- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz bobalazs #3398 üzenetére
Én megpróbálnám wagozni őket, míg nem volt áthúzva a ház, minden kötést szétszedtem és wagot raktam, amiből már rézzel csatlakoztattam, egy wago sem olvadt meg, de sorkapocs nem mind bírta, a kiképzést, majd oda is wagot raktam.
De vigyázz mert nálunk a csőben is volt kötés réz aluval tekerve...
Lehet hogy az a fajta sorkapocs nem szereti az alut.
Ő pl ilyet használ: [link] de érvéghüvelyt is tesz a betápnál, érdekes mert sokan azt mondják nem szabad tömör vezetékre...[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
bobalazs
nagyúr
Heló
[kép]
Hogy hívják ezt a kék izét?
Hogy kössem be a vezetékeket hogy ne olvadjon le folyamatosan? Eddig 3x égett oda a vezeték, már szigszalagoztam egyszer alaposan hogy ne érjenek össze a vezetékek ne égjen le, de mégis leégett. Ezek ezer éves alu vezetékek. Nem lesz kicserélve az egész hálózat, és pénz sincs villanyszerelőre, magamnak kell megmaszekolnom. Jó lenne ha pár tippet adnátok mit hogy csináljak. Egyszerűen.[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz csemberlen #3396 üzenetére
Ezen volt egy műanyag burkolat anno, valami tákolt vacak.
Akkoriban nem méricskéltem, hogy valóban csinált e valamit.
Annyi biztos, hogy ott visszamelegedett a kismeg bekötésnél.
Ment a lecsóba!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
brusi
csendes tag
válasz Tothgera30 #3385 üzenetére
Hello
hasonló 3-as kapcsolós Sonoffok-kal van tapasztalatom, és használhatatlanok. Az egyik működött pár hónapig, utána véletlenszerűen elkezdett kapcsolgatni (kikapcsolt wifinel is). A másodikat fel sem tudtam wifire programozni, és már gombról sem működik. Tartok tőle ez a fajta gyárilag ipari hulladék , pedig több féle Sonoff vezérlőt használok, azok évek után is teszik dolguk.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz hódmaci #3393 üzenetére
Pár éve ismerősöm szólt, hogy zizeg a villanyórája, nézzem meg! Oda érkezve ilyesmi szerkezetet láttam nála.
Mondom neki ez mi a f.sz?
Mondta, hogy netről rendelte, villanyóra lassító...
Az egyik kismegszakító alá dugták be a vezeték végét, másik részét egy dugaljba. A kismegszakító szétégett!
Kib.sztam az egészet a fenébe, mondtam neki, még 1-2 nap azt leégett volna a háza!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
hódmaci
senior tag
válasz bluemirage #3391 üzenetére
Nem. Sajnos nem vicc!
Inkább "tanító, okuló" témának szántam.
Ha már egy embert le tudunk(tunk) beszélni róla megérte.
Sajnos rengeteg ilyen vacak van forgalomban.És már van ismerősöm is akit megetetettekdemars cikk ajánlása talán elég lehet a hiszékenyeknek.
Végül is csak egy szaklap.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
őstag
válasz hódmaci #3390 üzenetére
Ezt viccnek írtad... kérdezted itt...?
Bővebb információt az általad linkelt webshop New York-i címén és Los Angelesi telefonszámán adnak:
Voltbox | 919 3rd Ave, New York, NY 10022, United States Tel.: +1 (323) 458-5841tutttti' vétel!
Meliora sunt bono inimica
-
hódmaci
senior tag
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
BB9000
senior tag
"Lehet velük kezdeni valamit?"
Visszavinni a boltba garanciáztatni. -
őstag
válasz Tothgera30 #3387 üzenetére
Ha a régi routerrel ment és menni fog... akkor az új router beállításában van a gond, ami miatt egy régi kliens (értsd kapcsolód) nem megy.
De ha már a régi routerrel sem megy... akkor kuka a kapcsoló.Meliora sunt bono inimica
-
Tothgera30
Ármester
Lekapcsoltam a biztosítéktábálán (lámpáknak külön van), és újraindult. De ugyan ez a hiba. Időnként működik, akkor fell-le lehet kapcsolni, de nagyrészt csak világít a jelzőfény, wifi jel nem villog, életjelet sem ad. Hétvégén berakom a régit.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
lappy
őstag
Próbáld meg a régivel vagy lehet valahogy resetelni?
Ha nem akkor valószínűleg kukaBámulatos hol tart már a tudomány!
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Adott két KingArt okos villanykapcsoló. Mai naptól megszűntek funkcionálni. Újraindítottam, a wifi jel folyamatosan világít, majd elalszik a fény, és semmi életjelet nem ad. Érdekes hogy router csere után pá héttel jött elő a hiba, először csak néha nem érzékelt, majd folyamatosan "degradálódott". Lehet velük kezdeni valamit?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
demars
addikt
válasz bluemirage #3378 üzenetére
Miért zavar, hogy fent van az állapot jelző?
Előző hsz ben tettem fel képet, ott ezek szerint amparot használtam, nincs gond velük.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
csemberlen
őstag
válasz bluemirage #3378 üzenetére
Jól látod, az olcsobbik verzió került oda, már nem használom. Rendszerint Hagert rakunk mindenhova.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
őstag
válasz csemberlen #3376 üzenetére
Én is szeretm de a Schrack-ot. De képeden ez már' az amparo sorozat. Nem szeretem őket. Ezeknél a kapcsoló lent van és fent az állapot jelző.
Amíg tudom addig a régi Schrack-ot veszem... A BM sorozat. Ott a kapcsoló feljebb van és alatta az állapotjelző. A mechanika érzetre jobb... meg hát a nosztalgia.Itt jobban látni az amparo és BM sorozatot egymás mellett:
https://www.schrack.hu/shop/kapcsolokeszuelekek/sorbaepitheto-vedelmi-keszuelekek-es-tartozekok/kismegszakitok.htmlDe nem ez nem fontos. Csak eszembe jutott.... A képen mi a jobboldalon lévő vékony kábel?
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz csemberlen #3375 üzenetére
Ezeket kaptam, ebből dolgoztam.Egyébként ha tehetem Schrack eszközöket vetetem én is.
Ennél egy bibi van, hogy a fedlap levétele után csak a hátlap marad, nincs fix oldalfala. A ki és bemeneteknek a helyet a fedélből kell kivágni. Én jobban szeretem, ha fix beállás van az egyik oldalon, vagy a felső részen akkor tuti nem marad hézag.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Szia.
Én innen rendelek szinte mindent.Ahol legutóbb dolgoztam EATON kismegszakító és AVK volt (vállalkozó hozta Sonepar -ból), elosztó meg Häger.
Szerk. radi8tor, legyél szíves az első képnél az eonos papírt "eltűntetni"!
Köszönöm a segítséget![ Módosította: radi8tor ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
qdak
addikt
válasz csemberlen #3369 üzenetére
Kérdeztem az "Elmark" márkát, az kerül annyiba.
Felejtős ?
Mod: ugyanez az Elmark márka van ~7000 ért is az oldalon.[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
válasz csemberlen #3367 üzenetére
Ilyesmik, de lehet bemegyek Győrbe is körülnézni, hol érdemes majd megvennem, meg ahhoz kell egy nyugodt nap, hogy végig gondoljam mi kell pontosan.
Mod: 2.5mm2 is csak 5 eresem van de látom felesleges nézegetnem, mert ha normál dugaljat akarok azok csak 16A-ig bírják.
Ipariba meg felesleges átkötnöm a hegesztőt, mert akkor csak ott tudnam hsználni, ahol a műhelyben a párja van[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
Ha online rendelek, honnan érdemes ? -Ti honnan-
-
radi8tor
MODERÁTOR
WAGO 221-2411 Inline új, keskeny kivitelű vezetékösszekötők a 221-es sorozat összes előnyével
Brávó! Már vártam valami hasonlót csoki helyett. És van hozzá ilyen csoki-szerű tartó is mindenféle változatban (igaz így már jóval drágább lesz a csokinál):
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
qdak
addikt
Hát sajna ez van.
Akkor ha marad, kb 16A ra kellene a duplákat is le biztosítanom, mondjuk oda inkább C-s mert amúgy nem hiszem hogy hegesztek.
3 sín van, 3 Fi-vel eléférek, talán valami kinézete is lesz.
Elmark is szarnak számít ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
demars
addikt
válasz radi8tor #3362 üzenetére
A jelenlegi munkahelyemen egyre nagyobb a pangás, kevés a megrendelés, létszám hiány van.
Mindenen spórolnak, emiatt sokat áll a vonal (nincs csere alkatrész).
Ez az egyik oka, hogy több munkát vállalok maszekban (amit egyébként jobban szeretek, csak sokat kell fejlődnöm, tanulnom még).
Ha beszélném a nyelvet már nem itt lennékAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bizony bizony nagyon elszálltak az árak.
Ahol most dolgozom van egy fürdőszoba (nagyobb). Ledózerolják, kicsit átépítik (gipszkarton), újra burkolják, elszívónak csatornát csinálnak, áthelyezik a csapok helyét (zuhanyzó lesz kád helyett, stb), burkolás, villanyszerelés minden.
Egyik banda mondott 1.2 milliót a munkára, másik 2.5 milliót. Csak a fürdőszoba.
Hihetetlen mekkora boom van.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
demars
addikt
válasz csemberlen #3353 üzenetére
Nem ebből élek, nem ez a fő állásom.
Egyre többen hívnak, hiába ismerős vagy barát náluk ugyan úgy "precízen" próbálom elvégezni a munkát mint egy idegennél.
Tudok kölcsön kérni nagyobb gépeket (öcsém víz gáz fűtés szerelő, neki van a legnagyobb makita fúró véső gépből 3 db, kisebbekből 4-5,), múlt héten elkértem a maxos gépét elkezdett fura hangokat kiadni (valószínű szénkefés), vatta új gép!!! A gond, hogy gari lejárt, tartalékba vette csak nem használta. Inkább veszek sajátot, hiába kell ritkán.
Egyébként az árazással is bajban vagyok, nem tudom, hogy milyen munkáért mennyit lehet elkérni. Mindenki beszél össze vissza, legtöbb vállalkozó ismerősöm azt mondja Ő ennyiért meg sem nézi...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
lappy
őstag
És ez így teljesen nem jó! A vedóezetőnek 16mm2 alatt = kell lennie a fázisvezetővel. És a 2x1,5 nem egyenlő 1,5 - el. Ha van lehetőség akkor legalább azokon a szakaszokon cseréld ki szabványos vezetékre.
A másik hogy 1,5 mm2 re 10-13A
2,5 mm2 16A; 4mm2 20 A; 6mm2 25 A terhelhetőség
Szóval emiatt sem jó ez a megoldás.
Ha van rá költség akkor kombinált ÁVK kisebb helyet foglal és így több áramkört alakithatsz ki.[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
qdak
addikt
válasz bluemirage #3355 üzenetére
Amúgy a be táp az mennyire normális így ?
Szerencsére vannak dugaljaim hozzá, amibe 2-2 szál befogadása eredetileg ki van alakítva, bár azok csak 16A esek. Így oda B16A ok.
Viszont wagoval össze tudom hozni a szálakat (bárhol), műhelybe tennék a hegesztőnek 32A dugaljt, oda azért csak mehetne 20-25A ? A vezeték direktbe megy a kismegszakítótól a műhelyig, nincs leágaztatva (kivéve, ha közösítem wagoval.), kb 15-20m.Nem értem, hogy miért nem 2,5-es MCU-val lett lehúzva. Ez jött, hogy értsél.
3Fi felett már szerintem nagyon zsúfolt lenne, így is külön 0 pontok, bár sokat foglal a régi csengő, lehet beszerzek egy kismegszakító kinézetűt.
XBS oké, értem, gondolom a Kanlux is. Esetleg Elmark ?
Schneider-t néztem az 4.5kA ( [link] ) ez nem tudom mit takarAzért nézegetem, hogy egy félére cserélném, mert a fázis sín nem mindnél ugyanott van.
Ha valakinek mégis kellene itt, akkor írjon privit és ingyen küldök kiselosztóval együtt 8-10db XBS-t. Mit ne mondjak csábító ajánlat, de ennyire szar akkor
radi8tor 4500A nem nagyon vágom, hogy jöhet annyi össze.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az egész nem nagyon OK, mert az összefogott 2x1,5 MBCU szálakat nem lehet normálisan szerelvényezni... pl. a dugaljaknál. Nem értem, hogy miért nem 2,5-es MCU-val lett lehúzva.
A kismegszakítóra a válasz: A szerelvények miatt max B16-ot javasolnék ott ahol ezek közösített vezetékek mennek, a többi helyen, ahol szimpla 1,5-es vezeték megy ott B13 és vagy C10.
Fi: Külső + 7/24 + ház többi felosztás jó...
De a "ház többi" igény esetén még plusz! két külön részre osztható::
1., fűtés;kazán (nyilván 7/24-es elvárás miatt)
2., hűtő ugyanígy a 7/24-es elvárás miattXBS-t ne! Tudom, hogy olcsó. Helyette: Legrand, Schrack, Schneider pl. OK. Ha találsz valahol olcsót, ami legalább 6kA jelölésű.
Ha valakinek mégis kellene itt, akkor írjon privit és ingyen küldök kiselosztóval együtt 8-10db XBS-t. Nemrég lett leszervelve egy ügyfélnél... néhány évig volt fent. De már abban sem vagyok biztos, hogy valahova egy melléképületbe beraknám.... de nem mindenki ilyen finnyás. Szóval kuka esélyes nálam.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz csemberlen #3353 üzenetére
Persze annak igen, de azok nem is vállalnak el munkát fél milla alatt.
⭐ Stella
-
qdak
addikt
Sziasztok
Már korábban beszélgettünk itt a lakásról, ismét több kérdésem is felmerül.
-A lakás nagy része 5*1.5mm2 MBCU val lett újra húzva: [link]
-Ahol nagyobb terhelés van, ott az 5 ér: 2*1.5mm2 fázis, 2*1.5mm2 nulla, föld felosztásban (mielött valaki megkövez a villanyórából is 2*1.5mm2 (1!) fázis jön be)
-Kismegszakítók terén bizonytalan vagyok, valaki 20A is átengedett 1 szálon ezt a vezetéket használva, valaki 16A el biztosította le, van aki 10A javasol, én szívem szerint 13A kismegszakítót használnék. A 2*1.5mm2 kötött részekre pedig 25A kismegszakítót.-Más: javasoltátok, hogy a "szerver" szoba részt tegyem másik Fi relére, mivel én azt nem szerettem volna, ha a meglévő leold és vigye a gépeket is. Éredmes további körökre szedni pl.: műhelyt is? Vagy felesleges? pl.:
-Fi(1) kinti rész
-Fi(2) "szerver"
-Fi(3) ház többi-XBS kismegszakító vélemény ?
Köszi előre.
-
demars
addikt
válasz csemberlen #3348 üzenetére
Most nézegetem az sds maxos gépeket. Kell egy combos masina egy jó furoszárral födém áttörésekhez.
Makita gépparkom van, nincs gond velük, bár utóbbi időben volt több gariztatás (kis fúró nálam mekkent meg, nagy kalapács meg öcsinél 2. használatnál).
Az a baj, maxos fúró szár horror áron van egy jobb fajta.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
-
demars
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja ezt is meg akartam már mutatni párszor csak mindig elfelejtettem. Kivagyok ettől a festőtől.
Az hagyján, hogy a másik oldalt kaputelefonnak kifúrt lyukat és dübeleket bevakolta, de aztán kiment az előszobába, ahol még nem kellene dolgoznia és a kimart hornyot is betömte.
Nem vágom hogyan lehetett volna még jobban mutatni neki, hogy ez a horony használva lesz, mint hogy oda tettem a kaputelefon kábelt a horonyba.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
kuntics
aktív tag
válasz radi8tor #3309 üzenetére
van másfajta falon kívüli elosztójuk is. Én ezeket fogom használni most a lakásfelújítás során (panel,úgyhogy sok helyen csak falon kívüli jöhet szóba),remélem ez azért jobb minőségű
-
BB9000
senior tag
Kész elosztók: 7 méteres: [link] 3 méteres: [link]
Megveszed ezeket plusz az APC túlfeszvédőset: [link]
A védendő eszközöket közvetlenül a túlfesz védőbe dugd bele. A 7 és 3 méteres hosszabbítók a túlfeszvédő előtt legyenek a sorban. Ennyi.A használni tervezett eszközök össz fogyasztása kb 600-700 Watt. Ekkora teljesítményhez nem kell spéci elosztó meg 2,5-ös kábel.
Ha nem tetszik a kész elosztó és mindenképp szerelni akarsz, akkor a kontaset elosztósorait ajánlom figyelmedbe. Ezek általában 2, vagy 3 méteres kábelekkel szerelve kaphatóak. Ha hosszabb kell, akkor javaslom kész kábelt venni és arra cserélni. (Amin már van dugó )
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Leg.053421 DAFH 3-162, ez kontavill utód szerintem. Ez jól szerelhető én is használtam ilyet még amikor alja fekete, tetje fehér volt. A köztes villahelyek pont az ilyen kis fogyasztós hifi cuccokknál tudnak jól jönni. Ajánlott!
Van belőle egyébként 6-os is, ami négyzetben 2x3-as. Az a DAFX-1-162. Én biztosan ilyet raknék erre az alkalmazásra, mert simán kellhet ennyi aljzat idővel.A hosszabbítót passzolom. Nem is értem, hogy egy 12nm-es szobába miért nincs konnektor. Falsíkonként minimum egyet rakni kell és rakni is szoktak. Ez valami privát kialakítás?
7m-en teljesen jó az 1,5-ös MT kábel is ezeknek a külyüknek.
szerk:
Ha már ilyen tákolás, akkor az 1-es elosztó lenne a 6-os, a 2-es rövid elosztó pedig hármas, vagy hasonló.
Nem illik elosztókat egymás után fűzni, de nem te leszel az első aki így csinálja. Ez még nem akkora baj.Más... csak szakmai kiváncsiság
A bal oldali XBS márkájú C16-ra mi van kötve?
... és a mellette lévő Schneider C32-re? Az minimum 6-os, de inkább 10-es vezetéket feltételez...[ Szerkesztve ]
-
aDtG
tag
Azt hiszem le kell írnom az alapvető problémát, hátha tudtok egy jobb megoldást:
A csatolt képen látható egy szoba, amelynek a bal felső sarkában található a konnektor.
Ettől a konnektortól kellene valamilyen módon az 1. elosztóig, illetve a második elosztóig áramot húznom hosszabbítóval.
- Az 1. elosztóval 1 db PC, 2db monitor, laptop
- A 2. elosztóval 1 TV, router, NAS, Konzol lesz használva.
A képen pirossal jeleztem a kábel vezetésének lehetőségét, így összesen kb. 7 méter kábelre van szükség az 1. elosztóig, majd az 1. elosztótól még 190 cm a második elosztóig.
Mit gondoltok mi lenne a legjobb megoldás? Elég nagy értékű dolgokat dugok bele.
-
-
Degeczi
nagyúr
Kültéri pont most van a Lidiben. Beltérinél meg hasznos, ha nem 45 fokban állnak az aljzatok, mert az alaposan korlátozza a használhatóságot (de a legtöbb ilyen, mert így egyszerűen végigvihető belül a sín)
-
astorre19
aktív tag
Épületen kívüli a lépcsőház,ott mellette van hely,azt mondják régebben volt téma és akkor oda tervezték volna:15+éve...
Félemeletenként állna meg,nem az adott szinten.
De mondom a liftre én sok esélyt nem látok,pusztán érdekelt hogy miért bírná el a hálózata a társasháznak ha már most is határon van.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
lappy
őstag
válasz astorre19 #3316 üzenetére
igen amúgy lenne hely a liftnek?
amúgy a közgyűlési határozatot hiába támadja ha az teljesen szabályos (1. közgyűlés általában érvénytelen- kevés a jelenlévő a 2. pedig már érvényes (és akár 1-2 is elég hozzá) sajnos ilyen van[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
lappy
őstag
válasz astorre19 #3310 üzenetére
ilyen hozzáállás mellet akkor mondhatnánk azt is hogy minek emeletes ház
aki meg társasházban lakik annak el kell viselnie azt hogy ha liftet kell javítani, építeni bármi vagy tetőt kell javítani (ja én a földszinten lakom -- erre nekem nincs szükségem )Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elosztóban nagyon nem jó. Kerüld ha lehetséges.Ja most nézem lengő elosztó kell neked. Falon kívüli elosztójuk borzalmas, én arra értettem hogy kerülendő. Akinek kedves az élete nem vesz ilyet. Sajnos az ügyfelek szeretik mert ez a legolcsóbb. Na vajon miért... A menet megszakad benne, neked kell összekábelezni. Rémálom.Kontavill sokkal jobb nála.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
aDtG
tag
Sziasztok!
A legrand mennyire számít jó márkának dugvillában és elosztóban?
Jó minőségű terméket szeretnék vásárolni.Köszönöm!
-
astorre19
aktív tag
Ha ez ilyen egyszerű lenne...közgyűlési határozat van róla,ketten szavaztak ellene,de bíróságon akarja megtámadni,mondván hogy ő nem fizet azért hogy más tudjon bővíteni.Persze neki 32 Amper van még abból az időből amikor engedte az EON a bővítést..
Mivel a felújításhoz nem kell 100%os támogatás ezért azt nem tudja olyan egyszerűen elkaszálni.Én amúgy támogatnám a liftet is...más kérdés hogy a kettő együtt elég sok pénz..Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg nem tudja valaki,hogy egy 4 emeletes társasházba utólag beépített liftnek kb
mekkora betáp szükséges?a társasházunkba megy a huzavona,hogy fel szeretnénk újíttatni a méretlen felszálló vezetékeket+a bejövő csatlakozó vezetéket cserélni+ minden ami ezzel jár, mivel már nem engedélyezi az EON senkinek sem a 16Amperről felfelé váltás,a bejövő gerinc elégtelen keresztmetszete miatt.
Van viszont 1 lakó aki kitalálta,hogy a villamos felújítás helyett legyen inkább lift.Én viszont nem látom,hogy a jelenlegi becsatlakozásra majd ráengednek egy litet a felújítás nélkül.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest