Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Aktív témák
-
Fel
addikt
válasz
Tody56 #32890 üzenetére
Ez nem gyenge hír kérem... Tehát akkor jön a szokásos: nálunk gyártják majd továbbra is a szivattyúkat, de mi csak külföldről kaphatjuk meg..?
Milyen jó, hogy még nagyon jó áron (ezen infó féyében még inkább jó) sikerült egyet vennem és, hogy még nem adtam el...
D1Rect: Nyugodtan rakhatod szivacsra, nem olvad meg alatta. A szivattyúnak meg elegendő hűtést biztosít a keringetett víz.
(Csak megérkezett?) -
Az normális, hogy melegszik a DDC alja?
-
total90
veterán
válasz
DigitXT #32893 üzenetére
Gyári hűtője van neki, a GPU integrált... csak most rájött a mánia, hogy neki vízhűtés kell
Néztem most Guru3D-s tesztet. Valóban nem rossz ez, vagy is egész jó hőfokokat ad. Mit gondolsz, egy pl. GTX260-as kártyával még elbírna? Mondjuk lehet nem lenne 3 - 3,2 GHz-től nagyobb a proci tuning.
-
DigitXT
félisten
válasz
total90 #32892 üzenetére
Szóval, szerintetek megéri beruházni egy ilyenre?
Attól függ mi a srác célja azzal a Q6700-zal... Ugyanis
ha tényleg csak azt hűtené, és a gép maradna levegős
nagyon nagy halkulásra szerintem nem számíthat (ha
egy komolyabb léghűtője már van). Ha meg még nincs
komolyabb léghűtője, a CM rendszer árának kb. feléből
vehet azt is: ez mindenképpen mérlegelendő. Amúgy a
Guru3D-s review-t átfutva nagyon rossz nem lehet. -
total90
veterán
Hello!
Egyik haverom szeretne kompakt vízhűtő rendszert. Nem igazán találtam ilyenek, 1-2 TT-et meg a CM Aquagate Max-ot. Ez a CM nagyon tetszik a srácnak, de jó ez? A procija Q6700-as és csak azt akarná hűteni vele. Szóval, szerintetek megéri beruházni egy ilyenre?
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Talán nem off, és pláne nem reklám!
Azt hiszem sok vízhűtést használó érdekelt, így ide is beírom.Sajnos mint már valószínűleg többen tudjátok a kiváló magyar szivattyú gyártó céget, a Laingot felvásárolta egy külföldi multi.
Sajnos ez azt eredményezheti, hogy a szivattyúkat csak a külföldi multitól tudjuk beszerezni ez pedig komoly áremelkedést eredményezhet minden magyar forgalmazónál. Sajnos így kétséges a szivattyúk további forgalmazása (nálunk is). Ez a drágulás mértékétől fog főként függeni. Pontosan nem tudjuk a drágulás nagyságát, de igen jelentős mértékről van szó előre láthatólag. ( akár +40-50%-ékról is szó lehet.)
Természetesen igyekszünk a lehető legjobbat kihozni ebből a helyzetből, de sajnos minden bizonytalan per pillanat.A Laing szivattyúk garanciális ügyintézése változatlanul folyik. Ebben nem lesz változás !!!
A cég továbbra is üzemel országunkban.A raktáron lévő 5-10 db Laing D5 szivattyú még 30.000 Ft-os áron megvásárolható!
Ha ez a néhány darab elfogy, a további értékesítése bizonytalanná válik.
Aki a közeljövőben gondolkozott a termék megvásárlásán ne halogassa !!!(fontos, hogy sajnos ez nem reklám, egyszerűen csak sajnos per pill ez a helyzet áll fent sajnálatunkra
)
üdv Isti
Tody56 -
DigitXT
félisten
itt léptél be a képbe te hogy itt vannak a te hőfokaid a linkelt képen
F*szt: ott léptem be képbe, hogy írtam egy Pro/Kontra véleményt
a Reserator XT-ről.A hőfokaimat meg mellesleg illusztrációként
tettem be egy "extrémtuning" esetről, amit nemrég csináltam.* Ha
már ott tartunk, hogy "mi mennyit terhel", akkor dobd már légyszi
hozzá a fogyasztáshoz a GTX hőtermelését is (150W?), köszi.
(*: mint azt már írtam, nem azokon a beállításokon használom...)mégis sokallom a rövid terhelés alatt elért relatív nagy hőfokot
Tedd azt, ezt már megbeszéltük.De ne hasonlítsd a sajátodhoz,
mert mint azt is megbeszéltük, az összehasonlítás értelmetlen...mindenki eldöntheti hogy szimpatikus e neki a zalman XT vagy sem
Természetesen. Sokkal inkább a leírásomból, mint egy "fikázásból"
(lásd korábban a gyári rendszerekkel kapcsolatosan), vagy mondjuk
egy screenshot-ból, ahol egy 1,125V VID-es proci 1,4V-on elszaladt
76 fokig.Azért a második screen már csak barátibb nem?
Jól néz ki és nem kell sokat barkácsolni a szerelésnél és jól teljesít
de nem fogom ajánlani senkinek mert szerintem az aprón össze lehet
rántani olcsóbban egy jobb rendszert.
Ebben meg is egyeztünk! Amúgy a miheztartás végett én sem a
kisker 100K+ áron jutottam hozzá az XT-hez.Kemény 61K-ba
volt: ebben benne van a tartály/pumpa/radi/venti/csövezés/blokk:
egyberendszer, aminél egy csövet csak be kell vezetni a gépbe,
egyet meg ki, és kész, semmi ház fúrás faragás.Más kérdés,
hogy hiába jó gyári állapotában is (szinten a legjobb léghűtőkkel),
ha valaki a víztől várja a csodát és a némaságot, neadjisten még
bővíteni is akarja VGA ill. NB hűtéssel, akkor nézzen komolyabb
rendszert, még akár olcsóbban is kijöhet... Részemről is béke.Szerk: anno, amikor dilemmáztam rajta, hogy vegyek-e XT-t vagy
sem, nem sok vélemény volt a topikban róla, egyedül Oxi írt anno
is eredményeket (mondjuk első körben kiderült, hogy idle értette).
Ha most eltekintesz az illusztrációként linkelt képtől, szerinted a
leírásom haszontalan volt? Szerintem még másnak is jól jöhet. -
stgellert
aktív tag
válasz
DigitXT #32885 üzenetére
Oxi: annyira nem nagy, az a fura, már legalábbis, ha megnézed a mókus linkjeit, inkább két egymás után lévő miditorony nagyságának felel meg, vagy símán egy álló toronynak, fektetve:-) Csak jobb az elosztás így sokkal (illetve, nekem sokkal jobban tetszik).
DigitXT-vel egyetértek, mármint azzal, hogy két óra felesleges, szerintem a fél óra bőven elég, mármint ha a hőfok mérésre vagyunk kiváncsiak (az Everest System Stabilitynél kb negyedóra után már semmi változás nincs).
-
bim
veterán
válasz
DigitXT #32885 üzenetére
De csak 1 magra terhel nem a 4-re. Nyilván ha 4 magot terhel akkor jobban bemelgszik és nem csak amiatt mert ki van használva teljes mértékben a proci hanem azért is mert szép lassan elkezd felmelegedni a foglalat és környéke amit szépen elkezdenek felmelegíteni a feszstabok. Itt lép be a képbe a 2 óra full terhelés. Tudjuk hogy az IBT jobban terhel de a legjobban a LinX gyilkol ami nálam pontosan 4 fokkal emeli a maghőket prájmhoz képest a 4+4Ht esetében.
Azért részleteztem a rendszeremet mert bárki elolvassa a hsz-t nem tudja mit is takar. Ennél vannak sokkal de sokkal jobb vizek és vannak rosszabbak is.
Az egész onnan indult hogy egy srác megkérdezte miért magasak a TT. hőmérsékletei. Erre reagálva elmondtam a véleményemet az Ő rendszeréről amire jöttek még páran hogy ne vegyenek gyári rendszert mert nem ajánlják. Erre jött Oxi aki leoltott mindenkit hogy az XT. igenis jó. (közöm nem volt az egészhez) és itt léptél be a képbe te hogy itt vannak a te hőfokaid a linkelt képen. Erre jegyeztem meg én hogy kicsit sokallom a 76°-ot linkelve és leírva hogy nekem mim van és mit produkál.
Egy centit sem jutottunk előrébb mégis sokallom a rövid terhelés alatt elért relatív nagy hőfokot. Ennyi és nem több.
Innentől mindenki eldöntheti hogy szimpatikus e neki a zalman XT vagy sem. Jól néz ki és nem kell sokat barkácsolni a szerelésnél és jól teljesít de nem fogom ajánlani senkinek mert szerintem az aprón össze lehet rántani olcsóbban egy jobb rendszert.megj: a mo-ra 2 most is 32 rugó OC-nál én pedig évekkel ezelőtt vettem 24-ért zsír újonan nyugdíjastól.
Béke.
-
DigitXT
félisten
ehhez képest a démárk szart se terhel a procira
Egy magra eléggé terhel, lásd azt a 76 fokot...villogtatni akartam volna a rendszeremet
Én kurvára nem "villogtatni" akartam, hanem csupán
illusztrációként tettem be, mert nem régi eredmény.nem a kinek vize jobb volt a lényeg
Ahhoz képest eléggé részletezted a tiédet.sokaltam a 76°-ot
Tedd azt: nem ezeken a beállításokon használom a
gépet... Írtam egy Pro/Kontra listát a Reserator XT-ről:
megemlítve azt, hogy azért már bőven nem az eredeti
felállásban használom: ez elég kell legyen, arra, hogy
akit érdekelne egy ilyen hűtő meghozhassa a döntést,
hogy neki megéri-e... Vagy ha nem hozza meg, akkor
legalább támpont, hogy mit kell mérlegelnie... (Ha ma
kezdeném a vizezést, én sem Reserator XT-t vennék.)Szerk: még az alábbihoz egy megjegyzést fűznék:
2 óra full terhelés alatt
Irreleváns, hogy hány órát fut, mert ha a radik kellően
vannak méretezve, nem melegszik túl a víz: amint az
egyensúlyi állapot beállt, onnan felesleges nézegetni.
Szerk2: jah és a SmallFFT jóval kevesebbet fűt, mint
mondjuk egy IBT. Ez pl. jóval lightosabb tuningom. -
bim
veterán
válasz
DigitXT #32883 üzenetére
Eszem ágában sincs összehasonlítani a 2 procit mindössze csak viszonyításnak tettem be a képet ami csak arra szolgált hogy 2 óra full terhelés alatt ennyit ért el és ehhez képest a démárk szart se terhel a procira még ha szénné is van feszelve. (nem számítva azt a 2 procitesztet)
Újak a cuccaim csak senkinek nem kellett a D5 a 24V miatt.
Ha nagyon villogtatni akartam volna a rendszeremet akkor inkább ezt az eredményemet tettem volna be és ez a proci tényleg szét volt feszelve ami gondolom fogyasztásban is odaver rendesen a te procidnak.
Itt nem a kinek vize jobb volt a lényeg hanem az hogy sokaltam a 76°-ot. -
DigitXT
félisten
Miért akarsz összehasonlítani egy i7-et egy Q9550-nel?
Pláne úgy, hogy a procim egy nagyon alacsony VID-es
példány, és ahhoz képest ahhoz a 3Dmarkhoz igencsak
meg lett feszelve (4,5GHz-en ment) + a VTT/MCH is az
egekben volt, ja és 3DMark alatt a GTX is fűt rendesen.Mutatok én is neked 4,1GHz-en SmallFFT-t bőven 81
fokos maghőmérséklet alatt, de akkor meg jönne az,
hogy az i7 alapból jobban fűt: lásd az első kérdésem.Nem kell "leszólnod" az XT teljesítményét: pontosan
tudom, hogy mik a gyengéi, ha megfigyeled, ez már
bőven nem is "gyári" Reserator XT-s rendszer, hiszen
be van építve a körbe plusz egy triplaradi (ld. adatlap).Természetesen lehet azonos, vagy jobb teljesítményt
kihozni olcsóbban!Én csak leírtam a Pro/Kontra
érveimet, mivel Oxi hiányolt véleményeket a fórumon.
(Privátban már beszélgettünk róla: ő is moddolgatta,
szóval nem arról van szó, hogy nem tudunk legózni,
csak más volt a kiindulási alap: nem azzal kezdtük.)Ettől függetlenül viccesek az áraid: D5-7K Mora2-24.
Ezeket eléggé alkalmi vételben / használtan vetted:
ha ugyanezeket bolti áron nézed, egy picit több lesz
az, mint 70K.De igazából nem is nagyon érdekel,
mert én már XT-vel kezdtem, és azt moddoltam, ez
nem fog változni, semmilyen véleménytől. Másnak
természetesen nem muszáj így eljárnia, épp ezért
írtam le a Pro/Kontra véleményemet, semmit sem
rejtve véka alá. A döntés mindenkinek szabad, én
senkit nem akarok meggyőzni, vagy valami ilyesmi.Jah, és lehet ám "locsolni a pénzt" a vízhűtésre, én
is rendeltem nemrég komolyabb blokkot, és durvább
pumpát, ehhez meg ugye csatikat: hipp-hopp +50K.
Még nem jött meg, de kíváncsi leszek, milyen lesz. -
stgellert
aktív tag
Meglett álmaim vizesháza - Intel SC5200 :-) Kicsi reszeléssel, amin már túl vagyok, akár szendvicsben is mehet bele 3-as radi
Mint kiderült, más is csinálta már ezt, linkelem a képeit, nekem még szépítgetnem kell...
Álmaim háza.Egyébként hihetetlen, hogy mennyire kifinomult megoldásai vannak a háznak...
Amit általában szerverháznak árulnak a nagyközönségnek, azok ez után elég primitív érzést keltenek... Asszem egyszer én is megpróbálkozom egy cikk erejéig a blogírással, amint készen vagyok. -
bim
veterán
válasz
DigitXT #32877 üzenetére
Bevallom engem nem érdekel az hogy kinek milyen vize van. Ha kell kókányolok is hogy csend legyen minél olcsóbban a szobában. Az általad linkelt képen a démárk alatt elért max 76°-ot kicsit sokallom ehhez képest.
Igaz ez az én vacak vízem meg egy laza 2 órás prájm FFT.
Persze ezzel nem akarom leszólni az XT teljesítményét csak úgy gondolom azonos vagy jobb teljesítményt tudtam kihozni olcsóbban. Cuccaim:
apogee GTX blokk~21 e
Laing D5 24V (ha jól emlékszem) 7 ezerért vettem mert senkinek nem kellett a 24V miatt.
extrem dual radi ~12e
mo-ra2~24e.
Cirka 70 rugóból megvolt plusz még tettem a 4870-re egy blokkot de az sem volt egy 10-es. Lehet hogy nem olyan szép mint az XT de elégedett vagyok vele és olcsóbban kijött.
Nem hinném hogy sokkal többet kellene szarakodni ezekkel a külön becsomagolt gyári cuccokkal mint az egy dobozban lévőkkel. A csövet gondolom ott is méretre kell vágni és ráhúzni a csatlakozóra. Sokkal többet itt sem kell szerelni. -
petike2004
csendes tag
hali.skacok lenne egy gondom,inkább ez legyen a téma
na szal beléptem Tody bácsi jóvoltából a vizes táborba
egyenlőre a proccra. a deszkám: asus p45td. már csak a látvány miatt is szeretném víz alá ömleszteni. tudnátok segyteni melyik lenne a nekem megfelelő? és a vgat is. ami 5750. van rá full cover? ha nincs, segitenétek, melyik lenne nekem rá jó? akkor végre tényleg csöndes lenne a verdám -
DigitXT
félisten
Nekem speciel Reserator XT-m van (de ezt tudod, mert beszéltünk már róla).
Pro:
- szép (ez persze szubjektív)
- egyben van (szerelni alig kell!)
- egyszerűen beüzemelhető (így kezdő vizes arcoknak ideális)
- nem kell legózni semmit (ezzel kapcsolatban ld. a kontra részt)
- procit remekül lehűti (viszonylag jó blokkot adnak hozzá - WB5)
- a hőt kihozza a házból, így a ház hűtése halkítható (ez jó dolog)
- szabályzó included (vízhőfokmérővel és áramláskijelzővel együtt)Kontra:
- alapból hangos (ez relatív, de aki halkabb légről vált, érzi: min. venticserés...)
- venticsere után is hangos (a pumpa rögzítésével kell - szvsz - "mókolni" vmit)
- drága (erre szokták mondani, hogy az árából jobb rendszer legózható össze)
- ha bővíted a rendszert, nem lesz elég a hőleadó teljesítménye (bár ehhez azt
megjegyzem, hogy vitte a GTX285-öt is, csak a víz ment 38 fokra játék közben)
- hely kell neki, ahova teszed (viszont a hő nem marad a házban, ld. a pro részt)
- a szabályzó együtt tekergeti a pumpát és az hangoska ventit (ez moddolható)Mondjuk szerintem sem összehasonlítható ilyen TT meg H50 rendszerekkel.
Eleve komolyabb hőleadó felülete van, meg egy procit tényleg jól lehűt...
Persze ha valaki azt várja tőle, hogy néma lesz, és 10 fokos, az csalódhat...Részemről annyit moddoltam rajta, hogy csendesebb ventiket kapott, illetve
a körbe beépítettem még egy radit, csendes ventikkel, így nyertem 10 fokot.
Teszem hozzá a cumó már az egész gépet hűti, és nem kicsi terhelést kap,
amikor ilyen eredményeket produkál. Itt már kezd kijönni, hogy lehetne az a
blokk egy picit jobb, a pumpa egy picit erősebb, de ez nem 24/7 tuning. -
apollo12
veterán
heló úgy néz ki hogy veszek egy Corsair hydro h50 csak még nem tom hol vegyem
-
Oxi
aktív tag
válasz
szacsee #32873 üzenetére
Ha te a TT, Corsair H50 vagy OCZ által épített csodákkal azonosítod a gyári vízhűtéseket, akkor el kell mondanom hogy hibázol, mert csak a gagyira terjed ki a figyelmed.
A Koolance-ról vagy Aquaductról, de még csak Reserator XT-ről sem tudsz dehonesztáló hozzászólásokat olvasni a PH-n, mert nincs még topikjuk sem. Elvétve használja ezeket egy-egy ember. Én pl. egy PH userről tudok, aki Zalman XT-t birtokol(t) és foglalkozott is vele valamennyit. Külföldi sajtót pedig nem olvasol... Ha olvasnál, tudnád hogy ott leginkább csak dícsérik ezeket.
Saját tapasztalatod ilyenekkel nincs."Kezdő vizesarcok" vazzeg, micsoda nagyképű szöveg. Bárcsak már ott tartanál...
-
zsivko
csendes tag
Nekem egy Corsair hydro h50-em van és nagyon halk, hűt és relatíve olcsó
-
szacsee
nagyúr
Tévedsz nem onnan ismerem, hanem innen és a vízhűtéses archívumban felbukkanó kezdő vizesarcok jönnek, hogy hínye egy proci van a gyári rendszerre kötve és magasabb hőfokai vannak, mint egy combos léghűtésnek.... panaszkodó Userektől ismerem kérlek alássan.
Nem kell ahhoz leírás és sok-sok idő pazarlás, esetleg pénzkidobással párosítva, hogy rájöjjek egy TT, vagy OCZ vízhűtő rendszer árából sokkal jobbat lehet építeni. -
Oxi
aktív tag
válasz
danati #32868 üzenetére
Hidd el, párszor leizzadsz, mire egy Zalman Reserator XT vagy Aquacomputer Aquaduct vagy Koolance kinézetű/képességű rendszert összekalapálsz.
Ezekhez képest a Codegen/Chieftec házakba baltával faragott dupla, tripla radis D5 pumpás vízhűtések a célnak megfelelnek, de távol állnak a kívánatostól.
Félreértés ne essék: nem az alkatrészekkel van a baj, amit OC és Tody összecsomagol, hanem amit ezekből az átlag júzer építeni képes.
TT és társai csodákkal kapcsolatban osztom a véleményedet.
-
szacsee
nagyúr
Sokan szeretnének olyan összelapátolt fos rendszert tudni magukénak mint itt pár ember magáénak tud... vannak akik már nem aktívan irosgatnak a topikban, de léteznek..
Ezekről a fos rendszerekről csak annyit, hogy passzívan (értsd a radin nuku venti) CPU 50°C terhelve, VGA max 44°C terhelve, vízhő 32°C 5 óra prime és játék után, vinyó szintén ennyi... Q6600 @ 3600, 8800 GTS G92, WD 320 2db P5K Deluxe full vizezve... más nem is jut eszembe ezekről a fosokról... Nekem speciel a fos vízhűtésről a reszarátor XT meg a bigvóter jut eszembe, de ízlések és pofonok. -
DigitXT
félisten
válasz
danati #32868 üzenetére
Egy radiátor mondjuk konkrétan kilyukadhat.
De ettől függetlenül egyetértek: egy csak procira tervezett gyári cuccot nem lehet összehasonlítani egy nagyobb radikkal, komolyabb pumpával és jobb blokkal szerelt rendszerrel, ami képes az egész rendszert megfelelően hűteni.
Oxi szerintem túlzott: ő is moddolta a Reserator XT-jét...
-
danati
senior tag
A gyári rendszerek arra jók hogy elmondhatsd neked vízhűtéses géped van.
Elősször én is egy Tt rendszert akartam, de erről szerencsére lebeszéltek itt a fórumon. Később láttam, halottam egy ilyet működés közben. Az állítólag 16dba-s ventinek olyan volt a hangja mint egy fűszegélynyírónak. A szivattyúja 4 hónapig bírta. Teljesítményben sem volt túl jó.
Gyűjtöttem inkább még 10k-t és vettem egy olyan vízhűtést ami hangban és teljesítményben is sokkal jobb a gyáriaknál. És nem csak a CPU-t hűti hanem a VGA-t és a Chipsetet is.
Igaz hogy a legtöbb alkatrészt használtan szereztem be, de pl egy radiátor hogyan hibásodhat meg? Vagy egy blokk?
Azok a rendszerek amiket OC és Tody56 állít össze nem egy kategóriába tartoznak a tt és társai csodákkal.
Szerintem.
-
Oxi
aktív tag
-
danati
senior tag
-
bim
veterán
válasz
quasarus #32859 üzenetére
Látod és hallod is ha levegős a rendszer. Azt egyszerűen nem erre a procira tervezték. Sőőt! Nem tudom tulajdonképpen mire szánták mert amivel az elbírna ott bealázná egy komolyabb léghűtés.
Ha vizezni akarsz akkor elemenként vásárold össze vagy keresd meg OC-t/Tody-t és állíttass vele össze egy normális vizet amibe még a későbbiekben köthetsz ezt azt. -
quasarus
tag
Soha nem volt vízhűtésem géppel együtt jött. az előző tulajnak, igaz nagyobb hőcserélője volt, asszem egy 20cm-es ventilátor méretű, beépítve egy kis asztalka alá, ezért amikor a gépet elhoztam, le kellet választani a hőcserélőről, és ezt kaptam.
a mostani problémám az hogy everestben figyelem a proci hőmérsékletét, a magok 37-38fokosak, a procira 22-t ír, ami kb 1-2 percenként felugrik 75re, de csak 1-2 mp-ig.
Levegős lenne a rendszer? milyen módon lehet megszabadulni a buborékoktól?
-
válasz
Delta-Laca #32852 üzenetére
Igen, én is így terveztem, csak nem túl sok kedvem van lehúzogatni az alaplapról a csatikat, de kibírom.
Egy külön táp jobb lett volna. -
quasarus
tag
válasz
Delta-Laca #32853 üzenetére
Sziasztok
Az első vízhűtésemmel vacakolok. eddig nem mertem kipróbálni, félek hogy kifolyik és annyi a a drága alkatrészeknek. egy core I7 920 D0 proci liheg egy evga x58 sli3 deszkába. csak a procin van vízhűtés, egy thermalthake bigwather a radiátora pontosan akkora mint egy 12cm-es venti. a problémám az, hogy a ventilátor úgy jár a radiátoron, mint a szívdobogás. felpörög leál felpörög leál. folyamatosan. ez igy helyes? vagy szar a venti? ill a radiátor vízbecstlakozásánál, ahol a vízcső hollandija belemegy a hűtő testbe, de csak melegen , járó szivattyúnál....
hogy lehet eme rendszereken légteleníteni,
egy ilyen hűtésnél, mennyi az ideális hőmérséklet ill maghőmérséklet?Thx!
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz
D1Rect #32851 üzenetére
Saját táppal is szépen fel lehet tölteni
annyi a lényeg, hogy csak a szivattyút dugd rá a tápra, és a 24 pin-es csatlakozón a zöld meg a fekete drótot összekötöd, valahogy igy
, utána tartályt feltöltöd, hogy a szivattyún is átmenjen a folyadék, a tápot benyomod (vagy bedugod a 220-ba, ha nincs rajta kapcsoló
), és csak pótlod bele a folyadékot, míg körbe nem ér.
Remélem tudtam segíteni -
Fel
addikt
válasz
apollo12 #32841 üzenetére
1x120-as radival dolgozó, kompakt vízhűtés létezik többféle is, pl.: CoolIT Domino A.L.C., Corsair H50. Az áruk elsőre jutányosnak mondható, de megismerve a hűtési teljesítményüket szerintem nem olyan szép a helyzet. Drágábbak, mint egy felső kategóriás léghűtő, de sajnos nem hatékonyabbak...
Ha az aláírásodban lévő, 4GHz-en hajtott Phenom II-re akarsz vízhűtést, akkor szerintem, az 1x120-as hőleadó kevés lesz (Igazából elég, de nem azt a teljesítményt fogja hozni, amit elvárnál egy "Vízhűtés"-től.). Csöndesen járatva a ventit meleg lesz, magas fordulaton már hűvösebb, cserébe viszont olyan hangos, mint egy léghűtő.D1Rect: Ha nem kevered töményre (max. 1dl - 1l vízhez), akkor nem fog kicsapódni. Az sem árt, ha nem kerül bele a rendszerbe egyéb szennyeződés (por, szösz, teflonszalag darabkák...).
-
stgellert
aktív tag
Egész érdekes dolgot találtam:
Intel gyári vízhűtés -
apollo12
veterán
Heló milyen vízhűtést ajánlotok ami elég jól lelehet hűteni a CPU-t.
csak cpu-ra kellene -
A rendszer feltöltéséhez a saját tápomon kívül honnan tudok még 12V-ot "szerezni"?
-
C^^
őstag
válasz
olbaidhun #32832 üzenetére
Szia!
Szerintem egy ilyen jó lehet hozzá, de konkrét tapasztalatom nincs a termékkel.
1hijjanhusz: Fúú, hát ez most olyan kérdés, mint hogy milyen autót vegyek?
Attól függ a "végösszeg", hogy mit szeretnél hűteni, és milyen teljesítménnyel. Na és persze, hogy úgy körülbelül mennyit szánnál rá.
Viszonyításképp nézelődj itt a szettek között.
Csak a procidra látható, hogy összerakható 30-40k körül egy rendszer, de egy nagyobb, komplett rendszerre simán elkölthető 100k+.Ami mindenképp kell egy vízhűtéshez:
-pumpa
-hőleadó radiátor
-csatlakozók/csövek
-a hűtendő komponensekre hűtőblokk
-tartály -
1hijjanhusz
senior tag
Hali! Nincs semmi fogalmam a vízhűtésről. A kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerűl egy rendszert összedobni?
-
olbaidhun
őstag
Helló vízesfórum!
A segítségeteket kérném. Van nekem egy szépen összerakott kis rendszerem, coolwisper a neve, és korrektül, csendesen működik már lassan másfél éve..
külön egy rendszer hűti a VGA-t (8600gts), külön egy a kétmagos cpu-t (x2 5200 kis tuninggal), de sajnos az egyik pumpa, borzasztó hangos lett.. talán ki is fog menni idővel!
kérdés a következő lenne: tudtok egy olyan pumpát ajánlani ami mindkét blokkot, két (házban lévő) radiátorral együtt kiszolgáljon és egyben legyen a vizestartályal?
Ez csak azért lenne fontos mert egy belső rendszerről van szó, ami nem foglal sok helyet.. és már nagyon megszoktam a csendet.előre is köszönöm a válaszokat!
-
Joshi
titán
válasz
D1Rect #32828 üzenetére
Győrben vettem a Somogyi Electronikban, ez egy sima hangfal szivacs. Az árát ne kérdezd már nem emlékszem rá de nem volt olyan sok.
sagit: 1 óra Prime úgy hogy még a VGA-t is terheltem közben ami szintén forralja a vizet
, szerintem meg egész jó.
Ez a rendszer játéknál közel se melegszik fel ennyire.
-
sagit
veterán
Neked milyen blokkod is van a cpu-n? Ahogy láttam a képen 49°C-t produkál prime-alatt, nem sok az? (Mondjuk így is bőven jobb mint a léghűtésem (58-62) bár száz MHZ-el jobban is hajtom a procit, de ez nem nyom sokat a latba szerintem.
A Vga hőmérsékletek nagyon jók viszont, a 4870 2 ventivel is el tudja érni Furmarkt alatt a 80-83°C-t ( MemIO, a DispIO megáll 60°C körül)
-
Joshi
titán
Nekem majdnem ilyen rendszerem van(lásd adataimnál) de az a 20-30k nagyon kevéske erre a célra.
A CPU blokkra én azért rátennék egy komolyabb megoldást mint pl Tody56 vagy esetleg használtan egy márkásabb darabot. Az hogy én sokat költöttem a vízhűtésre az egy dolog ennél lényegesen kevesebből is meg lehet oldani, de azt ne felejtsd el hogy 4 maggal+tuningal azért tudnak melegedni az AMD-ék.
Szerintem nyálazd át az aprót hátha találsz valami komolyabb holmikat. -
sagit
veterán
válasz
LBandi #32824 üzenetére
"Valakinek tapasztalat esetleg ezekről a blokkokról? Illetve akkor még kellene ezeken felül 1 olcsó de jó pumpa, illetve radi de az szerintem házibarkács lesz (valameiylen autóradi)"
Igen-igen tisztában vagyok azzal hogy ez a 2 elem kelleni fog még. Az alu cuccokkal mi baj lehet? A blokkok hőfelvevő része réz, vagy az egésznek annak kellene lennie?
-
LBandi
aktív tag
"Am2 blokk+Vga blokk+Alaplap blokk+ csövek,csatik+tartály 20k"
A rendszerbe még nem számoltad bele a radiátor (hőleadó elem) illetve a keringető pumpát. melyek szintén nem 1-2 ezres tételek.
Megnéztem a hirdetést, elég érdekes blokkok, kíváncsi lennék mekkora a folyadékáram ellenálásuk illetve a hőfelvevő képességük, mert így első ránézésre elég "soványkának" tűnnek, de ettől függetlenül még a célnak lehet megfelelnek majd neked. Az viszont biztos hogy alu blokkokról van szó tehát azt azért figyelmedbe ajánlom hogy az aluval több a gond e-térem mint a réz anyagú alkatrészekkel.
Ez saját vélemény, azért várd meg mások hozzászólását is!
-
sagit
veterán
Sziasztok
pár napja gondolkodom hogy cserélem a léghűtésemet vízhűtésre. Azonban teljesen kezdő vagyok e téren, semmti sem tudok hogy mit érdemes venni
Kérném a segítségeteket illetve jótanácsaitokat.
Ami hűteni kell (egyenlőre):
CPU: 720 BE @965 BE
VGA: EAH4870 Dark Knight
ALAPLAP: Asrock A785GMH/128MAmi jelenleg hűti őket:
Freezer Xtreme
Accelero S1 Rev. 2 +2*swif2-120pA csere csupán azért fordult meg a fejemben mert idle-ben ugyan halk a gépem, de játék kozbe feltekerem a ventiket és úgy eléggé dúrva a hangja
Vízhűtésre nem akarok olyan sokat költeni (20-30k). Ezt a hírdetést néztem, beszéltem is az eladőval és a következő ajánlatot tette:
Am2 blokk+Vga blokk+Alaplap blokk+ csövek,csatik+tartály 20k
Valakinek tapasztalat esetleg ezekről a blokkokról? Illetve akkor még kellene ezeken felül 1 olcsó de jó pumpa, illetve radi de az szerintem házibarkács lesz (valameiylen autóradi)
előre is köszi a helpet
-
LBandi
aktív tag
válasz
Nferi1 #32821 üzenetére
A G200-nál a keverési arány ne tévesszen meg sajnos alu esetén kármilyen hígra kevered ki fog csapódni, úgyhogy ha akármilyen blokkod vagy elemed van ami aluból van és érintkezik a folyadékkal akkor semmiféleképp ne használd!
A G200 kísérlet június 16-án fog véget érni, akkor jár le a 2 hónap amit rászántam.
-
-
-
Nferi1
tag
Szerintetek melyik jobb a valvoline super-coolant vagy zalman G200?
-
jones965
Modder
Amint elnézem ezt a házat, a tetejébe lehetne egy dupla, max tripla radit betenni. A másodikat legyen az dual, csak átalakítások álltal lehetne a házban elhelyezni.
Ha jól emlékszem BR4D-nek van ilyen háza, Ő kívül oldotta meg a radi elhelyezését, igaz hogy az extrém radi. Talán a front mögött a 3,25"-os bővítőhelyek előtt ha beférne egy dupla slim, de necces.
A Te esetedben a hőtermelést figyelembe véve a felsorolt hardverekhez, kb 400 W hőt kellene eldisszipálni a környezetbe, amit többféleképpen lehet megoldani.Az általam említett tripla + dupla radival relatív alacsony fordulatú ventikkel megtámogatva, aránylag halk, jó dT-vel rendelkező vízhőmérsékletet produkáló rendszert lehetne építeni, ami a későbbi 480GTX sli-vel is megbírkózna ( + 120-150W). Itt azért load-nál a dT akár 60-70%-val is emelkedhet.
Magam ellen beszélnék, ha nem a D5 szivattyút ajánlanám, mert én is a DDC 1T hangja miatt cseréltem le erre. De az tény, hogy a DDC munka szempontjából jobb választás.
( a D5 5-ös fokozaton tudja azt, amit a DDC 1T ultra.)
A tartály csupán pénztárca, és megjelenés kérdése, mivel azt a méretéből adódóan oda teszed a házban, ahová akarod, illetve ahol elfér.Amit a korábbi hsz-ben írtál, az is kényelmesen elfér az alaplap előtt.
Amennyiben mindenféleképpen a házon belül akarod elhelyezni a radikat, akkor lehet hogy barátságot kell kötni a különböző fúró-vágó eszközökkel. -
laccczka
tag
Akik mostanában fognak rendelni cuccokat vízhűtéshez és nyíregyháziak!
Be lehet-e társulni a rendelésbe? Szeretnék rendelni kb. 5.000 HUF értékben de a kb. 2.000 HUF szállítási költség elriaszt ennél a hatalmas rendelési összegnél.
Természetesen beszállnék a szállítási költségbe.
-
jones965
Modder
Nagy ellenállású rendszerek építésénél, célszerű a DDC 1T szivattyút használni, viszont a D5 is megbírkózik vele. A párhuzamosításról lebeszélnélek, mert nagyon nehéz beállítani az ágankénti egyforma ellenállást, hogy egyforma ( relatíve) térfogatáramod legyen.
Nekem volt már SLI rendszerem, ahol összességében a DDC 1T szivattyúm 7 blokkon + 2 ( tripla és dupla) radikon keresztül tolta a vizet mindenféle gond nélkül.
Nyugodtan kösd őket sorba, egyszerúbb is, kevesebb cső kell, ráadásul így minden érintett hardveren egyforma lesz a folyadék áramlási sebessége. -
RI/OS
addikt
Na azt már eldöntöttem, hogy D5-ös pumpa lesz, XSPC Passive Reservoir (black) 500 miliméter "EXTREM" ezzel.
Viszont arra gondoltam, hogy úgy oldanám meg, hogy lenne egy ilyen:
HWLabs Black Ice GT Stealth 280A procinak, illetve még egy ugyanilyen a VGA-nak,
Ez így működne? A pumpa elbír 2 radit? Illetve ha majd késöbb SLI lesz, akkor mellédobnék egy 3. dualradit a 2. kártyának. a 3radit is elbírja, ha mindent párhuzamosan használok?
-
jones965
Modder
válasz
Nferi1 #32810 üzenetére
Nem is szükséges átmosni, speciel én még soha nem mostam át szerelés előtt.
Ezek az antikorró anyagok csak fölösleges pénzkidobások az összes többi hiper-szuper hűtőfolyadékkal.
Mondom ezt annak tudatában, hogy hasonló képpen jártam az antikorró használatával anno. Fagyálló ( 5-15 %) + desztvíz, és had szaladjon. -
Nferi1
tag
Amit elrontottam az az hogy nem mostam át a cuccokat használat előtt.
Lehet hogy ez volt a hiba, mert feltöltéskor már egy kis hab keletkezett ami nem múlt el.
Bár elég gyanús a csövek belsejében lévő kicsapódás.
Az ember azt gondolná, hogy a jópénzért megvett előre bekevert anyagnál ez nem fordulhat elő. -
Nferi1
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Múlthéten összeraktam egy kisebb rendszert (nem volt raktáron minden blokk) amit aqua tuning uv blue folyadékkal töltöttem fel(nem akartam spórolni ezen, ha már ennyi pénzt kiadtam a rendszerért). Ma szétszedtem mert megjött az alaplapi és a cpu blokk.
Azt vettem észre hogy a csőbe kicsapódott valami fehér anyag és a vízben is úszkálnak "részecskék".
Az egész rendszerhez már megvettem a folyadékot, tehát van még 2 flakonnal.
Most dobjam ki és használjak inkább desztvíz+fagyállót?
Úgy halottam hogy ecettel ki lehet takarítani a csöveket és a blokkot, ez okozhat problémát?
A rendszer most csak réz komponensekből épül fel, de be akarok rakni egy aquabayt is.
Az elszíneződés nem zavarna, csak a hűtőteljesítmény érdekelne. De nem tudom, hogy ez a fehér valami a blokkokban okoz-e teljesítmény vesztést. -
-
rankesz
veterán
Erre valaki?
Amúgy épp egy mora2 mellé menne a cucc, egy ddc-t váltana, meg átköltözik a gép egy Classic Stackerbe...
-
danati
senior tag
Egy tripla radi kb 400W-ot tud leadni 3db átlagos légszállítású ventivel úgy hogy a víz és a környezet között kb 10C° különbség van.
Tuning nélkül i7 930 + gtx 480: 130W + 300W =430W
Tuninggal ez sokkal több is lehet.Ha később lesz a rendszerben még egy gtx 480 akkor radinak minimum 2db ilyet de inkább egy ilyet + 1 vagy 2db 22cm-es ventit ajánlanék.
Szivattyúk közül ezt vagy ezt ajánlom.
Teljesítményben mind a kettő megfelelő. A D5 gyárilag szabályozható és ez az egyik leghalkabb szivattyú.Ha a pénz nem számít akkor egyértelműen a D5 és a MO-RA2 lesz a te barátod.
-
RI/OS
addikt
Valami hasonlótól tartok basszameg
Látom erre a gatyám ráfog menni.
Nah,de komolyan.
Fogyasztás mérővel lemértem, egy gtx 480 esetén olyan 500W-t kéne elvezetni a radinak, két kártyával olyan 750 körül.És jó lenne ha mindez beférne egy haf 932-be
Még egy kis infó a kérdéshez: a zajszint túlságon nem érdekel(nem elsődleges szempont)
Illetve a hőfoknak sem kell ilyen 40-50foknak lennie.Húzva ha a vga ilyen 80fok a cpu meg 70, az teljesen rendbenvan.
Az a bajom, hogy a 480-am durva órajeleket tudna, csak tuningal gyári hűtővel furmark alatt eléri a 100fokot
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest