Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter74
tag
Sziasztok,
Kezdő programozóként az alábbi problémába ütköztem és nem tudok továbblépni. Visual Studio 2019-et használok, és Form-ot kellene MySql adatbázissal összekötnöm, de az Entity Framework kifog rajtam.
Megvan a Data Connection localhoston keresztül, kapcsolat aktív, táblákat Server Explorerben látom.
Természetesen a MySql for Visual Studio (1.2.9 ver) és a MySql Connector Net (8.0.21 ver) telepítve lett. Jelenleg ezt a párosítást javasolták, ami együtt működik.
A MySql Application Configuration-ban kijelöltem, hogy a MySql-t használom és az Entity Framework 6.x verzióval szerertném.
A Models mappában hozzá kívántam volna adni egy új ADO.NET Entity Data Model-t, de az Entity Framework verziónál nem a 6-os, hanem az 5.X aktív, a 6.x nem is választható. Így természetesen nem is tudom folytatni a projektet. Itt akadok meg.
Próbálgattam nyomozni, hogy mi lehet a baj, de nem sok eredménnyel. Próbáltam a MySql for Visual Studio és a MySql Connector Net újratelepítését, nem segített.
Próbáltam új (szűz projektben) csak ez ADO.NET Data Model-t létrehozni, de nem sikerült.
Azt is próbáltam, hogy az App.Config tartalmát ürítem ki egy szűz projjekt App.Configéval és újra építeni az elejétől a kapcsolatokat ez sem segített.
Végső elkeseredésemben a VS -t is újratelepítettem és láss csodát az első indulásnál tök jó volt minden. Jó akkor kezdem a projektet... gondoltam magamban és töröltem a próbát, majd új projekt és minden kezdődött előröl. Nem tudom már mit kellene tennem, hogy folytatni tudjam a programot. Ha tudtok kérlek segítsetek. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Core I7 4K MAGYAR ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- i7 11gen Lenovo ThinkPad T14s gen2 14" 4K UHD Kijelzővel!
- Bomba ár! Dell Latitude 7200 2-in-1: i5-8365U I 8GB I 256SSD I 12" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Core I7 4K OLED ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) ÉRINTŐS Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2 Yoga - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest