Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Fotók, videók mobillal
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Köszi, egy intel-es hálókarival már sikerült feltelepíteni a 7.0U3-at!
Most jönne az a dolog, hogy áttenném a VM-eket rá.
SCP-vel próbálkozok és a kisebb VM-ekkel nincs is baj, de lenne kettő nagyobb (~50GB), amik mindig másolás közben megszakadnak.
Nem mindig ugyan ott, mi lehet a baj?
-
ratkaics
senior tag
Köszi!
AiRLAC leírása alapján sikerült megcsinálnom, de kellett hozzá sto1911-es linkje is a python-al.
Az ESXi-Customizer-el továbbra sem sikerült, bár most sokkal tovább jutottam. Az exportálás nem sikerül. Annyit ír, hogy megszakadt a kapcsolat. De most már annyira nem is foglalkoztat.Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
válasz
sto1911
üzenetére
Sajnos ezzel is ugyan az a hibajelenség van.
PS D:\Letoltesek> Add-EsxSoftwareDepot -DepotUrl D:\Letoltesek\VMware-ESXi-7.0U3g-20328353-depot.zipWARNING: Please consider joining the VMware Customer Experience Improvement Program, so you can help usmake PowerCLI a better product. You can join using the following command:Set-PowerCLIConfiguration -Scope User -ParticipateInCEIP $trueVMware's Customer Experience Improvement Program ("CEIP") provides VMware with information that enablesVMware to improve its products and services, to fix problems, and to advise you on how best to deploy anduse our products. As part of the CEIP, VMware collects technical information about your organization’suse of VMware products and services on a regular basis in association with your organization’s VMwarelicense key(s). This information does not personally identify any individual.For more details: type "help about_ceip" to see the related help article.To disable this warning and set your preference use the following command and restart PowerShell:Set-PowerCLIConfiguration -Scope User -ParticipateInCEIP $true or $false.Add-EsxSoftwareDepot : Could not initialize the VMware.ImageBuilder PowerCLI module. Make sure that Python3.7 is installed and that you have set the path to the Python executable by using Set-PowerCLIConfiguration-PythonPath. See the PowerCLI Compatibility Matrixes for information on the Python requirements.At line:1 char:1+ Add-EsxSoftwareDepot -DepotUrl D:\Letoltesek\VMware-ESXi-7.0U3g-20328 ...+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~+ CategoryInfo : NotSpecified: (:) [Add-EsxSoftwareDepot], Exception+ FullyQualifiedErrorId : System.Exception,VMware.ImageBuilder.Commands.AddDepot -
ratkaics
senior tag
Én most szeretném upgradelni 7.0-ra, az otthoni homeserveremet, de sajnos nem sikerül olyan telepítőt létrehozni, amibe be tudnám tenni a realtek drivert.
Ez alapján (meg még egy csomó más leírás alapján is) próbáltam menni, de a powershell valamiért python-t hiányol. A leírás nem említi, de nagynehezen egy teszt rendszerre feltettem a powershell-hez a python-t is, de akkor is ugyan ezt a hibaüzenetet kapom:PS D:\Letoltesek\_> .\ESXi-Customizer-PS.ps1 -sipThis is ESXi-Customizer-PS Version 2.9.0 (visit https://ESXi-Customizer-PS.v-front.de for more information!)(Call with -help for instructions)Logging to C:\Users\Szulok\AppData\Local\Temp\ESXi-Customizer-PS-17952.log ...Running with PowerShell version 5.1 and VMware PowerCLI version 13.0.0 build 20829139Connecting the VMware ESXi Software depot ...An unexpected error occurred:Could not initialize the VMware.ImageBuilder PowerCLI module. Make sure that Python 3.7 is installed and that you have set the path to the Python executable by using Set-PowerCLIConfiguration -PythonPath. See the PowerCLI Compatibility Matrixes for information on the Python requirements.If requesting support please be sure to include the log fileC:\Users\Szulok\AppData\Local\Temp\ESXi-Customizer-PS-17952.logMi lehet a probléma? Van valakinek esetleg valami más biztos megoldása rá?
-
ratkaics
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Nekem egy optiplex 3040-en ment eddig az ESXI, amiben csak egy G4400-van.
Simán fel lehetett rá tenni. -
ratkaics
senior tag
válasz
[Newman]
üzenetére
Nagyon köszönöm, ez sokat segített!
Most működik, bár nem értek mindent.
Ha jól értem, akkor az ESXi az UI-ban beállított NTP Server címet, "csak" valami NTP upstream servernek veszi és azon keresztül egy internetes NTP server-rel szinkronizal.
Ezt meg lehet valahogy változtatni? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Érdekes problémám van.
Van két Dell T340-ünk, amin ESXi 7.0U3 fut és az egyiken a rendszer idő mindig "elmászik". Egy hét alatt kb 5 percet. Ha be van kapcsolva az NTP, ha nem tök mind1 neki.
Mi okozhat ilyet?Köszi előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
Már nem aktuális...
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Az itthoni kis szerveremen fut egy free licenszes ESXi. Tudtok ajánlani olyan backup szoftvert, ami ingyenes (nem csak trial 14-30 napig) és tud időzített backup-ot készíteni a free licenszes ESXi VM-ekről?
-
ratkaics
senior tag
Hááát, sikerült, de csak V6.7-el. A 7-es verzióval valamiért nem jön össze a dolog.
Igazából nem kellene feltétlenül a 7-es, de sajnos a 6.7 az csak "evaluation" licenszel megy.
Van arra megoldás, hogy régebbi ESXi is menjen otthoni "tanulós" licenszel?
Vagy a 7-es verzióhoz valahogy hozzá lehet "csapni" a realtek drivert? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Realtek hálokaris gépre, hogyan lehet felinstallálni az ESXi-t?
Köszi előre is!
-
ratkaics
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Jelenleg egy RPi3-on dockerben futnak a cuccaim, plusz van egy synology ds116-os NAS-om. Sajnos vannak dolgok, amiket nem tudok megoldani a dockerrel (pl HACS integráció a HA alá). Nem vagyok túl nagy linux guru, plusz a docker témakörben is komoly hiányosságaim vannak. "Tisztább" dolognak érzem a VM-es megoldásokat. Ezért gondolkodom egy ESXi szerver összerakásán az új NAS vásárlása helyett. (Árban nagyjábol hasonló lenne a dolog)
-
ratkaics
senior tag
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen alaplapra fel lehet tenni az ESXi-t?
Tudom, nem egy szervernek való... -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
ESXi 7-en az egyik virtuális gépről nem tudok snapshot-ot készíteni, akkor amikor a VM fut. A hibaüzenet ennyi: "Failed - The operation is not allowed in the current state"
Ez lehet olyasmiért, hogy a HOST átad fizikai eszközöket a VM-nek? (Egy hálókártyát és egy USB portot)
Ha nem, akkor mi más lehet az oka?
-
ratkaics
senior tag
Elnézést kérek, rosszul emlékeztem. A VMware Workstation-nél nincs ilyen lehetőség. (Csak az ESXi-nél). De a hálókártyát tudod "Bridge" módba tenni, és akkor a host-on be tudod úgy állítani a hálózatot, hogy ne érje el az internetet, a guest meg igen.
A Bridge módot itt találod. [kép] -
ratkaics
senior tag
válasz
Zotya0218
üzenetére
A "lépésről-lépésre" leírást sajnos nem tudom mellékelni.
A lényeg, hogy a Wifi kártyádat "át kell adni" (passtrough) a virtuális gépnek. Ha jól emlékszem a 15-ös VMware már tudja, de szerintem csak a Workstation Pro. Szóval az lehet, hogy ha player-t használsz, azzal nem fog menni.
Este lehet, hogy ki tudom próbálni. -
ratkaics
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
Igazából már kezdem kapozsgálni. Most kipróbáltam, hogy csak a domain kiszolgálónak állítottam be a vmware-es időszinkront. De akkor is két órát siet a guest valamiért. Még mindig nem értem a dolgot. A domain többi tagja úgy ketyeg, ahogy a domain szerver, ez így ok is, de a domain szerveren akkor is rendbe kellene még ezt tennem.
Hogyan kellene beállítanom? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a virtuális gépek (windows-ok), minden indítás után 2 órával előrébb vannak mint a HOST idő (ESXi 7.0.1)? Nincs beállítva beállítva a VM-nél szinkronizálás. (ha beállítom, akkor is ugyan ez a helyzet)
-
ratkaics
senior tag
A vSphere Essential Kit licenszel el lehet-e érni valamilyen módon azt, hogy két ESXi szerver fut két külön host-on és azok egymás "melegtartalékai", tehát, ha az egyik bármilyen okból hibára fut, akkor a másik a helyére lép.
Vagy ez csak az Essential Kit Plus-al lehetséges?
Köszi előre is a segítséget! -
ratkaics
senior tag
-
ratkaics
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Elnézést a VHD-ézés miatt.
Szóval ha van 5db SSD-m és egy RAID vezérlőm. Akkor ugye meg lehet azt is csinálni, hogy nem rendezem egy tömbbe az SSD-ket, hanem minden egyes meghajtót külön kezelek, és "oda tudom adni" külön-külön a VM-eknek. Vagy mondjuk RAID5-be rakom mindent és az összes VM erre a tömbre kerül. A kérdésem az volt, hogy melyik működik gyorsabban.Ezt a soros port témát meg úgy szoktuk általában megoldani, hogy ezeknek a konvertereknek van vmi szoftvere amin beállítod, hogy melyik IP címen van az eszköz és azt melyik helyi soros portra csattintsa rá.
Ezt kicsit nem értem. Ennek a cuccnak egy oldalára rákötöd az RS232-es eszközt a másik oldalán pedig ott a LAN. Azon keresztül be tudod állítani a sebességet, IP-címet, Port számot meg néhány más dolgot. Azután a hálózatból máshonnan erre az IP+Port-ra tudsz rácsatlakozni, akár Putty-al, vagy Hyperterminál-al, vagy ilyesmivel. Az Oracle VirtualBox-nál a VM soros portját rá lehet irányítani erre az IP+Port-ra. Ez "belül" a VM-ben már fizikai soros portként működik. Ezt szeretném elérni a VMware-nél, de sehogyan sem sikerül...
-
ratkaics
senior tag
Az előző HSZ-em nagyon nem idevaló?
De a következő kérdésem már biztosan nem nem off topik.
Szóval VMware Player 16-nál meg lehet azt valahogy oldani, hogy a VM-nek a "fizikai" soros portját a host-on egy IP cím egy soros portjára csatoljam rá?
Van a hálózatomon egy cucc, amivel soros porton lehet kommunikálni, ráakasztottam egy ilyet. Így hálózaton keresztül tudom elérni. De jó lenne, ha a VM-en belül már "rendes" soros portnak látszana.Köszi előre is mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
Szerintetek sebesség szempontjából melyik az előnyösebb:
1. A VM-eknek külön dedikált SSD-t adok az ESXi-ből,
2 Vagy 5 SSD Raid5-ben PERC vezérlővel és ott VHD mindenkinek? -
ratkaics
senior tag
-
ratkaics
senior tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Nekem a Hyper-V ből nagyon hiányzik az USB passtrough. Illetve azt is nagyon furcsálom, hogy amíg a guest gép processzorterheltsége magas (70-80%), addig a host-on valamiért 10% körül ingadozik a cpu terhelés. Nem vagyok profi ebben a témában, de ezt nem értem. Próbálkoztam mindenféle beállítással, de a helyzet nem változott. Az asztali gépemen vmware-t használok, ott ezt nem tapasztaltam, ezért gondoltam, hogy a szerveren is talán jobban működne az ESXi, mint a hyper-v.
-
ratkaics
senior tag
Igen, ezt már tesztelgetem is (bár ugye még nem a végleges vason), de a közepes távú terv az lenne, hogy lenne egy "meleg tartalék" szerver is.
Ehhez elég lenne ez a licensz, ha jól értem ugye? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni! Előre szólok, hogy nem vagyok profi a virtualizálásba, csak a sors/szükség hozta úgy, hogy összeállítottam még anno 2014-ben egy gépet, amin 5 virtuális gép üzemel jelenleg is. Viszont ezt most szeretném lecserélni, mert már kissé "haldoklik" a vas. A host operációs rendszer egy Windows 2012R2 és Hyper-V környezetben futnak a guest masinák, amik szintén windows-ok, de több félék. Nem igazán nőtt a szívemhez a Hyper-V, ezért arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék az ESXi-vel. A kérdéseim:
1. A jelenlegi gépeket "fájdalommentesen" át lehet migrálni az ESXi-re? (Azt láttam, hogy van hozzá program, de azért érdekelnének tapasztalatok)2. Honnan érdemes beszerezni az ESXi licenszet?
3. A Hardver: A jelenlegi vas "mezei" alkatrészekből épül fel, de az újnál elgondolkodnék a szerver vásárláson. Az igények: torony felépítés, 12magos CPU 32GB, de inkább 64GB memória, SSD-ket raknék bele, nincs szükségem raid-re, csak legalább 6SATA portra, 3 LAN port, valamint hangeszköz. Tudtok javasolni a fentebbi felhasználásra gépet?
Köszi előre mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Az elso kepen amikor megyomod, hogy "add" ott az gepben levo osszes fizikai halokartya fel kellene, hogy jojjon, es kivalsztani azt amit nem akarsz,hogy a virtual gepek hasznaljanak.
Én is így gondoltam, de sajnos az az ablak nekem üres. Próbálkozok még. Megnézem a szolgáltatások között nincs e olyan, aminek futnia kellene.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
ratkaics
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Szia!
Nálam így néz ki az automatic bridging, de sajnos nincs olyan hálókártya, amit ki lehetne zárni a a bridging-ből. Pedig ezek a hálókártyák vannak a gépben.
Az automatic bridgingnél nem lehet kivenni a pipát (szürke). Egy guest oprendszer sem futott, amikor a képeket készítettem. Mit nem csinálok jól? -
ratkaics
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Én itt nem látom, hogy melyik vmnetwork, melyik fizikai kártyához van "hozzárendelve" Csináltam screenshotot, arról, ami látszik, hátha Te ebből már látsz valamit. Host Virtual Adapters, Host Virtual Network Mapping
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedek a vmware2 server-el. De fenn akadtam egy problémán. A gépemben kettő hálókártya van és bridge üzemódban szeretném használni az egyik kártyát az egyik guest rendszeren. De mindenáron a "másik" hálókarit használja. Elvileg a leírás szerint az ilyesmit a Virtual Network Editor/Automatic Bridging beállításainál lehet megejteni. De sajnos nálam nem lehet kivenni a pipát, az automatic bridging mellől (szürke).
Valakinek valami ötlet?A host egy Win7UltimateX64.
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/