- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Asztali gépnél is nagyon sok értelme van a fogysztáscsökkentésnek. Épp a mostani AMD fanok érvelnek azzal, hogy az AMD kevesebbet eszik áramot asztali PC-ben.
Kávéfőzőt úgy downclockolod, hogy percenként kevesebb műveletet végeztetsz vele, vagy kevesebb kávét főzöl vele időegység alatt, ha senki nem issza a kávét! kb ez a helyzet a vga-val is.
Eddig órajelcsökkentve használom 2d-ben a vga-t, eddig semmi gond a cuccossal, viszi az órajelváltogatást. -
mh197
őstag
A fogyasztásmérőt nem csak a vga visszavételének áramcsökkentő hatásának kimutatására tudod használni. Pl be lehet vele lőni szépen, hogy milyen progik alatt mennyi legyen a fogyasztás. Meg amúgy is kíváncsi vagyok mennyit eszik a gépem, szóval az egy értelmes beruházás lenne, és az ára nem csak a vga downclock -on térülne meg. Más elektromos dolgok fogyasztását is ki lehetne vele mérni.
-
mh197
őstag
Vannak ilyen egyszerű kb 2k -ért is megvásárolható fogyasztásmérő kütyük. Ha valaki rendelkezne egy ilyennel, kíváncsi lennék mennyiit mér, ha lentebb veszi az órajelét a vga-nak. Én is tervezem egy ilyen beszerzését, mert már nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyit is fogyaszt a gépem, szóval ha meglesz, megírom mit mutat.
-
mh197
őstag
Pont erre gondoltam, hogy okoz-e vmi tranziens dolgot a nagymértékű órajelváltás, mert nem tudom miért, de érzésre szerintem igen, és ezt vminek be kell nyelni, de minek?!
Mindez csupán azért merült fel bennem, mert a lapomhoz is van egy progi OCguru, ami nem képes a 4ghz-ből csak 500mhz-et lentebb venni, (vagyis fsb 252--> 220 -ra ) , mert ha többet akarok lehúzni, akkor már fagyi van. Szvsz ott is lehet, hogy vmi ilyesmi dolog lehet, hogy ha túl sokat veszek vissza, vmi alkatrész túl sokat kaphat vmiből. Na ezt most nagyon szépen megfogalmaztam, remélem azért némileg érthető.Sajna még nagyon reggel van nekem.
-
mh197
őstag
Ez oks, a kérdés inkább az, hogy hosszabb távon (1-2 év ) milyen hatása lehet a kártyára a frekvencia folyamatos föl/le váltogatása az alap gyárihoz képest?!
Az overclock meg természetesen csökkenti a kari élettartamát, legalábis amelyik kari jobban melegszik, az általában kisebb élettartammal bír, és főleg nem is a gpu szokott a karikon behalni, hanem vmi környéki alkatrész ami nagyobb terhelést kap az overclock miatt, esetleg a ram. Persze mindez akkor van így, ha a gpu hűtése megfelelő.
Ja, ha downclock van, akkor érdemes odafigyelni a gpu/mem freki arányaira, vagy teljesen mind1 a működés szempontjából? Gondolok itt arra, hogy pl a gyári értékhez hasonló osztást beállítani a down órajelben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest