Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
JóGéza #14920 üzenetére
Tehát a lényeg:
tulajdonosváltáskor és beadáskor nem mentesít a 32A alatti összesített betáp, sem a Fi relé megléte a VBF megcsináltatása alól.Amúgy a fenti fotón szereplő dobozban én nem láttam egyáltalán Fi relét, de ha el van rejtve a falba és meglátták azok akik a mentességet emlegetik, akkor ajánlanék nekik pár helyszínt, mert kellenek strómanok akik mindent aláírnak és vállalják a felelősséget meg a börtönt.
-
baly81
aktív tag
válasz
JóGéza #14896 üzenetére
Többször láttam már itt tőletek, hogy ingatlanvásárláskor kötelező a VBF. Ez mióta és milyen előírás szerint van érvényben, és hol (országos)? Mert megmondom őszintén, hogy ez kötelező lenne, nekem még az ügyvédem sem mondta soha. Mindenki a nyomorult -amúgy semmit sem érő- energetikai tanusítványt kéri. Ez természetesen meg is volt a saját eladásánál és a meglévő vásárlásánál is, de VBF egyiknél sem!
Köszi a felhomályosítást! -
PROTRON
addikt
Ezt sürgősen el kell felejteni, nincs idejük bármit is figyelembe venni.
Meg aztán általánosságban kérdezte, nem azt hogy családi ház, vagy társasházi lakás, mely utóbbi esetben a társasházé a lépcsőházi felszálló hálózat, nem elektromos szolgáltató tulajdonú.A szolgáltató bevásárol 1 milla darabot, amelyikből épp jó áron tud szerezni, azt annyi, mindenüvé azt rakják és beválllaják a kockázatot, mondván a kiselosztóban kell legyen védelem, azt pedig a rendszerhasználó kötelessége körültekintően kiépíttetni megfelelő szaktudású szakemberrel. Tehát a szolgáltató hárít minden felelősséget.
-
-
313313
addikt
A bizonyítvány megszerzésétől kell 3 év. FAMnál 1...
Plusz kell igazolni valakinek a gyakorlatot is...Én FAM-on átcsúsztam még 9 hónap volt meg a bizi megszerzésétől a FAM vizsgáig, de a cégem leugazolta az 1 évet (mondjuk akkor még csak 7 hónapja dologztam ott xd)
ÉVF-re is beírattak, igazolták a 3 év gyakorlatot, de csak 2 éve volt meg a bizi, azt nem engedték elvégezni...
Már úgy zajlik a vizsga adott ráépülő képzésnél, higy vizsgára beviszed az eredeti villanyszerelő bizit, amit a vuzsgaelnök ott ellenőriz, aztán utána enged csak szóbelizni... -
Kanyarok miatt nem. 19m-en nem földben megy. Esztétika semmi több. Néhol visszafelé kell hajlítani majd.
Más: Újabban sok itt a vihar, az a fajta ami nem sima dörgés. Túlfeszültség levezetőt hogyan kell szerelni? Látom van 3F - nulla. Gondolom az elosztoba bejön, onnan fi felé és a többi. Jól gondolom?
-
astorre19
aktív tag
Ha ez ilyen egyszerű lenne...közgyűlési határozat van róla,ketten szavaztak ellene,de bíróságon akarja megtámadni,mondván hogy ő nem fizet azért hogy más tudjon bővíteni.Persze neki 32 Amper van még abból az időből amikor engedte az EON a bővítést..
Mivel a felújításhoz nem kell 100%os támogatás ezért azt nem tudja olyan egyszerűen elkaszálni.Én amúgy támogatnám a liftet is...más kérdés hogy a kettő együtt elég sok pénz.. -
belinho
senior tag
Szia!
Picit utánaolvastam és tényleg azt írták, hogy sok a 100mA és 30mA a javasolt.
Nem is értem miért raktak be 100mA-t.
Lehet akkor a kazán panelja is emiatt döglött meg, hogy nem kapcsolt le a 100mA-es AVK kapcsoló?
Van elég sok elektromos berendezés, klíma, villanysütő, főzőlap, mosó-szárítógép, mondjuk sose megy egyszerre semmi, nem is kapcsolt le soha, remélem a kisebbel sem fog.
Hívok akkor majd egy itteni szakit a cserére.lappy! Köszönöm a megerősítést akkor cseréltetem ezt az XBS-t is valami jobbra.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
szabifotos
senior tag
Amiket linkeltem én mindet szivesen használom. A krimpelők ezekhez képest nagyon túlárazottak itthon. Ami alin 3-4k az itthon 10k is lehet. Persze nem tudom, ha naponta több órát használnám, meddig bírná, de szerintem elég jók.
Fázisceruzából ilyenem van. Ezzel sincs bajom, teszi a dolgát. Úton van ilyen.
Multiról csináltam tesztet.
Áramkörkeresőm is van. Kezdőként még nem nagyon volt rá szükség, de igyekszem betárazni a jövőre nézve.
Lakatfogó teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest