Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz vond #18176 üzenetére

Nekem csak annyi a bajom a WQHD-val, hogy a 1080p elég ergyán jelenik meg rajta. Akkor már inkább 4K UHD, mert az egész számú többszöröse a 1080p-nek, könnyebb szebb felskálázott eredményt kapni. Na meg egy 30"+ monitor esetén a WQHD csak szinten tartja a pixelsűrűséget.

Btw ezt a monitort én is könyvjelzőztem (még nem olvastam utána teszteknek), mert ha tényleg kileheli a lelkét a monitorom, akkor kell valami olcsóbb monitor átmenetileg, de akkor már jobban hajlok valami 50k körüli ~100% sRGB-t tudó DELL IPS 24" Full HD monitorra, amin már van elforgatási lehetőség és majd elforgatva berakom később a nagyobb 4K monitor mellé, ki lehet oda húzni a waveform-ot, meg egyéb kezelőszerveket, több hely marad a fő monitoron.

A mostani otthoni monitorom is egy ~100% sRGB DELL U2311H és ennek amúgy pont ezt a szerepet szántam volna. A munkahelyemen vannak különféle Eizo és NEC monitorok, hozzá vagyok szokva a jóhoz, de nem kell feltétlenül otthonra nekem ilyesmi, de azért az sRGB mellé egy Rec709 és DCI-P3 már jó lenne.

(#18178) vond: Akkor várjuk az összehasonlító teszteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák