Új hozzászólás Aktív témák
-
No meg a finally-t érdemes használni a kapcsolat lezárásához, nem a try-ba betenni:
finally
{
con.Close();
}Különben kivétel esetén nyitva maradhat.
Így talán szebb és jobb (a rendezést ne nézd...):
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
SqlConnection con = new SqlConnection();
con.ConnectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["app.configban a connstring neve"].ConnectionString;
SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
DataSet ds = new DataSet();
try
{
con.Open();
adapter.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM Termekek WHERE KaterogiaAzonosito=1", con);
adapter.Fill(ds);
dgvForm1.DataSource = ds.Tables[0];
}
catch(Exception ex)
{
MessageBox.Show("hiba: " + ex.Message);
}
finally
{
con.Close();
{
} -
j0k3r!
őstag
kezdek kiegni : )
megcsinaltam, de ezt a hibauzenetet dobja.
kod(#1573) stevve: ok. javitom. koszonom. javitva:
SqlConnection con = new SqlConnection();
string cnString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["con"].ConnectionString;
con.ConnectionString = cnString;
con.Open();
SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
dsAdatok ds=new dsAdatok();
adapter.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM Termekek WHERE KaterogiaAzonosito=1", con);
adapter.Fill(ds);
dgvForm1.DataSource = ds.Termekek;
con.Close();a
DataSet ds= new DataSet();
sort is atirtam:
dsAdatok ds=new dsAdatok(); -
j0k3r!
őstag
bocs, kicsusztam az idobol. itt a feladat leiras.
most egyelore csak az elso reszet csinaltam meg a feladatnak, aztan ha mar jol mukodik, akkor a vegleges projectba hibakezelessel egyutt bepakolom.(#1564) stevve: van egy BindingNavigator-om, amivel leptetek, ha erre gondolsz.
"Az OleDb is kikötés vagy Oracle és amiatt van ez?"jo hogy szolsz, csak suliban oracle-s cucc volt, gondolom azert maradt benne
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Tudom,h lami kérdés,de nekem ez az unsafe téma...
Egy pointerekkel készített láncot szeretnék csinálni.Úgy hogy minden eleme struktúra tipusú legyen.Meg lehet ezt itt csinálni,és ha igen akkor hogyan?
Mivel egy gráfbejárást kellene csinálnom,amihez kell 3vector,de szeretném,h egybe legyen..előre is köci -
return.value
tag
Csak hogy ne kelljen feleslegesen törni a kobakodat:
Bővebben: link
Lásd Example rész alul. -
OddMan
őstag
Az adatbázisok elérését a C# adatbázisprogramozás ( Jason Price) Mesteri szinten című könyvből tanulom. Pár szóban ezt nem nagyon lehet leírni.
A C# mesteri szinten 21 nap alatt című könyvhöz fent van a neten az összes forrásállomány, amit a könyv is tartalmazott. A vége felé van egy egyszerű program az ADO.NET használatáról. Ha érdekel, töltsd le és nézd meg.
Bővebben: link
A képviselők (delegate) fogalmát el tudná valaki magyarázni? Ezt a részt nem teljesen fogtam fel a könyvből. -
OddMan
őstag
Igen Visual Studio .NET 2003-ban akarom majd csinálni.
Végül is az adatbázisból egy oszlopot kell majd megjeleníteni, de ismétlődés nem lehet benne. Egyébként én ilyet a régi DBase-ben láttam, mármint hogy a gépelésnél automatikusan ajánlja fel a lehetőségeket a program. Igazából ez egy-egyszerűbb kocsmai pénztár program lesz, ha egyszer elkészül. Ha sikerül, akkor egy kliens/szerver dip munka lesz belőle, de addig nem merek nekiállni, amíg ezek az apró dolgok nincsenek meg. Az adatbázis MSSQL szerveren lesz.
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
mindent dobhatsz, aminek valamely ososztalya a System.Exception.
a windows formsot nem ismerem, es igy abban a kivetelkezelest sem, de szerintem a kivetelek terjedese ott is a hivasi stacken tortenik, szoval a kivaltas helyerol indulva lepked a kivetel a hivasi vermen visszafele addig, amig el nem kapod valamelyik metodusban.
ha van catch reszed, akkor az nem csak az ott emlitett kivetelt, hanem annak minden SZARMAZTATOTT osztalyat is elkapja, tehat mondjuk egy
catch (Exception e) {/*...*/}
MINDENT elkap. persze ez nem igazan okos megoldas, mert nem jo semmire, a kivetelek hasznalatat nem kell tulzasba vinni, ha mondjuk csak elkapnal egy helyen minden kivetelt, es utana kilepnel a programbol valami hibauzenettel, h innen meg innen leptem ki, akkor okosabb, ha inkabb megsporolod azt a par sor kodot, es olvashatobb marad, amit csinalsz, es egy csomo plussz informaciohoz jutsz, mert a stderr-en megjelenik a kivetel terjedesenek pontos utja, es vegeredmenyben igyis ugyis kilep.
na visszaterve: ha kulonbozo kiveteleket akarsz dobni adott helyen, akkor neked kell eldontened, hogy kulonbozo kivetelosztalyokat deklaralsz, vagy egy kivetelosztalyt, es annak tobb attributumat, ahogy neked tetszik. -
Miracle
senior tag
a beepitett kiveteleket nem biztos, hogy szerencses hasznalni, de te is tudsz sajat kiveteleket definialni, csak a dobhato, vagy kivetel osztalybol kell szarmaztatni
de eleg gyakran az is eleg, hogy sima Exceptiont dobsz egy jo kis stringgel, ami elmondja, hogy mizujsag.
Amugy ha kiveteleket akarsz hasznalni rendesen, akkor erdemes kicsit utanaolvasni a java fele kivetelkezelesnek, meg a c++ felenek, (elobbi kivetelterjedest szigoruan deklaralo, szabalyozo, utobbi ,,ertelmesen'' kivetelkezelo) es eldonteni, hogy neked melyik tetszik. -
Miracle
senior tag
hat igen, ha valamit javaban fejlesztesz, akkor azt valoban valtoztatas nelkul futtathatod MACen, linuxon, solarison, windowson is, de a .NET frameworknek csak windowsos portja van, barmilyen meglepo is ez a m$ reszerol
amugy a gombok, meg stapobbi elemmel kapcsolatban... nezd meg a borland c++ buildert, es kerdezd meg a m$ot, hogy mi tartott 10 evig? ok mar 10, de legalabb 9 eve csinalnak ilyen appokat IDEket
amugy felreertes ne essek, jo a VS 2K3, csak ha 5 evvel korabban jon, akkor meg korszerunek is mondhatnank... -
OddMan
őstag
Én a C# mesteri szinten című könyvből tanulok.
Keresgéltem a neten magyar nyelvű szakirodalom után, de nem-igen találtam semmit. A könyvben az alapok elég jól benne vannak szerintem. Egyébként én is programoztam C++-ban, de szerintem C#-ben sokkal könnyebb windows ablakos progik létrehozása. Mondjuk most már c++-ban is lehet ''Windows Forms Application (.NET)'' projectet készíteni, szal nem kell az MFC-vel kínlódni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest