Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Helló VB-sek!
Nos leszögezem az elején nem vagyok programozó, csak otthon hobby
szinten könyvből próbálom elsajátítani a dolgokat. Szal ne üssetek a láma kérdéseimért.
Nos egy olyan gondom van,hogy:
Írtam egy rém egyszerű progit ami számol egy sorozatot a végtelenségig, jobban mondva amíg meg nem állítom. Nos csináltam két Command_Button-t: egy start és egy stop-ot. Boolean típusúak. A gondom az, hogy a számol részt nem tudom hova tegyem. Először azzal próbálkoztam, hogy a start formjába irtam a számol részt és akkor ugye hiába nyomom meg a stop gombot, meg hiába teszek be egy if-et hogy figyelje a stop gomb mikor lesz false hiszen sose jut el addig hogy beolvassa a stop buttont. Próbáltam a generál részbe is, de itt meg mindig leállt
vmi fordításí hibával. Akkor próba szerencse alapon megpróbáltam a Form nevű formba beleírni, de itt se csinált semmit a progi. Szal a kérdés röviden:
hogy tudom azt megcsinálni, hogy a program elinduljon a start megnyomására és a stop ra meg megálljon?
Nos eddig a progi így néz ki:
Dim X As Double, Y As Double, z As Double, a As Boolean
Private Sub Command1_Click()
a = True
Do
For X = 1 To 1000
Y = X * X
z = 2 * X - Y * 1.5
If a = False Then
Exit Sub
End If
Next
Loop
End Sub
Private Sub Command2_Click()
a = False
End Sub
Azt ne nézzétek, hogy mit számol mert oda csak éppen hasra ütöttem vmit.
Ja még vmi a goto parancsot hogyan kell használni? Mert ebbe a rohadt könyvbe
nem találtam (Programozás Visual Basic 6 nyelven, Kék könyv)
Előre is kösz a segítségetek
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5"-65% Ryzen 5 16/256 Tűéles Retina
- Eladó Konfig Ryzen 7 3800X 16GB DDR4 1TB SSD RTX3060 12GB!
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5"-65% i7-1185G7 16/512 Tűéles Retina
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest