Hirdetés
- Fülbemászó belépővel készül a ChatGPT a hardverpiacon
- Beköltözött a ChatGPT az Ulefone filléres órájába
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
A Delphire/object pascalra szerintem hozzáértő sosem mondta, hogy tisztán objektum-orientált nyelv...

Abban teljesen egyetértek, hogy nem Dephiben kell megtanulni az objektum-orientáltság mibenlétét, de ez legalább annyira igaz más nyelvekre is.
Az objektum-orientáltságot papíron, elvi alapfogalmakon keresztül célszerű megérteni, majd a gyakorlatba átültetni. Erre az ember fia vagy eleve tisztán objektum-orientált nyelvet használ, vagy saját bőrén megtapasztalja, hogy mit és hogyan célszerű megcsinálnia (ez természetesen pascalt használva tovább tart).
A ''jól programozni'' egy erősen szubjektív fogalom, nem tudom, hogy te mit értesz alatta. Az én értelmezésemben a jól programozni inkább algoritmus-szintű jóságot feltételez, csak másodrendű a nyelvi sajátosságok maximális kihasználása (persze ez a két dolog gyakran összefonódik, természetesen).
Én sem arról írkáltam, hogy ha delphiben tud valaki programozni, akkor ugyan olyan szinvonalú (frappáns, elegáns megoldások, stb) forrást hoz össze C*-ben, minden nehézség nélkül, de a probléma-megoldás és a tanult/_tapasztalt_ algoritmusok alkalmazása vitathatatlan előnyt jelent számára.
Valóban szemléletváltás szükséges a régi jó moduláris / struktúrált programozás módszereihez képest.
Szerintem amire te utalsz (delphiről átnyergelt programozók) ezen az ''apró'' lépésen nincsenek megfelelő módon túl, talán átugorták (esetleg az általad említett kényszerképzet okán), talán sosem ismerték fel.
Szvsz programozni ''megtanulni'' nem nagyon lehet, tapasztalati úton sokkal több/hasznosabb tudást lehet begyűjteni.
Mindegy, nem akarok vérre menő vitába bonyolódni, főleg nem off-ban.
Szerintem valami nagyon hasonló dologról beszélünk mindketten, csak az ellentétes oldalról.
Apróság, de szerintem RAD alatt nem egyszerűen a GUI összehányása értendő.
(Arra meg tényleg csak kíváncsi lennék, mi a ''gúzsba köti az ember kezés'' jelentése pascal vonatkozásban.)
mod.: offba akart menni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Android felhasználók OFF topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Gigabyte G5 KF5 i5-12500H 16 GB Ram 512 SSD RTX 4060 8GB FHD 144 Hz RGB billentyűzet S
- Vadonatúj iPhone 15 PRO MAX 256GB natúr titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Apple garancia!
- Dobozos ÚJ Acer Aspire 5 A17-51GM-70LZ ULTRA 7 / 16GB RAM / 1TB SSD / RTX 2050 17,3
- iPhone 17 PRO MAX 256GB deep blue makulátlan 3 év Apple garancia! 2028 október 3-ig! Fulldoboz!
- FEHÉR Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB kit (2x8GB) DDR4-3200Mhz CL16
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - BD-JB LEMEZ KAPHATÓ!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs