- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
A Delphire/object pascalra szerintem hozzáértő sosem mondta, hogy tisztán objektum-orientált nyelv...
Abban teljesen egyetértek, hogy nem Dephiben kell megtanulni az objektum-orientáltság mibenlétét, de ez legalább annyira igaz más nyelvekre is.
Az objektum-orientáltságot papíron, elvi alapfogalmakon keresztül célszerű megérteni, majd a gyakorlatba átültetni. Erre az ember fia vagy eleve tisztán objektum-orientált nyelvet használ, vagy saját bőrén megtapasztalja, hogy mit és hogyan célszerű megcsinálnia (ez természetesen pascalt használva tovább tart).
A ''jól programozni'' egy erősen szubjektív fogalom, nem tudom, hogy te mit értesz alatta. Az én értelmezésemben a jól programozni inkább algoritmus-szintű jóságot feltételez, csak másodrendű a nyelvi sajátosságok maximális kihasználása (persze ez a két dolog gyakran összefonódik, természetesen).
Én sem arról írkáltam, hogy ha delphiben tud valaki programozni, akkor ugyan olyan szinvonalú (frappáns, elegáns megoldások, stb) forrást hoz össze C*-ben, minden nehézség nélkül, de a probléma-megoldás és a tanult/_tapasztalt_ algoritmusok alkalmazása vitathatatlan előnyt jelent számára.
Valóban szemléletváltás szükséges a régi jó moduláris / struktúrált programozás módszereihez képest.
Szerintem amire te utalsz (delphiről átnyergelt programozók) ezen az ''apró'' lépésen nincsenek megfelelő módon túl, talán átugorták (esetleg az általad említett kényszerképzet okán), talán sosem ismerték fel.
Szvsz programozni ''megtanulni'' nem nagyon lehet, tapasztalati úton sokkal több/hasznosabb tudást lehet begyűjteni.
Mindegy, nem akarok vérre menő vitába bonyolódni, főleg nem off-ban.
Szerintem valami nagyon hasonló dologról beszélünk mindketten, csak az ellentétes oldalról.
Apróság, de szerintem RAD alatt nem egyszerűen a GUI összehányása értendő.
(Arra meg tényleg csak kíváncsi lennék, mi a ''gúzsba köti az ember kezés'' jelentése pascal vonatkozásban.)
mod.: offba akart menni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged