- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- Magisk
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Több ponton is jelentős előrelépésre készül a Pura X2
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dufresne
addikt
válasz
Wildmage
üzenetére
Az alapötlet nekem is tetszik, csak a megfelelő kivitelezés lehetőségében kételkedem... Tényleg rengeteg a felesleges OFF-olás, de sajna nem csak azzal van a gond, hanem flammel is stb., de ezek már mind elhangzottak.
A legjobb megoldás talán tényleg, az hogy túl kell lépni az ilyen embereken, nem szabd velük leállni vitatzokni. Egy kis idő után remélhetőleg felismernék, hogy értelmetlen amit csinálnak.
Ez pedig tényleg nemnagyon számít, hogy ki milyen fokozatú tag és hogy mennyi idős..akinek ilyen ''rossz'' a természete, az nem fog törődni azzal, hogy milyen fokozatban áll itt és akár újonc, vagy bármi más, csinálja a rakás értelmetlen hozzászólást.
Sajnos nekem úgyérzem nincs konstruktív ötletem a probléma kiköszörülésére, úgyhogx inkább túllépek az ilyeneken, vagy ha az általam nyitott topicban kezd elburjánzani a dolog, akkor azt bezáratom a kedves moderátorokkal elejét véve az értelmetlenkedésnek.
Remélem azért születik megfelelő ötlet a kellemetlen alakok ellen... -
rog
addikt
-
Lord Zero
addikt
mennyi okosság elhangzott itt, hjajaj
a hsz-szám, mint vmi mértékegység, folyton visszatérő motívum,- noha alapvetően azzal van bajotok, h túl sok a ''felesleges'' hsz
azt mondogatjátok (nem mindenki), h nem számít a rang, és a regidő és a hsz, blala, de azzal, h ezeket akarjátok szankcionálni, pont hogy túldimenzionáljátok, hisz akkor lám, mégis csak mily fontosak ezek a dolgok (ha már vmivel büntetsz, akkor azt jelentősnek véled, nemdebár?)
enyhén ellentmondásos -
-
Wildmage
senior tag
válasz
Cardinella
üzenetére
A 3. pontodra szerintem az a válasz, hogy az élet szinte minden területén vannak idősebbek, tapasztaltabbak stb., akikre az emberek többsége önkéntelenül is hallgat.(Mindíg vannak kivételek.) Esetünkben viszont az a baj, hogy sokan nem érdemlik meg ezt a ''titulust'', mert míg a munkában mondjuk dolgozol 20 évet(vagy mondjuk 40 éves vagy), akkor joggal várhatod el szerintem, hogy a 20 éves újoncnak adott tanácsodat megfogadja, illetve legalább meghallgassa. Itt viszont minden 5-15 éves suhancból lehet 1-2 hét leforgása alatt őstag és akkor már nagy a szája és azt hiszi beszólhat mindenhova és mindenkinek. Ez mondjuk engem nem zavar, mert alapvetően egy rendkívül nyugodt ember vagyok, de akit idegesít annak tudom ajánlani, hogy egyszerűen lépjék át a hozzászólásaikat.
MOD: A bezárások azért sokkal komolyabbak, mint a bepirosítások lennének szerintem, mert egy bezárás a topic témájának szól, míg a bepirosítás a személynek. Gondolj csak bele mit szólnál, ha minden topic ahova beírnál piros lenne egy idő után. Egy kicsit felidegesítene nem? Na jó nem kekeckedek tovább, mert még a végén azt hiszed beléd akarok kötni, amikor eszem ágában sincs.
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag

Valami hasonlón gondolkoztam én is. De nem is annyira a várakoztatás, mint inkább az elolvasás kell hogy legyen a cél. Elsőre még saját magamnak is hülyén hangzik, de ez jutott eszembe: A regsztráció során feljönnek az Alapelv egyes részei, egy vonatkozó kérdéssel, amire egyértelmű a válasz, a valaki el is olvasta (pl: Segítséget akarok kérni problémám megoldásához, mit teszek először: 1)topikot nyitok, hátha segítenek. 2) beírm a keresőbe a problémám hardveres/szoftveres alapját, hátha másnál is előfordult már ez és megvan a megoldás. 3) megkérdem Jóska bácsit a kertben, hogy hová tegyem a jumpert). Ha rossz a válasz, akkor visszadob egy felrattal, hogy gondold át még egyszer. Így lehetne valóban végigolvastatni, a lényegs pontokat meghatározva ez kb három kérdésből megoldható lenne.
C. -
Wildmage
senior tag
-
Cardinella
aktív tag
Rang-mánia kezelésére:
1. csak a hozzászólások száma, vagy a regisztrálás dátuma legyen feltüntetve a nick alatt...
2. Az Őstag, PH!-kedvence mintájára legyen pld. ''Elvetemült Offoló''; ''PH!-tahója'' cím is...
(3. hihetetlennek tartom, hogy valakiben a neve alá írt titulus bármiféle érzést is kelt, mit számít ez...?
)
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
válasz
Wildmage
üzenetére
de ha tomoren es jol van megszerkeztve az alapelvek, akkor meg elvezheto is lehet

vegulis megkimeljuk az esetleges kellemetlensegektol.
talan ezeket nem is alapelveknek hanem, fontos tippek
neven kene olvasnia.
Marmint a topiknyitasokrol, offokrol, kerseo hasznalatarol, hw piacrol stb.. -
#22, #27 és #169 hozzászólások tükrözik az én véleményemet is. Ez nem privát homokozó.
Ez itt nem játszótere senkinek, és nem lehet kizárni, agyoncsapni, megruházni, mert nem tetszik az arca. Lakótelepi bandázáshoz hasonlítanám. Furcsa, hogy Amne is ilyen topikot indít, pedig kb. annyi az értelme, mint az általa értelmetlennek nevezett topikoknak. Persze valahol egyet lehet érteni vele. Engem is zavar, mikro valaki átlátszóan A64 topikot nyit (100-adszorra), amelyben megkérdi, mik a tapasztalatok, ert ő is ilyet akar venni. Pedig a stílusából kijön, hogy 14 éves, és csak folyik a nyála. Mit lehet ezzel tenni? Semmit. Az internet nagy-nagy előnye, és egyben alapelve a szabadság. Ha ehhez van kedve? Csinálja! Ahogy Volkovy írta, egyszer majd kikopik. Azzal lehet segíteni, hogy nem írok bele a topikjába. Belenézek, nem tetszik, elkerülöm.
OFFok? Mi a baj velük? Ez itt nem munkahely. Nem hadsereg. Ha elmegyek társaologni, sörözni, akkor is megemlítek témán kívüli dolgokat. Mivel az OFF amúgy is szürke, ha nem érdekel, nem olvasom el.
Az sms-es téma meg egy nagy hülyeség. Nekem pl. Pannon előfizum van. Vegyek feltöltőt 3600 pénzért, hogy ide reggelhessek? Ugyanmár...
Végül annyit. Itt a felhasználó jelenlegi ''címe'' nem jelent semmit. Igazán kevés számítástechnika tudor van itt, van köztük aki ''csak'' ''tag''. Van 3-4 hónapos PH addiktunk. Van PH nagyúr is, aki számomra nem tűnik akkora koponyának, van olyan nagyúr, akinek stílusa több, mint színvonal alatti (pedig elvileg neki kellene például szolgálnia).
Egyetlen javaslatom, hogy ha valamely topic színvonala mérce alá süllyed, meg lehet változtatni a topic címének színét pl. pirosra, így jelezve, hogy nem érdemes olvasni, vagy hamarosan zárásra kerül, ha így marad. A kizárás egy sima email visszaigazolással megoldható, így a bannoltaknak egy idő után elmegy a kedvük a regisztrálástól.
Ettől a topiktól csak savanyúbb íze lett (lesz) az egész oldalnak, a reklámozókról már ne is beszéljünk.
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
vagy ki kene boviteni az alapelveket, es a regisztracional 5percig nem tud tovabblepni ennel a pontnal. Evvel ingerli a rendszer a new usert hogy olvassa el ha mar varnia kell.
-
FaBatka
aktív tag
Kicsit szomorú, hogy kedvenc fórumunkon nekünk kell rendet rakni. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogy aki úgy érzi, hogy érintett a témában az mélyen magába szállna, átgondolná mit is csinál, és saját magát moderálná egy kicsit. Kellemetlen, hogy felsőbb erőket kell igénybe venni az ilyen egyének ellen. Én részemről a rio.hu óta olvasatom az oldalt. Mégis úgy érzem a ha van egy téma amihez nem tudok hosszászólni akkor NEM szólok hozzá. Átolvasom, elraktározom az infót és lépek tovább. Gusztustalan, hogy a tegnap regisztrált júzer ma délre őstag. Véleményem szerint nem tudunk olyan megoldást találni, amit ne tudnának kijátszani. Itt az egyének gondolkodását kellene megváltoztani.
-
t-shirt
veterán
én nem állítom hogy az sms a legjobb megoldás, sőt szerintem nem is lesz semmilyen változtatás, de hogy egy sms ára visszatart valakit ...
vegyünk egy átlag fórumozót havonta kb 6-12K-t költ netre az évi 72-144K
ha nem rosszalkodik kitart élete végéig az az egy sms, tudom hogy van akit nem az ára tart vissza hanem az elvek, de olyan megoldás nem létezik ami mindenkinek jó -
Wildmage
senior tag
Bizony. Mindíg van egy-két újonc, akiről kiderül, hogy nagy koponya, jó fej stb. és mindíg van aki ennek az ellenkezője és mindíg van olyan is, aki a kettő közül egyik sem. Az elsővel és az utolsóval lehet kommunikálni, a középsőt meg zárjátok ki az aurátokból, ahogy én teszem és így nem idegeskedtek rajta

-
Cruz
aktív tag
válasz
Wildmage
üzenetére
Na valami ilyesmire gondoltam azzal, hogy bezárná magát a fórum. Nekem spec jólesik, hogy nyitott és színes.
Különösebb nyavajám a rangokkal sincs, mivel teljesen nem érdekel (se a ajátom, se másé).
A rangvadász újoncokat, pedig elég hamar ki lehet szűrni.
Itt inkább arra kellene figyelni, hogy az az egységes arculat ami eddig kialakult (és tulajdonképp az ebben a témában indult topikok is szerintem ennek a hangulatnak a megőrzésére törekednek) az jobban legyen érvényesítve. tényleg van itt egy olyan társaság - a régi motoros kifejezés illik is rá - akik meghatározóak a fórum arcuata szempontjából. Ezt kellene valahol megőrizni, megtartani és ebben szerintem leginkább maguk a fórumozók, moderátorok, házigazdák tudnak tenni. A motort és persze létszám növekedésével a szokásokat is fejleszteni, változtatni kell, de ezek inkább csak kisegítő lehetőségek.
C. -
divot
veterán
Két-három srácról van szó, egyébként meg egy-egy Pupák jelentkezik negyedévente, szóval nem vészes a dolog szvsz. Viszont az is tény, hogy nem lehet mit kezdeni azzal, aki nem is akar besorolni.

Egyébként ajánlom figyelmetetekbe az Offtopic utolsó néhány hozzászólását.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Már egy kicsit elkanyarodott a topik témája a sok OFF problémától a ''beesik egy őrült, mit csináljunk vele'' problémáig. Én már javasoltam egy-két dolgot, ami kicsit elveheti a kedvét az ilyennek, de szerintem itt nem ez a jellemző. Ritkán fordul elő ilyen, a moderátorok meg általában kezelni tudják ezt.
-
rog
addikt
én az alapvető problémát nem értem. mármint hogy mi baj a ph szinvonalával?
amióta létezik, mindig is ilyen volt. az újoncok régen sem tudták maguktól , hogy mi a bevett szokás errefelé. az ''öregek'' meg régen is szétoffolták a topicokat. és a moderátorok meg régen is moderáltak.
sőt szerintem egyenesen nőtt a szinvonal amióta nincs guest login.
az a néhány ámokfutó aki meg beesik, vagy megunja és továbbáll. vagy maga is őstaggá válik, és fél év múlva egy ehez hasonló topicban (mert tuti lesz akkor is), ő is az újoncok viselkedését fogja már kritizálni, vagy a zuhanó szinvonal megállításáról fog beszélgetni a többiekkel.
szerintem ez tök normális.
ha meg nagyon tenni akarunk a kirívó esetek ellen, akkor az ''egyszerű'' megoldás a kollektív ignore. ha nincs közönség, akkor nincs cirkusz se.
öö.. izé: uff! -
Wildmage
senior tag
Nem értelek benneteket.
Itt van lassan 200 hsz arról, hogy mit csináljunk az OFF gyártóival. Született mindenféle megoldási javaslat, amit kb. 1 perc alatt át lehet hidalni.Pl. disconnect-reconnect, freemail-en regisztrálok egy új mail címet stb..
Volt aki felvetette az sms küldős megoldást is regisztráláshoz. Szerintem ez sem lenne akkora visszatartó erő (bár kétségtelen hatékonyabb lenne), mert még ha letiltanánk valahogy az egy telefonszámról egymás után érkező regisztrációkat, akkor is kb 5 perc alatt megkérhet valakit, hogy ad 300 pengőt és küldjön már helyette egy sms-t a PH!-ra. Ha nagyon unatkozik valaki otthon és az a kedvenc szórakozása, hogy a Ti idegeiteket felb*ssza, akkor annak megér ennyit a dolog, pláne ha olvassa ezt a topicot és röhög a markába.
Az sms küldésről meg annyit még, hogy az oldalnak nem hiszem hogy túl jó híre lenne azután, hogy sms-t kell köldeni a regisztrációhoz. Valószínűleg drasztikus csökkenés állna be az újoncok mennyiségében és szépen lassan elkezdene fogyni az aktív tagok száma. Sajnos be kell látni, hogy a magyar emberek nem szeretnek fizetni azért, amit esetleg a konkurens oldalon (tudtommal) ingyen megkaphatnak. A csökkenő látogatottság pedig valószínűleg az oldal -már így is kevés- céges hirdetőjének a számát is leapasztaná, ami szépen lassan az oldal ellehetetlenülését eredményezné.
ui.: Bocs, ha valamit kihagytam, de nem olvastam végig mind a 200 hsz-t. -
faster
nagyúr
Szerintem is fölösleges ez az SMS kontroll. Nem lehetetlenné kell tenni a reggelést, csak meglassítani a folyamatot annyira, hogy már ne legyen érdemes újra és újra reggelni egy flamelőnek. Az, hogy regisztráció után 5 percig csak olvashatsz, fél óráig nem nyithatsz új topikot, + regisztrációnál emailes account aktiválás szerintem eléggé meglassítja a folymatatot, de nem lehetetleníti el azokat, akiknek tényleg problémájuk van, és megoldást szeretnének találni.
-
b0unCe
aktív tag
válasz
Warlock_42
üzenetére
haat igen.
Ilyen esetben lehetne adni nepszerusegi pontokat.
Emellet lehetnenek hibapontok. monnyuk 20 darab (amit a moderatorok adnak) es ha valaki meghaladja a 20at akkor bann. (pl.: Offonkent egy HP)
de eloszor is ezeket kene bevezetni.
1) tobb moderatort es sokkal kemenyebbeket
2) idolimit hszenkent.
3)a rangok mennyisege csokkene. (ujonc, kvazi tag, tag)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
Warlock_42
üzenetére
Itt nemcsak arról van szó, hogy leereszkedni vagy nem leereszkedni. Nekem pl. nincs mindig kedvem megválaszolni egy olyan kérdést, amit már 5-ször leírtam különféle topikokban.
-
Warlock_42
senior tag
Átsiklottatok X-Com hozzászólása felett, pedig szvsz írt egy lényeges dolgot. Engem pl. jobban zavar az újoncoknál az, hogy vannak akik le sem ereszkednek odáig, hogy ne az ő 'köreikbe' tartozó emberhez szóljanak. Érdemes pl. megfigyelni kik írnak és kik nem írnak az újoncok témáiba. -
MUŁĐER
addikt
ne hülyéskedjetek,az sms-es regelés kinyírná a fórumot,sokkal kevesebben jönnének utána,hisz lássuk be nem nyújt azért a fórum olyan sok extrát hogy fizessünk érte.Én legalábis nem fizetnék érte,mennék máshova.
-
Cruz
aktív tag
Sry, azt hittem mnden bejelentkezéshez gondolod...

Hát valahogy nekem ez is fura. Egy sms meg nem a világ vége, meg tudja kérni bárki a haverjait/testvért/anyukát hogy szeretne egy smstküldeni. Így viszont meg már nem hatásos...
Bár ezt írták mások előttem...
C.
Most olvasom csak Den hozzászólásait. Még mindig van bennem ellenérzés ezzel kapcsolatban. nem tudom mitől, de van. Valahol olyan lenne, mintha a fórum kicsit bezárná magát... Szerintem lehetne más eszközöket kellen választani a színvonal megtartásához...
[Szerkesztve] -
Den
veterán
így van, csak a nick regisztráláshoz kéne egy sms (emeltdíjas szvsz, de nem vagyonkért, mondjuk pl 300 ft). és ez vélhetőleg elvewnné a kedvét a frissen kirúgottnak hogy öt új nicket regeljen, sőtt most jut eszembe, meg lehtne oldani, hogy a frissen banolt telszámáról ne fogadjon el regisztrációt.
-
t-shirt
veterán
az sms-t úgy gondoltam hogy csak akkor amikor új regisztráció van, tehát kitöltöd az ürlapot majd a jelszavad sms-ben küldöd el, és ha számod nincs fekete listán a regisztráció megtörtént, egy átlag fórumozó egyszer esik át ezen a költséges kb 25 Ft-os procedúrán, viszont ha valakit bannolnak az nehezn tud előrántani egy újabb mobilszámot amin sms-t tud küldeni,
-
b0unCe
aktív tag
Haat.
Szvsz nem emeltdijasra gondolt. Es csak az elso redisztracio alkalmaval.
De ilyenkor elofordulhat hogy apuci anyuci testverke nagyi baratno feleseg haver mobiljarol regisztralnak a nepek. Es ha az egyik nickjet elb@szta akkor meg mindig van par lehetosege.
Ugy kene megoldani hogy ha valaaki offol akkor a Ph! egy napig elerhetetlenne valik a koznep szamara
Megvonas... 
-
Cruz
aktív tag
Hali!
Ez sztem nem igazán kivitelezhető. Ha te este 10 kor akarsz sürgős segítséget kérni a gépedhez és nincs épp elérhető moderátor akkor várnod kell másnapig...
A moderátorok ezt meg valószínű hogy kapacitásban sem bírnák...
C.
Az sms pedig fizetős dolog. Ha te egy nap otthon vagy és ránézel ötször a fórumra, beírsz válaszolsz és kérdezel, akkor négy nap alatt elsmsezel egy ezrest. Ez csak a mobiltársaságoknak érné meg, a fórumozóknak nem.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Megjegyzem: amióta elindult ez a topic, az említett jelenségek, a jelenségek okozóinak személyével egyetemben eltűntek.

-
t-shirt
veterán
szerintem azt lehetne hogy regisztrálás útán fél évig topikot csak a moderátor segítségével lehetne nyítni, a moderátor meg el tudná dönteni hogy van-e értelme vagy már 1000 ilyen topik van,
a regisztrációt meg úgy lehetne megoldani, hogy a regisztrálónak sms-ben kell elküldenie a belépési kódot, ha bannolva van a telszám is tiltólistára kerül,
természetessen nem lehetne letiltott számú telefonról kódot küldeni -
b0unCe
aktív tag
A rangokkal olyan megoldast tudnek elkepzelni, hogy nincs ennyi szint.
Lenne ujonc:0-100
kvazi tag: 100-300
tag: 300-vegtelen.
ujoncok ne nyithassanak topikot a faradtgozben.
es minimum 10 hozzaszolasnak meg kelljen lennie barminemu topik nyitasahoz.
Aki topicot nyit, annak legyen a forumaban moderatori joga, kiveve az ujoncoknak.
es kiveve a faradtgozt (mivel ez elvileg moderalatlan) -
behappy
aktív tag
hali!
nagyon igazat adok mindenkinek...
DE:
szerintem nem lehet igazán kiszürni a nemkivánt embereket. Amin tényleg változtatni kéne, az a regisztráció (megerősitő mail/pass pl).
Többen irták a ''saját topicom házigazdája'' 5letet. Ezt támogatom én is, főleg a HW piacban lenne szükség rá. Nem egyszer rontották el a boltot az értelmetlenül hozzászólók és sajnos tegnap, eddig először , megtörtént az is, hogy személyem elleni... harag?utálat?...nemtudom mi miatt hordtak le... (régi munkatárs, akitől tudtommal nem haraggal váltam el, de mind1) amikor alvin próbált ''jobb utra tériteni'' egy ujoncot, az meg nem igazán ugy válaszolt, ahogy kellett volna...
Régen tényleg nem ilyen volt a PH! és én is csak azért nem regeltem 2003 elejéig, mert addig megvolt a válasz mindenre pusztán olvasgatással... Most lehet meggondolnám, hogy regeljek-e egyáltalán némelyik topic átolvasása után...
Fizetősnek szvsz nem lenne jo a rendszer.
Annak lenne értelme, hogy smsben kapott kódott kell megadni a nick aktivizálásához? Nem ismerem a jogi háttereket, hogy lehet-e telszámot kérni kötelezően, sem a pénzügyi hátterér, hogy milyen költségekkel járna, csak egy 5let...
Amugy meg szerintem több moderátor kellene! Csak ember tudja kiszürni a nemkivántakat, gép nem igazán....
Bocs, ha hosszu és/vagy csapongo lett, de nem akartam mindenkinek személy szerint válaszolni
Ja, és a ''mindenki nulláról kezdjen'' 5letet nagyon is támogatom! De akár a ''rangos'' dolog is eltünhetne és ki lehetne helyette valami mást találni... De mit?
ujabb kérdés... Viszont nem lenne miért pontokat vadászni.
szerk: jééé, őstag lettem!
na jo, a rang nem jelent semmit 
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Hétvégére nagyon meg tud állni itt az élet.
Gyanítom, hogy hétfőig nem oldjuk meg a feladványt. 
-
bali79
tag
Jó megoldás lenne szerintem :
1.a negatív számláló, ami mondjuk a moderátorok által törölt hozzászólások száma alapján osztana negatív rangokat, pl.'PH! lámája' vagy 'dilettáns kötözködő' stb...
2. Egy gombnyomással egyszerűen láthatatlanná lehetne tenni az off hsz-okat -
Sanya
nagyúr
eddig nem sok moderátor látogatott el ide...
-
divot
veterán
Tulajdonképpen egy stílus ellen akarunk küzdeni, ráadásul ez a stílus adott korosztályhoz köthető nagyrészt, ezért nem látok sok esélyt, hogy a megerősített moderáláson kívül más módszer megoldhatná a helyzetet.
-
faster
nagyúr
Az Index fórumán is úgy van, (remélem, jól emlékszem a számadatokra) hogy regisztráció emailes élesítése után 5 percig nem tudsz hozzászólni, csak olvasni a topikokat, fél óráig új topikot nem tudsz nyitni. Ez egyrészt arra sarkall, hogy használd a keresőt, ha van valami problémád, ne egyből új topikot nyissál, eléggé jól késletet ahhoz, hogy ne gyere vissza új nickkel, ha kibannolnak. Szerintem jó módszer.
[Szerkesztve] -
Fr4G
aktív tag
Egyelore en is azon a velemenyen vagyok, hogy egy moderator sokkal hatasosabban tud a ''Ricsipower33''-ek ellen tenni, mint egy szabaly, de a moderatorok viszont nem allhatnak 0-24 oras keszenletben
.
(A Text-Boy fele ket nap alatt 1000 hozzaszolast generalok esetekre en azt talaltam ki, hogy a szakmai es az altalanos temakba irt hozzaszolasokat kulon szamolom es a ''rangot'' csak a szakmai temakba irt hozzaszolasok alakithatjak.)
Az egysegnyi ido alatt maximum irhato hozzaszolast pedig en is tamogatom, tenyleg idegesito, amikor valaki a (MOD) gomb ellenere is minden embernek kulon valaszol es egy teljes 35 blokk az o hozzaszolasaival van tele...
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Az a statisztika most se működik tökéletesen, hiszen a törölt hozzászólások is benne maradnak a kalapban. Szerintem működne az ilyen megregulázás, még nekem se esne jól, ha levonnának 50-100 hozzászólásszámot, pedig nem arra gyúrok.

Nekem mind1, hogy milyen megoldás születik, valahogy eddig megúsztam a zűrös topicok nagy részét. -
Cruz
aktív tag
Fura dolog ez az egész, de 2003 elejétől valóban nagy a változás (egy évig pl. nem is regisztráltattam magam, mert a gondjaimra megvolt a válasz a topikokban). Mindenképp összefügg a látogatói kör növekedésével és valahol a fórummotorral is.
- A hardverpiac egy kis reformra szorulna szerintem. Annak a topiknyitónak, aki az itt megnyitott topikjában (hardverpiac) 30 nap elteltével nem születik új hozzászólás, mennie kell egy e-mailnek, mejben felhívják erre a figyelmét, és ha nem válaszol a levélre/nem ír a topikjába, akkor automatikusan zárul a topik (mint ahogy ezen levél után zárul automat akkor is, ha az utolsó 15 hsz csak tőle van (folyamatos up). Ezt persze sok jó ötlettel szerintem használhatóvá lehet tenni és innentől már csak a ''motor'' képességein múlik. Szerintem kisebb a gond akkor ha sok ilyen módon zárt topik van és a Moderátorokat az esetleges kinyitásukra kérik meg, mint ha a tömeges zárás után nyaggatják őket.
A segítséget kérő topikokhoz is van egy olyan ötletem, hogy a topiknyitónak legyen olyan lehetősége, hogy pipát tesz egy kérdésre, és ezáltal a topikcím mellet megjelenik pl egy H betű (help), innen mindenki tudná, hogy a probléma még aktuális, és a nyitónak lehetősége lenne később ezt módosítani (pl áthúzott H) ha a probléma megoldódott (ezekhez a topikokhoz is mehetne a fent javasolt auto megoldás (levél/zárás), vagyis ha megoldódott kapcsoló beikszelve és 30 napon keresztül nincs új hsz, akkor levél a fentiekhez hasonló módon...)
Szeintem a topiknyitáshoz mindeképpen kellene a topikcímben megjelölt szavakhoz egy automatikus keresét párosítani (kötőszavak (a,az, és, stb kivételével) + a kérdés, ezekben találtál e választ a problémádra/ezek nem arról szólnak e amiről te készülsz nyitni...
- A másik dolog az a #1ben felvezetett infantilis viselkedés. Szerintem ez nem rangkérdés. Tökmindegy a rang, mivel az összes ''értékeljük a PH! jelenlétet más módon is mint a hsz szám'' (idő, pontozás, stb) erőltetett. Azt viszont jó megoldásnak tartanám, hogy ha vki nem tanúsítja az illendő magatartást (mégiscsak szakmai fórum a PH!, a maga egyediségével) akkor az adatainál legyen feltüntetve, az hogy pl hányszor volt moderálva nem ideillő magartás miatt.
Ha pedig egy szétoffolása zajlik akkor következetesen fel kell rá hívni a moderátorok figyelmét és szerintem sok esetben már az is elég ha egy Moderátor/Házigazda beíra azt, hogy vissza a normális kerékvágásba, különben az off hozzászólások törölve.
C. -
tomcs
őstag
a hozzaszolasok szama 1 statisztikai adat. jellegenel fogva nem sok ertelme van levonogatni belole
ez kulonbenis olyan mintha aszodanam hogy ''jobb vagyok nalad mert en 3as metroval jarok suliba te meg csak 2essel''
no meg lasd az alairasod hogy a szituacio miert ''megis'' 
szvsz a megoldas a rangokra 1 olyan rendszer lenne hogy legyenek atutomatikus rangok es moderator altal beallithato, kesobb nem valtozo rangok. masodik felulirja az elsot. egyreszt tenyleg nagyon tevekeny, sokat tudo es segito emberek kaphatnanak jopofa rangokat masreszt meg 1 osszevissza offolo az ''eddigi nehez munkajatol'' fuggetlenul kaphatna vmi ''nagyon rosszul hangzo'' rangot. le7 persze az automatikus 2komponensu de szvsz nem annyira szukseges
amugy olvastam kicsit regebben hogy ugy kene torolni hogy ''ertelmetlen hozzaszolas - torolve'' talan 1 kicsit tobb visszatarto ereje lenne mintha siman csak eltunik a hsz -
Lord Zero
addikt
a pontvadászatot nem tudod megkerülni, sem csírájában elfojtani (bár a ph-motor osztogatja a ''rangokat'', mégis szinte mindenki full izommal ezekre hajt, hogy aztán dédelgethesse a kitüntetéseit - pffff)
én pl rengeteget olvastalak benneteket, mielőtt regeltem, és csekélyke tudásom legjavát is nektek köszönhetem, ez a rang-dolog viszont továbbra is totál hidegen hagy (ellenben pokoli látvány, h az emberek zömét lázban tartja)
aztán van itt egy kis logikai bukfenc is: a sokat emlegetett ph-család
mit is jelent ez? - régóta(?) jelenlévő, sok hsz-szal és ''magas(abb)'' ranggal rendelkező, egymást többé-kevésbé jól ismerő és kedvelő emberek közössége
ha ez így van, mindenki, aki új vagy relatíve új, idegen test - abbeli igyekezetében pedig, h ''bekerüljön'' a zárt(nak vélt) közösségbe -> hsz hsz hátán, rang-hajkurászás, stb -> kész a hülyeség
ez egy fórum, nem szív-küldi-szívnek chatszoba vagy ehhez hasonló baromság, és mint ilyen, maximálisan nyitottnak kell lennie (ismétlem: nyitottnak, nem mindent-megengedőnek)
erről a család-elméletről a belterjesség jut eszembe, ha szigorúan vennék az emberek ezt a szelektálódást, rövid időn belül csak a legősibb tagok beszélgetnének egymással olyasmikről, amiket mindegyikőjük már nagyon jól tud, mert ugye a többieket ''kiveti'' magából a ph (mennyire pejoratív és demagóg!) -> a család együtt lesz ugyan, de a fórum megszűnik fórumnak lenni - megint csak pffffff
szóval summázva a fentieket:
ennek az egész ph-morálnak nagyon ellentmondásos az anatómiája, és kár mindenféle ideológiát állítani mögé
a gyakorlati lépéseknek lehet haszna, a teóriák viszont teljesen meddők -
ponti_ak
addikt
Értem én, de pl egy bizonyos negatív hsz után már bannolás lenne a vége.. aki meg erre hajt, az egyébként is
.... csináljon mást... 
A ne-legyen-hsz-számláló dolog viszont tényleg nem rossz, de akkor szvsz teljesen át kellene szervezni a dolgokat --> kinevezés kérdése (ki adthat rangot, kinek, mikortól, stb..). Megérné-e? Nem tom. Inkább vsalami köztes megoldás kellene talán....
Vagy egyáltalán ne legyenek rangok? *
Engem nem zavarna, szívesen lemondok róla, ha kell.
* (kivétel persze: Moderátorok, Házigazdák, esetleg még egy ''kaszt'', pl. PH! Polgárőrök, vagy mittudomén...
) -
yurop
csendes tag
Ha hsz levonás lenne, biztos lenne itt pár alak, akii a negatív hsz csúcsra hajtana

-
iguana
őstag
sok ötlet elhangzott, de szerintem igazából nincs olyan módszer, ami hatékony, egyszerű, jól szabályozható. mindegyik verzióban ottvan az ''az ellen nem véd'' dolog. azért én is ideböffentek vmit:
a hsz levonás, mint nevelő eszköz szerintem nem működne (mármint a hatásosságát nézve). én mindenkire kiterjeszteném az ignore opciót, amivel a PH! és az íratlan szabályok átszegésével arányosan meghatározott ideig csak read only joga lenne a júzernek. nyilván a moderátoroknak ez plusz feladat, és felelősség lenne...az újoncokra pedig automatikusan 1 hét read only időszak ''letöltés'' után válhatnának aktív fórumozókká...azonban, hogy ez mennyire kivitelezhető, működőképes ötlet, azt nem tudom. csak egy ötlet. -
g4dg3t
senior tag
HeLLa!
Rangok + Hozzaszolasok szama =>> ha rajtam mulna eltorolnem mindkettot...mi ertelme van? Semmit nem tukroz (max azt hogy kinek mennyi szabadideje van
)...sot gyakran csak elferditi a valosagot...mitol PH! Addikt vki? Attol hogy beteg az agya es szetoffolja nap mint nap a totyikokat? Vagy attol hogy a HWPiacon barterkodik 24h? Egyetertek Westlake-l...sztem is sokan vannak itt ''pontvadaszok'' akik csak azert szolnak hozza minden topichoz hogy gyarapodjon a HSZ-eik szama es lepkedjen felfele az egyebkent semmitmondo rangletran!
Ha megis meg kell tartani a rangokat akkor lenne par 5letem:
-Lehessen ''Problema topicot inditani'' (like prog.hu)...azaz ha vkinek problemaja van, amiben segitseget kerne tolunk akkor egy kulon tipusu temat hozna letre nem altalanosat...aki pedig eloszor talal hasznalhato megoldast az kap x pontot (a megoldast csak a topicindito fogadhatja el)...rangokat lehetne a gyujott pontokhoz igazitani...szvsz realisabb lenne...
-Mas megoldas: Rangokat csak moderator v hazigazda oszthat (nem auto...) attol fuggoen h vki mennyire van otthon a szakmai temakban! Ez kis ido utan ugyis lejon a tagok HSZ-ei alapjan...
-Legyen egy uj ''nagybetus kaszt'' (a HAZIGAZDAk es MODERATORok mellett)...mondjuk OFF_CENZOR aki vadassza es torli a haszontalan HSZ-eket!
Szerk.: Bar ez utobbit tobb moderatorral is meglehet oldani...elvegre nekik is az egyik feladatuk ez...
[Szerkesztve] -
A.P.I.
aktív tag
Hi,
Engem is zavar a sok idióta topic és hozzászólás, de ez van. Sok emerke legnagyobb problámája, hogy ha eszébe jut vmi azt meg kell osztani másokkal is; az ilyenekből keletkeznek pölö a ''milyen dvd lemezt vegyek'' baromkodások, vagy ''lelassult a gépem ó jaj most mi lesz''. Problémát én először meg próbálok oldani; veszek 2-3 fajta lemezt, kipróbál, ghost imagéből egy reinstall, és ha vmi nem megy azt fel lehet vetni mint VALÓS problémát.
Ez érvényes a topicböngészésre is: nem olvasok bele a fentebb említett és hasonló témájúakba, hozzászólni meg végképp nem fogok, ezért vagyok ennyi idő után is csak tag.
Szvsz, ha nem foglalkoztok az ilyen ''emberekkel'', maguktól lekopnak, de ha még külön topic is nyílik ami róluk szól akkor tovább szórakoznak. Ez a kitiltom-kiszűröm-levonok szvsz egy kicsit túlzás. (ha szemétkednek, az persze más).
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Lentebb többen is írták hogy, ''pont-vadászok'' ezek a kisrácok akikkel gond van. Őszintén megmondom, nem tudom hogy a rang miatt teszik azt, amit, vagy egyszerűen ennyire ostobák. Nem látják a különbséget a jópofaság és a baromság között. A megoldás megtalálásához pedig tudni kéne hogy melyikkel állunk szemben, mert a kettő, külön eljárásmódot igényelne, szerinem.
-
ponti_ak
addikt
Sziasztok!
Végigolvastam a topic-ot, és szerintem is csak az egyidejű szankciók bevezetése lenne igazán hatékony.
1. Hozzászólások számának csökkentése (1-5-10-50-100 ponttal) --> ez tul.képp lefokozást is jelentene egy idő után... Ezzel ki lehetne szűrni azokat (egy részét), akik csak a hsz-re/rangra hajtanak.
2. ''Hall of flame / Hall of OFF...'' bevezetése, ahol mindenki megnézhetné magát.. illetve a rendszeresen renitens alakokat, modjuk hetente... (ez amolyan pellengérre állítás-féle lehetne talán..)
3. Akit ez sem érdekel, mert annyira fan(t)a(sz)tikus(an hülye...), annak ban (időszakos - pl 1 hetes, majd végleges)
4. Mindezekhez eddigi (szerény) tapasztalataim szerint is picit több (illetve keményebb) moderálásra lenne talán szükség, ami tényleg nem lesz minden esetben egyszerű, mert esetleg néhány fórumozót igazságtalanul érint, de a hatékony minőségjavítás szempontjából szvsz elengedhetetlen.
Ennyi jutott most így hirtelen eszembe, kösz, ha elolvastátok.
Üdv: ponti_ak -
Egon
nagyúr
Nem olvastam végig a topicot, de néhány ötletem nekem is lenne.
Szvsz ketté kell bontani a problémát: már regisztrált emberek által elkövetett hülyeségek, illetve (bannolás esetén) új regisztráció megakadályozása.
Utóbbi eset ellen szerintem kombinálni kell az eddig említett javaslatok egy részét. A cél ugyanis nem az, hogy lehetetlenné tegyük a renitensek számára a ''visszatérést'', hanem az, hogy olyan mértékben megnehezítsük, hogy ne érje meg visszajönni... Azaz: ip-cím szűrés mehet (ennek kikerüléséhez újra kell csatlakozni - 20 mp); egy email-címhez egy nick, és valós emilcímet lehessen csak megadni!!! (ennek kikerüléséhez új emilcímet regisztrálni - kb. 40 mp); esetleg bannolás esetén el lehetne helyezni a gépen egy sütit, ami megakadályozná az adott gépről történő bejelentkezést (ez persze azon esetekben rossz, hogy ha egy gépről többen is ph-znak; ennek kerüléséhez ugyebár törölni kell a sütiket - 10 mp); a legjobb hatásfokú intézkedés pedig a regisztráció megnehezítése lenne: mondjuk 24 órás várakozás után lehetne csak hozzászólni (és persze a kezdeti jelszó emilcímre menne, hogy muszáj legyen valós címet megadni a delikvens...). Ezeket _együtt_ használva, szvsz valós eredményt lehetne elérni. Ezen túlmenően, akár az emelt díjas SMS-ben is benne lennénk (legyen szavazás a kérdésről; ha a banda több mint 90%-a támogatja az ötletet, akkor szvsz meg lehetne valósítani...
). Mégvalami eszembe jutott: a programok telepítésénél felbukkanó, a használat feltételeit tartalmazó ablakhoz hasonlóan (elfogadod/nem fogadod el) lehetne feldobni regisztrációkor az alapelveket (hogy tényleg el kelljen olvasnia a delikvensnek, vagy legalábbis nagyobb legyen erre az esély...).
Előbbi esetekre (mármint a jelenleg érvényes regisztrációval rendelkező emberkék negatív hozzászólásainak eliminálására) pedig be lehetne vezetni egy rövidebb (tisztulási
) időre az un. ''zéró tolerancia'' elvet: egy figyelmeztetés után azonnal bannolás. Ehhez azonban nem ártana kijelölni a kereteket (és egyeztetni a moderátorok, házigazdák között: szvsz eddig is előfordult mind ''túlkapás'', mind pedig túlzott engedékenység...), és ennek figyelembevételével intézkedni. Pl. az offolást szerintem csak akkor kellene szankcionálni, hogy ha már tényleg nem egy-két hozzászólásra korlátozódik, hanem a (szakmai) téma nyomonkövetését nehezíti. Ellenben a trágár beszédet (különösen a durva személyeskedést, anyázást) lehetne akár figyelmeztetés nélkül a legkeményebben szankcionálni (azonnal piros lap, nincs sárga...
). -
Sanya
nagyúr
a opicnyitóval teljes mértékben egyet értek, és engem is zavar, hogy vki beregeli magát és az első hozzászólásával engem v mást fikáz(de olyan dolgokat hord össze, hogy csak lesek), vagy idióta topicokat nyit: pl már dvd író infók, milyen lemezt vegyek?.
másik: szerintem a hw piaccal is kezdeni kéne vmit, nem hiszem, hogy a legjobb megoldás, hogy a februári ajánlatokat is lehet látni. 1 hét után a régiek törlődnének, és az ott ''szerzett'' hozzászólások nem számlálódnak össze -
parandroid
félisten
hát nem lesz könnyű ebben a témában dűlőre jutni.
egyébként csak az jutott eszembe, hogy a legtöbb esetben egy direkt figyelmeztetés bárkitől (nem is kell feltételenül moderátornak lennie az illetőnek) is hasznos lehet. pl: ''légy szíves ne offold szét a topicot!'' v. még nyíltabban: ''nem veszed észre, hogy nem vagyok kíváncsi a véleményedre?''
a fentebb felvetett a-topic-létrehozója-legyen-a-házigazda is tetszik, csak ehhez gondolom teljesen át kéne írni a fórummotort...
a hozzászólás- ill. ranglevonás akkor lehetne működőképes, ha több moderátor is egyetért benne, és beadnak egy indítványt egy házigazdának, aki kivitelezi. nem az van, hogy nem bízok a moderátorokban, de így kevésbé támadható a dolog.
és ami még eszembe jutott:
gondoljatok csak bencom-ra, hogy hogy indult és meddig eljutott. gambit végezte a pedagógiai munka oroszlánrészét, gratula neki, most már ott tartunk, hogy bencom alig szól hozzá, ha nem tud mit, és talán némi jelemfejlődés is tapasztalható.
-
-
barbikenje
aktív tag
A büntit hasonlképpen meg lehetne oldani, mint a pontosztást... újabb katt valami elmarasztaló szövegre, és akkor már anyázódni sem kell, mindenki ért belőle...Megint jó mód (és valóban demokratikus). Bár már most ráébredtem a hátulütőjére. Lásd flém-témák, amikor a csapat fele egyetért, a másik meg nem, és egymásnak osztogatják/veszik el a pontot... Áhh, ...Szar a egész ( Á'la Kisjuhász Béla hm a roncsfilmből)
-
alázógyík
addikt
válasz
barbikenje
üzenetére
Szerintem ez nagyon szubjektív lenne,ismerve a nagy átlag gondolkodását ebből nem sok jó sűlne ki!
Gondold el,2 lelkes újoncka elkezd egymással smájlizni és még pontokat is osztogatnának egymásnak!3-4 nap és Házigazda szintre tornáznák magukat! -
barbikenje
aktív tag
A pontvadászathoz megy annyit fűznék hozzá, hogy akár maguk a PH! tagok oszthatnák egymásnak a megnyilvánulások értékessége alapján a pontot. Mondjuk bekerülne valami OTT A PONT szöveg, ugyanúgy, mint az OFF, vagy ON, és ezzel jelezhetné a fórumozó a fórumtársának, hogy egyetért a véleményével, illetve hasznos tanácsot kapott tőle. Így tényleg csak a nagytudású, és értelmes népek lépegetnének a ranglistán, és a hsz súlyát valóban növelné, hogy valaki PH-addiktként szól hozzá... Szóljatok ha tré a gondolat...
-
divot
veterán
A rangkórságot nagyon egyszerű gyógyítani: ha valaki úgy viselkedik, mint az említett srácok, akkor néhány figyelmeztetés után a moderátoroknak legyen joguk elvenni a rangját. Természetesen ezt a döntést egyeztessék egymással, pld. kelljen hozzá három moderátor beleegyezése.
És akkor xy, egy hónapja regelt őstag egy szép napon arra ébred, hogy lelkes újoncként írja épp aktuális offját.
Ráadásul ezzel büntetési fokozatokat is lehet osztogatni, hiszen nem mindegy, hogy valakit hány lépéssel minősítenek vissza.
Fontoljátok meg, szerintem hatásos lehet. És demokratikus is, mert mindenki feje fölött egységesen ott lebeg a lehetőség.
-
barbikenje
aktív tag
Érdekes probléma, amit felvetettetek. Én általában a Hardver piacon kutakszom, több kevesebb sikerrel, de néha meglágyul az agyam az offoktól. Felvetésként egyszer már benyögtem, hogy jó lenne akár magának a topic indítónak átmenetileg korlátozott szerkesztői jogokat adni, amit meg lehet szüntetni a topic zárásával, amint a probléma megoldódott. Ez persze leginkább a hardverpiacon működne valósan. A legjobb ötletnek az IP-cím ideiglenes letiltását tartom, mert ha otthonról szórakozik a manus, majd csak rádöbben hogy valami nincs rendben. A letiltást meg egybe lehetne kötni egy maillel, hogy a pali ráébredjen, nem a rendszerben van a hiba, hanem benne...
Ja, és remélem én nem vagyok a nemkívánatos PH! elemek listáján...
-
alázógyík
addikt
Itt az lehet a bökkenő hogy ezt a rettenetes mennyiségű írást ellenőrizni,főleg szelektálni elég nagy munka,sőt sok idő is.Nemtudom hogy ehez elég moderátor van-e,ill. a mostaniaknak jut-e idejük rá.
Viszont tényleg jó ötlet hogy nem kellene beszámítani a napi 30-40 1 smájlis hozzászólásokat!Ezekre lehetséges lenne valamilyen automatikus szűrés? -
erdoke
titán
1. A legtöbb fórumon így van mint itt, viszont néhol előfordul az, hogy kétféle ''rang'' van, az egyiket a hozzászólászám, a másikat a regisztrálás óta eltelt idő növeli.
2. Ezt induláskor, vagy kevéssel utána lehetett volna egyszerűen megoldani. Most azt kellene csinálni, hogy a moderátorok kezébe adni egy eszközt, amivel a hozzászólásnövelő megmozdulásokat korrigálni tudják. Ha mondjuk lenne nekik egy olyan parancs hogy ''Hsz. levonás'' egy legördülő menüvel (pl. 1-10-50-100-mind), akkor talán erősen meggondolná az illető, hogy egy ''jól sikerült'' napján elszórjon 40-50 (vagy még több) idióta hozzászólást, amikor ezért 2x-3x50-100 levonást kap.
Másik megoldás még, hogy a hivatalosan OFF topicokban és a HW piacon létrehozott hozzászólások ne kerüljenek beszámításra. Részemről az is OK, ha az eddigi ilyen hozzászólásokat is kiveszik a rendszerből...
Persze ha technikailag megoldható egyáltalán.
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
bocs hogy így zöldfülűként beleszólok a dologba, csak megfogott a topic címe. teljesen egyetértek Lohával, azzal kiegészítve, hogy a moderátoroknak egyszerűen törölni kéne az értelmetlen hozzászólásokat. az illető vagy megunja hogy fölöslegesen kalapálja a bill-t vagy visszavesz egy kicsit...
egyébként nem tudom elképzelni hogy bárki tudna 80-100 ÉRTELMES hozzászólást összehozni egy hétvége alatt. legalábbis szakmai témákban. tényleg nem jó a hozzászólás alapján történő rangsorolás, ez mindenkit hsz-termelésre sarkall (bevallom engem is).
de azt lássátok be ti is, hogy mindenkinek idő kell amíg alkalmazkodik egy bizonyos környezethez! minél többet van itt vki annál jobban normalizálódik. aki pedig tényleg csak magamutogatásból jön ide, arról egyszerűen nem szabad tudomást venni, hsz törlés és ennyi. ha tényleg nincs benne semmi szakmai érdeklődés akkor úgyis megunja a dolgot (ilyen értelemben ez a topic sem túl jó húzás, mert mit látnak? már megint róluk van szó!)
ne hari, de nem volt erőm végigolvasni az összes hsz-t, tehát biztos mondta már vki ezeket, de gondoltam az újak nevében is írnia kell valakinek...
p.s.: ip-tiltás, levél meg ilyesmi sztem tök fölösleges, aki akarja úgyis kijátsza, csak magatoknak csináltok több munkát. -
Loha
veterán
2 módszerrel lehetne csökkenteni az ilyen értelmetlen hozzászólásokat:
1) Nem jó módszer az, hogy csak a hozzászólások számítanak a rangban, ez ezeket a kölyköket a hozzászólások számának növelésére sarkalja, és mivel értelmeset csak ritkán tudnak hozzászólni, azért jön a sok hülyeség...
2) Ha senki nem reagálná le ezeket a hozzászólásokat akkor biztosan elöbb vagy utóbb megunnák...
A PH! rangoknak egyébként azért nincs túl nagy jelentősége, mert csak a hozzászólásokat tükrözik.
Már régebben leírtam, hogy mi lenne a jó módszer.
Kettős rendszer, amiben egy ranghoz kellene X hozzászólás és Y a regisztrálástól eltelt idő.
Egy példa:
Ahhoz hogy vki őstag legyen kell mondjuk 1000 hozzászólás, és 1év a regisztrálástól számítva.
Tehát hiába van 8000 hozzászólása nem lehet őstag, vagy hiába 2 éve regisztrál és csak 500 hozzászólása van szintén nem lehet.
Szerintem ez egy jó rendszer lenne és működne is.
Ugyan úgy meglennének a limitek, mint a hozzászólásoknál. -
Raymond
titán
Par gondolat:
Szerintem erelyesebb moderalas kene kezdetnek, mert ha valaki mar par szaz hozzaszolas/par honap utan ugy viselkedik ahogy egyesek annak mar a figyelmeztetes sem kene, csak az azonnali ban, mert tudhatja mik a szabalyok. Igaz a figyelmeztetes azert szep gesztus volna, ne sulyedjunk az o szintjukre.
A szurest nehez megoldani meg mail alapjan is, mert nulla ideid tart egy uj freemail cimet nyitni. Ehez a megoldashoz ido kell es gondolom Parci a PH! motorral fog meg egy darabig foglalkozni. -
bdav
őstag
válasz
eddie303
üzenetére
cookiek törölhetőek, ez a tanúsítványos megoldás meg sztem túl bonyolult, és annyt nem ér. sőt szerintem nem lehet és enm is szabad a juzereket szűrni, vagy korlátozni, pláne nem így ''rangonként''. ez egyszerűen szemétség azokkal szemben, akik tényleg hasznosan tudnak hozzászólni (az elv a lényeg, nem az hogy most gyakorlatilag mit lehet és mit nem). én úgy gondolom, hogy minden erre irányuló ötletet nagyon gyorsan felejtsen el mindenki, mert ebből sok jó nem származik.
Tudom akkor meg ''esik a színvonal''. ebből a dumából őszintén szólva jobban elegem van lassan, mint az offolásból és az értelmetlen topikokból. persze vannak néha olyan emberek / topikok, akik /amik tök kikészítenek mindenkit, de sztem ha nem foglalkozunk velük, el fognak tűnni. ami meg nem, azt törlik vagy bezárják. de ha ez a nagy felhajtás van, az nem jó semmire. -
[amne]
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Pont ma hallottam Den-től egy jó mondatot (nem csak egyett de ez kifejezetten jó volt
) ''Nem amerikában vagyunk hogy féljünk vmit kimondani.'' Az hogy téged a tábor szó a politikára emlékeztet a te bajod ettől én még használni fogom ugyanúgy mint más szavakar, nem érdekel hogy ezt melyik félkegyelmű politikus hintette el a köztudatban. Vannak táborok vannak klikkek, de ez nem jelenti azt hogy a táborok ütik egymást, lehet két klikk jóban attól függetlenül hogy más az érdeklődési körük.
Akkor van gond ha az egyik klikk - tábor áthágja a másik tábor tűrőképességét. Van egy bizonyos szint ameddig toleráns vagyok minden újoncal mert én is voltam, de érdekes mód mikor nem tudom mennyi idővel ezelőt regeltem, nem szórtam magamból a hülyeségeket, nem próbáltam eladni a lábast, próbáltam hasznos és némikép egyedi tagja lenni a fórumnak, ph-nak. Hogy ebből mennyi sikerült az mind1. Mindegy azért mert szert tettem itt jópár haverra, akikkel neadj isten együtt sörözünk dumálunk bulizunk és ha ők elfogadnak, őket szórakoztatom akkor valami sikerült.
Ezzel szemben manapság egyre több az olyan kiscsoprtos aki 3 hónap alatt generál 3* annyi hozzászólást mint én két év alatt. Szerintem az ilyen jellenség elég feltűnő. Főleg hogy ennek a temérdek hozzászólásnak a nagyrésze baromság/off. Nem az a fajta Off ami még elmegy, hanem a jópofiskodó de egyébként nagyon nagyon nem jópofa off.
AND1- nek és Westlake-nek, nem féltem én a PH a színvonalát talán csak egy kicsit, több kell a lerombolásához mint 10 kis pisis aki nem talál jobb elfoglaltságot minthogy itt élje le az életét baromságok közepette. Nem félek semmi ilyentől, egyszerűen idegesítenek, átléptek egy bizonyos határon, amit én a továbbiakban nem tudok tolerálni, ez van nálam most szakadt el a cérna. Ezért nyitottam topicot, ezért próbálok serkenteni mindenkit egy jó alternatíva kidolgozására.
Nem akarom én megváltani a világot, de még csak a PH!-t se, nem akarom cenzúrázni a netet kedves Digital, még a PH-t se mert nem az én reszortom. Egyszerűen csak tenni akarok valamit egy olyan, egyre általánosabb jelenség ellen, ami mint már mondtam, zavar.
Volkovy-nak még valami: tábor, tábor, tábor, ne fljünk a szavaktól. -
eddie303
őstag
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Cookie-s megoldás végleg lehetetlen? Másik dolog, ugye vannak elvileg https igazolványok vagy valami ilyesmik, tanúsítványok. Nem lehetne ilyen alapon megoldani? Pl. egy frissen reggelt újonc kapjon egy ilyen tanúsítványt, amit felinstallálhat a böngészõjének, hogy utána tudjon PH-zni?
[Szerkesztve]
Második szerk. Természetesen egyedi tanúsítványra gondoltam.
[Szerkesztve] -
rATdrAgOn
senior tag
Ize, MAC addressre csak LAN-on tudsz szurni.
Ineten a MAC address mar nem utazik keresztul... legalabbis a legtobb maganszemely szamara rendelkezesre allo kapcsolaton keresztul nem.
Ergo, a webszervert kiszolgalo gep IP sztekkje nem fogja tudni mondjuk az ADSL-es vas halokartyajanak MAC-jet, merthogy az nem jut el hozza.
Persze mas a helyzet, ha az illeto annyira tapos, hogy esetleg a polcon mellette levo gepet hasznalja proxynak - de ez nem alapeset, ismerjuk be
-
erdoke
titán
-
AND1
őstag
Sokmindenkivel egyet értek...
De most nehogy átmennyen a topic ''moderátor szeretnék lenni'' topicba, laza utalásokkal
Valszeg ott kezdődött el vmi mikor erősödött a ''használd a keresőt'' feeling. Remélem értitek. Volt olyan nap, hogy szegény kezdő usererek (aki ''szakmában is kezdő'')csak ezt olvashatták. Imho ha kérdeznek egy olyat ami már volt attól még illene válaszolnunk.Esetleg aláírhatnánk, hogy utánaolvasásként: link (a létező topichot). Lehet rosszúl érzem, de azért ettől is változott vmi. -> Erre az nem rég óta fórumozok is rászoktak és így kezdték a 2. hozzászólást: ''kereső''
blabal..
Mert Amne sztem nem attól ''fél'' hogy vannak bizonyos személyek akik nem szakmai tudásukat helyezik előre mikor válaszolnak vmire, hanem a ph színvonalát félti....ami teljesen jogos, és egyet is értek vele. -
westlake
félisten
meg kell gyozni a vezetest, hogy milyen jo dolog lenne, ha megint mindenki 0-rol indulna... lehetne 1000 emeber adatai alapjan statiszikat kesziteni, mennyi a normalis hozzaszolas naponta, milyen idokoznonkent szol hozza a dolgokhoz egy ember... ezutan lehetne ezt alapul veve hatarokat szabni a napi sok-sok hozzaszolasnak..
Új hozzászólás Aktív témák
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- Lexus, Toyota topik
- Horgász topik
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- BestBuy topik
- Steam Deck
- Ügyes vagy tuningban, és nyernél 10 000 dollárt? Irány a jelentkezés!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kingston 16GB DDR5 5600MHz CL46 - Új, bontatlan, több darab - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6200MHz CL36 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, bontatlan - Eladó!
- Chieftec proton 750w full moduláris
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás / ÚJ AKKUMULÁTORRAL!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4423, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

neven kene olvasnia.

na jo, a rang nem jelent semmit
).