Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxide24
csendes tag
Sziaztok!
A gépem a következő:
- Intel Sandy Bridge i5 2500 proci coolermaster 212 plus hűtővel
- Gigabyte GTX560TI videókari
- Gigabyte H67MA alaplap
- 2x2 GB 1333 Kingmax memória
- Chieftec 500W tápA kérdésem pedig annyi volna, hogy elég-e ez a táp? Mert a nagy gépigényű játékok (pl Crysis 2) fagynak nálam, kidobnak asztalra stb... Hogy reagál egy táp ha elfogy belőle a szufla? Újraindul a gép vagy fagyást is okozhat?
-
hartman
csendes tag
Reggel lekapcsoltam a gépet még ment, este bekapcsoláskor már el sem indult, az alaplapi ledek sem világítottak. A táp egy Chieftec CFT-850G-DF , tavasszal volt 3 éves.
3 évig vitt egy Asus P5E - Core 2 Duo 2,66 (3,2-őn hajtva feszültségemelés nélkül) HD3870 CF gépet két-két vinyóval, CD-vel. Tavasszal cseréltem le a két 3870-est egy 6870-re.
Tápcsere után a gép megy. A régi tápot még az AlienComputers-től vettem. Mi a franc érhette? -
FrezeR
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a garancia, hogy van a tápoknál? Konkrétan nekem a kereskedő 1 évet vállalt a papíron, de a gyári garancia 5 éves. Most ugye 3 éves a tápom szóval ha javításra/cserére szorulnék akkor, hogy működhet a dolog ebben az esetben?
-
FrezeR
senior tag
Köszi a választ mindenkinek.
-
peti_s
addikt
Az inverter ciripelhet, legalábbis a régebbi monitortokban az ciripelt. A ciripelő hang az idegesítő hangon túl problémákat sosem okozott ahogy eddig én észrevettem, nekünk is van egy monitorunk, 5 éve ciripel...
Ha garanciás még akkor érdemes lehet megkérdezni, h ezért cserélik-e, amennyiben nem, a hangon kívül más problémát nem okoz. 
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Van egy 3 éves Corsair VX450-es tápom és az elmúlt pár napban elkezdett "ciripelni" másképp nem tudom leírni a jelenséget. Ilyen kis halk ciripelő hangot hallani.
Ez mitől lehet és mi a megoldás rá ha nem szűnik meg?
Köszi
-
ló úr
őstag
válasz
erikke17
üzenetére
Akkor nemtudom.Ha nincs vele más rendellenes,akkor ne foglalkozz vele,ha vmi baja lesz,és esetleg meghibásodik,akkor sem fogja vinni a géped többi tagját,szal,nincs miért aggódni.Így úgysem tudod gariztatni,"mert egy picit mintha büdös lenne" alapon,van rá úgy is 3 vagy 5 év gari,ennyi

-
erikke17
őstag
Üdv, ezelőtt volt egy Eurocase 550W tápom bekapcsoláskor mikor még hideg volt olyan büdi volt egy kicsit nem égett szag. De mikor átmelegedett már jó volt, normális szag.
Aztán cseréltem egy Cooler Master Silent Pro 500W tápra (nem a szag miatt, hanem mert nem megbizható) első 2 napban még az a finom új szaga volt. De aztán ez is bekapcsolásnál mindig olyan büdi egy kicsit, mikor már átmelegedett ez is normál szagú. Trafónak a szaga lenne vagy valami másé? Ez normális?
Aztán bekapcsoltam másik gépem annak is mondjuk olyasmi szaga van... -
peti_s
addikt
Üdv!
Lehet h nem a tápomból, de fül alapján onnan jött sistergő hang, kb. olyan mint amikor a kukta sistereg, vagy mikor egy ásványvizes palackot lecsavarunk. Nem halkan, egész komoly hangereje volt, a gép ventilátorait jócskán túlszárnyalta. Csak azért kérdem meg, mert nem szeretném ha vmi baj lenne. A táp Chieftec CTG-400-s, másfél hetes. -
mr_ricsi
veterán
válasz
ks790718
üzenetére
"induláskor felvillant a power led, de 2-3 mp múlva teljesen kikapcsolt a gép, ezután már nem is reagált a bekapcsológombra "
Itt már zárlatot érzékelt a tápod, és nagyon ügyesen leállt."szerintetek a táp tette tönkre a VGA-t"
Nem."Hogyan tudnék erről megbizonyosodni ?"
Sehogy. Nem is neked kell, mert még garisak. Vidd vissza mindkettőt, ha ugyanott vetted, akkor kicsit egyszerűbb lesz gariztatni. -
ks790718
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap nagyon furcsa dolog történt velem. Az 1 hetes gépem nem indult, induláskor felvillant a power led, de 2-3 mp múlva teljesen kikapcsolt a gép, ezután már nem is reagált a bekapcsológombra (3 napig tökéletesen ment, game is). Szétszedtem, lehúztam mindent, visszadugtam csak az alaplapi 24-tűs csatit, ekkor működik rendesen, nem kapcsol ki.
Kikapcsoltam, rádugtam mindent, erre bekapcsolást követően hatalmas pukkanás, fényjelenség a vga felől. Gyorsan kirántottam az áramból. Szétszedtem,
bele egy régi VGA, azzal most tökéletesen megy. Igaz, ebbe nem kell még +2 6tűs tápcsati, az új vga ugyanis 6870 Vapor-X volt. Megnéztem a 6870-est,
ahol a 2 táp belemegy, a hátoldalon van 6db kis IC, az egyik szétégett.Kérdésem: szerintetek a táp tette tönkre a VGA-t, azzal hogy túláramot adott, vagy zárlatos lett a 2db 6tűs vga tábkábel, vagy a VGA lehet gyári hibás ?
Hogyan tudnék erről megbizonyosodni ? Tudok kölcsönkérni egy másik ilyen kártyát, csak kicsit aggódom, nehogy azt is tönkretegyem (ha esetleg a táp a hibás).A táp egy zsír új Chieftec CTG-600-80P.
Előre is köszi!
-
kerdez0
csendes tag
Van egy Thermaltake 470 W-os tápos Core I3 processzoros gépem pénteken még működött mikor leállítottam tegnap meg nem tudtam beindítani. Az a hibajelenség, hogy beindul kb 2-3 másodpercre majd kikapcsol. Szünetmentes meg miután a gép kikapcsolt kattan kettőt, mintha áramtüskét érzékelne. Mivel lehet a probléma?
-
fero02
nagyúr
válasz
szab.tam
üzenetére
A Zen-ek (az első generációsok) nem megfelelő terhelés nélkül nem indulnak el. Az enyém is ilyen, induláskor 5 mp-re rá kell dugjak egy 12V-os izzót és csak így hajlandó elindulni. Utána leveszem és minden ok.
ló úr: ilyen cicergést képes előidézni alaplap, vga és táp is (vagy ezek kombinációja), ill. a tápon belül is előfordulhat, mint ahogyan azt lentebb is írtam.
-
szab.tam
nagyúr
bocsánat a hüyle kérdésért, de 100%, hogy a táp? napokkal ezelőtt tárgyaltam ki valkaivel, akinek ez a Brazos van. és "durván ciripel a nyűves lap", ahogy modta. (24/7 + htpc-nek elég gáz..)
tehát biztos a tápból jön, és nem a lapból?ha meg a tápból: van pár tápom és lapom is itthon. van 2db. 300-as zen-em. egymástól függetlenül, és kersztben, némely lapokal indulnak, némelyekkel nem. és van, hogy valamelyikkel csiporásznak kicsit, van hogy nem...
tehát a lap is meg tudja szólatani, (esteleg a vga is) a tápot...
-
ló úr
őstag
Sziasztok.olyan jellegű kérdésem,problémám lenne,h adott egy Gigabyte Superb 460w-os tápegységem. Rá van kötve egy AMD Brazos platform,egy Asrock E350m1.2 GB DDR3 rammal,egy 500 GB-os hitachi winyóval,és egy ODD-vel karöltve. Az a problémám,h elég hangos sziszegés hallatszik a tápomból mostanság,nem egyenletes,hanem össze vissza,és szinte folyamatosan.Mi lehet a probléma? Csak a PFC hangja lenne ez a kis terhelés miatt,vagy más probléma van esetleg? Válaszokat köszi előre is!
-
Üdv
Leírom az esetet.
Ma este asszony felkapcsolta a kislámpát, amiben kiéget az égő.
A számítógépem szünetmentes tápra van kötve, és épp ment az ominózus időpontban.
Amikor kiégett az égő, leverte az automatát, és a gépem is kikapcsolt, monitorostól hangfalastól.
(Pedig a szünetmentesbe jól van bedugva, és földelés is jó.)
Kb 2 óra pihentetés elteltével tudtam bekapcsolni a gépet, ment kb 2 percet és kikapcsolt, de amíg ment a gép, addig is folymatos magas frekvenciás hang jött a gépből.A kérdés:
- szerintetek mi a franc történt?
- jól sejtem, hogy tápot kell cserélnem?A tápegység egy Chieftec 420W-os, aktív pfc-s kb 8 éves tápegység.
A szünetmentesről a gép korábban kb 10 percet tudott menni, bekapcsolt monitorral és hangfallal. -
syberia
veterán
Találtam egy kondit ami jónak tűnik:
ELKO 1500uF 10 V 8x21-PC LOW ESR 105c
A tápban lévő teapo kondin is ezek az értékek szerepelnek:
1500uF/10V és a méret is stimmel (8X21 mm) -
syberia
veterán
válasz
Petzval
üzenetére
Értem már, nos én kemény 5400 forintot csengettem ki érte tavaly,
de azért megpróbálom beadni nekik hogy elírták![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#8743) fero02: érzem hogy lassan megvilágosodom ebben a bonyolult elektronikai kérdésben, de tápszerelő nem lesz belőlem egyhamar

(#8744) Petzval: köszi szépen, jó tudni mitől nem jó a táp, ha már rossz

-
Petzval
senior tag
válasz
syberia
üzenetére
Az elszíneződés általában hőhatásra történik. Olyan is van amikor olyan lakkal van bekenve ami a hőmérséklet túllépésre elszíneződik és ezáltal jelzi a károsodott alkatrészt.A szétrdurrant kondenzátor egyértelmű a púposodott meg kapacitásvesztéses lehet ami a működést befolyásolja.Láttam olyan 100mF-os kondenzátort ami 43mF volt csak, nyilván nem működik az egység megfelelően.
-
Petzval
senior tag
válasz
syberia
üzenetére
" tápokra itthon 2 év garit adnak de az én tápom garilapján csak 1 év szerepel,"
A disztributor adja a garanciát.Az nem országfüggő. Azért van a garanciajegyen a garanciaidő mert a termék importőre ennyit biztosít. Ugyanaz a termék eltérő idővel kerül forgalomba.Olyan is előfordul hogy a kevesebb garanciaidővel az jár hogy lényegesen kevesebb az ára.
-
syberia
veterán
Köszi a gyors választ, keresek egy szakit ha a bolt nem gariztatja le.
Megkérdezhetem hogy miből látszik hogy ez a kondi az oka?
Az a kis elszineződés a tetején, vagy az hogy kissé domború fent?Az hogy most egy 350PNF van a gépben nem árthat semmi alkatrésznek?
Olvastam itt PH-n hogy valakinek egy húzott-feszelt Q6600 és 4870x2 ment
ezzel a táppal, de a Q8300 + GTX560 mellé minimum 450-es tápot ajánlanak,
igaz ez ideiglenes megoldás számomra
-
-
syberia
veterán
Most próbáltam ki egy régebbi konfigban (E7200, 9800gtx+) az fsp455paf tápot
ugyanaz a hibajelenség: főkapcsoló megnyomása után semmi majd váratlanul bekapcsol.
Még sosem szereltem tápot, félek hogy valami balul sikerülne a műtét során
ahogy nézem egy ilyen kondit forrasztással rögzítenek a helyére de tévedhetek.
tuti hogy ez a kondi a ludas
a több teljesen egészségesnek látszik 
Úgy tudom az fsp tápokra itthon 2 év garit adnak de az én tápom garilapján csak 1 év szerepel, holnap felhívom a boltot hogy is van ez
mert az 1 évből már kicsúsztam.. -
szab.tam
nagyúr
válasz
syberia
üzenetére
nem lehet így hibát kizárni.
én 3 lapot és 3 tápot, teszteltem minden felállásban, mert volt egy nem indulási problémám.
minden kizárási logikát felborítva kersztbe-kasul indulnak, nem indulnak....

tehát: azt is be tudtam volna bizonyítani, hogy a 3 lapból 2 hibás, és azt is, hogy a 3 tápból 2 hibás....
a vége az lett, hogy összepárosítottam őket, és így köszönbik, jól vannak...
-
syberia
veterán
Sziasztok!
A konfogomat egy fsp 455paf viszi de szombat óta furcsa dolgokat produkál,
sokadik próbálkozásra indul be az új gtx560 kártyámmal, eddig ilyet
nem produkált a gtx275-el, pedig az nagyobb fogyasztású vga.
Belenéztem a PAF belsejébe és találtam egy kissé púposnak tűnő
TEAPO kék színű kondit kb a közepén helyezkedik el a tápegységnek
(fotó hamarosan) Lehetséges hogy ez okozza a nehézkes bekapcsolást?
Most beraktam a tartalék 350PNF tápot (milyen jó hogy nem adtam el)
és egyből beindult a gép, én az alaplapot kizártam mint hibalehetőséget. -
kucseranor
tag
Üdv!
Van egy Giga Greenmax 650-es tápom. 3 hete van meg, szuper, csak egy baja van. A ventilátor játékok alatt felpörög maxra, és elviselhetetlen hangja van. 1-2 másodpercenként csinálja, nem is folyamatosan. Porszűrő van alatta, belül teljesen tiszta. Mit lehet tenni vele?
-
Gbatchee
csendes tag
Sziasztok
Tápjavítás ügyben lehet itt segítséget kérni?
ednet 500w-os táp egyik este behalt. Azóta se kép, se hang.
Biztije ép. Égést nem láttam rajta.
Bp.-en vállal valaki javítást?
Hálás lennék válaszért. Leginkább privátban várom.
Előre is kösz.Üdv:
Gbatchee -
Sziasztok!
Ha a 24pines csatlakozó egyik pinjébe 2 narancssárga csatlakozó megy, az mitől lehet? Azokat, ha összeforrasztom eggyé az gond lenne?Amúgy valami csatlakozás nem jó a tápon, mivel ha be van kapcsolva a gép, és kicsit megmozdulnak a vezetékek, akkor újraindul meg kikapcsol

Egy voltmérővel nekiestem, de így hiába mozgattam a kábeleket mérés közben, nem tapasztaltam ingadozást, szóval szerintem a csatlakozásnál lesz gond. Viszont van egy rossz (20pines) tápom, aminek a végét rá tudnám forrasztani ennek a helyére, de ott mindegyikből csak egy narancssárga vezeték jön ki (és reménykedek, hogy nem a +4 pinnél van a gond, ami szerencsére külön van, így azt fenn tudom hagyni) -
didyman
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Ha hiba, akkor igen.
-
jozsi252
veterán
válasz
szab.tam
üzenetére
Persze nálam volt a gép. Abbólis következtetek rá hogy táp mivel a hálókártya nekem is elszállt. De viszont nem csinálja én gépemen, nekem meg van upsem. És lehet hogy villamoshálòzaton is volt túlfesz így ugye az meg elsőnek a tápot érinti.
ben800 és neked is volt villámcsapásod? Vagy csak úgy egyszer elkezdte
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
nekem az egyik gépben gigabyte lap volt, és most xfx. ha kikapcsolom, akkor nem kikapcsol, hanem restartol. kvázi, csak úgy tudom kikapcsolni, ha az előtte lévő elosztón tartom a kezem, és amikor eltűnik a végén az egér kurzor is, lekapcsolom az elosztót.
az viszont elég fura, ha a villámcsapás előtt ilyen nem volt, hanem utána lett. akkor is nálad volt már a gép? te használtad? és akkor még kikapcsolt?
-
jozsi252
veterán
Jó hogy megtaláltam ezt a topicot.
Következő lenne a problema, volt villámkár és az alaplapi integrált hálókártya meghalt. A gép olyat produkál néha ha rámegyek hogy leállítás akkor a gép megy tovább monitor kikapcsol és csak a power gomb nyomásával lehet kikapcsolni.
Tápra vagy alaplapra gondolok mivel a memtest végigment így szerintem a proc ram jó videókártya meg nem szemetel.
Szóval marad a táp vagy az alaplap, a kérdésem az lenne hogy a 2.ik bekezdésbe leírt hibára mire tippeltek, csinálhat ilyet a táp hogy a gép nem kapcsol ki csak a monitor? Illetve előjött olyan egyszer kétszer hogy rámentem hogy leállítás és újraindult. de többször csinálja hogy nem kapcsol ki a gép csak a monitor.
-
-
szab.tam
nagyúr
hi!
fsp zen 300 rev 1.
van benne túlmelegedés elleni védelem? azaz lekapcsol-e egy bizonyos hőfok után.
(volt néhány totál random leállásom, főként környezeti meleg csúcsban.
cpu, vga, ram, chipset terhelésfüggetlen. azok hőfokai jók. hibákat próbáltam kizárni, és csak ez maradt....
(vagy valahol egy hűtágulsáos kontakt.)tehát: a 300-as zen-ben van-e ilyen védelem?

-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Hajlandó valaki Budapest környékén ezt a hibát javítani?
M
http://prohardver.hu/tema/valami_baja_van_a_tapomnak/hsz_8172-8172.html
-
CimbiX
aktív tag
-
CimbiX
aktív tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
A harmadik oszlopban neztem. Az elsö keppel ellatott posztom masodik kepet hasonlitottam össze az legfrissebb keppel. A regin többnyire 10 körüli ertekek vannak, az ujon 20 (terheles alatti ertekek Civ 5), ez mar a regi Chieftec tapommal. Mindkettönel Civ 5 ment, a regi kepen lathato ertekek a gep megdögleset tanusitjak, az uj kep meg azt, hogy megy

Ennel jobban most nincs idöm belemerülni, de remelem, hogy valamennyire erthetö volt^^
-
CimbiX
aktív tag
Beraktam a regi Chieftec 450-es tapomat, amin csak egy 6 Pin-es csatlakozo van, es a masodikat egy Y kabellel (amit anno meg a baratnöm regi 7950 GX2-jehez adtak^^) oldottam meg. Minden müködik!! A szoftveres meres ugyan biztosan nem volt preciz, de legalabb arra ravezetett, hogy mi lehet a baj. Most igy nez ki:
Stabilan kapja az aramot. Mivel sajna meg dolgom van, ezert egy kiadosabb tesztelesre nem futja, de hagyom jatek alatt futni a gepet amig nem vagyok otthon, mire hazaerek, meglatjuk, mi lesz

Köszönöm mindenkinek, aki probalt segiteni^^
(itt is a harmadik oszlop mutatja a "VDDC Current"-et.
-
CimbiX
aktív tag
Sziasztok,
erdekes dologra lettem figyelmes:
elég erösen ingadozik az aramfelvetel, erröl csinaltam ket screenshotot:
Mielött behalna a gep (videokartya ventije felteker maxra, a monitor nem kap jelet es csak a tapcsatlakozo kapcsolasaval ujraindithato a gep), erösen ingadoznak bizonyos ertekek, amit GPUz-vel monitoroztam. A tapom egy Arctic Colling Fusion 550r, ha jol tudom, akkor Seasonic bel van benne. 2 6+2-es pin es ket 6-os pin van rajta, de egyebkent is böven vinnie kellene a konfigomat... vagy nem? Help please

Szerk: a masodik kep harmadik oszlopa erdekes.
-
DjDanee87
addikt
Értem. És van valami tápra kifejlesztett stress test? Gyanítom nincs, legalábbis nehezen tudnám elképzelni

De most toltam le 14percet Furmark burn-in testtel és attól nem fagyott le a gép, nem is melegedett túl a VGA sem. Tehát továbbra is csak és kizárólag a BFBC2 az, ami elbánik a gépemmel valahogy.
Furmark: 14perc után
-
moha21
veterán
-
DjDanee87
addikt
Újra itt vagyok
A gépem továbbra sem bírja a BFBC2-t maxon - lefagy kb 10 perc játék után.
Korábban már teszteltem hogy az alsótápos házat beraktam két szék közé, hogy legyen alatta bőven levegő és akkor bírta a játékot.Most igazából csak egy aprócska kérdésem lenne, aztán szerintem még további dolgokat próbálok ki, hogy kiderítsem mi lehet a gond:
Az normális, hogy a tápból érkező levegő viszonylag meleg úgy, hogy csak netezek és nem terhelem a gépet?
Illetve kb fele annyi vagy még kevesebb levegő jön a tápból, mintha a felső vagy hátsó házventit nézem (1300 rpmen mennek). -
CimbiX
aktív tag
Valami megdöglött/döglôdik a gépemben, csak nem tudom, hogy pontosan mi. Mostanra talán annyit elértem, hogy csak a videòkari és táp jöhet szóba.
A gondom: nemrég elkezdett fagyni a gép 3d alatt. 2Dben is kicsit elmosódottak a betûk. Pl. játék közben elmegy a kép (a rá kötött tv az alap, üres kék színre vált), a videokártya ventije felteker maxra. Ki-be kapcsolás után betölt a Windows. A jelenség eleinte csak Civ5 alatt jelentkezett, azóta már minden egyéb 3d játék alatt. Két másik videokártyát próbáltam: 7950 gx2, ami ugyanúgy döglik, és egy 9600 Gt DDR2 amivel teljesen stabil a rendszer. Az integrált Intellel is Prime95 alatt 2 órát hiba nélkül ment. A konfig: G31- es deszka, Q660@stock, Ati 5850 Cooler Master fusion táp. Ramokat is csereberéltem, azokkal nincs gond. A tápot sajna nem tudom más gépben kipróbálni... hogyan deríthetném ki biztosan, hogy mivel van baj?Help plíz, már egy hete ezzel szívok.
kérlek nézzétek el nekem, hogy ezt két topicban is posztolom :-)
Edit: nem melegedik túl sem a proci, sem a vidkari, monitozoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automobilista 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Por még nem hiszem hogy nagyon lenne benne 1hetes jószág
Aztán bekapcsoltam másik gépem annak is mondjuk olyasmi szaga van...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)