- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
A "DOS-közeli" dolgok Unicode támogatását nem tudják megoldani, mert az a meglévő, régebbi programok működését lehetetlenné tenné (Nemzeti ASCII kódolás: 1 karakter 1 byte, Unicode: 1..4 byte).
Az újabb rendszerhívások már támogatják az Unicode kódolást, ráadásul a több nyelv egyidejű támogatását is.
Amit ajánlottam, az csak a nemzeti ASCII variálása lett volna.A legjobb megoldást választottad, hacsak nem fogod fel a helyzetet bíztatásnak egy modernebb programnyelv megtanulására
-
drkbl
őstag
A ? a gond, az ugye érvénytelen karakter a fájl/mappanévben. Unicode támogatás nem Unicode nyelvekhez XP+ rendszereken van, Vezérlőpult nyelvi beállítások (W7: Vezérlőpult>Óra,Nyelv és terület>Másik billentyűzet vagy beviteli módszer megadása>Felügyelet fül alsó része), de nem tudom, segítene-e.
Hibakezelés az On Error és Goto -
drkbl
őstag
Sajnos a konzolablak ASCII valami, pl. magyar Windowson 852-es kibővített kódtábla, így a Unicode->nemzeti ASCII konverzió során bármi kerülhet a fájlnévbe.
Segíthet, ha dir /s paranccsal kilistáztatod az adott könyvtárakat, és megnézed, mivé lesz a cirill karakter.
Ha ott jónak tűnik, ideiglenesen cseréld le a rekurzív
listFiles objSubFolder.path
sort
MsgBox objSubFolder.path
sorra, és nézd meg, mi jelenik meg.Bónusz: nézd át a hibakezelést, és egy hibaüzenet megjelenítésével lépj át a problémás alkönyvtárakon
-
mezis
félisten
Bocs, most jöttem rá, hogy lehet programkódot is beilleszteni:
Function listFiles(strFolder)
If objFileSystem.FolderExists(strFolder) Then
Set objFolder = objFileSystem.GetFolder(strFolder)
For Each objFile In objFolder.Files
objCsvFile.Write objFile.Name & ";" & objFolder.Path & vbNewLine
Next
For Each objSubFolder In objFolder.SubFolders
listFiles objSubFolder.path
Next
Else
MsgBox "A megadott " & strFolder & "mappa nem létezik !"
End If
End Function -
martonx
veterán
A VbScript nem objektum orientált. Vagy ez poén akart lenni? Mert a hsz-edről végig nem tudtam eldönteni, hogy ez most komoly, vagy poén volt.
Nem sértődtem meg, nem kell bocsánatot kérned.
Windowsban nem komplikált képernyőre adatokat kiíratni, vbscriptben mondhatjuk komplikálnak, mert egyszerűen nem erre készült, vagy aki mégis erre akarja használni, az cscript-tel futtatja
Ha meg dupla kattintással akarod használni, akkor .hta-ként csináld meg a vbscriptedet, és akkor ismét könnyű lesz az adatokat kiíratni. -
drkbl
őstag
Nem mindegy, melyik hosttal futtatod a vbscript-et, WScript-el vagy CScript-el!
Az echo eljárás doksija szerint wscript hosttal dialógusablak, cscript-el futtatva egy sort ad vissza a konzolablakba.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged