Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ratkaics

senior tag

Sziasztok!

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni! Előre szólok, hogy nem vagyok profi a virtualizálásba, csak a sors/szükség hozta úgy, hogy összeállítottam még anno 2014-ben egy gépet, amin 5 virtuális gép üzemel jelenleg is. Viszont ezt most szeretném lecserélni, mert már kissé "haldoklik" a vas. A host operációs rendszer egy Windows 2012R2 és Hyper-V környezetben futnak a guest masinák, amik szintén windows-ok, de több félék. Nem igazán nőtt a szívemhez a Hyper-V, ezért arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék az ESXi-vel. A kérdéseim:
    1. A jelenlegi gépeket "fájdalommentesen" át lehet migrálni az ESXi-re? (Azt láttam, hogy van hozzá program, de azért érdekelnének tapasztalatok)

2. Honnan érdemes beszerezni az ESXi licenszet?

3. A Hardver: A jelenlegi vas "mezei" alkatrészekből épül fel, de az újnál elgondolkodnék a szerver vásárláson. Az igények: torony felépítés, 12magos CPU 32GB, de inkább 64GB memória, SSD-ket raknék bele, nincs szükségem raid-re, csak legalább 6SATA portra, 3 LAN port, valamint hangeszköz. Tudtok javasolni a fentebbi felhasználásra gépet?

Köszi előre mindenki segítségét!

Új hozzászólás Aktív témák