- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Csinálsz szerintem egy szimpla PKData definíciót, és az összes PX-tömbelemnek add azt értékül:
'Px Kiürítése
Dim EmptyPkData as PkData
For ix = 1 to UBound(Px)
Px(ix) = EmptyPkData
Next ixmod: Mivel a VB6 automatikusan inicializál, így az EmptyPkData biztos, hogy üres lesz, az értékadásnál pedig egyszerűen felülírja a régi értéket (és mivel value type, nem pedig class, így nem ugyanarra az objektumra fog hivatkozni az összes tömbelem - az egyetlen gondot az jelentheti, ha a type definíció osztályokat is tartalmaz).
AE
-
ArchElf
addikt
Van valami obfuscator hozzá, de szerintem csak annyit ér, mint a Java-s társai.
Esetleg le lehet védeni mondjuk DLL-eket: betitkosítani, kódból visszafejteni és memóriából betölteni, de én mondjuk még nem csináltam ilyet.
Egy jó kis agymenés a stackoverflow-n a témában: linkAE
-
ArchElf
addikt
Pendrive - csak írni kell egy dummy drivert, ami USB drive-nak hazudja magát
Általában a webes ellenőrzzéses - webservice-es? -, no meg a jól bevált kulcsgenerálós megoldások mennek mostanában szerintem.
Esetleg lehet használni hardveres megoldást is (smartcard, titkosított pendrive) ha tényleg erősen fizetős megoldást lesz, de itt már rendesen bele kell gányolni a kódba is, hogy nehezen törhető legyen.
AE
-
Dobozossör
tag
Helló!
Annyira nem kell komoly védelem, nem egy akkora cucc, csak valamihez akarom kötni, hogy ne lehessen egy sorozatszámmal ezerszer feltenni. A proginak mindenképp netkapcsolat kell, úgyhogy szerintem limitálni fogom a szériaszámok aktiválását, amit minden indításnál leellenőriz, és ha "bannolva" van, akkor nem engedi elindítani.
-
Jester01
veterán
-
VIC20
őstag
Elmondom részletesebben.
Word-ben szeretnék alkotni valamit, ami képes összerakni egy dokumentumot anélkül, hogy "előre ismerné" annak tartalmát. Ezt tartalmazná a szövegfájl. Tehát a VBA program csak bekérné a változókat, kiválasztaná a megfelelő txt fájlt, aztán ráengedné az értelmezőjét.
Leegyszerűsítve valahogy így:
HunyóNeve$, " a hunyó!"
És akkor a program szépen a HunyóNeve változóból tenné be, hogy "Józsika" vagy "Pistike".
Tehát az eredmény ilyesmi lenne:
Pistike a hunyó!
Igazából persze bonyolultabb a dolog. Papíron egy egyszerűbb HA... AKKOR... szerkezetet lefirkantottam már, de a változókra való hivatkozás jelenti a fő gondot.
Arra gondoltam, hogy valamiféle előzetes "rögzítés" azért kellene: vagyis a változóneveket azért fixálni kellene, tehát ugyanazokat a változókat kellene használni a programnak, mint amelyek a leíró fájlban szerepelnek. Aztán a programba meg írni kéne valami kezelőt, mondjuk egy függvényt, ami visszaadja az adott változó értékét. Ehhez gondolom minden változót egyenként fel kellene vinni, "meg kell tanítani" neki. Sok változónál ez baromira nagy munkának tűnik. Főleg, hogy új típusokat is bevezetnék (Pascal-os rekord-szerűségekre gondolok), ez még bonyolítaná is.
Esetleg van valami huszárvágás-szerű megoldás? (Hivatkozni a változóra egy füzérrel? Kis túlzással adatból kódot csinálni?)
-
Polyák
tag
Ez érdekes!
Játék közben ha véletlenül lenyomtam a windows gombot, felugrott a start menü és a játékot lerakta tálcára. Nos ez elég idegesitő, föleg ha vmi akcio v. szimulátor játékról van szó. A windows gombot is le lehet tiltani?
Én nem VB-ben oldotam meg ezt.egyszerüen kiszedtem a windows gombot.
De gondolom jobb megoldás ha le van tiltva
-
rákász
csendes tag
nos
akkor újra...
excel környezetben szeretnék egy olyan makrót futtatni, melynek kimenete az, hogy az A1 cellába az a text kerül, melyet megadok.
Eredetileg úgy képzeltem el, hogy indítás után egy felbukkanó ablakban a ''Mit szeretnél az A1 cellában látni?' kérdésre beütök valami szöveget - akármit - s az fog megjelenni az excel tábla A1 cellájában.
Remélem, most érthetőbb voltam...
THX sonar -
Polyák
tag
De
Listboxba irás:
a = -1
Do Until a = File1.ListCount - 1
a = a + 1
s = File1.List(a)
List1.AddItem s
Loop
Fájba mentés:
Open ''c:\aaaaaa.txt'' For Output As #1
a = -1
Do Until a = File1.ListCount - 1
a = a + 1
s = File1.List(a)
Print #1, s
Loop
Close #1
Persze a Pattern-t beállítottam. Juj hogy ez nekem miért most jutott eszembeIgazából nem tudtam hogy a FileListBox ListBox-ként müxik. ájjj égő
Bár én soha nem tanultam programozni. Éljen a NET!
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
Pont erre gondoltam én is! De megelőztél.
Amugy érdekelne hogy hogyan lehetne megoldani ezt listbox-al. Mármint nekem csak a kilistázás kéne, mert el akarom menteni szöveges fájlként a mappában található fájlok listáját. Ez lehetséges? Már próbálkoztam pár dologgal de nem jött össze
[Szerkesztve] -
palerNEW
tag
Nem-nem
Lehet hogy félreérthető voltam. Nem neked szántam. Bocsi.
Hanem azokra, akikről mindezt írtam.
Egyébként gratula neked hogy te is mint önképző / hobbista létedre a munkád mellet segítesz azoknak akik elvileg ezt tanulják (mint választott hívatás – legalább is így gondolom) több éven át. És szégyen azokra nézve, akiknek az megadatik, hogy tanuljanak, de nem azt teszik.
Na mind egy, se te, se én, se más nem fogjuk a világot megváltoztatni, és mindig lesznek olyanok, akik belesz….nak a dolgokban, mintsem vennék a fáradságot és könyvekből vagy az internetről összegyűjtenék az információt (kérdés nélkül)és elgondolkodnának, hogy is lehetne a megszerzett információkból megoldani a saját problémájukat.
Egyszerűbb, gyorsabb, kényelmesebb, ha nem keres, nem gondolkodik. Pedig lehet, hogy hasznosabb lenne. Na mindegy, nekem ez a véleményem.
Bocsi az OFF-ért.
Csácsá
prog.hu - az más tészta, az a fórum nem a kezdőknek való. Ott tényleg a guru-k cserélnek eszmét. Bár minden érdeklődőnek ajánlom hogy olvasgasson bele.
NAGYON IS AJÁNLOM MINDEKINEK
Itt is sok hasznos infót össze lehet gyűjteni, kérdés nélkül.
[Szerkesztve] -
palerNEW
tag
Halli All
Igaz hogy én nem tanultam a programozást (önképző vagyok, mert ez a hobbim), de ezt még én is tudom. Szóval aki 5 éves, és ezt tanulja, és még ezt sem tudja hogy eszik-e vagy iszák, az mi a f@szé nem válszt más szakmát vagy szakot. Mert akit 5 év alatt enyire fogott csak meg a dolog azt nem nagyon érdekelheti a programozás. Az meg tényleg egy átlátszó duma: hogy a tanár se tudja. Én ahogy írtam nem ezt tanultam, de foglalkoztatt a dolog és a kis ráérő időmben (a munka mellet hétköznap 1-2 óra, hétvégen úgy 10-12 óra) ezzel foglalkozom, de már 1 év elteltével (nem 5 év
) írtam olyan programot, amibe a nem megfelelő karaktereket nem lehetet beírni. És egyetértek azokkal a prog.hu-s gurukkal, hogy könyebb kéredezni mint keresni, gondolkodni, mint önállóan rájönni a dolgokra. Pedig más nem gondolkodhat helyetük.
Itt van egy link azoknak, akik lusták gondolkodni:
[link]
Persze azért vannak ezek a forumok hogy egymásnak segítsünk, de nem ilyen pitiáner (egy 5-öd évesnek) tartott problémákkal. És ha már kérdezzel akor sem feltétlen a kész kódot kell várni, hanem abból az információból kiindulva gondolkodva saját magad rájönni a megoldásra. Az egy nagyon jó érzés, ha az ember a saját fejétől jön rá a megoldásra.
Csak ki kell próbálni.
Egyébként a kérdés helyet lehetne akár a googlét használni, hisz tudjuk nagyon sok mindent meg lehet találni ha az ember akarja, és ha nem sajnálja rá az időt.
A lustaság és az érdektelenség visszi rá egyes embereket a felesleges kérdésekre.
Bocsi ezért a kirohanásért, de néha nagyon megelpődök embereken akik tanulnak a semmiért.
Ez is egy érdekes téma (egy olyantól aki azt sem tudja igazán hogy mit kérdez):[link]
Igaz nagyon-nagyokat nevettem rajta. (Egy igazi Balázs/Mónika show)
Aki szeret nagyokan nevetni olvason bele.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
én meg még a pontal meg a deletével is kiegészíteném a tiedet, hogy teljes legyen a sor.
Amúgy 6-ba írtam számológépet. Ott asszem úgy csináltam, hogy zároltam a textboxot, és a gomb lenyomás eseméynre írtam meg az elágazást, hogy csak a megadott karaktereknél írja hozzá a karaktereket. Bár ez nem biztos hogy jó neki, de egy kipróbált módszer -
-
Polyák
tag
Azzal pofon egyszerű. Az a baj a browser-rel hogy nincs stretch funkciója és a képen nem pont a szegélyhez illeszti. Próbáld ki.
Olyan kéne nekem, mint ahogy Image-ba lehet betölteni képet winyóról, csak netről szedné le.
Gondoltam arra is hogy lementené a saját mappájába (megerőstés nélkül, észrevehetetlenül) és onnan töltené be Image-ba. Ezt StartDoc-kal próbáltam de az az alapértelmezett böngészőben nyitja meg a képet. Szal ezt sem tom hogy hogyan csináljam.
Melyik lenne jobb megoldás? Illetve melyikben tudnál segíteni?
Amugy az a dodi diassembler csak VB4-hez jo. -
Polyák
tag
Ha annak hívják, akkor igen!
Mint a hangerőszabályzó ikonja meg egyes virusírtók ikonja meg az msn ikonja(zöld muki), stb.
Nos, azt szeretném hogy programom ne látszódjon a taskbar-ban (ezt sikerült megoldanom, nem volt nehéz), csak a ''systray'' ikon látszódjon és onnan elérhessek jobbklikkel opciókat, mint pl a hangerőszabályzónál a ''Hangerőszabályzó megnyitása'', ''Hangtulajdonságok belállítása''.
Elöre is köszi! -
Polyák
tag
Hali!
Nos, nem biztos hogy jól értelmezem, hogy mit is akarsz, de én igy próbáltam, és jó is:
Sub txtText_lostfocus()
Dim tmp As String
tmp = txtText
tmp = Format(tmp, ''YY,MM,DD'')
txtText.Text = tmp
End Sub
De lehet félreértettem vmit.
Amugy a 35620 szám az egy értelmes dátum formátum. Ez a szám a 1997.07.09
dátumot takarja. Excelben meg is nézheted. Beirod egy cellába ezt a számot és dátumformátumot adsz neki.
Nos remélem tudtam segíteni és nem mondtam hülyeséget. -
Polyák
tag
Hali sonar!
Köszi! Még jól jöhet!
Lenne egy kérdésem is:
A legtöbb programban lehet nyelvet válsztani. Ezt sok ugy csinlálja hogy van egy pl. hungarian.ini fájl és abban vannak a szavak. Valahogy így:
[Form1]
SpeedButton4=Beállítás ''L''
SpeedButton5=Réteg előnézet ''K''
SpeedButton6=Render ''J''
SpeedButton11=100
SpeedButton12=OK
Label13=100%
SpeedButton14=Stop
SpeedButton15=Kijelölés eleje ''F''
SpeedButton16=Kijelölés vége ''T''
CheckBox1=Auto előnézet ''U''
CheckBox3=Auto render
CheckBox6=Nagyít
TabSheet1=Effekt
Label1=Szín:
Label2=Vastagság 1:
Label3=Vastagság 2:
SpeedButton1=...
Label7=Fényesség:
Label10=Penge:
SpeedButton2=...
Label11=Üres
Label12=Üres
Label14=0 ms
Label25=Elmosás:
Label26=Ív:
Label27=Elmosás:
Label28=Ív:
CheckBox10=
CheckBox11=
...
Ezt egy program magyar.ini állományából másoltam ki.
Hogyan tudok hivatkozni ezekre a cimkékre? Először ugy probáltam ahogy régebben mondtad nekem.
Line Input #filenum, sor
De ez egy sort olvas be. Ha mondjuk a 213.sort akarom előhívni akkor 213x kell előhívnom a parancsot. De ez nem igazán praktikus.
Hogyan tunék én ezekre a cimkékre hivatkozni?
Remélem te tudod, vagy valaki tudja.
A választ előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
Próbáltam vágólapra másolni, de nem igazán azt csinálta amit akartam. Képet mentett vágólapra (Paint-ba illesztettem be), de nem az a kép volt ami a PictureBox-ban van, hanem egy VB ikon.
Private Sub Command1_Click()
Clipboard.SetData Picture1.Picture
End Sub
Vagy nem ezt kellet volna csinálnom? Szöveggel müxik.
Clipboard.SetText Text1.Text
De képpel miért nem?
mod: helyesírás és fogalmazás
[Szerkesztve] -
Polyák
tag
-
whitewolf5
csendes tag
Ezek szerint nem voltam érthető..
A Grid ImageField része tartalamazza az elérési utat. Hogyan tudom abbol kiszedni...? Amugy kösz..
(A PicturaPath egy oszlop a gridben. Ha beirom hogy GridView1.Columns(0). akkor feljönnek tulajdonságok, de egy sem az, ami elárulná nekem az adatbázisból lekérdezett Picturepath értékét..Pedig az kell nekem!)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest