- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Írnom kell egy REST.API beadandó. Minden (a beadandóhoz mérten) tökéletesen működik, csak a bejelentkezést nem tudom megoldani. Annyi lenne az elképzelés, hogy ha a felhasználó a 2 Textboxba (username, pw) beírja az adatokat, akkor a kapcsolódok az adatbázishoz és egy Select utasítással lekérem az adatokat egy listába, ahol meg összehasonlítom a két adatot, és ha megegyeznek, akkor szimplán kiírja, hogy "Sikeres bejelentkezés", ha meg nem egyeznek, akkor "Sikertelen belépés".
Én ezt eddig így próbáltam megoldani, de nem vezetett sikerre. Megnéztem debugolással is, ott a listában benne vannak az adatok, tehát az adatbázissal a kapcsolat rendben van és a 2 string is jól tárolja a TextBox értékét.
Teljesen rossz úton járok, vagy csak valami kis dolgot rontottam el?Előre is köszi a segítséget!
-
Ukeve
tag
válasz lord.lakli #7197 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget!
Már csak egyetlen gond van vele, hogy ha 10-nél kevesebb értéket írok be, akkor nem működik megfelelően a program, ha pontosan 10-t, akkor igen.
A feladat leírása:
Addig kérjünk be számokat billentyűzetről, amíg azok összege el nem éri a 100-at. A végén írjuk ki a képernyőre a számok összegét.
Lehetséges módosítások:
a bekérést hagyjuk abba, ha elérjük a 100 összeget, de legfeljebb 10 db számot
csak a pozitív számokat vegyük figyelembe az összegképzés során
írjuk ki a legkisebb és legnagyobb értéket amelyet beírtak
határozzuk meg, volt-e a beírt értékek között páros szám (igen/nem) -
Ukeve
tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete kezdtem el C# programozással foglalkozni, és az egyik gyakorló feladatban elakadtam.
A feladat: "Addig kérjünk be számokat billentyűzetről, amíg azok összege el nem éri a 100-at. A végén írjuk ki a képernyőre a számok összegét.
Lehetséges módosítások:
- a bekérést hagyjuk abba, ha elérjük a 100 összeget, de legfeljebb 10 db számot
- csak a pozitív számokat vegyük figyelembe az összegképzés során
- írjuk ki a legkisebb és legnagyobb értéket amelyet beírtak
- határozzuk meg, volt-e a beírt értékek között páros szám (igen/nem)"
A min. és max. kiíratásra megtaláltam a megfelelő tételt, viszont arra sehogy se jövök rá, hogy miként lehetne az összes bekért érték az a tömb, amiben keresni fog.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest