- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Írnom kell egy REST.API beadandó. Minden (a beadandóhoz mérten) tökéletesen működik, csak a bejelentkezést nem tudom megoldani. Annyi lenne az elképzelés, hogy ha a felhasználó a 2 Textboxba (username, pw) beírja az adatokat, akkor a kapcsolódok az adatbázishoz és egy Select utasítással lekérem az adatokat egy listába, ahol meg összehasonlítom a két adatot, és ha megegyeznek, akkor szimplán kiírja, hogy "Sikeres bejelentkezés", ha meg nem egyeznek, akkor "Sikertelen belépés".
Én ezt eddig így próbáltam megoldani, de nem vezetett sikerre. Megnéztem debugolással is, ott a listában benne vannak az adatok, tehát az adatbázissal a kapcsolat rendben van és a 2 string is jól tárolja a TextBox értékét.
Teljesen rossz úton járok, vagy csak valami kis dolgot rontottam el?Előre is köszi a segítséget!
-
Ukeve
tag
válasz
lord.lakli #7197 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget!
Már csak egyetlen gond van vele, hogy ha 10-nél kevesebb értéket írok be, akkor nem működik megfelelően a program, ha pontosan 10-t, akkor igen.
A feladat leírása:
Addig kérjünk be számokat billentyűzetről, amíg azok összege el nem éri a 100-at. A végén írjuk ki a képernyőre a számok összegét.
Lehetséges módosítások:
a bekérést hagyjuk abba, ha elérjük a 100 összeget, de legfeljebb 10 db számot
csak a pozitív számokat vegyük figyelembe az összegképzés során
írjuk ki a legkisebb és legnagyobb értéket amelyet beírtak
határozzuk meg, volt-e a beírt értékek között páros szám (igen/nem) -
Ukeve
tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete kezdtem el C# programozással foglalkozni, és az egyik gyakorló feladatban elakadtam.
A feladat: "Addig kérjünk be számokat billentyűzetről, amíg azok összege el nem éri a 100-at. A végén írjuk ki a képernyőre a számok összegét.
Lehetséges módosítások:
- a bekérést hagyjuk abba, ha elérjük a 100 összeget, de legfeljebb 10 db számot
- csak a pozitív számokat vegyük figyelembe az összegképzés során
- írjuk ki a legkisebb és legnagyobb értéket amelyet beírtak
- határozzuk meg, volt-e a beírt értékek között páros szám (igen/nem)"
A min. és max. kiíratásra megtaláltam a megfelelő tételt, viszont arra sehogy se jövök rá, hogy miként lehetne az összes bekért érték az a tömb, amiben keresni fog.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest