Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Tody56

aktív tag

válasz fsb1000 #23583 üzenetére

SZia
    A chipseten lévő "fetrúd" annyiban tér el a normálf fettől, hogy a furat elvan tólva lefelé, így nagyon közel van a talplemezhez. Ennek 2 oka van. Mégnagyobb hűtésteljesítény, és a legfontosabb, hogy normál menet hosszal rendelkező csatlakozók a betekerés után nem nyúlnak bele a hosszanti furatba és így megmarad a nagy kersztmetszet a víznek.

Hogy miért váltottunk erre? Nagyon egyszerű. Egyre inkább erre van igény.
    Egyszerűen a chipsetek nem tudnak akkora hőt termelni, hogy érdemes legyen a bordázott felület.
    Lehet hogy kb 1 fokkal jobb az a megoldás, de viszont a blokk méretéből adódóan viszonylag nagy az ellenálása.
    Az új blokkoknak ugye szinte semmi ellenálása sincsen, és ezt tudjuk is kamatoztatni ahol inkább szükség van a vízszállításra mint pl a proci, de ezt neked nem ragozom mert lehet jobban tudod mint én.
    Próbáltam kimérni az új chipsetblokkon melegedést de nem tudtam. Tökéletesen ugyan annyi a hőfoka mint a víznek, tehát még ez is sok egy chipset hűtésére.

A régi univerzális chipset / vga blokk még jóideig kapható lesz, bár lehet csak az áttetsző plexi változatban. (már csak ez van raktáron)

Aktív témák