- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elistvan
őstag
válasz
Redshape #885 üzenetére
Pedig a kép alapján egyerű a függőleges és a vízszintes és a jobb-bal sávból hány képpontnyit vágjon ott a háttérben a forrásvideó amibe bele kell tekerni és ott látod, hogy mennyi fekete mennyi az optimális amit levágjon úgy hogy magába a videóba ne vágj bele. Ja utána kell egy átméretezés is a videóra, nehogy torzuljon a kép. (Egy füllel balra van a video resize)
-
elistvan
őstag
válasz
Redshape #862 üzenetére
A képhez ne nyúlj! A magyar hangot kell a forrásvideód képkocka számával egyezőre átalakítanod (25-ről ugye ami PAL 23,976-ra pl ami NTSC). Ha így sem jó, akkor nézd meg hogy a két hangban a film elején ugyanaz-e a stúdió logo (ez is okozhat késését a hangban) illetve a végén a magyarban végigfut-e a stáblista mert szeretik levágni a filmről ha tévés a szinkronforrásod. Ha igen, muszáj leszel pótolni az eredetiből.
Ha így sem jó, sajnos a tv vagy a studio a cenzúra miatt kivett/megvágott bizonyos jeleneteket ezért kell egy referenciapont az angol hangban (egy statikus zörej mondjuk ajtócsapkodás, autó indítása, stb) akihez képest megnézed, hogy ugyanaz a hang a magyarban mennyivel később/esetleg hamarabb hangzik el, és addig kell vagdosnod a hangot amíg ez nagyjából meg nem egyezik.
-
törölt tag
válasz
Redshape #862 üzenetére
MkvToolnix-et ismerem használtam is, csak az fps-t nem babráltam azt más programmal, de azzal sosem működött úgy a hang.
A két film között meg van gubanc van a hanggal, az lehet a gond.
Vagy a videófájllal/kódolással...Azt kétlem, hogy 1-2 perc alatt meg csinálnád valószínüleg végig kell követni a filmet, és úgy vágni.
Vagy keresni megfelelő forrást, vagy megtalálni a hiba okát.
-
törölt tag
válasz
Redshape #858 üzenetére
Én ezzel szoktam:
TFM Audio Tool
Több opció közül lehet választani az egyik be szokott jönni, de nem feltétlenül az amire "számszakilag" jó lenne.
A másik lehetőség, hogy berakod egy videó szerkesztőbe, és nézed a hangot, és időről időre újra pozicionálod, igazítod, ergo elcsúsztatod egymás alatt a két hangot.
Vagy ha van rá mód akkor nyújtod/ összenyomod. Persze úgy, hogy ne mélyüljenek a hangok...
Így megoldható, nem a legelegánsabb de megoldható... főleg han em egy két orás filmről van szó, hanem mondjuk 6-7 perc. vagy ilyesmi...
Egyszer egy yt-ről levett anyagot vágtam így meg, a következtetés ebből az, hogy lehet azért van gond a hanggal, mert nem eredeti, ergo az is már változtatott érték és/vagy a videó került mahinálásra...
Ha tudsz keress másik videó forrást.
Az is megoldás lehet.
MkvToolnix -ban hol állítod be ezeket az ftp-eket? és valóban szokott működni?
Mert amikor 1x 1x próbáltam semmi eredmény nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest