Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz Werkly #15096 üzenetére
Elképzelhető, mert ez a hiba üzenet a tápegység instabil (elko-fáradásos tünetei is lehetnek) működésére figyelmeztet. Egy másik tápegységgel való próba is szóba jöhet még.
Most már mindig csak ezzel a hibaüzenettel hajlandó elindulni a géped?
A tápegységed kimeneti feszeit is le lehet ellenőrizni. Csak ebben a topikban többször is le van írva hogy hogyan tedd ezt.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Werkly
őstag
Most a tápom lenne szar? Egyszer csak net közben leállt a gép! Magától újraindult majd valami Asus Anti Surge kezdetű üzenetet írt a BIOS-ban. Akkor ez táphiba?
-
dudika10
veterán
Üdv!
Elsőre nem sikerült eltalálnom a topikot, remélhetőleg másodjára már nem lövök mellé.
Szóval a problémám: [link]
Előre is köszönöm a választ!
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
építész
aktív tag
válasz atis123 #15092 üzenetére
A Gigabyte nem szokott kényeskedni, de brand gépeknél előfordul, hogy elsőre nem eszi be az új ramot és némi kitartás kell hozzá. Javaslom, hogy húzd ki a tápegység vezetékét, vedd ki az elemet az alaplapból és keresd medg a CMOS clear tüskét is, amit zárd rövidre egy csavarhúzóval. 20 másodperc feszültségkimaradás alatt általában kisül minden adat egy CMOS ramból. Bekapcsoláskor nyomj egy DELL billentyűt és valami "load safety setup" -ot tölts be, írd be a dátumot és mentsd el a beállítást.
Ami lényeges felejtsd el hibakeresés idejére dual channel ramokat. Egyszerre csak egy modult tegyél bele és azt minden foglalatban próbáld ki. Vagyis ha van 4 ram modulod és 4 foglalatod az 16 próbálkozás.
Ne erőltesd a RAM névleges órajelét elsőre elégedj meg a 800Mhz-es állással.
Ha végigpróbáltad a ramokat egyenként tudni fogod, hogy melyik modul vagy foglalat a rossz.
bye
-
-
atis123
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy problémában.
alaplap: GA-EP45T-UD3LR (rev. 1.0)
processzor: Intel® Core™2 Duo Processor E7500 (3M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB)2x2GB Kingmax DDR memória volt eddig az alaplapban.
De úgy tűnik a memória meghibásodott. Memóriateszt hibát mutatott, a Windows nem tölt be. Helyreállítás esetén szintén memória hibát dob.Vettem 2x4GB-os khx1600c9d3b1k2/8gx modult. Ezeket berakva bootolás helyett folyamatos rövid pittyegés. Hibakód szerint Power error. Szerintetek hibás lenne az új modul vagy csak simán a beállítások rosszak? Itt is írta valaki, hogy ilyen konfigurációja van, szóval elméletileg ez nem lehet gond. Szerintetek?
"Nincs az elbaszva, csak másra lesz jó!"
-
slinkman7
csendes tag
Sziasztok! tudna nekem valaki ajanlani egy minosegi tapot ehez a konfighoz? ( ami nem ciripel )
alaplap: asus F2 A85-M Pro
Processzor: A10 6800K
RAm: 8GB
VGA: 2GB MSI HD7850 OC PCI-E -
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Pekhsorozatom úgy néz ki nem ért véget,multhéten elszállt a alaplapom a videókártyával együtt.
Új konfigot vettem,de most a táp kicsit fura hátul a power gombjánál van led és az "pulzál"
de ezt már vagy 3 éve csinálja de most serceg is a táp egy chieftec 550w 7éves már!
Készítettem egy videót is róla: http://www.youtube.com/watch?v=6LwZOStBfvE -
Petaki
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2008. júliusában vásárolt CORSAIR TX650 típusú tápegységem ezzel a konfiggal:
Alaplap: Gigabyte GA-EP45T-Extreme (2008. júliusi)
Processzor: Intel Core 2 Quad Q9450, 2,6 GHz (2008. júliusi)
VGA: GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE (2010. augusztusi)Szeretnék segítséget kérni, mert kb. 2-3 hete előjött egy probléma, hogy időnként megfagy a kép és ilyenkor az egér kurzor nagyobb "ugrásokkal" mozog előre, majd végül vagy újraindul vagy teljesen kifagy és resetelni kell. Eleinte kb. napi egyszer jött elő, de azóta egyre gyakoribb kb. óránként.
Megpróbáltam teljesen újratelepíteni a rendszert (másik VGA driverrel is), de hiába, mert folyamatosan kifagyott. Ezért tegnap beteszteltem egy ASUS HD4870 videokártyával is, amivel meg renderelési hibák jöttek elő például a Firefox által megjelenített weboldalaknál szétcsúsztak a betűk, illetve terhelés alatt egy ciripelő/sistergő hangot hallottam a gépből. Eddig meggyőződésem volt, hogy a VGA a hibás, de ezek után a táp is gyanús lett.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz patex1983 #15082 üzenetére
Hárommal fentebb hasonló jelenség leírása és a link hozzá
Ha cicergés akkor ez az egyik ok, ha meg venti, akkor az más téma.
[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
Sziasztok!
Van egy Chieftec CTG-450-80P tápom és az utóbbi pár napba azt vettem észre, hogy játék után fura recsegő, zizegő hangot ad. Kb, mint amikor egy HDD nagyon dolgozik, csak ez hangosabb. Tuti, hogy a tápból jön, megfüleltem. Lehet játékok alatt is produkálja, olyankor még nem figyeltem, de utána olyan 5-6 percig még tuti, aztán elhallgat.
Mi lehet ennek az oka? Érdemes ilyen miatt gariztatni?X
-
didyman
őstag
válasz #58984960 #15080 üzenetére
Hm, elmondod, hogy a vékony NYÁK-tól hogyan tud ciripelni? És hogy a gyenge forrasztás, ha ciripelést okoz, miként működhet még a táp? A garis ügyintézés is érdekes: Ha nem lépi túl a hangereje a tápra megadott küszöböt, akkor nem fog senki sem törődni ezzel.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Lenry
félisten
válasz slinkman7 #15078 üzenetére
kezdhetsz barátkozni vele, mert ez normális
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
slinkman7
csendes tag
Az lenne a problemam hogy nemreg raktam ossze 1 gepet telsesen uj minden benne mikor bekapcsolom a gepet es elkezd a windows tolteni ciripelo hang jon a tapbol ( ez a tapom OCZ ModXStream Pro 600W ATX ) es mikro lekapcsolom akkor kicsit felerosodik.de viszont azt vette eszre mikor elinditok egy jatekot akkor meg megszunik. es ha a biosba nezegetek akkor sincs ciripelo hang csak a windowsba .. videokartya meg nincs a gepbe. nem ertem mitol lehet..valki valami otlet? vagy csak az a baj hogy tul nagy a tap ennek a konfignak?
alaplap: asus F2 A85-M Pro
Processzor: A10 6800K
RAm: 8GB
Tap: OCZ ModXStream Pro 600W ATX
VGA: meg nincs -
törölt tag
Tudjátok öreg hiba, ha azt hiszitek, hogy egy boltban, a polcról levett táp teljesen tökéletes! NEm tudhatjuk, hogy amint legördült a futószalagról, hány hónapot/évet csücsült egy raktárban. Egy elemet is, amikor megveszel már vesztett a töltöttségéből, így van ez a tápokban lévő kondikkal is. Tehát, ahogy mondták előttem, egy fiatalabb és stabil táppal nézd meg a konfigot. Legalább 2-3 napig teszteld. Ha minden ok, akkor táp hiba. Egy kiszáradt kondinak nincs külsérelmi jele!
Isu
-
Lenry
félisten
válasz moha21 #15070 üzenetére
fasza...
az a baj, hogy nincs kéznél másik táp, pláne nem 2-3 hétre (mert ugye az, hogy 1 napig jó, nem jelent semmit)
jobban örülnék, ha az alaplap lenne a hibás, mert az még garanciás, de a tápot vásárolni kellene, és akkor már olyat szeretnék, amihez megint nem kell 8 évig hozzányúlniGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
moha21
veterán
válasz Lompos48 #15059 üzenetére
Hát nagy mázli kellene csak az olvadó olvadt volna ki. :-) Multiméterrel ki tudja csipogni, de ha a kismegszakítót leverte, akkor biztos ez is kiégett ( ergo szakadás ). Nagy valószínűséggel, ha kicseréli akkor is hasonló jelenet zajlik le.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Attól, hogy nem púposodik a kondenzátor még öregedhet és ezzel veszíthet a kapacitásából ami a feszültség instabilitásához vezethet. Legegyszerűbben egy 100%-os táppal kellene kipróbálni a konfigot, ha úgy is random hülyeségek vannak, akkor nem táp. Sajna innen kb. ennyit tudok javasolni, mert akár 2-3 éves alaplapon is találkozni fáradt kondival....tehát alaplap is lehet.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Lenry
félisten
két hete kezdődött a problémám
este rálövöm sleepre a gépemet, sok esetben másnap b*cik nem csak felébredni, de van, hogy még bekapcsolni is. ezt két hete sorozatosan csinálja, aztán pár perc szenvedés után magához tér (legalábbis eddig), de van, hogy a gombnyomás után másodpercekkel
amikor nem indul, akkor semmi sem pörög fel, nem indul sem billentyűzetre, sem bekapcsológombra, sem az alaplapi tűk zárásával, mintha teljesen le lenne áramtalanítva, pedig nincs, mert az USB-s eszközök világítanak.
amikor pedig elindul, akkor sem ébred, hanem végigjátssza a teljes boot szekvenciátha ténylegesen áramtalanítom, az eredmény ugyanez... vagy elindul vagy nem.
ma és tegnap böngészés közben újraindult.
az Azonnali topikban már feltettem ezt a kérdést, és ott az alaplapot mondták hibásnak a kollégák, de engem ez valahogy nem győzött meg, él bennem a gyanú, hogy a táp szeretné magát nyugdíjaztatni, már közelít a tizedik évéhez.
pár napja levettem a borítását és sűrített levegővel kifújtam belőle azt a kevés port, ami benne volt és megnéztem a kondenzátorokat, nem volt púpos egyik sem, de a szakértelmem idáig terjed.
ötletek? jól sejtem a tápot vagy tényleg az alaplap?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lompos48
nagyúr
válasz Ger_man #15062 üzenetére
Nem látok én se biztosítékot. A házati kábel érkezésének környékén lehet (ne), mert ott a jellegzetes szöveg: "for continued protection... replace with only...". Nézd meg a drótdzsungel alatt.
Ha nincs, akkor valamelyik félvezetőt sikerült kinyírnod, valamelyik hűtőborda letestelésével, vagy ki tudja. Itt már méregetni kell műszerrel.
@MMIX +1
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Jaj skacok valami nagy butaságot csináltam.
Hangos volt egy ideje a gépem, és kíváncsi voltam hogy a tápom ventillátora okozza-e...Hülye fejemmel az indítás előtt el akartam torlaszolni a ventit a tápnál, és a lehető legrosszabbhoz fordultam, egy csavarhúzóhoz. Gondoljátok, mi történt, túl mélyre nyomhattam, és láttam egy szikraáthúzást
Ahogy kell több biztosíték is leugrott. Visszakapcsoltam őket, de a táp nem ad áramot
Most egy régebbi táppal meggyőződtem, hogy a gép működik most is arról írok.
Tehát kinyírtam a tápom?
Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném!
Üdv,
Ger_man -
Szaki Bácsi
tag
Superhun: Nos a gép Játékra lesz. Egy gyenge, és kis ócska Q6600 duruzsol benne, szolid 4 maggal. Ha ha csak azt veszem alapul, hogy a régi Pentium 4-esemmel. Szinte mindent vittem. F1 2012, Dirt3 és ehhez hasonlók, és annak sem voltak olyan jó cuccai: SL7PP proci, 3,5GB Ram, HD3850, Sima mezei IC7-es lap. Ha annak a teljesítményét veszem, és hozzámérem ehhez, akkor ennek a teljesítménye bőven megfelel nekem.
Egyébként Didyman kollégának több dologban igaza van. 1: Ha vettem volna 30 ezerért egy moduláris tápot akkor semmivel nem lett volna jobb a gép. Csak nem kell barkácsolnom. Viszont ha kicsit visszaolvasol akkor meglátod, hogy ezt a tápot 6k ért vettem postával együtt. Ennyiért még a hülyének is megéri nem, hogy nekem!! 2: Nincs is jobb dolog a világon annál, hogy ha sját magának csinálja, moddolgatja az ember a cuccait. Hiszen akkor meg van az az érzet, hogy csak nekem van ilyen, és, hogy tettem azért, hogy ez így legyen.
Ja és, hogy Duliee kollégának is igazat adjak. Igen tervezek bele egy 120-as SSD-t is.
didyman: Képek egyenlőre csak az én gépemen elérhetőek, de ha 100%-ban kész lesz a gép akkor majd a "Modding" topikban ott lesznek a képek, a videók, és a gépről a teszt eredmények. Hála istennek pár barátom belement, hogy az ő gépükkel össze legyen hasonlítva a gép. Pontosan egy 6 Magos AMD-vel, és egy I5-össel. Mind a 2-őn hibátlanul futnak a játékok max graffon, tehát majd bebizonyosodik, hogy Superhun-nak igaza lesz-e a gép gyengeségével kapcsolatban.
Ja és egyébként tudom, az a problémát már megoldottam, azzal, hogy lejjebb szedtem az ónból, és a nyák tartó menetet bevontam zsugorfóliával, valamint kapott egy jól illeszkedő parafa alátétet. Ki is próbáltam és hála az égnek most már nem kell félni attól, hogy ez a probléma újra előfordul. De azért mind a 4 tartónál megcsináltam ezeket.
Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Algotis #15049 üzenetére
Pont ettől, az az FSP kétágas táp, és szerintem kevés a kraft úgy már neki...
Egyszer ott van a proci: 77W-os / ha jól rémlik
2x17A-es ága van az FSP tápnak, szerintem elfogy az egyik ág, és ezért indul újra.
Ha pont egy ágra került a proci és a VGA, akkor feltehetőleg kifogy az egy ág 204W-os keretéből...főképp ha még OC-zve is van
[ Szerkesztve ]
-
Algotis
addikt
Üdv!
Az aláírásomban lévő konfigot bírja rendesen az FSP400-60APN 85+ tápegység?
Számításaim szerint bírnia kéne, de néha random elszáll a gép.
Értem ezalatt, hogy úgy kikapcsol, mintha áramtalanítanád, majd egyből indul is újra.
Nem gyakran jön elő, úgy hetente, 2 hetente előjön.
A 7850 picit meg van húzva, de így is a ref feszen megy, 1,21V-on, de nem hinném, hogy akkora különbség lenne...
Mitől lehet?Androidos Outlookból küldve
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Pár napja nem indul rendesen a gépem. Bekapcsolás után eljut a boot képernyőig, majd újraindul. Ezt egészen addig csinálja amíg nem áramtalanítom! Ha kihúzom az USB-s eszközöket, akkor egyből indul.
Táp, vagy inkább alaplap hibára utal ez a jelenség?
www.smart-bus.hu
-
addikt
válasz didyman #15045 üzenetére
Ezért is kérdeztem, hogy mi lesz a gép felhasználási területe, mert a 6950/70-hez valószínűleg már kevés lesz egy 2 magos Core 2-es proci, ha játékra használja a gépet.
"az egyéni szerelés élménye meg megfizethetetlen"
Valóban megfizethetetlen károkat okozhat. De egyébként igazad lehet.
-
didyman
őstag
válasz Superhun #15044 üzenetére
Szerintem meg ne gazdálkodj más pénzével. :-) A tápra költött többlettől meg nem lesz gyorsabb a gép, az egyéni szerelés élménye meg megfizethetetlen. Amúgy a core 2 az már csak netezni jó? Vagy a ddr2-n nem fut a crysis 6? :-)
[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
válasz Szaki Bácsi #15040 üzenetére
Képeket hol lehet látni?
Ha a forrszem érhetett hozzá a házhoz, akkor ott eleve kicsi a távolság, kell rakni még oda prespánból, vagy gyári szigetelőlapból egy darabot."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
addikt
válasz Szaki Bácsi #15040 üzenetére
Megéri egy ilyen régi konfigra ennyit költeni? Mire használod majd a gépet?
-
Szaki Bácsi
tag
válasz tornas #15039 üzenetére
Sajnos már ropira szedtem a szerkezetet. Egyébként a menet ennyi volt:
Az Aurora tápot szétszedtem és kikaptam a nyákot, valamint a modulár nyákot. Az a kék színe miatt kapott új SMD ledeket (pirosat). Aztán az FSP-ből kiszedtem a nyákot. Levágtam 3-3-2-6 kábelt (12V-5V-3.3V-GND) A többit kiforrasztottam. Aztán belekerült az Aurora házba az FSP nyák. Akkor kellett csinálni 1 új lyukat a lefogatáshoz, valamint egy távtartót a másik oldali lefogatáshoz. Ugyanis az FSP nyákja hosszabb mint az Aurorának. Aztán össze lett forrasztva az FSP áram szálai, az Aurorának a Modulár nyákjával. Ez így nem volt hibás. Csak az új lyuknál nem tűnt fel az, hogy gyárilag a 220 be mentnek, túl magasra lett hagyva a forrasztása, ezen által az ón hozzáért a házhoz, és így a földeléshez.A tápot azért moddoltam mert most egy teljesen egyedi gépet szeretnék. Minden moddolva van, vagy lesz.
Az alaplap egy Asus P5E, amire megszeretném csinálni a Maximus Formula kapcsolóit (Power, Reset, Bios Reset). Valamint a hűtés is egyedi lesz, már megvan az alap. Át lett fényezve vörösre, most már csak a bordáknál kell be ledezni. Ezen kívül kapott 11 darab plusz bordát, amik az IC-ket hűtik az esetleges felmelegedés ellen. Ezek is vörösek, és ezekbe is ledeket tervezek.A ház egy Codegen 6063-es házikó, mivel annak ellenére, hogy Codegen, nekem nagyon sokat bizonyított. Mint masszívságban, mint szellőzésben. Ezt is meg akarom moddolni olyan szinten, hogy kap az elejébe egy 12cm-es ventit, az alaplap tartó ki lesz vágva a jobb szellőzés végett, hátul 8 helyett 10 centis venti lesz, a tetején pedig az egyedi vízhűtésem Radiátorát akarom elhelyezni. Ezen kívül az elejét a ventinél be szeretném rácsozni, és az oldalát be plexizni. Ez is Fekete Vörös lesz.
A VGA pedig egy Referencia HD 6950/70 amire szintén egy egyedileg moddolt hűtést szeretnék.
Ezen kívül 4x2GB 1200-as ramot akarok beletenni, ami szintén egy egyedi hűtést kapna. Azon is gondolkodom, hogy az is ledes lesz.
Dióhéjban ez lenne a Táp, és a gép története. Remélem így világossá válik a táp átépítésének oka.
Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\
-
tornas
őstag
válasz Szaki Bácsi #15032 üzenetére
Nos tényleg ritka szerencse ilyen tápot ilyen áron kifogni.
De... viszont most meg lehet, hogy "tönkre tetted" (remélem nem... ) és így most meg vehetsz majd megint egy tápegységet. De ha megint szerencséd lesz, akkor megint jól járhatsz.Ennek ellenére, én a helyedben inkább nem nyúltam volna hozzá. Nem hiszem, hogy annyira muszáj volt. Én csak akkor költöztetek elektronikát, ha erre feltétlen szükség van.
Egyébként hogyan alakítottad modulárissá? Nem raknál fel egy jó képet róla?
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
gabor9108
csendes tag
válasz Graphics #15037 üzenetére
Hát eddig egy sima kis noname kékledes ventit raktam bele, egy xeon hűtőjét, meg egy régebbi 478ast. Ezeket a táp belsejére kötöttem, meg se mukkantak. Amit molexra kötöttem azok meg felpörögtek talán 1másodpercre.
Nos neten találtam képet szóval úgy át dugaszoltam a kábeleket a 3pinesen de nem hozott javulást semmit se.[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Szaki Bácsi #15034 üzenetére
Ez akkor ritkaszerencse
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Szaki Bácsi #15032 üzenetére
És EGN volt, vagy csak a matrica az...?
-
Szaki Bácsi
tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Szaki Bácsi #15030 üzenetére
Ez oké, csak azt nem értem, ha az overkill FSP EGN650-esre van / ami gold táp... / akkor miért nem választottál inkább egy kisebb 500-600-as tápot ,ami alapból moduláris?
Ez az FSP alsó hangon egy 20-as.... itthon 22-23 inkább... Ennyiért simán kaptál volna moduláris , Seasonic belsős tápot, és nincs barkács...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kop8
őstag
Kiszedtem és nem a ventiből jön a hang....
Küldhetem vissza gariztatni, nagyon nem örülök nekei, pedig ennek jó a gyártótól van a belső elektronika!!!GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kop8
őstag
válasz Graphics #15025 üzenetére
Hát az a baj hogy nincs másik tápom és addig nem lenne gépem.
Az biztos kiszedem és megnézem alul mi van a ventinél, kinyomom levegővel szerintem az nem árt hátha jó lessz....
Az a baj idegesit a hangja
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kop8
őstag
Lehet szétszedem, de akkor elmegy a gari az a baj
Nem tudom mit csináljak...
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kop8
őstag
Üdv!
Van egy nagy gondom az XFX 550-es tápomal!
Olyan hangokad ad ki mintha egy vinyo katogna benne, lehet a ventilátor szarakszik benne?
Vagy valami beleér?
De néha abba hadja és akkor nincs hangja....
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Szaki Bácsi #15003 üzenetére
Ez most ugye nem komoly? Sok sületlenseget lattam, de ez mindent visz...
Vettel egy FSP-t, szetbarmoltad... Miert nem egy modularis tapot vettel? Uhh :/
-
gabor9108
csendes tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Haggaimester #15011 üzenetére
Ez a táp eléggé a legalja...
-
pmheros
őstag
válasz Haggaimester #15018 üzenetére
Először is: semmi nem tart örökké, ebbe bele kell nyugodni.
Másodszor is: örülj, hogy az a táp még nem nyírta ki a többi alkatrészed. Ahogy mondják lehetett volna sokkal rosszabb is.
Harmadszor: amíg nincs új megbízható tápod, addig ne járasd a géped ! Nem, nem a vga hiba jelenség miatt! Hanem az általad leírt feszültség ingadozás végett.Van itt egy olyan topik, hogy: Melyik tápegységet vegyem? Annak az első hozzászólásában fel vannak sorolva a megbízható jó tápok.
nem vagyok tökéletes
-
pmheros
őstag
válasz Haggaimester #15016 üzenetére
Függetlenül attól hogy a vga -d rossz vagy jó, cseréld le azt a tápot !
Okozhatja a rossz táp az említett (vga) hibajelenséget. Ettől még lehet rossz a vga is.
nem vagyok tökéletes
-
kungzi
veterán
hali
összeraktam az új gépemet, és mikor bekapcsolom akkor a táp elkezd zakatolni, egy corsair hx520 a táp, csak új házba költöztettem a gépet, tehát semmi mást nem változtattam a konfigon. Ha megbillentem a házat, akkor abbahagyja, ha leteszem, akkor megint elkezdi. Csapágyas lett a venti? Kikapcsolt állapotban nem ciripel, tehát szerintem nem a táp magával van gond. Szerintetek egy venti csere segíthet? Egy Coolink Swif2 120 p venti jó lenne bele? Amúgy PWM-es venti kell a tápba?
-
gabor9108
csendes tag
Üdv kedves fórumozók.
Van nekem egy Delta DPS-450DB T tápegységem.
Zörgött benne a ventilátor ,így gondoltam kicserélem.
Csere után nem éppen úgy viselkedik ahogy szeretném.
A tápban kicserélt ventilátor meg se rezzen. De a molex csatira kötött egy picit felpörög és leáll.
Nos valakinek van valami ötlete? -
addikt
válasz Haggaimester #15011 üzenetére
Veszélyes a tápegységed, azonnal cseréld!
-
Haggaimester
csendes tag
Sziasztok;
A problémám a következő.
A gépembe a napokban vásároltam egy ASUS GTX 650 -es videokártyát mely az alaplapból kapja a tápfeszültségét.Alapvetően a kártya remekül működik(ne),de olykor a és leginkább akkor amikor valamilyen nagyobb játékot vagy filmet indítok el az indítás pillanatában azonnal fekete képernyő jelentkezik vagy éppen zöld,a gép zúg egy perc múlva újraindul...Ugyan ez jelentkezett a Sisoftsandra elindítása után is ahol is szerettem volna megnézni a GPU-val kapcsolatos adatokat.
A BIOS-ba lépve a Hardver monitor szerint a 12 Voltos feszültség helyett alig 11 Voltot mutat, valamikor 10 körül ingadozik és ilyenkor pirosan is jelzi értéket szóval ez számomra egy kicsit gyanús.
Szerintetek a jelenség a Videokártya hibája lehet,vagy a tápegységem működik elégtelenül a videokártya számára?
(A videokártya nélkül az alaplapi videovezérlővel stabilan működik a gép.)A videokártyám igényelné a stabilabb 12 Voltos alaplapi feszültséget vagy valami más lehet a baj?
A Tápegységem :
HKC 565W USP-5565 PFC ami már közel két éves.Előre köszönöm a segítségetek.
Haggaimester
-
didyman
őstag
válasz gergoacc19 #15007 üzenetére
Fázisszabályzó IC nincs a tápban, csak PWM (impulzusszélesség-moduláció). Az üzemi frekvencia a tizedére esik, ami azért fura, mert azt egy RC tag időállandója adja, az "csak úgy" nem tud tízszeresére nőni, a PWM vezérlő sem hibásodik meg úgy, hogy tízes osztó válik belőle. :-) Ha az üzemi freki leesne ennyire, akkor a tápegység trafója nem működhetne rendesen (a kondikkal semmi baj nem lenne viszont), leállna azonnal.
-
gergoacc19
csendes tag
válasz didyman #14997 üzenetére
A fázisszabályzó IC-t ITT írják, mint lehetséges hiba forrást. Nem értek ehhez annyira így guglizás után találtam ezt a magyarázatot.
Sajnos a megfelelő paraméterekkel rendelkező kondik beszerzése mégvárat magára, mert LOW-ESR kondit nem találtam a környéken, csak simát. Sok webshopban meg a futár 1000-1500 Ft, a kondik meg pár száz forintba kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
válasz Szaki Bácsi #15003 üzenetére
Őszinte leszek: Életveszélyes vagy, ehhez itt nem kapsz segítséget, és remélem, hogy a kollégák is így fogják gondolni. A hálózati feszültség nem játék, az ilyen átalakítást szakértőre bízd, mert ha ilyen hibát vétesz és aztán meg a táppal sem tudsz mit kezdeni annak hibája miatt, akkor egészen biztos, hogy nem értesz hozzá annyira, hogy ilyet csinálj.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz pmheros #15002 üzenetére
Sziasztok! Lenne egy nagyon nagy kérdésem. Van egy FSP650-80EGN típusú tápom. Na én ezt bele "faragtam" Egy Super Flower Aurora 600W-os táp házába. Mindezt azért, hogy moduláris legyen. Na amikor összeraktam, és bedugtam kipróbálni egyből lett egy nagy probléma. Amikor áramot adtam a tápnak, egyből leverte a biztosítékot. Utána átnézegettem, találtam egy lehetséges hiba forrást ezért azt megszüntettem. Ezek után megint leverte a biztit. Utána rájöttem, hogy a 220-ahol bejön, ott hozzáér a forrasztás a házhoz és ezáltal a földeléshez és ezért megy el az áram a házból ha bedugom. Oké. Akkor ezt is megcsináltam, és tényleg üzemel. De! Nem rendesen. Annyira képes, hogy minimálisan megmozdítsa a ventit. Ilyenkor mi a teendő, hogy üzemeljen, mit kéne cserélni vagy megnézni?
A választ előre köszönöm.
-
pmheros
őstag
Napokban vettem egy Be Quiet E9 400W tápot. i3-3220T mellé (35W)
Tegnap gépbe tettem, és a 8tűs (2x 4pin) CPU csatit feltűztem a lap 8tűs cpu aljzatára. A gép nem indult! Aztán próbaképp csak az egyik felét (Cpu1 jelölésűt) tűztem a foglalatba és a gép elindult, megy ebben a felállásban.
Nem is tulajdonítottam volna neki túl nagy jelentőséget ha nem olvastam volna egy másik fórumozó szerencsétlen esetét ugyanilyen táppal.A kérdésem az lenne, hogy ez üzemszerű tünet, vagy garanciába küldjem vissza a tápot ? Olyan válaszoljon legyen szíves aki biztosan tudja.
A választ előre is köszönöm !nem vagyok tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest