Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
gabipaci
üzenetére
Nagyon precízen, tized milliméter pontosággal kell dolgozni a fix csövezéssel, egyébként vagy nem lesz tökéletes az illeszkedés a hűtendő alkatrészeken, vagy ne adj isten hardver károsodás is adódhat a felületi feszültségekből adódóan.
Én szurkolok neked, mert biztos egyedi lesz a hűtésed, ha kész lesz. -
gabipaci
őstag
A kezembe került melóban egy ilyen 3mm-es falú cső.
Na, az elég izmos, nem törne, ahhoz a spirál sem kell.
De már majdnem biztos, hogy a fém megoldást választom. Szerintem is elég robosztus kinézetet kölcsönözne. Nagyon tetszik, a fényes cső, és rajta a gyártási feliratozás.
Azzal kell kezdenem, hogy az 1/4-es menetet át kell alakítanom 3/4-esre, mert ahhoz csatlakozik a 10mm körüli belső átmérős cső.
Kell 18 ilyen átalakító, és saválló anyagból ez elvileg 30 euró darabja (idekint).
A csőből kell vagy 2szál, az is vagy 2x30 euró. A csőhajlító 250 eurót kóstál, a tömítés bennevan a csatlakozóban (fém tömítés, nagyon komoly).
Ugye nem kell mondanom, hogy az alapanyag ingyen lesz, a hajlítót meg megkapom hétvégére... Az egyetlen kérdés, hogy van-e ilyen csatlakozójuk bent a cégnél. -
Fel
addikt
válasz
gabipaci
üzenetére
A 13/10-es csővel szerintem nincs semmi baj. 16/10-re biztosan nem váltanék, akkor inkább már 19/13 (de ahhoz ugye a csatikat is cserélni kellene). De a legegyszerűbb mégis inkább a spirál lenne a 13-as csőre.
És értelemszerűen a spirálnak kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a csőnek amire ráhúzzuk. Ha kisebb az átmérője, mint cső külső átmérője, akkor szépen bele fog nyomódni a csőbe. Mert ugyan enged az a spirál, ha mondjuk egy fém csőre húzzuk rá, de ha szilikonra, akkor már ő az erősebb...Abból a bedugós csatlakozóból nem nagyon van vastagabb csőhöz, esetleg valami pneumatikás boltban... Egyszer valaki írt itt arról, hogy Festo csatikat használt, de lehet az is 10-es külsejű csőhöz volt kitalálva...
Ez a fém csövezéses dolog érdekes lehet... Biztosan marcona kinézetet kölcsönözne a rendszernek. Kíváncsi leszek mire jutsz
.Egyik 13/10-es sem igazán 13/10, hanem 12,7/9,5... mert ugye nem metrikus mértékegységel jellemzik őket, hanem angolszásszal (1/2" / 3/8").
-
gabipaci
őstag
Igen, meglett a baja a D5-nek.
Egyszer feltekertem maximumra, és kiakadt a pövök.
Mikor szétszedtem, letekertem, mostmár csendben van.
A csöveimmel az a probléma, hogy nem 13/10-est kellett volna vennem, hanem 16/10-est.
Kedden utánanézek a fémcsövezésnek, és ha nem tudom megoldani, veszek ilyen csövet ilyen spirállal.
Bár erősen gondolkodom ezen a megoldáson is. -
-
Himym
senior tag
válasz
gabipaci
üzenetére
Milyen szinüt keresel? Amúgy szerintem 11,2 mmeres lenne neked a legjobb ezek tudnak tágulni. A 14mmes már túl nagy lenne a 11,2mmeresnél kissebb meg már nem tudom, hogy tudna e annyit tágulni.

-
gabipaci
őstag
Bocsesz már, de nem értem a számozást.
13/10-es tygon csövem van, és nem vágom, hogy ezek közül melyik lenne nekem jó.
Csak amíg el nem készül a fémcső rendszer, mert még nincs meg hozzá minden. (ingyen próbálom beszerezni, mert amúgy húzós lenne.)Köcce
-
Oxi
aktív tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Szerintem terhelés alatt nem.
-
ImpersonatoR
addikt
Egy ilyen előre összeállított set el [link] mint pl ez kb milyen processzorhőmérsékletet tudnék elérni egy i7 930 as társaságában ha kezdetben semmi más nem lenne hűtve vele csak a processzor maga. 4.0 ghz körül olyan 45-50 fok kivitelezhető?
-
Bocaa
senior tag
szerintetek melyik a legjobb a univerzális blokk?
ill. melyik a jobb vétel
koolance cpu-340 | thermalright xwb-1 | enzotech scw-1 sapphire | vagy xspc delta v3 |
a múyanag tetős blokkoknál nem féltek ,h eltörik stb? -
Joshi
titán
válasz
helkis
üzenetére
A gyári alu cuccok eloxáltak tehát ha nem karcolódik meg az a felület ahol az alu érintkezik a folyadékkal akkor nem lehet gond. Nálam is több alu és több réz blokk van a rendszerben idestova 3 éve de semmi gond nincs a GlycoShellel.

Tud valaki olyan 12V-os pumpát tartállyal együtt ami aránylag kicsi és olcsó? Egy HTPC-be lenne tehát nem kell erős változat. Ebbe a házba kellene hogy elférjen valamilyen módon

-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
köszi!

folytatnám az agymenést, lehet hogy építek neki egy külön kört, külön alu-radival pumpával, viszont alu csatiról nem tudok (vagy ha már nikkelezve van akkor ok?), tehát azt kellene valahogy kimérni, hogy milyen arány kell a gyors és a lassú reakcióhoz ha réz+alu van a körben, tehát ha csak 2-4db rézcsatival van szerelve pl. akkor mire számíthatok..
-
jones965
Modder
válasz
helkis
üzenetére
Nálam a tartály alu, és hasonlóképpen mint Te, csak sima mezei fagyállóval használom a rendszert már lassan 2 éve, igaz gyógyszertári desztvízzel, de semmi lerakódás és elszíneződés nincs a rendszerben.
Egyedül a tartályon lévő csatiknál van oxidáció, de ez csak a szétszereléskor látszódik.
Magát az elektro-kémiai reakciót semmilyen adalékkal nem tudod kivédeni, ahol réz és aluminium találkozik, mégha ha nem is közvetlenül . A víz közvetíti az ionokat. -
helkis
veterán
ha már így belemerültünk (h2o topic végüis
), engem az érdekelne, hogy van-e olyan folyadék, amivel együtt lehet használni rezet + alu-t.. 
úgy tudom az OCZ-flex2-esek alublokkosak..
most mezei fagyálló+ioncseréltvíz kering nálam és minden réz, de hamarosan bekötném a ramokat is..
előre is köszi!
-
gabipaci
őstag
VGA vizesblokk felszerelése után kell valamit csinálni, hogy az everest ne fagyjon ki?
Mert a VGA venti hibája okozza elvileg a fagyást nálam, de nincs is venti a VGA-n.
Van valami megoldás? -
gabipaci
őstag
-
Bocaa
senior tag
szerintetek mi az a hőfok ami vízhűtésnél már sok? 60 °C??
-
-
Oxi
aktív tag
Sosem tudtam megérteni hogy minek költ el valaki egy valag pénzt vízhűtésre, ha 5-6db ventit is kénytelen búgatni a sok béna radin? Akkor már inkább egy egyszerű léghűtés: megmarad a pénz is, időt sem kell tölteni vele, a ventik zúgását is lehet élvezni ezerrel és még hűt is.

-
gabipaci
őstag
Sziasztok.
Vettem két vizes blokkot az alaplapra. NB, SB.
Az egyiket faragni kellett, mert nem volt jó a luktáv.
Azt hittem berosálok.
Szántam vagy másfél-két órát a hűtés kiegészítésére, abból lett mindennel együtt kb 4 óra.
VGA kapott Full Covert meg backplate-et, meg uyge a két híd.
CPU, RAM már hűtve.
Azt hiszem, már csak a kábelharisnyázás van, meg a csövek cseréje.
Aztán remélem egy időre vége - mert az asszony megöl...
-
niklebi
senior tag
Szerintetek milyen ez a tartály? Érdemes egy ilyenre beruházni? Nekem csak a feltöltése nem igazán érthető
Jól gondolom,hogy csak az elölről lehet feltölteni? A pumpa megoldás tetszik igazán 
-
Himym
senior tag
Szevasz.
Akkor máris egy pár:
Nanoxia HyperZero
Nanoxia SpeedFlow
Nanoxia Stark Osmose
Nanoxia TurboFlow
Vagy ha egyszerüen megmondod mi a külömbség kösztük az ís jó.
Jah esetleg még Fluid XP.
Kösz.
-
LBandi
aktív tag
Na az nagyon jó lenne mert ha netán mégis kiderülne hogy a réznél is jelentkezik ez a kicsapódás akkor más adalék után kell néznem.
A teszthez szükséges adalék ajánlásokat hova kellne írni ide vagy neked privátba?
Mely adalékok jöhetnek majd szóba, bármelyik vagy csak a M.O-n beszerezhetőek? -
LBandi
aktív tag
válasz
Sándor -P20-
üzenetére
Elárulod hogy milyen alkatrészekből áll a vízhűtésed, csak azért mert kíváncsi vagyok arra hogfy van-e benne aluminíum. Nagyon úgy néz ki hogy az alu és a glykol nem szeretik egymást.
OC: Azért csak a Zalman lötyjét tudtam tesztelni, mivel ezt rendeltem a leendő gépemhez, így jól jött ki hogy egy átfogó vizsgálatnak tegyem ki, mielőtt bevetésre kerülne, ezzel kizárva az esetleges rendszer takarítás, agyvérzés esélyét. Amúgy még mindig folyik a teszt mert a csak rezet tartalmazó üvegek még mindig makulátlanok (ami persze nekem kedvez).
-
Sándor -P20-
senior tag
Remélem a harcom az alienekkel immár végetér...
Fél éve sajnos a szükségradimat vagyok kénytelen használni, és bizony a friss fagyállóba úgy beköltöztek az alienek, hogy élvezet volt látni... Nesze neked etilénglikol....
Szal a tartályról, és a csövekről lengedező szöszök láttán felkaptam a latyakot, és beletoltam a rendszerembe egy jóadag domestost....

Pár napig valami iszonyat trutyi lötykölődött a gépben...
Utána működés közben tartály feltölt, leereszt, feltölt, leereszt játékot játszottam. Kb 20 L vízzel mostam át a rendszert, majd egy újabb adag domestos a tartályba, csak hogy legyen benne valami....
Azóta csak kórház szagú a gépem, alieneknek nyoma sincs...
A csövek köszönik szépen megvannak, a forrasztások rendben tartanak....
Hőmérséklet normális... -
Oxi
aktív tag
Szerk.: sorry, duplázás.
-
Oxi
aktív tag
Úgy látom, a Corsair Obsidian D800-t az Antec és a Zalman házaiból gyúrták( koppintották) össze.
-
Fel
addikt
válasz
Nferi1
üzenetére
Egy lehetséges megoldás a rendszeredre: [link]
Olcsóbban lehet venni esetleg BA/CA Chieftec házat. Egy 1080-as radit fel lehet függeszteni az oldalára, de ha belül maradnál, akkor esetleg a felső részbe be lehet suvasztani két triplát (faragni kell nekik helyet a szellőzés érdekében)
-
Nferi1
tag
Szia!
A Corsair Obsidian 800D ház tényleg tökéletes lenne, de nem szeretnék 65-70 ezret kiadni egy számítógép házra.
Lehetőségem van "olcsón" beszerezni egy 5970-es kártyát. A mostani 5870-est sajnálom eladni, min. 30000 buknék rajta, de lehet hogy mégis ez lesz.
150 ezerből kellene kijönnie akkor a i7-920, ga X58 alaplap és a 5970-es kártya hűtésének.
Jó lenne ha a rendszerben lenne tartalék, lehetne a későbbiekben bővíteni.
Melyik radi bírja leadni ezt a teljesítményt normális hőfokon? -
Fel
addikt
válasz
jiggajigga
üzenetére
Szia!
Szerintem nem ér 80 ezret (mondjuk én 90+k-ért láttam... annyit még amúgy sem). Szép nagy ház, és ötletes, hogy szépen bele van építve a vízhűtés, de a lényege,maga a hűtés nagyon gyenge... 1db 120-as radi éppen elég lehet valami gyengébb fogyasztású cpu hűtésére. Ha bővíteni szeretnéd, akkor ugyan ott a lehetőség a beépített párhuzamosítókkal, de akkor pedig a gyengécske szivattyú lehet az akadály. Úgyhogy szerintem felejtős, főleg enyiért.
10 évre előre tervezni PC fonton...?? Ugyanmár...Nferi1: Ilyen rendszer hűtésére 150k kevés lehet... főleg ha ebbe az összegbe egy szép nagy háznak is bele kell férnie. Csak a vga blokkokra több mint harmada elmenne és akkor még hol van a cpu blokk, radi, cső, csatik...
Egyébként mire kell 5970+5870 páros?Mindkettőtöknek: Tökéletes ház (jelenleg) vízhűtéshez: Corsair Obsidian 800D.
-
Nferi1
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Biztos hogy valaki már kérdezte, de nagyon sok a hozzászólás, és nincs időm átolvasni.
Szeretnék egy komplett konfigot vízzel hűteni. A max keret 150000ft lenne. A fő szempont a teljesítmény és a biztonság.
Az alábbi cuccokat kellene hűteni:
Core i7 920 4-4,2 ghz
Radeon 5970+ 5870
GA X58 UD5
Milyen alkatrészeket ajánlanátok és mire kell odafigyelnem? Hol érdemes őket megvenni? (A webshop-ok között óriási különbségek vannak árban)
Esetleg jöhetne ötlet számítógépházra a vízhűtéshez. -
jiggajigga
csendes tag
sziasztok! szerintetek megérné megvenni a gigabyte 3d mercury házát? vízhűtés van bele építve és hihetetlenűl jól néz ki. mivel vízhűtéshez nem nagyon értek ti talán többet tudtok a gigabyte ezen megoldása megéri vajon a 80000forintot? én nagyon húzom a számat az összeg miatt, nem dobálom csak úgy ki a pénzt az ablakon, de ha megéri beruházni rá a hűtés végett valamint legalább 10 évig ez az alaplap szabvány (méret) marad akkor talán beruházok rá. ez a másik kérdésem egy kicsit off de ez ilyen összetett kérdés. az atx alaplapszabvány mikor kerül vajon leváltásra?
-
OC
őstag
válasz
LBandi
üzenetére

Esetleg ha van rá igény, akkor ilyen irányú tesztelésnek több adalékot is alá lehetne vetni.
Lehetne pl. 10 adalék, a gyártói ajánlásoknak megfelelően keverve.
Ha van rá igény, jöhetnek az adalékok, amelyeket Ti használtok vagy szeretnétek használni, aztán a 10 legtöbbet írtat alávetem egy kis tesztnek.
Shteer: Rákerestem és nagyon elvétve találtam hirdetést, amelyet én írtam volna.
(De nem tekintettem hirdetésnek egy érdekes, témába vágó cikket pl.)
Azért köszönöm, hogy kiemeltél, ezek szerint "tényező" lettem, annak ellenére, hogy ezrede annyit írok ide, mint korábban. -
rlazol
veterán
HDD vízhűtés esetén elég ha két oldalon megy (föl és le) a víz vagy mindenképp tanácsos hátul is egy szakasz?
-
shteer
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
nem is értem miért írtad le többször
ezzel én is -
shteer
titán

összetett. ugye tavaly év végére elég sokat érő vh-m volt és előállt az a helyzet, hogy pénz kell. a vh volt az első célpont
aztán mire eladtam, mégse kellett - ezután terveztem visszaépíteni egy cpu-vga-mb vízhűtést (még gyári vízblokkos alaplapot is vettem) de a végén mégse, aminek mára több oka van:
0. elköltöztem panelból - azért 0 mert nyáron még itt is lehet meleg
1. HD5850 (alapon is halk - ok, nem mint a vh de pont eléggé)
2. megugrott a fizum és tudok lakásra gyűjteni
3. nekem jobban megéri gyakrabban gépet újítani, mint 2-3 évente a csúcsot megvennimindezek ellenére a leghatékonyabbnak tartom a vízhűtést, a vga-ra most is tennék
-
Thrawn
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Másnak sem szabad, de ha mégis találsz, akkor itt lehet jelezni.
-
F e Z o
veterán
Elérkezettnek látom az időt, hogy a procim (Q9550 1,125V 3,0GHz-on használom) hűtését is lecseréljem. A kettő közül melyiket ajánlanátok. Swieftech Apogee GTX, T56Extreme. Esetleg további ötleteket várok árban max 10k-t tudnék ráforditani.
-
Joshi
titán
válasz
shteer
üzenetére
Hát ez tényleg érdekes, talán az lenne erre a megoldás ha Off-ba írná mindenki az "erre tessék" hirdetős linkjét a szakmai topikba. Én úgy emlékszem hogy az ilyen megoldásokat nem szokták törölni.

ui.: részemről támogatom az ebbe a topikba való hirdetés felhívásokat mert nem mindig nézem az aprót, ráadásul elég szűkös a vízhűtéses tábor. Esetleg még az aláírásba is be lehetne írni a linket
[ Módosította: Thrawn ]
-
shteer
titán
szeretném megkérdezni a T. MODERÁTOR úrtól, hogy miért távolította el a 32619-es hozzászólásom. másnak szabad belinkelni, nekem nem? ráadásul OC-nak szabad reklámoznia a boltját és az akciós kiárusítást?
hát nem azért de ez így kibaszottul igazságtalan!
ennek fényében kérem a T. MODERÁTOR urat, hogy az összes eladós/hirdetős hozzászólást távolítsa el a szakmai topikból!
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Véleményetek erről?[link] Core i7- 930-hoz 3.8ghz?Nem éri meg 20 eft?
(nem nekem kell egyik ismerősöm most vett procit és húzni akarja és nincs sok pénzehűtésre) -
pitbull93
tag
válasz
Delta-Laca
üzenetére
Komolyan ennyire jó ez eddigi legjobb?
Ja és 1:10 azaz 1liter desztvízhez adok 1cl shell fagyállót?Ugye?
-
jones965
Modder
A történet érdekessége, hogy mindíg úgy jöttél elő az általad kiválasztott elemekkel, mintha már aznap meg akarnád rendelni.
Mennyi idő is telt el azóta?
Amit csináltál, az messze nem nem nevezhető információ gyűjtésnek. Inkább mondanám nagyzási mániának. Had ne linkeljem be most az ezzel kapcsolatos hsz-eidet. Jöttél itt az extrémnél extrémebb aktuális csúcs hardverekkel, és a hozzájuk tartozó vizes dolgokkal. Ehhez képest hol tartasz valójában?
Ja igen, az információ gyűjtésnél, valamint a tanácsadással más vízhűtés után érdeklődő tagoknak.Számomra egy kicsit érthetetlen ez, de lehet hogy tévedek.
-
Himym
senior tag
Jó lehet szenvedek vele mert nem értettem akkor még egyáltalán hozzá most arról nem én tehetek, hogy úgy jövök a világra, hogy nem értek a vízhez....
Am meg honnan veszed, hogy nem tudnék szebbet összerakni mint az Alienware?
Meg most hova kapkodjak a géppel még 100szor úgy is átfogom gondolni, hogy egyáltalán kelle-e ez az egész vagy sem...
Információ gyűjtés meg nem kerül pénzbe... -
DigitXT
félisten
Most erre hirtelen három dolgot tudok mondani. Ad1) és?

Ad2) elnézve a géped, és a "vízhűtésed" nem sokat mutattál
(még?) fel ebből a hozzáállásból...
Ad3) amit Oxi mond.
Szerk: ezt persze ne vedd sértésnek, de ha jól emlékszem
január óta szenvedsz azon, hogy mit / hogyan rakjál össze,
ehhez képest szerintem egy kész rendszer másnap átvétele
és fél óra alatt való összerakása nem biztos, hogy hülyeség.
Nem feltétlen a gyári rendszerekre gondolok, van itt, aki már
eleve összelőtt szettet árul az igényeidnek megfelelően...
Nekem tetszett a Reserator XT, és eltekintve a hibáitól, arra,
amire kitalálták (csendes procihűtés) kiválóan alkalmas...
Még a VGA+CPU kombót is elvitte, csak kicsit sokalltam a
víz hőmérsékletét (szobahőmérséklet + 10-15 fok volt), de a
ventiket nem voltam hajlandó minimumnál jobban megtekerni,
elvégre ha már víz, akkor legyen halk. Szóval ezért tettem be
a rendszerbe a konfigomnál látható triplaradit. Aztán nemrég
a lap is belekerült a körbe: így is tökéletesek az eredmények. -
DigitXT
félisten
Értettem is én a vízhűtéshez anno?
Btw. nem rossz cucc ez, csak kicsit ki kellett egészíteni, amikor már nem csak a procival kellett megbirkóznia: ha nem lenne az alu/réz para, és a szar lötyi, meg ugye nem kellett volna moddolni a halksághoz... Á, hagyjuk, hosszú... Azért én szeretem, teszi a dolgát.
Esetleg még a pumpát lehetne tovább csendesíteni, mondjuk valahogy szivacsba burkolni teljesen... -
DigitXT
félisten
Hát ha nem is blokk, de a Reserator XT hőleadóinak egy része bizony alu.

Btw. az imént kiszellőztettem (kicsit csípős idő van, de jó), az érzékelő erre
17 fokra lement, amire riasztani kezdett szegényke, hogy mindjárt megfagy.
(Vagy kevés a víz, vagy a fene tudja. Végülis hőtágulás is van a világon...
)
Szerk: na, most már visszakúszott 18-ra, remélem nyugton marad.
-
viktor82
őstag
Ha valakinek lenne 295gtx-re blokkja megdobhatna vele természetesen megfizetem!

-
LBandi
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Himym: acetal-al felesleges tesztelni, mivel ez nem marós adalék így semmit sem csinál vele, szóval az teljesen biztonságos része a gépnek ha nem túl marós adalékot használunk.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

), engem az érdekelne, hogy van-e olyan folyadék, amivel együtt lehet használni rezet + alu-t..