- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kantorpe
tag
Kerdezem en, ha akarod privatba valaszolsz, de mennyit fizetsz ?
Mivel amit itt amit leirtal infot, es tenyt az szogesen ellentmond egymasnak...
Ha osztott diszkes csomagon tenyleg ilyen feltoltesi sebesseged van akkor szerintem orulj
Az az atlagos 1-2 az egy shared diszknel teljesen ok, fokent 3 felhasznalo melett, ha ennel tobb akkor elozoleg leirtam, orulj neki.
Amit leirtal, az havi 3-5k dij korul teljesen realis, es ar/ertekileg sem tul rossz, mert...
a, Mukodik
b, Nem dobtak at a palankon es csak a penzt huztak le rolad
c, Aki ennel csillivillibb csiliardgigabitbajtot iger, az at fog baszni, ez teljesen biztos.Ennyi tapasztalatot tudok mondani.
-
Kekmen
senior tag
Akkor az üzemeltető jó nagyot lódított, ha nincs félreértés. 1 vinyó még 10Mbit-et (igen, tízet) sem bírna stabilan 3 felhasználóval és 21 slottal, nem hogy 1000Mbit-et. Már egy 100Mbit-es vonalra is minimum 4-5 HDD kell és jó felhasználóelosztás. Még 2007 környékén mi is így csináltuk. Ha meg RAID van, az már eleve nem 1 vinyó, maximum 1 tömb. Ott már ki lehet hozni egész jó sebességet, de mint minden esetben, a slotszám ott is meghatározó: [link] Mint a képen látható, az összes többi torrent szünetel, pedig elég komoly rendszerrel dolgozunk.
Hogy a letöltés alatt belassult a feltöltésed, csak az eddigi hozzászólásokat bizonyítja, betelt a cache, a vinyó túlterhelődött. Az meg, hogy "külön-külön gigabites fel és letöltési vonalakról beszélünk" teljesen nonszensz. Ne érts félre, nem a Te szempontodból, de ilyen nem létezik, legföljebb ha hálózati tárolókra dugdosunk dedikált gigabitet, ez meg eszközönként ~ 70k HUF + a haszon, de mint mondtam, szerintem ilyen Magyarországon, ilyen körökben nem létezik.
Én már annak is örülnék a helyedben, hogy a feltöltésed 6-7MB/s körül mozgott. Hidd el, a jövőben csak rosszabb lesz, avagy csak szerencséd volt és a másik 2 vinyótársad épp nem töltött. Persze nem vélekedem túl objektív véleményen az osztott sávszélességű szolgáltatókról, mivel én garantáltat adok. Nem annyiba kerül, de itt nincs zsákbamacska. -
rt06
veterán
a megugras oka valoszinuleg az (ez is klienstoil fugg), hogy az nem egybol a lemezre, hanem a memoriaba kerul, ahonnan idfovel kerul ki a lemezre, s ugyanez okozhatja a feloltesek lassulasat is (hisz az adatot muszaj kiirni, ez tobb muvelet, lelassul mindketto, viszont elotte csak az olvasas ment, csak azon latszik meg, az irast ninsc mihez hasonlitanod)
ami meg az elobb kimaradt, hogy ftp-n miert tudsz gyorsabban letolteni
mig torrent eseteben a szeletek szetszortsaga es a kulonfele peer-ek altali igenyek miatt az olvasas ossze-vissza tortenik, az ftp-rol valo letoltesnel elore tudni lehet, milyen adatra lesz szukseged, igy azt gyorsitotarazni tudja a rendszer -
rt06
veterán
ha az a 3 felhasznalos limit a lemezekre es nem a teljes gepre vonatkozik, szerintem igen jol jartal
ilyen esetekben ugyanis nem a net sebessege a korlatozo tenyezo, hanem a merevlemez, ami megfeleloen zsufolt* es toredezett** allapotban, akar 2 (ketto) MBps olvasasi sebesseg mellett is elerheti sajat hatarait
*: a tapasztalat azt mutatja, ha valaki kap 40 gigat, akkor megprobal ra 50-et letolteni
**: kliensbeallitastol fugg ugyan, de tobbnyire szarratoredezik az adat, raadasul a szeletek miatt amugy is ossze-vissza kell kapkodni a fejeket (ahogyan azt Mr.Skynet is irta, raadasul az az egyszerre 21 tulzoan optimista becsles, hiszen kapcsolatonkent mas es mas szeletet kerhet a tulso fel, ami atlag 10 kapcsolattal szamolva egybol 210) -
Mr.Skynet
senior tag
Szia! Vannak itt szolgáltatók is a fórumon, valószínűleg ők most vagy sírnak vagy nevetnek
"12MB/sec" és "6-7MB/sec" gondolom nem elírás tehát tényleg Mb és nem Mbit, tehát ennek fényében számolgassunk picit, hogy szerintem miért is kapsz egy korrekt szolgáltatást...
Azt mondod Gbit szeró (125Mb/sec) tehát nem osztott Gbit, amire mondjuk garantált pl. 300Mbit, nah most ebből Te kipréseltél ~12Mb/sec-et vagyis a tizedét úgy, hogy valószínűleg még van a szeróban 5-6vinyó a tiéden kívül, szóval ha arányosan osztanánk el mondjuk 7vinyóra a Gbit sávszélt, akkor is ideális esetben max ~17Mb/sec sebesség jutna 1 vinyóra, amin ahogy írtad is, max 3 ember lehet, ha ezt is arányosan néznénk akkor marad ~6Mb/sec/user, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy vinyónként aktívan futhat 21 torrent (vagy 3user * 21torrent lehet félreértettem, bár ez dúrva lenne) szóval lehet, hogy a vinyóban az olvasófejnek még jó esetben is egyszerre csak 21 felé kéne mozognia, így az is csoda lenne, ha mondjuk 3-4Mb/sec-et tudna neked stabilan produkálni a szolgáltatód...Szerintem nincs semmi baj azzal amit kapsz, de azért várd meg a nagyok véleményét, biztos ami biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest