Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ez a linq még egészen olvasmányos. Szerintem itt nagyobb baj, hogy jó eséllyel fogalmad sincs, hogy SQL-ben hogy fognád meg ezt a problémát, mit jelent a groupby, hogyan dolgozzunk halmazokkal.
Nem szeretem ezt a fajta LINQ szintaktikát, na mindegy, közé kommenteztem, hátha így érthetőbb lesz, hogy mi - mit csinál.var data = //itt semmi értelme kiírni, hogy IQueryable<CreditReport> egy var bőven rövidebb
from enrollment in _context.Enrollments.Include(x => x.Student.LastName).Include(y => y.Course.Credits)
// a két include egy-egy sql joinnak felel meg, de rögtön szűr is, hogy csak 1-1 mezőt ad vissza
// gyanús, hogy ez felesleges bonyolítás, mert az enrollment-nek eleve van egy Student propertyje
// és talán Course property-je is? Ha jól van mappelve
group enrollment.Student by enrollment.Student.Id into dateGroup //itt csak szimplán rossz a dateGroup név :D mert ez StudentId-ra groupol :D
select new CreditReport()
{
FullName = dateGroup.FirstOrDefault().FirstMidName + " " + dateGroup.FirstOrDefault().LastName,
Credits = dateGroup.FirstOrDefault().Enrollments.Sum(x => x.Course.Credits)
};Selecten belül már nem kommenteztem, gondolom az triviális, hogy a group by-olt datasetből milyen adatokat veszel ki.
Szóval én a helyedben elsőre erősen utána néznék, hogy ugyanezt szimpla SQL-ben hogyan írnád meg, és miért, mire való a join, group by. Ha az SQL hátteret már érted, akkor a LINQ-t is jobban érteni fogod, hiszen az semmi mást nem csinál, mint egy SQL parancsot ad ki, csak épp nem SQL szintaktikával, hanem C# szintaktikával megfogalmazva.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Automata kávégépek
- Tesla topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 5G /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest