Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila2011
aktív tag
válasz
MageRG
üzenetére
Én teljesen nyugodtan kérdeztem már az elején, választ azóta se kaptam. Amiket olvastam korai keresztény forrásokat, azokban Mária szűz volt szülés előtt és után is. Hoztam rá több példát is, ha kell, még biztos találok. Bizonyítsd hasonló ős- vagy ókeresztény forrásokkal ennek az ellenkezőjét. Mert azt állítottad, hogy a korai századokban a keresztények szerint nem volt szűz.
Amúgy több olyan példát is hoztál, akik szerint Mária szűz volt szülés előtt, csak utána élt Józseffel házas életet. Jól értem, hogy elfogadod ezt a nézetet? Ha sok már ilyen nézetet valló személyt is hoztál.
Ha én is hozok 10 olyan bibliatudóst, teológust, történészt, akik szerint nem voltak Jézusnak édestestvérei, akkor ezzel megdől a nagy "tudományos" konszenzus?
"Bart nem azért lett népszerű, mert agnosztikus lett."
Értem
Csak véletlen egybeesés. Érdekes, hogy neoprotestáns korszakában írt munkáiból sose idéztek.#30433BE4GLE
Elfogadja a választ tisztelt képviselő úr? Nem fogadom el a választ. Nekem meg az adott kérdésre nincs jobb. Ki tudja, lehet már a kérdéssel is baj volt.Értem, hogy eltökélt célod a hívők hitének megingatása, de ezzel nem nagyon fog menni. Ha elhiszem, hogy Jézus feltámasztott egy több napos, már szagos hullát, akkor biztos nem azon fogom elveszteni a hitem, hogy Isten álmában üzent Józsefnek, amire egyébként sok más példa is van a Bibliában.
A Szentírás tele van csodákkal, márpedig egyik csoda se racionális. Ha az lenne, akkor nem csodának neveznénk, hanem természeti jelenségnek. A szűzen szülés se racionális, hanem csoda, Isten egy természetfeletti beavatkozása. Az se racionális, hogy a magtalan és idős Erzsébetnek és Zakariásnak gyereke született, Keresztelő Szent János."De a szűzen fogantatásról te magad ismerted be, hogy nem dőlne össze a hited, ha nem lenne igaz. És amennyiben így van, itt úgy vélem egész nyugodtan eszközölhetnél egy revízíót."
Ebben mi az ok-okozati összefüggés? Attól se dőlne össze a hit(em), ha Jézus nem gyógyított volna meg egy vak embert se. De ez nem jelenti azt, hogy ezzel meg is tagadtam ezeket a csodáit.
Vagy te úgy gondolod, hogy ami nem kritikus fontosságú a hit szempontjából, azt nosza rajta, dobjuk ki?Erősen az a benyomásom, teljes mértékben lenézel minket, hülye középkori babonás embereknek tartasz minket, akiknek nagy kegyesen próbálsz itt segíteni, hogy legalább néhány kisebb babonától megszabadulhassunk, még ha a nagyobbaktól nem is.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- Amazon Fire TV stick/box
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak véletlen egybeesés. Érdekes, hogy neoprotestáns korszakában írt munkáiból sose idéztek.