Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
niklebi
senior tag
válasz
jones965 #42819 üzenetére
Én akkor sem értem ezt, hogy szerinted egyik blokkom okozza a kiválást. Nem használok csak gyári eredeti blokkokat, és akkor másnál miért nincs ilyen anomália? Most arra jutottam, hozok a melóhelyemről réz, és sárgaréz darabokat és a megmaradt folyadékba teszem és megnézem mi lesz velük.
A monopropilén glikol-t régebben itt ajánlottad valakinek és én már akkor rákerestem a neten, mert nagyon szerettem volna venni, de mivel a legkisebb kiszerelés amit találtam 5L volt és az nagyon sok ezért letettem róla. Ha tudsz ajánlani olyan forgalmazót akinél van mondjuk 1L-es kiszerelésben nagyon megköszönném!Joshi: Az én Shell Glycoshell fagyálom 2013 09. hónapig jó tehát az nem lehet a probléma forrása, hogy lejárt a szavatossága. Valami más lehet az ok.
-
niklebi
senior tag
Olvasva az előző hsz-ket, hogy ki mit ajánl, vagy mit használ hűtőfolyadéknak megosztanám az én tapasztalatomat a Shell Glycoshell fagyálló és gyógyszertári desztillált víz keverékkel kapcsolatban. 1 év használat után mikor egy kis átalakítás volt ezt tapasztaltam amikor szétszedtem a rendszerem.
Kitisztítás után mivel azt hittem, hogy az előzőleg a rendszerben lévő folyadék feltöltéskor nem tisztítottam ki rendesen és azért lettek ilyenek a blokkok és a csatik, ezért ugyan ezekből kevert folyadékkal töltöttem fel a rendszert. A linken az utolsó képen látszik, hogy már 3 nap után elkezdett valami kiválni megint a rendszerben.
Teljesen kiakadtam, de mivel nem volt más maradt a rendszerben. Most vettem ilyen fagyállót( a képen a jobb oldali)!
Kérdésem van valakinek evvel fagyállóval tapasztalata? Mivel tudomásom szerint a desztillált víz nagyon agresszív milyen arányban érdemes keverni? Én 5%-ra kevertem eddig, de most elbizonytalanodtam -
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Még gondolkodom, hogy megvegyem azt a blokkot.
-
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #41889 üzenetére
Köszönöm a keresgélést
, de én sem találtam többet
Mivel nem tudom kideríteni, hogy a kártya ref nyákos vagy sem így nem merem megvenni a blokkot. Nem egy helyen lakunk az eladóval, és a kérdésemre sem hajlandó válaszolni. Ezért érdeklődtem itt, hát ha tudja valaki a választ.
-
-
niklebi
senior tag
Bocsi de eddig nem tudtam válaszolni mert nem tudtam gép közelbe kerülni.
TESCO-Zsömle: Nincs sok fagyálló a deszt. vízbe. 5%-ra kevertem. Az Anticorro folyadékot még valamikor másfél éve próbáltam, de pont a te problémádkor gyorsan lecseréltem, és akkor tettem be ezt a Shell fagyállót. Amikor a gépátalakítást csináltam akkor derült ki ez a lerakódás (3 hete), de ráfogtam, hogy ez még az előző folyadéktól lehet mert akkor nem tisztítottam ki a rendszert. Így került vissza ugyan az a fagyálló keverék.
sinya85: Vízkőoldót én nem igazán akarok a rendszerbe tenni, maradok az ecetnél
igaz kicsit illatos de jó! Most én is ezen a Valvoline Super-Coolant-on gondolkodom, de az a baj csak pirpsba van.
Nippon: Az Anticorro-ról fentebb írtam. Ha emlékeim nem csalnak a foszfát tartalmú kezdi ki az alkatrészeket, és nem igazán akarok kisérletezni.
madaraszf: Az első vízhűtésembe ilyen készre kevert lötyi volt, és semmi bajom nem volt vele azon kívül, hogy marhára drága
mivel itt a topikba sokan használnak ilyen fagyálló keveréket gondoltam nekem is jó lesz. Lehet csak ez a fajta Shell nem való vízhűtésbe, mert az adalék kiválik. Majd veszek valami másikat, csak az a lényeg kék legyen mivel a ledek is olyanok.
rob210:Hol lehet kapni azt a Bárdi féle fagyállót és milyen színű?
Delta-Laca: Örülj neki, hogy nálad semmi gond
Nálam a fenti képek rá a bizonyíték, hogy nem vált be.
Tud valaki olyan fagyállót aminek kék lesz a színe? Valvoline-ba nincs olyan?
Szerk:
madaraszf: Gratuláloknagyon tetszik. A kislányod is aranyos!
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #41269 üzenetére
A tisztításkor olyan fél liter ecet+ion cserélt vízzel mosattam át a radiátorokat meg a blokkokat is. Mind egyik ment kb: 2-4 órát. Az alaplapi blokkot ami a legjobban volt ramatyos azt fogkefével is kitisztítottam. De ugye bele nem látok a radikba.
Szerk: a csövezés teljesen új! -
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy a 2 hete feltöltött és kitisztított rendszerembe ugyan úgy kiválik valami a folyadékból mint előtte. Egyszerűen nem tudom miért, mivel a folyadék gyógyszertári deszt. víz+ Shell Glycoshell keveréke. Ilyen volt a tisztítás előtt:
Most pedig 2 hét után ezt látom a tartályba:
Szerintetek ez mitől van? A rendszerben tudomásom szerint csak réz blokkok és radiátorok vannak.
Rad.1
Rad.2x2
CPU
NB+SB
Mosfets
[link]Ram
Ezek vannak. -
niklebi
senior tag
válasz
Laprasi991 #41152 üzenetére
Szia!
Először is nem kapkodtad el vizezést
1. A sorrend rendben van.
2. A leszorító ha rajt a cső akkor az a jó ha nem tudod végig tekerni,
mert akkor szorít rendesen.
3. Kinek mi jön be. Ha akarod megcsinálhatod gépen kívül is,
és akkor kiderülhet ha valami folyat.
4. Azt tedd be amelyiket két hónapja vettél. Ahogy írod is a másik rideg, nem hajlítható.
A kor nem tesz jót a műanyagoknak, ha csak állnak.Sok sikert
-
niklebi
senior tag
Az igazán hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem. Lehet azt tudni mekkora túlnyomás lehet egy rendszerben? Azért kérdezem, hogy érdemes venni egy ilyent? Szerintem nálam eléggé megkönnyítené a légtelenítést ha beszerelnék egyet.
-
niklebi
senior tag
válasz
Cybertrone #40679 üzenetére
Lehet, hogy szerinted a házam jobb, de nekem meg az kellene ami a tiedben teszi a dolgát!
-
niklebi
senior tag
Először is
mindenkinek,hogy tetszik amit csináltam.
madaraszf: szerintem valamit elnéztél a 45-90 fokos csatiknál
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem 90 fokos összesen 3 db van, a többi vagy egyenes. vagy ívelt. A légtelenítéssel meg az a bibi, hogy a régi tartályon nem tudom átkergetni a levegőt.
De már meg van a megoldás, csak ahhoz le kell ereszteni a folyadékot.
Cybertrone: Köszönöm, hogy tetszik, mivel tudom, hogy neked is ilyen házad van.
DigitXT: Szerintem nyugodtan tegyél fel képeket
, legalább jól kitárgyaljuk
. A kábel elrendezés nem egy hálás feladat, de úgy voltam vele ha már átalakítom a házat illik azt is jól megcsinálni. Köszönöm, hogy értékelted az erőfeszítésemet.
AssAssynn: Neked is köszönöm
-
niklebi
senior tag
Ahogy tegnap ígértem az átalakított vízhűtésről a képek Elnézést a képek minőségéért csak egy mobilom van és nem vagyok egy fényképész zseni sem. Azért egy kicsit megkésve mert ha már kihúzkodtam a helyéről egy kicsit meg is mozgattam hátha légtelenedik még egy kicsi.
Várom a véleményeket.
Szerk. Megyek melózni így reagálni csak később ha lesz mire -
niklebi
senior tag
válasz
MontyCrew #40641 üzenetére
Nekem semmi bajom a rúd tartályokkal
Most is a gépemben van egy ilyen tartály a Koolance mellett. Nagyon jó tartályok azok, mivel egy folyamatos plexi csőből készülnek. Amit Góliát linkelt az nem ilyen. Az a tartály plexi lapokból különböző módon ragasztva készül, és szerintem ezért nem biztonságos. A rúd tartályok egyik hibája ha egy kicsit is túlhúzzák a menetes részen akkor hajlamos elrepedni. Ez is személyes tapasztalat sajnos. Nekem ahelyett egy plexi rúdból úgy esztergáltuk a mostanit.
-
niklebi
senior tag
válasz
Góliát #40637 üzenetére
Én nem vennék plexi tartályt, de ez egyéni dolog. Nem bízom bennük. Van ott ahol az van egy-két másik lehetőség is.
Pl: 1
2
nekem ez van
4
5
Hirtelen ennyit sikerült. Én biztos ha most keresgélnék ezek közül lenne valamelyik. A sajátomon kívül nekem az EK tartálya tetszik még. De szerintem a többi is jó.MontyCrew. Akkor igyekszem
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #40609 üzenetére
Most mikor hazaértem és bekapcsoltam a gépet látom,hogy egy kicsit megint légtelenedett (de rossz egy szó) volt az elején egy kis szörcsögés, de most csendben van az egész. Igen a régi tartály is maradt a rendszerben. Nem tudom légteleníteni, mivel a felső furaton megy be a folyadék, és ahol a több furat van az van alul. Ott ugye 3 kivezetés van. Az egyikben van a folyadék hőérzékelője, a másik a kivezetés, egy meg zárva van. De ott nem megy a légtelenítés. Azt hiszem nálam is az 5-ös fokozat szép lassan meghozza az eredményt.
Góliát: igen én átalakítottam az egész házat elég rendesen! Egy előző hsz.-ben vannak képek is.
Amit linkeltél radiátor az csak úgy fér el ha rendesen kivágod a ház tetejét. A blokk szerintem a legjobb, szivattyú is nagyon jó de én mást választanék, vagy vennék hozzá egy másik tetőt. Milyen tartályban gondolkodsz?
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #40607 üzenetére
Tudom, hogy az nem igazán jó hang, de nem tudom mit kellene még csinálnom. Járt a gép a jobb, majd a bal oldalán. Utána---közbe az alján a tetején a talpán. Már csak az előlapon nem ment, de a levegő még mindig van a rendszerben
Egyszerűen nem tudom kimozgatni belőle, a tartály meg teljesen tele van.
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #40604 üzenetére
Nekem az áramlással nincs gondom. Igaz áramlásmérőm sincs, de 5-ön a szivattyúk elég rendesen tolják a folyadékot. Mielőtt beszereltem a tartályt már nézegettem hogyan lehetne a benne lévő furatokat növelni mert elég kicsinek tüntek, de mióta láttam hogy folyik a rendszerben a folyadék marad így. Nálam a D5-ök 5-ös fokozaton sem hallhatóak. Ma délelőtt mikor bekapcsoltam a gépet ott füleltem mellettük mert nem tudtam mennek e. Aztán meghallottam a víz csobogást
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #40581 üzenetére
Bocsi de meló van
Én sem vettem meg mert nem is akartam. úgy voltam vele megoldom 2 csatival meg egy darab csővel. Szerintem az eredmény ugyan az. Nálam a fő probléma, hogy benne van a rendszerben a régi tartály is. Gondoltam jól fog kinézni de abban marad a legtöbb levegő, + még a ház aljába is tettem 2 db. Phobya 240-es radiátort és azokat sem tudom rendesen kimozgatni, mert mindig visszaközlekedik a levegő. Ahogy írtam olyan 8 óra alatt sikerült befejeznem, de valahol még van benn levegő és nem megy olyan helyre ahol távozhatna. A Koolance tartály meg teljesen tele van így kinyitni sem tudom mert megint eláztat mindent. Ráadásul az egyik alsó radiátor fordítva került a helyére, mert elsőre úgy tünt jónak. Persze mire elkészült már tudtam,hogy nem jó mert nem férek a levegőtlenító csavarhoz. A bekötésem meg ilyen---> 1 szivattyú ---> radiátorok---> bemenet a 2-es szivattyú visszamenő ágán. 2-es szivattyú---> blokkok--->bemenet az 1-es szivattyú bemeneti ágán. Semmi gondom nem lenne ha a régi tartályt tudnám menetközben légteleníteni. Holnap csinálok az egészről képeket.
Laraxior: ha érdekel van egy Koolance blokkom mindenféle felfogatóval. Az aranyozott változat, a számát most nem tudom, talán a 330-as. Ha volt ilyen. Este 10 után leszek otthon most meló van.
-
niklebi
senior tag
Kicsúsztam a szerkesztésből mire sikerült megoldani a képek linkjét. Remélem ez már működik.
-
niklebi
senior tag
Na 10 nap után újra van gépem. Megtörtént a nagy átalakítás. Volt egy csomó meglepetés még nagyobb meleg az erkélyen ahol dolgoztam. Tegnapi napon kb: 8 óra alatt sikerült is nagy vonalakban feltölteni a rendszert. Ez a Koolance RP-452X2 Dual 5.25in Reservoir for 1-2 Pumps, Rev.1.3 nem akarja,hogy sikeresen légtelenítődjön a rendszer. Annyira idegesítő volt, hogy még képeket sem csináltam. Pedig akartam! Többször eláztattam a feltöltés alatt a fél gépet. Hála az égnek semmi nem ment tönkre! Itt vannak a képek mit műveltem szegény Corsair 800D-vel. Most teszt üzem van hátha teljesen légtelenedik a rendszer, és utána lesznek képek már a kész gépről is. Bocsi de most nem tudom fényképezhető állapotba hozni!
DigitXT: akkor nem csak én szidtam az összes felmenőit a gyártónak. Soha nem ott akart a levegő kijönni ahol én gondoltam. A gép minden oldalán lett forgatva és mégis még mindig van benne elég rendesen levegő, de a szivattyúk már csendben teszik a dolgukat.
Várom te hogyan oldottad meg. -
niklebi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #40298 üzenetére
A válaszodat. Akkor nyugodtan járathatom mondjuk 3-as fokozaton mind a két szivattyút. A feltöltésre+ a leeresztésre majd csak kitalálok valamit. Majd írok ha kész lesz. Kikapcs és szétszedés indul
-
niklebi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #40294 üzenetére
Akkor szerinted ha így kötöm be akkor gondom lesz a folyadékszállítással? Ha pl. az 1-es szivattyú kettes fokozaton megy akkor a másik is mehet annyin, vagy nagyobbon vagy kisebben? Mivel nem tudom mekkora ellenállásúak a radiátorok és azt sem hogy a blokkok így hogy tudom meghatározni a sebességeket. A feltöltésről amit kérdeztem arról valami vélemény, és a leeresztésről?
-
niklebi
senior tag
válasz
jones965 #40280 üzenetére
Úgy látszik sem a rajzról sem az elmondottakból nem derült ki, hogy az 1-es szivattyú kimenete menne a radiátorokra. A visszatérő ág menne a 2-es szivattyú bemenetére. A 2-es szivattyú kimenete menne a blokkokra, a bemenet meg az 1-es szivattyú visszatérő ágára. A folyadék nem keveredne mivel ez két külön álló tartályként üzemelne. Így a szerintem mindig lehűlt folyadék keringene a blokkokon. Tudom nem nagy a különbség a folyadék hőfoka között, de én így szeretném megépíteni. Kíváncsiságból! De nem csak a feltöltéssel, és a leeresztéssel nem jutottam dűlőre, hanem azt sem tudom hogy tudnám meg leellenőrizni milyen ellenállást képez a két kör ha így kötöm be? Mert ha mondjuk a radiátorok felőli résznek nagyobb az ellenállása akkor azt a szivattyút nagyobb sebességen kellene működtetni, hogy ne akadályozza a másik szivattyút. Vagy nem
-
niklebi
senior tag
válasz
jones965 #40273 üzenetére
Bocsi a rossz rajzért, mert kicsire sikerültek a szivattyúk ki-bemeneti csatlakozói. Nem sorban vannak hanem 1-es ki--->2-es be. A másik 2-es ki---> 1-es be. Tehát mivel két tartályról van szó az egyik szivattyú csak a radiátorok, a másik a blokkok vizét keringetné. Remélem így már érthető.
Whit3Rav3n: Nem igazán látszik de a baloldali két csati furat az a P1-es szivattyú, a jobb oldali kettő meg értelem szerűen a P2-es. A ki és bemeneti nyílások meg fordítva vannak.
A P1-es felül ki alul vissza, a másik pont fordítva. -
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Holnap nekiállok a vízhűtésem bővítésének. A mostani rendszerbe + kerül 2 db 240-es radiátor és egy Koolance RP-452x2 dual tartály. Kép az általam képzelt elrendezésről:
Az utolsó pillanatban de mivel a Google-és keresgélés nem járt eredménnyel megkérdezném tőletek, hogy ha a radiátorok felől kezdem a feltöltést akkor mikor telítődött és elindítom a második szivattyút akkor folytathatom onnan továbbra is a feltöltést, vagy egyszerre kezdjem mind a két oldal feltöltését egyszerre? A másik kérdésem, hogy tudom megoldani a rendszer leeresztését ha kell? Én arra gondoltam teszek be egy 3 irányú elosztót és annak egyik ága lenne a leeresztő rész. Csak azt nem tudom, hogy egy ágról letudom ereszteni az egész rendszert mivel mondjuk a második szivattyú visszatérő részénél osztom meg? Remélem érthető mire gondoltam.
És mielőtt kérdés lenne minek csinálok ilyen rendszertMert tetszik az új tartály, és mióta megjelent (kb.1 éve) azóta akarom megcsinálni, és ez egy hobbi nálam!
-
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #38852 üzenetére
Eddig tetszik
a szivattyúnak mint ha oda találták volna ki a helyét. A YouTube-on láttam pár videót ilyen vizezett házról. A legtöbbön az oldalán volt a radiátor és mindegyik csak dupla volt.
Én a helyedben oda próbálnám a pumpa melletti részre valahogy feltenni. De majd meglátjuk Te hogy döntesz. Ja az egyiken egy ezen elég ötletesen oldották meg a tartály elhelyezését
És ahogy az előttem is írták víz nélkül a pumpa előbb utóbb megadja magát!!!! -
niklebi
senior tag
válasz
djcsefa #38842 üzenetére
Az enyémet nem lehetett. A leghosszabb repedés a tartály 3/4 részéig ért, és volt még ez mellette egy csomó körbe az alján és a tetején is.
Pero: Nem tudom én már többször rendeltem erről az oldalról. Soha semmi gond nem volt velük. Mindig nagyon precízek és pontosak voltak.
-
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #38837 üzenetére
A procinál valamit elnéztél, az nem plexi tetős, sőt tiszta réz az egész. A ventit meg azért akarom elcserélni mert a másik 3 ilyen és ezek mellé nem igazán jó. Szerintem
Amcsi nagybácsi meg nekem sincs, csak mikor összehasonlítottam az ottani és az Európai árakat akkor kiderült, hogy még a sokkal többe kerülő szállítással is több mint 50000 Ft-tal
olcsóbban megúszom az egészet. Hát ezért rendelek onnan mindig
-
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #38835 üzenetére
De csak azért mert ennyire kíváncsi vagy
ilyen lesz a proci blokk, ezekből lesz kettő és ilyen tartályt hoznak. Ezek közül lesznek a csatlakozók, a csövezés ebből lesz és ezek a ventik kerülnek a tripla radira. A mostani 3 venti meg megy az új radiátorokra amire nem kaptam ugyan olyant mert pont elfogyott és mivel előre fizettem ezt választottam helyette , de ezt ha tudom el akarom cserélni a jelenlegiekre ha sikerül. Meg egy csomó mást is hoz a postás ha minden igaz mert már feladták Amerikában.
Ez az új projekt de csak neked privátban elküldöm a régi közben készült képeket -
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #38833 üzenetére
Képek nem lesznek
, de egy előző hsz.-ben írtad milyen tartályod van. Egy saját káromon szerzett tapasztalat, hogy az alján meg a tetején lévő záró fedeleket csak finoman húzd meg mert úgy jársz mint én hogy alul is meg felül is elrepedt a tartály, mivel nagyon megsikerült húznom
Én úgy éreztem, hogy jó ha meghúzom, mert akkor biztosan nem fog folyatni de nem kellett volna. A tartály minőségét bizonyítja, hogy csak nagyon kis folyás fordult elő így megúsztam az elázást. Úgy hogy csak vigyázva
-
niklebi
senior tag
válasz
madaraszf #38747 üzenetére
Szerintem a tripla radiátor egy processzor hidegen tartásához bőven elég, még akkor is ha például mást is akarsz hűteni még akkor is elégnek kell lennie. Nekem ilyen tripla van a gépemben, és ilyen ventilátorok vannak rátéve amik 800 rpm-mel pörögnek és igaz most nem pont így néz ki a gépem belülről, de ugyanazokat a részeket hűtik. (a csöveken már nincs rajt az a fehér akármi mivel ezek elég régi képek) Jelenleg 24 fok van a szobában és a proci 34 fokos. Pár kép arról, hogy tuning alatt milyenek voltak a hőfokok. tuning A lényeg,hogy szerintem ha később bővíteni akarsz akkor is elégnek kell lenni egy tripla radinak.
Más! Én most vásároltam egy csomó új dolgot a vízhűtésemhez mert nekem még ezek a hőmérsékletek sem az igaziak. Főleg mivel idővel venni akarok egy új videokártyát és ahhoz már nem lesz elég a tripla radi. Lesz új proci blokk+2db 240-es Phobia radi+4 venti+tartály. Persze a házat is nem kicsit átalakítom. Csináltam egyedi radiátor rácsokat, két pumpa lesz a rendszerbe+ még pár apróság
Az elkövetkező hetek evvel fognak telni
matyee: szerintem a radiátorban szorul meg a levegő! Próbáld mozgatni,hogy a pumpa ki tudja hajtani a bubikat.
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #37721 üzenetére
Igazad van, nem tudom miért írtam hogy egy tartály
Lehet azért mert egyben van a kettő! Az én egyik elképzelésem is a "d" megoldás lenne, a másik meg az "e", és az én elképzelésem az egybenyitott tartállyal az lenne, hogy a radiátorok felé dolgozó szivattyút mondjuk 3-as fokozaton hajtanám és így elvben többször fordulna meg benne a folyadék, míg a blokkok felé dolgozó szivattyú mondjuk 1-es fokozaton dolgozna. Ha jól képzelem így csökkennének a hőfokok. Vagy nem?
Szerk. Köszi a linkeket
Majd jól átrágom magam rajta és akkor talán kialakul a végleges verzió
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT #37717 üzenetére
Először nem két tartályos hanem egy tartályhoz 2 db szivattyú szerelhetőItt található képeken látható az egész és mivel a két szivattyúnak van külön-külön bemenő és kimenő csatlakozása is így lehetséges. A tartályon belül egy csavar kivételével pedig a két külön részt eggyé lehet tenni. Ezért gondoltam így felépíteni a rendszert.
-
niklebi
senior tag
válasz
#15779328 #37699 üzenetére
Köszönöm
a válaszodat, már kezdtem azt hinni, hogy nem válaszolsz. Gratulálok az új hőfokokhoz. Szerintem nagyon rendben vannak akkora terhelés mellett. Tudtam, hogy nem semmi egy rendszered van, ezért érdekelt hogy teljesít a dupla szivattyús tartállyal. Ezek szerint bevált. Ahogy írtam én is ilyent akarok csak D5-höz. Jó hogy írtad a tapasztalatodat a rezgéssel meg a hangjával kapcsolatban, mivel én is attól féltem hogy berezonál és átadja a háznak de így egy kicsit megnyugodtam. Én két körben gondolkodom, az egyik szivattyú csak a radiátorokban keringetné a folyadékot, a másik meg a blokkokban. Remélem beválik, de lehet én is szívok majd vele
Ezért köszönöm, hogy leírtad a bekötéssel kapcsolatos tapasztalataidat is
Más nincs hátra csak gratulálni tudok, és sok sikert és játék élményt kívánok -
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
válasz
tajcsi #37484 üzenetére
Ez valami fekete műanyag tömb volt és abból lett esztergálva úgy, hogy a belseje pont annyira kúpos mint a Laing D5 alsó része. Ebbe az oldalába lettek beszúrások esztergálva meg az aljába és abba tettem gumi gyűrűket. Amikor beleteszem a szivattyút akkor rendesen tartja. A leszorítást meg az oldalán lévő csavarokkal feszítem neki egy másik gumi gyűrűvel. A szivacs pluszba van.
-
niklebi
senior tag
válasz
LBandi #35819 üzenetére
Jól kitaláltad
Valami hasonló elrendezésen töröm a fejem. Én gondoltam a fektetve elhelyezésen is , de ahogy látom úgy nem férnének el. Én ki akarom pucolni a ház alját is és oda valami szűrővel megtoldott rácsot, mert a ház ugye a földön van. A képeket nézve én lehet inkább a radiátor rácshoz teszem a ventilátorokat. Persze még csak fejbe rendezkedem. Majd a nyáron esek neki
sylard8:
Nem beszéltünkés hát ott volt a legegyszerűbb elvezetni azt a hosszú csövet
-
niklebi
senior tag
válasz
LBandi #35810 üzenetére
Szia!
Nagyon tetszik a gépedNekem is ilyen házam van, még a víz hűtésünk is hasonló avval a különbséggel,hogy nekem a VGA helyett az alaplap van hűtve. Képek A képek elég régiek. Azóta azokat a fehér micsodákat leszedtem, meg a tartály is elrepedt és egy saját készítésű került a helyére. Most tervezem majd átalakítani. Én is dupla radiátort tervezek alulra csak kettőt. Azt elárulnád honnan szív friss levegőt az alsó 2 ventilátor ha felteszed az oldallapot?
-
-
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Evvel a citromsav dologgal az lenne a kérdésem,hogy mivel a gyógyszertárban nem tudtak adni így az egyik nagy áruházban vettem citromsavat. Ez egy kis zacskóban van érezhetően por alakban és étkezési megjelöléssel. Ez jó a rendszer tisztítására?
Másik kérdésem, ebben a topikban olvastam valamikor jó régen,hogy valaki Domestos-t tett a rendszerbe és már nem emlékszem mi lett a dolog végeSzerintetek ha tennék egy keveset az károsítaná a rendszert? Csak pár óráig maradna bennt.
-
niklebi
senior tag
Egyet kell értenem jones965 -tel
Én is feltöltés közben figyelem a rendszert és ha akkor oké utána már semmi gond.
Úgy hogy a 24 óra szerintem bőven sok is.
Látom nem csak én gondoltam így. -
niklebi
senior tag
válasz
jones965 #34397 üzenetére
A félreértések elkerülése végett amire azt írtam "sókat" az csak a jó magyar emberek egyszerűsített meghatározása. Azok csak átvitt értelemben azok. Azért adják a keverékhez,hogy pont megakadályozza a különböző lerakódásokat+megakadályozza hogy a különböző fémek amikkel találkozik ne lépjenek reakcióba egymással. Nem fogom most leírni az egész rendszer működését,de több tucat különböző típusú gép hűtésére használják nálunk,van ahol 200-240 fokról hűtenek másodpercek alatt 70-80 fokra,és ugyan az a folyadék hűt más gépeket ahol csak 4-5 fokot von el a rendszerből. Több ezer liter kering egy zárt rendszerben az egész gyárban. Igaz a hőlépcsőre nem gondoltam mivel eszembe sem jutott összehasonlítani az ottani hűtési rendszert a saját gépemben lévővel. Csak azt tudom hogy az induló folyadék hőmérséklete 12-15 fokos és amikor visszaér csak kb. 8-10 fokkal melegebb. Ezért szerintem megfelelő áramlást feltételezve semmi gondom nem lenne a Pc-ben sem. Ha sikerül szereznem végre azokból a különböző adalékokból ígérem beszámolok hogy vált be. Addig marad a desztillált víz+ fagyálló keveréke.
-
niklebi
senior tag
válasz
LBandi #34395 üzenetére
Majd írd meg mi lett a teszt eredménye. Ezt hol lehet kapni:Copper(II) sulphate pentahydrate (CuSO4•5H2O) 4,1%, citromsav a citromsav az + hozzáadandó, vagy benne van?
A gyári adalékot én már kb. 1-2 éve látom hogy működikEzért szeretnék nagyon valahogy kapni olyan adalékot+sókat. Ha sikerülne velük beszélni akkor már rég azt használnám
-
niklebi
senior tag
válasz
LBandi #34393 üzenetére
Csak gyógyszertári deszt.vizet használok. Eddig Thermaltake víz,+ ahogy írtam mikor kevés lett akkor öntöttem hozzá deszt.vizet. Egy párszor le lett engedve és lehet akkor szennyeződött valahogy
A melóhelyen műanyag fröccsöntő gépek is vannak és azoknál egy külsős cég keveri a hűtéshez használt vizet. Na amit ők használnak olyan adalékot szeretnék szerezni,mivel ott mindenféle fém van a rendszerben és olyan tiszta a folyadék mint amikor bekeverték,csak igen ritkán jönnek és akkor is csak ellenőrizni és nem sikerült még megcsípni őket . A kollégák meg nem tudnak adni mivel nem hagynak még egy kicsit semRáadásul a nevét sem tudja senki,csak azt,hogy valamilyen folyadék+sók vannak bekeverve a rendszerbe. Ha sikerülne szerezni évekre megoldódna a hűtővíz gondom
-
-
niklebi
senior tag
válasz
jones965 #34382 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor most öntsek a rendszerbe kb. 2dl 20%-os ecetet és két nap múlva teljes lötyi csere +átmosás és mehet bele az új keverék ami nálam most gyógyszertári desztillált víz+Shell fagyálló koncentrátumból kevert kb. 8%-os keverék. Szerinted így ki fog tisztulni?
Akkor most így utólag olvasva amit írtál szerintem inkább citromsav lesz -
niklebi
senior tag
Nem tudom miért gondolod,hogy a két dupla radihoz két pumpa kell
Mint ahogy mások is írták előttem! Nem kell csak egy pumpa! Helyette kell ugye egy blokk a procira + 1 a VGA-ra + 4 venti +egy tartály+az írt 2 dupla radi, meg persze az apróságok
Például én így kötném sorba:
tartály-->pumpa-->első radi-->VGA blokk-->proci blokk-->második radiátor-->és végül újra a tartály, és ugye látszik elég volt egy pumpa.
Ez persze csak egy ötletMás!
Az lenne a kérdésem mivel kellene kitisztítani az egész rendszeremet szétszedés nélkül?
Már mindenfélék beköltöztek a rendszerembeOlvastam egypár ötletet de nem igazán nyerték meg a tetszésemet+tisztító adalékot nem akarnék venni,mert minél előbb megakarom csinálni. Várom az ötleteket és tanácsokat
-
niklebi
senior tag
válasz
sweethomest #33331 üzenetére
Henryk: A radit szerintem nem kell kiöblíteni,de ha mindenképpen akarod akkor a sima víz is jó
A csőnél meg szerintem valami nem kerekha a belseje 13-as akkor vagy 19-es kell hogy a külső átmérő legyen vagy nem azt kaptál amit rendeltél,vagy a 16-os átmérőjűt küldték neked. Olyan hogy 17-es nem létezik.
Bocsi de valami nem lett jó
ez nem sweethomest-nek válasz
-
niklebi
senior tag
válasz
sweethomest #33331 üzenetére
Én már rájöttem mi volt ami miatt repedt a tartály
A lényeg,hogy állandóan fogyott a tartályból a lötyi és én azt gondoltam azért mert nincs rendesen meghúzva a felső lezáró dugó és meghúztam villáskulccsal. Ez az okozta,hogy a gumi tömítés annyira megfeszítette plexit,hogy valaminek engedni kellett mivel ebben a melegben ráadásul teljesen fel is töltöttem
Ráadásul az alsó fekete rész is túl volt húzva és ott is keletkeztek kisebb repedések.
Közben meg alsó záró dugó nem volt rendesen betekerve és ott tűnt el a folyadék. Én mindenhol kerestem a hibát de erre nem gondoltam és mindegyik fekete rész túl volt húzva és ezért repedt meg. Ez akkor derült ki amikor kivettem a házból. A tartály ügy 1 nap alatt megoldódottA kollégámnak volt 70 mm átmérőjű plexi rúdja és abból tegnap esztergált nekem egy majdnem ugyan olyan tartályt amihez felhasználtuk az EK tartály alsó és felső részét. Utána én políroztam majdnem átlátszóvá.
Ilyen lett!
Remélem ez amíg világ a világ kitart -
niklebi
senior tag
válasz
DaveJr #33323 üzenetére
Kizárásos alapon arra jutottam,hogy anyaghiba+rossz gyártás+túltöltés lehetett a hiba
Az ilyen menettel illesztett dolgoknál ha mondjuk kicsit nagyobb átmérővel készült a menet és a nagyon vékony falú szintén menetes plexibe csavarták akkor az ott keletkezett túlfeszülés+én még túl is töltöttem akkor az okozhatta ezt, és elég pár század mm-rel nagyobbra csinálni és akkor már annyi is az egésznek. Más egyszerűen nem lehetett.
Még egy kicsit netezek és utána szétszedem és meglátom mi történt(még mindig a repedt tartállyal megy a rendszer) és ha minden igaz délután esztergálunk egy plexi tömbből egy új tartálytAbban megpróbálok minden hibát kiküszöbölni
-
niklebi
senior tag
válasz
DaveJr #33320 üzenetére
Hát hogy anyaghiba volt e azt nem tudom,de akkor hogy adhatnak el ilyen terméket,még valami aranyérmet is kapott teszteken. Pont azért vettem meg
Az elöregedés meg szóba sem jöhet mivel áprilisban raktam össze a rendszert.
Fel: Én is erre gondoltam,de totál tele nem volt,de ha hőtágulás miatt nem tudott tágulni akkor sem kellett volna 2 hónap után elrepednie.
Arról ne is beszéljünk egy kb: 40-45 fokos víznek mekkora lehet a hőtágulása? -
niklebi
senior tag
Van nekem egy ilyen tartályom
ami egyszer csak gondolt egyet és szépen megrepedta felső lezáró résztől lefelé úgy 100 mm hosszan+ az alján a menetnél is van olyan 4-5 kb. 10 mm hosszú repedés.
Szerintetek miért repedt el? Valamit rosszul csináltam (nem csináltam semmit) csak beszereltem a gépbe. Nem húztam meg a meneteket, nincs megfeszülve, a saját felfogatójában van. Arra gondoltam azért lehet mert teljesen feltöltöttem és nem tudott tágulni benne a folyadék,de ezt is azért csináltam mert folyamatosan fogyott belőle a folyadék. Utólag az lehetett ,hogy nem igazán volt az alján meghúzva a lezáró csavar,de azt észre kellett volna vennem mivel össze-vissza kerestem,hogy hova tűnik el a rendszerből a víz. Így utólag egyszerűen nem tudom mit csináltam rosszul.
Ha valakinek van valami ötlete nagyon megköszönném és akkor talán a következőkben nem járok így
-
niklebi
senior tag
válasz
gabipaci #33179 üzenetére
Ne értsd félre amit írtam
tetszik a munkád,sőt a csövezés is tetszik
Én olyan helyen dolgozom (szerszámműhely+műanyagfröcssöntés) ahol találkoztam már ilyen csövekkel és tudom,hogy milyen jók. Igaz én csak sokkal nagyobb átmérőjűekkel találkoztam. Én csak azt írtam,hogy én miért nem tenném be a saját gépembe, attól még tetszik
Aki olcsó rendszerben gondolkodik annak még ajánlom is mert tényleg tartós és nem lehet megtörni! Sőt olcsó is a többi törhetetlen megoldáshoz képest!
Abban meg igazad van,hogy ízlések és pofonok között pofonok vannakvagy kinek a pap kinek a papné
-
niklebi
senior tag
válasz
gabipaci #33168 üzenetére
Hali!
Tetszik a munkád,nagyon jól becsövezted a rendszeredet. Ezen látszik,hogy nem fog megtörni! Ami nekem nem tetszik az,hogy nem igazán látszik a folyadék színe a csőben+nem tetszik a felfogatása azokkal a bilincsekkel. Gondolom a merevítés miatt lehet csak így felfogatni a helyére. De az biztos,hogy ár-érték arányban ez a legjobb megtörhetetlen cső
Gratulálok szép munkaés köszi hogy megmutattad
-
niklebi
senior tag
Köszönöm
,hogy tetszik a házam,de azóta már van 1-2 változás ami persze nem sok de közben jöttek elő különböző problémák amiket javítani kellett. A fehérre fújt cső merevítők ridegek lettek a festéktől és
egy helyen úgy megtört a cső,hogy majdnem megfőztem a procit. A csipszet blokkhoz meg a többihez is volt gap padom az került a régiek helyére. Jött a blokokkal. Is-Is
stgellert
Szerintem is nagyon megfelelő a ramoknak a lég
,de ha már majd nem mindent vízzel hűtök így azokat is. Akit nem zavar egy kis hangzavar
annak nagyon jó megoldás.
Köszi,hogy tetszett a gépem,és igen kupit én is tudok rendesen csinálni
-
niklebi
senior tag
válasz
stgellert #32784 üzenetére
Ez is mint minden a vízhűtéssel kapcsolatos vélemény szerintem szubjektív!
Nekem a Corsair Dominátor ramokhoz adtak ilyen hűtést. Nagyon tetszett amíg rövid használat után el nem kezdett időnként felpörögni,olyankor olyan hangzavar volt a házban mintha kitört volna a 3. világháborúÉn lecseréltem egy ilyenre + csináltam egy ramokra szerelhető burkolatot is. Azóta csönd van a házban
A hőmérsékletekről nem tudok mondani semmit mert nem néztem soha,de szerintem nagyon rendben vannak.
Itt van egy-két nagyon jó ram hűtő,vagy ez is lehet ,de itt is találsz megoldást a kérdésedre.
Mint minden ami vízhűtéssel kapcsolatos, saját döntés kell hogy legyenMost nézem,hogy kvázi tag lettem
-
niklebi
senior tag
LBandi:
Ahogy a képen látszik nálam is egy T elágazáson van a gyors csatlakozó. Igaz a pumpa kimenő ágánál,de én is abból indultam ki,hogy majd a pumpa kitolja a folyadékot. Ezzel szemben csak annyit tudok leengedni amennyi a tartályban voltEnnél a megoldásnál arra gondoltam hogy majd a gravitáció miatt a víz lefolyik a magasabban lévő blokkokból+a radiátorból,ezzel szemben a tartály kiürül a többi marad ahol volt
gabipaci:
Szerintem is az történik amit írtál! Ilyen kis rendszerben nem működik a gravitációs megoldás úgy hogy valami mást kell kitalálni.
Valakinek csak lesz valami jó ötlete -
niklebi
senior tag
Szeretném ha segítenétek megoldani a víz leeresztésének a problémáját. Jelenleg én ezt találtam ki,de nem működik
Az a rész a képen ahol a cső van az a kimenő ága a pumpának. A másik egy gyors csatlakozó,amire rácsatlakoztatva az ellendarabját elvben le kellene tudnom ereszteni a rendszerből a folyadékot. Valamiért csak kb:1-1,5 dl vizet tudok leereszteni
a többit úgy kell a radiátor visszafolyó ágán keresztül kifújni a rendszerből. Kellene valami megoldás de én nem jöttem rá
Hova kell tenni,vagy ha lecserélem egy csapra azt hova kell tenni a rendszerbe,hogy az összes folyadékot le tudjam ereszteni?
-
niklebi
senior tag
Szerintetek milyen ez a tartály? Érdemes egy ilyenre beruházni? Nekem csak a feltöltése nem igazán érthető
Jól gondolom,hogy csak az elölről lehet feltölteni? A pumpa megoldás tetszik igazán
-
niklebi
senior tag
Az pár napja összeszerelt vízhűtésemben az egyik ívet egy kicsit kicsire sikerült megcsinálni és persze meg is tört úgy kb. a felére
A rendszerben keringő lötyi még a kezemnek is meleg a proci meg a Real Temp szerint 48-50 fokos. Lehetséges,hogy ennyire visszafogja a keringést vagy lehet valami más is a dologban
A vizem is 5 nap alatt jó ujjnyit fogyott az mitől lehet? Az előbb félóráig próbáltam megkeresni hol folyik de nem találtam semmi nyomot
lehetséges,hogy mivel meleg egyszerűen elpárolog? Sehol nincs bilincs csak úgy rá vannak húzva a csövek a csatlakozókra.
-
niklebi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #32482 üzenetére
Akkor egy kicsit megnyugtattál,hogy nem kell azonnal cserélni.
De akkor miért tűnik zavarosnakvagy csak képzelődöm
-
niklebi
senior tag
válasz
pitbull93 #32473 üzenetére
Írtam privit
Szerintem az a cső sem rossz amit írtál de én ezeket jobbnak tartom:
Primochill PrimoFlex Pro 19/13 (1/2"ID) clear
Masterkleer 19/13 UV fehér szerintem van belőle fekete is,de nem biztos
Tygon R3400 19,1/12,7 fényes fekete és ebből van átlátszó is.
Hf csatinak hirtelen nem találtam magyart : de valami ilyen kellene.
Az Anticorro-t meg az előző Hsz-ben leírtak miatt nagyon gyorsan felejteni.
A legjobb a gyógyszertári desztillált víz+fagyálló vagy Valvoline SuperCoolant. -
niklebi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #32472 üzenetére
Na a fenébe,
én pont most tettem ilyen folyadékot a rendszerbe
Ez pont ezt tartalmazza: "Enthalt Bezotriazol" Tody-tól rendeltem,és eddig senki nem írta,hogy megeszi a fél rendszeremet
Most mi a fenét csináljak
Egy hét után egy teljes elázással megfűszerezett ház cserét követően kezdhetem elölről
Ahogy nézem a tartályban a lötyit már tegnap feltűnt,hogy olyan mind ha zavaros lenne.
Más se hiányzott -
niklebi
senior tag
válasz
pitbull93 #32451 üzenetére
Szerintem amit linkeltél az egy nagyon ütős összeállítás,de szerintem lehet ugyan olyan jót összeállítani csak egy kicsit keresgélni kell
Pl: minek neked egy Mora radi? Extrém tuninghoz vagy ha mondjuk két videó karit+CPU blokkot+teljes alaplapot akkor igen. Ha nem akkor azt kell eldöntened mit akarsz vizezni,és ahhoz kell keresni megfelelő alkatrészeket.
Már amit írtam Neked priviben a házzal kapcsolatban abban is mondtam,hogy nézd meg a képeket amit a ház topikjában linkeltemÉn a videó karin kívül mindent vízzel hűtők és ennyi pénzből meglett az egész, pedig az alaplapi hűtést amcsiból rendeltem. Ha nem észbontóan sürgős érdemes pl. az apróban keresgélni. A csatikat+bilincsket+a teljes csövezést ott vettem 10000 Ft-ért amit ha újan veszek akkor 24000-be került volna+ott vettem a CPU blokkot+pumpát. Ráadásul alkudni is lehet
Én biztos ezt csinálnám
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 - XEON I 32GB I 256SSD I Nvidia Q2000 I 15,6" 4K I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest