Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
válasz
fsb1000 #23583 üzenetére
SZia
A chipseten lévő "fetrúd" annyiban tér el a normálf fettől, hogy a furat elvan tólva lefelé, így nagyon közel van a talplemezhez. Ennek 2 oka van. Mégnagyobb hűtésteljesítény, és a legfontosabb, hogy normál menet hosszal rendelkező csatlakozók a betekerés után nem nyúlnak bele a hosszanti furatba és így megmarad a nagy kersztmetszet a víznek.Hogy miért váltottunk erre? Nagyon egyszerű. Egyre inkább erre van igény.
Egyszerűen a chipsetek nem tudnak akkora hőt termelni, hogy érdemes legyen a bordázott felület.
Lehet hogy kb 1 fokkal jobb az a megoldás, de viszont a blokk méretéből adódóan viszonylag nagy az ellenálása.
Az új blokkoknak ugye szinte semmi ellenálása sincsen, és ezt tudjuk is kamatoztatni ahol inkább szükség van a vízszállításra mint pl a proci, de ezt neked nem ragozom mert lehet jobban tudod mint én.
Próbáltam kimérni az új chipsetblokkon melegedést de nem tudtam. Tökéletesen ugyan annyi a hőfoka mint a víznek, tehát még ez is sok egy chipset hűtésére.A régi univerzális chipset / vga blokk még jóideig kapható lesz, bár lehet csak az áttetsző plexi változatban. (már csak ez van raktáron)
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest