami sms gatewayre ami ha hívást kap a központból akkor kiküld sablon üzenetet meglévő címlistára.
Webes voip cégek nem nagyon kínálnak ilyet h bejövő hívás váltsa ki ezt, ne pedig vmi webes toolban kelljen valakinek kattintani.ha van bármi ötletetek akkor jöhet, köszi!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Genius007
őstag
válasz Siriusb #31911 üzenetére
Igen igen csak jó kérdés miért.
Redditen olvastam hogy van másik ez az Acrobits Softphone, ez már olyan szinten jó hogy jelez mindig, viszont ha én hivok mindenki hall mindenkit, de ha engem hivnak es felveszem akkor senki nem hall senkit.Codeceket már néztem, ugyan olyan sorrendbe tettem őket mint Zoiperbe meg a másikba ami jó volt, de akkor se müködik a hang része ha engem hívnak.
Pedig milyen a másik kettőnél ilyen probléma nincsen, sanszos hogy nem az OpenVox GSM Gateway vagy a telefonom a szar
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz Siriusb #31909 üzenetére
iOS-en a beallitasokba be van allitva hogy app frissites a hatterben, meg minden ilyesmi ha jól tudom ami ezzel kapcsolatos lehet, de kimondottan olyat a beallitasokba sehol nem találok hogy app futtatás a háttérben.
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek
Megvettük az Openvoxos Gsm Gatewayt, beállítottuk minden szuper vele. Az sms-t megakartuk úgy csinálni hogy emailt kapjunk róla, es ha az emailre válaszolunk akkor az ügyfél sms-t kapjon. Azt sikerült megcsinálni hogy kapunk az sms-ről emailt, azt össze is reszeltük a gmaillel, telefonon jön róla értesítés, de a válasz részét már így nem sikerült egyenlőre összehozni, de ez a kisebbik gond.A nagyobbik az hogy akár a SoftPhone akár a Zoiper alkalmazást használjuk, simán tudnak hívni, én is az ügyfeleket, de mindezt csak akkor ha az iPhoneom fel van oldva. Amint billentyűzárra rakom, és eltelik 1-2 perc az a tünet jön elő, hogy hív az ügyfél, nála egyet kicsörren, és utána foglaltat jelez.
Nálam pedig semmi jele annak hogy hívott volna valaki.
az applikációba ha elindítom akkor jobb felül a kis térerő antenna piros, de 1sec múlva hogy bereggel zöldre vált.Megnéztük a Softphone app logot is, és az alábbi van benne:
“Timeout...
sikeresen beregisztrál, a resp200 az ezt jelenti.
(Ha bármi más lenne mint 200 az baj lenne)
Aztán a keepalive él, mert még tart az érvényességinideje. De amikor küldene hívást arra a kliens nem válaszol aznopenvoxnak. Ezt követően van a route clearing, mert hogy nem elérhető.
Azért csörög ki, mert a route az openvox felől él. De amikor érzékeli az openvox hogy mégse törli és foglaltra átvált.
Megoldás:
Valamit még állítani iphone oldalnon. Vagy nyitva tartani a telefont vagy egy másik telefont Powerbankkal ami elég kényelmetlen, tudom...”
Van esetleg valami ötletetek?Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz whbear #31905 üzenetére
#31905 whbear
Nem tűnik rossznak, de kizárt dolognak tartom hogy ezt jövőhét péntekig beszerezzem, vagy megjöjjön külföldről
#31906 kisuttoro
Uhhh, reméljük nálam nem fog, ha igen vissza viszem és kitalálunk valamit.
Napi maximum 50-60 hivás szokott lenni, de január február uborkaszezon szóval szerintem jó ha napi 10-15 lesz jó esetben.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz newfee #31901 üzenetére
Őőő ez miért lenne jó nekem? Most hirtelen nem értem
#319004 Grider
Na bassza meg
Akkor irok valami meghatalmazást, és beküldöm érte a kollégámat, Ő meg elküldi a QR kódot nekem, hirtelen más ötletem nincs B verziónak majd.
Köszi az infót!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Interactive Brokers társalgó
- Viccrovat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Formula-1
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G7, 14" FHD IPS, Ryzen7 4700U, 8 MaG CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- HP EliteBook 840 G5, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Bontatlan! HP EliteBook 640 G10 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD IPS
- Toshiba Portege R700-100, i5-560M, 8GB, 240GB SSD, Számla, 2 év Garancia.
- Lenovo ThinkPad T420, I5-2520U, 8GB RAM, 160GB SSD, HD, 2 év garancia, számla!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest