Új hozzászólás Aktív témák

• pethob

aktív tag

válasz Nameste #7484 üzenetére

Ilyen vakura tehető kisebb fényformálókból én a magmod marketingjét szívtam be. (Apropó, a témában klasszikus videó Mr. Zakariástól)

Először csalódott voltam. Egy softbox csodát művel a vaku fényével. A MagSphere meg alíg lágyít valamit. Aztán rájöttem, hogy ilyen kis bigyóktól nem szabad csodát várni, viszont mégis hasznos, és főleg tényleg nagyon egyszerű használni. Ha csak azért használok vakut mert kevés a fény, egyszerűen felteszem egy állványra a plafon felé derítve és elhelyezem valahol a szobában. Általában igazodom a természetes fényhez, tehát odaállítom az ablak elé. És kész. Lehet fotózni a gyerek szülinapját egész jó fényviszonyok között. Sokkal szebb lesz, mint a gépre rakott vakuval...

Amúgy a legjobban szerintem a rács, a MagGrid és a szűkítő MagSnoot használható. MagGrid szerintem önmagában megéri beruházni a "rendszerbe", a többi bónusz.

Így egy alkalmas pillanatban azt hiszem beszerzek egy MagBounce-t is. Vannak színek is, meg egy ilyen vetítős bigyó MagBeam néven.

Azért érdemes fejben tartani, hogy ezek nélkül is lehet élni. És, hogy ne csak a pozitív oldalt domborítsam:
    1. Mágnessel nem árt vigyázni HDD-k és bankkártyák közelében.
    2. A legmacerásabb dolog a mágnest felerőltetni a vakura. Elég erős a gumi. Ezért nem szívesen veszed le. De ha fent van, más eszközöknek útban van, ráadásul a kiszélesíti a vaku fejét ami miatt nehéz elpakolni a táskába, és az eredeti szütyőjébe sem tudod visszatenni a vakut, ami miatt könnyebben sérül, karcolódik.

(Magmod EU-n belülről is beszerezhető, akkor nincs vám+ áfa. pl innen: cameratool.nl. Hazai forgalmazóról nem tudok. Néha germán amazonon is van...)

A rendszervakuk használata nekem nagyon bejött. Persze jó lenne stúdióvakuval dolgozni mindenhol, de azzal nem vagy mobilis. És minden sokkal drágább is. A tanulás szempontjából isten áldása a modellfény, de ha van kellően türelmes alany a gyakorláshoz, már néhány óra alatt ki lehet tapasztalni 1-1 fényformálót, és utána már nem hiányzik a modellfény. (Ezért nem érdemes túl sok fényformálót tartani, hogy fejből menjen, melyik mit csinál adott szögből és távolságból.)

Persze a GAS rendszeresen támad, így következő kiszemeltem a Strobistrip. Ilyet használt már valaki?

Új hozzászólás Aktív témák