Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redshape
újonc
Én szeretnék többet megtudni a cropolásról, Van egy videó, aminek az alján és a tetején fekete csík van, nem kell. Most az any video converterrel próbálkom, mert tetszik a progi. Szóval bla bla, tulajdonképpen megy minden, csak azt nem tudom, hogy..mondok egy példát.
Video:1920x1080. Any-ben effekt, ott van crop előnézet, húzom a csúszkát fent, majd lent, nincs fekete csík, csak a kép marad. Ilyenkor a crop area size-nél írja, hogy mondjuk 1920x856 maradt, a többi a fekete csík volt alul felül. Leokézom. Visszamegyek a rippelés beállításaihoz, és mivel ez egy bd50 amiből szeretnék egy 1080p-t, szóval beállítások. minden marad eredeti csak bitrate-et visszább veszem. És amit nem tudok: Az eredeti kép 1920x1080 volt, a crop-nál azt írta, hogy 1920x856. Akkor nekem a video size-hez, a felbontáshoz melyik értéket kell beírni, hogy a kép ne legyen szétnyújtva cropolás után.
-
Redshape
újonc
válasz
BandiHUN #976 üzenetére
Üdv,
Mkvtoolnix gui: berakod az mkv filmet, alul megjelenik a tartalma. Hang, videó, felirat, magyar hang, angol hang stb.. Kiválasztod, hogy mire van szükséged. Aztán rámész a magyar hangra, jobb oldalt default track, itt állítja, hogy alapból melyik hanngal induljon a film és a felirat. Aztán start és összerakja a beállítások szerint.
-
Redshape
újonc
válasz
elistvan #884 üzenetére
Kösz. Tudnál abban segíteni, hogy hogyan kell cropolni?
Total Video Converter-t használok rippelésre, ebben van crop rész is, de sehogy sem akar müködni.
Lerippeltem a blurayt 1280x696-ra, a bitrate-et is visszább vettem..... Rámegyek a szoftverben a crop részre, kép:
https://s1.postimg.org/3e2hmhn01b/croppic.jpgEzután nem tudom mit csináljak, mert mindenre azt írja, hogy nem jó. Azt szeretném, hogy ne legyen alul felül csík, mint a képen, amit az említett videóból vettem ki.
kép:
https://s1.postimg.org/1u3jd6gcxr/vlcsnap-2017-11-02-13h13m17s170.pngMilyen értékeket írjak a crop részhez, hogy eltünjön a csík? Vagy van avidemux is, meg ha más program kell, akkor azt is betudom szerezni.
-
Redshape
újonc
Üdv,
Megtudná mondani valaki, hogy miért van az, hogy a videó alján és tetején van egy csík? Ezt hogyan lehet eltűntetni?
Ha a forrás videó alján és tetején van egy csík, akkor a rippelt videó alján és tetején is marad egy csík. Ha a forrás videón nincs csík, akkor a rippelt videón sincs csík.
Ha blurayt rippelek 1080p-be akkor a kapott videó alján és tetején mindig marad egy csík. De ha pl egy olyan 1080p-s videót rippelek, amin nincs csík, akkor a kapott videón sincs csík.
-
Redshape
újonc
válasz
#33802016 #859 üzenetére
MkvToolnix
Beraksz egy mkv-t, kíírja hogy mi van benne, ami kell pipa, ami nem kell nem pipa. Az fps átalakítást úgy szoktam, hogy rámegyek a videóra, jobb oldalt lehet állítgatni. Default duration fps és azt átrakom 25-re vagy amennyire kell, ami a magyar. Ez így müködik, de csak akkor, ha a két film hossza egyenlő. Jobb oldalt van még a delay is, oda kell plussz mínusz beírni, pl vlc-ben megnézed, mennyit csúszik a hang, és beírod az értéket. Ez is jó, már sokszor próbáltam.De a mostaninál nem megy, mert vlc-ben már 10 meg 20 ezer milisecundum-ig csúsztattam mínuszban és plusszban is, de sehogysem passzolt össze a hang a filmmel.
Ez a módszer 5-10 perc egy 10gigás mkv magyar hanggal az angolból, tudtam hogy el fog jönni a pillanat, amikor belefutok egy ilyenbe, mint most, hogy sehogysem jó, és most jött el.
"berakod egy videó szerkesztőbe"
például melyikbe?"nyújtod/ összenyomod"
melyik progival?Sajnos ez a film nem pár perc, hanem 80 perc, és a hosszuk sem egyenlő,
-
Redshape
újonc
Üdv,
Eddig még nem futottam bele ilyen problémába, de most igen, és nem tudom rá a megoldást.
Adva van egy angol mkv videó, aminek 23.976 az fps értéke. Van egy magyar avi (25.000 fps) is, aminek a hangját rá akarom tenni erre az mkv-re. MkvToolnix Gui-ba berakom ezeket, az mkv-ból kiszedem ami nem kell, az aviból is csak a magyar hangot hagyom meg, az mkv videó fps-ét átrakom 25-re és összefésülöm őket. A kapott mkv-n viszont csúszik a hang, és nem tudom, hogy oldjam meg, hogy ne csússzón.
Már sokszor csináltam ilyet, és azoknál is állítani kellett az fps-t, de azoknál a magyar és az angol videó hossza megegyezett, most pedig nem, gondolom ezért csúszik a hang.
Próbáltam rájönni a csúszás mértékére, vlc-ben csúsztattam a hangot plussz, mínusz, de nem került sosem szinkronba. Pedig akkor MkvToolnix-ban a delay-hez beírtam volna, és akkor jó lenne.
Ezenkívül leszedtem programokat, goldwave, audacity, nandub, átalakítottam a hangot olyan hosszúra, mint a videő, de így sem jó.
Nem vagyok profi és még ilyen gondom sosem volt, szóval valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan tegyen rá a magyar hangot az angol videóra úgy, hogy ne csússzon? Hogyan induljak el? És milyen programmal? Mondom, a két videó hossza nem egyenló.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest