Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazi king
tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
sztem max first person ban számit célzásnál (kis fps-nél elmozdul az ellen mire lősz), meg hasonloknál az ekkora különbség amiről szó van, abban hogy ki milyen gyorsan reagál tuti nem. Vagy neked tuningoltak az idegpályáid???

Egyébként ezt a moncsit lehet kapni a Saturnban? 146k körül asszem pár napja láttam de csak futólag. -
Racecam
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
A topik indító kollégának nincs ilyen monitora!
Csak behatóan megismerkedett egy ilyen monitorral!
-
Cowek
csendes tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Nem szerettem volna vitatkozi, csak matematikai oldalról közelítettem meg

Természetesen tudom hogy az agy dolgozza fel a képeket, és a szem csak közvetít, ezt így értettem. Csak most akkor mond meg nekem jó ez a monitor? Vegyek vagy ne

-
Cowek
csendes tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Próbálj 30fps-sel játszani egy 100-120 fps-sel játszó ellenfél ellen! Nem akarok belemenni a perifériás látás és egyéb tudalaltti érzékelés témák boncolgatásába. De ha elfogadod, azt mondom hogy aki magasabb fps-sel játszik mindig előnyben van, hiába látjuk elméletileg már 30fps-től folyamatosnak a mozgást!
Hát ez kicsit meredeken hangzott nekem, számoljuk utána:
30fps= 30 kép 1 sec alatt -> 0,033sec alatt követi az egyik kép a másikat
100fps=100 kép 1 sec alatt -> 0,01sec
ha valakinél CS közben számít a 2 század mp képfrissítési sebesség (amitől a cselekmény nem lassul), biztos hogy UFOból szállt ki.
Szóval a probléma 30fps alatt kezdődik mert ott a szaggatás miatt nehezen dolgozza fel a képeket a szem.
Bocsi, csak nehogy valaki erre alapozza monitor vásárlását, vagy játékban elért gyenge teljesítményét
-
Racecam
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
A ''gagyi'' alatt, én is erre gondoltam.

A többihez lassan nem tudok hozzászólni, nem vagyok egy nagy játékos!
-
Racecam
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Persze, én tudom, hogy mire gondoltál és igazad is lehet, csak akik nem értik az összefüggéseket azok esetleg megkavarodhattak volna!

Viszont, ha nem használod a V-Sync-et, akkor nagyobb FPS-t érhetsz el!
Így mondjuk elég gagyi lesz a játék!
Örülök, hogy nem haragszol!

-
Racecam
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Már meg ne haragudj, de erre muszáj volt válaszolni, mert teljesen rossz volt a felvezetésed!
''Elgondolkodott már vki azon hogy minek csökkaentik folyton a TFT panelek válaszidejét, ha az elektronika max 75Hz-et enged?''
Myilván azért csökkentik, hogy az utánhúzást minimálisra redukálják.
''Tehát szerintem hiába a 4ms, ha monitor csak 75Hz-es függőleges frissítést enged, amihez a játékok a vsync-et igazítják. Legalább 100-120Hz-et kellene tudnia az elektronikának, ahhoz hogy a tft-k valóban alkalmasak legyenek hardcore játékra!''
Ez biztosan így van - én nem vagyok nagy játékos, de elhiszem Neked -, de ez egy másik probléma. Ezért írtam, hogy félreérthető volt, ahogy fogalmaztál.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
HI!
'' az elektronika max 75Hz-et enged? Nem láttam még olyan TFT-t ahol ennél többet lehetett volna beállítani!'' nezd meg a nec 80-as szeriajat...
Az a baj hogy Te is miont sokan masok a gyakorlatot keverik az elmelettel.
Addi ghejejs i a dolog hogy a 75Hz az vhol 13ms kornyke, DE ha az a rihatt pixel nem alszik ki csak 25ms alalt akkor hijjab a szep elmeleti okfejtes ott az utanhuzas...
az meg hogy g2g-ben 4ms meg meg 10%-90% 5ms az egy szep dolog, e ha megnezed az xbitlabs szepseges abrait /elso 19 tft totyikban linkelve by craic/ akkor ott lathato hogy a 0->255 fel haladva a valaszidok szepen valtoznak ott eppen enm is tuom tn vagy mva az abra uegy az isp azmi tobbnyire egyenletes...
ebbol votla uge vitak a 25ms mva vs. 33 ms ips vilagban meg a 2003-ban balhek asztan ezek lecsengtek mert szepen kiderultek a dolgok...
es az si termeszetes hogy nem a legrosszabat agyk meg hanem a legjobbat...
udv
neduddki
p.s. ha itt a ph-n rakeresel a xbitlabra a totyikcimek kozott akkor megtanalod a cikket amit javallot atragni
mod: na latom masnakl is feltunt:- )))
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Rossz a logikád.
A frissítési frekvencia nem arányos a válaszidővel.
A válaszidő azt az időt jelenti amennyi idő alatt egy adott pixel a kívánt állapotba tud fordulni. (amit a két pixelállapot közötti 10 - 90 % -os váltás idejére adnak meg.) (ez az érték változó a kiindulási és végső pixelállapottól függően)
A frissítési frekvencia pedig azt hogy 1 másodperc alatt hányszor állítjuk be a kivánt állapotot egy pixelnél.
Az LCD monitoroknál ez azt jelenti hogy a kívánt képállapotot a valódi kép a válaszidővel késleltetve követi. (folyamatos változással persze, amitől elmosódik a kép)
( Az emberi szem számára egyébként már 30 Hz-es frissítés is bőven elegendő a folyamatos mozgás észleléséhez. (lásd a filmek fps -ét))
A te esetedben egyébként a 12 ms a feketéből fehérbe majd a fehérből feketébe váltás idejének összegét jelenti. (tehát 1 váltás olyan 6-8 ms körül alakulhat)
Elméletileg egy 25 ms -es (IPS-nél pl: 12 + 13 ms) LCD-t is lehetne 100 Hz-el vezérelni, csak hát ehhez drágább elektronika kellene és az eredmény is kétséges. (azaz nem biztos hogy jobban menne a Counter Strike -ozás
)
De az pl. lehetséges hogy nagyobb frissítési frekvencián előbb tudsz reagálni a nagyobb frekvencia miatt előbb érzékelt dolgokra. -
Lacza
senior tag
válasz
Gábor vitéz
üzenetére
Jó az okfejtésed, de valaki biztos fog rá valami okosat válaszolni

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest