Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Vagy vegyél egy olyan kártyát a számítógépedbe, ami tudja fogadni a UPC kártyát. PC-vel bármit rögzíthetsz.
Az talán olcsóbb, mint egy DVD felvevő. Bár ahhoz meg direct kártya kell, ami nincs összekapcsolva a beltérivel...
Szóval ha nem akarsz az előfizetéssel variálni, akkor nem tudok olcsóbb megoldást a DVD felvevőnél. -
makoss
veterán
Az UPC Direct felvevőjét én is tudom, de azért had ne fizessek már havi 600Ft-ot ha lehet

A másik lehetőséghez tudol pontos típust?Watt25: Az van, LG 42 LA 620 személyében de pontosan mire gondolsz?
(#5092) bogabi: Azt már én is próbáltam de értelmetlen mivel úgy volna jó, hogy egy másik csatornát nézni miközben vesz fel, illetve időzíteni, de csak 1 darab 2,5"-os vinyó csak fölvesz és kész, és van még 1 hátránya annak, ha vissza szeretném állítani a PC-re az igen körülményes

-
Laca0
addikt
Nekem eredetileg úgy nézett ki, hogy a jelerősség 85%, jelminőség 80%. Így volt 2 évig, semmi problémám nem volt.
Tavasszal sok szélvihar volt és leesett a jelminőség 30-40-50%-ra. Ekkor akadozott az adás. Mivel nálam az antenna egy kör keresztmetszetű póznán van, a szél elfordította egy kicsit. Amikor visszafordítottam és meghúztam a bilincs csavarjait, 90-100% között váltakozott a jelminőség. A jelerősség 85% maradt. Talán egy hétig minden tökéletes volt.
Utána kezdtek el kiesni a csatornák tömegével.
Amikor van adás, 85%/100% az erősség és a minőség, tehát biztos, hogy most nem antenna elmozdulásról van szó. -
Laca0
addikt
Philips DVDR3480. De bármilyen DVD felvevő jó lehet, az analóg jelet nem zavarja semmi.
Ezt csak azokra a csatornákra alkalmazom, amik nincsenek a mindigtv-ben, mert azokat a tévével veszem fel hdd-re.
90%-ban azt használom, csak néha veszek fel valamelyik tudományos csatornáról egy-egy műsort.
És ennek megvan az az előnye, hogy pl. veszek egy műsort a TV2-n a tévé DVB-T tunerjével, közben nézem az RTL-t vagy bármi mást a UPC dekóderén keresztül, ugyanazzal a tévével. -
bogabi
őstag
Ha időzített felvételt szeretnél használni, akkor gyakorlatilag 2 megoldás van:
- szolgáltatói box: Humax HD PVR, Philips HD (a kisebb Humax HD-t nem tudom, hogy tud-e időzített felvételt, felvenni tud külső UDB-s eszközre)
- saját PVR-es boxMinden mással csak szívni fogsz (ott kell ülni előtte elindítani ill. leállítani a felvételt kézzel, addig mást nem nézhetsz, stb.).
-
Laca0
addikt
Igen, ez a furcsa, hogy csak az elmúlt néhány hétben csinál ilyeneket, 2 év alatt összesen nem volt ennyi baj, mint most. Pedig a múltkor az itteni viharok elmozdították az antennát és arra fogtam. Visszaállítottam 90-100%-os jelminőségre (miközben a 85%-os jelerősség nem változott). Sajnos a hibák sem szűntek meg, úgyhogy biztosan nem itt van a hiba...
-
-
-
makoss
veterán
-
Watt25
veterán
Norbi-ra ne hallgass, folyton csak össze-vissza beszél.
Szóval, ha a boxnak van komponens kimenete és azon hajlandó 1080i kimenetet kitolni magából, akkor tudsz ezzel a cuccal rögzíteni HD tévéadást. (Persze csak mindig azt, amit nézel.) És mivel elvileg van egy felesleges digitális-analóg-digitális átalakítás, elvileg valamennyire romlik a minőség, de talán nem vészes. -
-
Laca0
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Addig oké, de úgy tudom, hogy nem minden onnan van fellőve.
-
Másik fórum szerint a feladóállomásnál (Luxemburg) van nagy vihar, és emiatt még előfordulhatnak kimaradások. Nem nálatok van a hiba.
-
törölt tag
Dettó
Elment de most vissza is
Lehet vihar készül valahol ámérika partjainál? -
csab2
veterán
Nálam megint elment a teljes szolgáltatás.
Este negyed 10 után pár perccel.
Másnál is?
Mi van ezzel?
Mostanában több csatornánál is szétesik a kép, egy-két mp-re elmegy az adás, stb. Eddig ez nem volt. -
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Humax ud fox HD beltériből kijövő HDMI jelét felhasználva és egy AverMedia Game Capture HD II boxot lehet használni felvételre UPC Direct+ -nál?
Lehetne tévéműsort felvenni HD vagy analóg formában valahogyan?
Köszönöm!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lencsibaba
üzenetére
Szerkesztési időn belül ne posztolgass már újabbakat.
-
Gadgetfan_
senior tag
Nabakker, én meg itt ki-be húzogatom a hálozati csatit, meg a kártyát, hogy mifasz van, de akkor most megnyugodtam, nem nálam halt be a dolog.

Nálam egy csatorna sem jön már be. -
Továbbra is halottak a Direct-es transzponderek...az átvett csatik rendben vannak.
-
lencsibaba
újonc
válasz
lencsibaba
üzenetére

-
csab2
veterán
Másnál is elment az adás ma hajnali negyed 1-kor?
-
Jumpalaja12
tag
Kis segítséget szeretnék kérni azoktól akiknek van tapasztalatuk CAM modulokkal kapcsolatban.
UPC Direktkártyám van már az újabb ICE és nem a régi CW kártya és egy LG la sorozatú tv-ben használnám. A mostani modulom a csatornák 1/4-énél ezt írja ki: "Please check your smart card", valamint a ha M1 HD-ra kapcsolok utánna kódoltat ír ki minden csatornára és rohadtúl idegesítő. Szóval le szeretném cserélni a modult ezek közül valamelyikre csak nem látom a különbséget közöttük de állítólag mindegyik kezeli a UPC ICE kártyáját szépen.1.: http://www.interstore.hu/termek/Ine-Karta-CAM-Irdeto-SMI-p4249732.html
2.: http://www.interstore.hu/termek/Emos-Irdeto-rozhrani-SMIT-p4793442.html
3.: http://www.interstore.hu/termek/Neotion-CAM-modul-Irdeto-DUAL-SKYLINK-Ready-p4763688.htmlSzóval a kérdés, hogy melyik lenne nekem a leg alkalmasabb? Vagy valami trükk, hogy a régi kártyánál hogyan lehetne orvosolni ezeket a problémákat?
-
wocsok
tag
válasz
sleepdancer
üzenetére
Ha neten rendelted, akkor 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, és visszakapod a vételárat...
-
Batib
őstag
válasz
sleepdancer
üzenetére
Ha jól értem vettél egy ilyet és UPC direkt vételére próbálnád használni. Sajna az nem fog menni mivel ebben DVB-T (földi) tuner van a UPC direkthez pedig DVB-S (műholdas) tuner kell. Emellett ennek Conax a kártyaolvasója, de ez már mellékes.
Ha vmit rosszul értelmeztem a kérdésedben akkor sorry. -
Gyurka6
őstag
válasz
sleepdancer
üzenetére
Hali!
Amennyiben a készüléken az antenna "bedugós", nem csavaros, akkor egy földi dvb-t készülékkel lettetek gazdagabbak (a net-en ilyent találtam, wi-fi vel). Ha pedig műholdas, akkor az upc direktkártya előfizetéssel lehet használni.
-
sleepdancer
csendes tag
Kedves Hozzáértők!
Vettünk egy Wayteq Movie Boxot tévedésből, mert azt hittük, hogy mindíg tv-s előfizetés van. Persze UPC direct. Meg lehet oldani vele az UPC direct kártya fogadását? Ehhez az UPC-nél kellene "átállnunk" csak kártya igénylésre (beltérik nélkül)? Vagy enélkül is menne szoft frissítéssel? Ha igen, akkor melyiket javasolnátok?
Esetleg egy digitv-s helyen is lehetne használni. Ott más a helyzet?Előre is köszi
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Humax HD beltéri DLNA szolgáltatásával az AVI-n kívül mást is le tud játszani? Ma már az MKV az általánosan elterjedt formátum. -
_Norbi_
aktív tag
nektek nem megy ???

-
A HBO Comedy nem kódolt adás?! Én konkrétan tudom nézni :/
-
-
kory24
őstag
Hogyha beköteskor a direct medium csomag mellé rendeltem direct hd csomagot is, akkor a hd csomag utolag lemondható?
-
frovery
senior tag
válasz
üzenetére
Ez az oldal sokat segíthet.
Beírod hol vagy éppen, majd kiválasztod a 0.8W-t és a GO-ra katt.
-
frovery
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Annak a felvételeit csakis abban a beltériben tudod visszanézni, amivel rögzítetted. ha egy tök ugyanilyan készülékbe átrakod a felvételedet, már ott sem lesz nézhető. Sajnos maga a processzor rak rá egyedi kódolást. Ez amolyan jogi védelem.

Már csak régebbi készülékek tudnak kódolatlanul rögzíteni, vagy linuxosat kell vegyél.

-
Megoldható-e az, h úgy vegyek fel a saját beltérivel, h azt PC-n meg tudjam nézni?! Ezt a TS formátumot nem igazán szereti semmi, még azok a programok se játszották le, amikhez oda volt írva a támogatás. A beltérin be is állítottam, h ne kódoltként vegyen fel.
TS/TP/MPEG felvételi lehetőség van ill., h kódolt vagy kódolatlanként vegyen fel.
-
frovery
senior tag
válasz
_Norbi_
üzenetére
Norbi megint okoskodsz!

Nem azt írtam, hogy szakítsa szét, hanem nyomja meg a tányér szélét egyik, majd másik irányba. Elég 1mm-es nyomás és már látható, hogy csökken, vagy növekszik a jelszint. Ha növekszik, akkor lehet korrigálni az antennán. Sokszor elég ha az egyik oldali csavart elkezded húzni csak az egyik irányba, már változik a jelszint.
Ugyanúgy kell itt is húzni a csavarokat, mint az autó kerék anyákat. Mindíg átlóban és közben figyelni a jelszinteket.
Ha egy nem hozzáértő meglazítja a csavarokat, azzal többet árthat, mint használna!
Hidd el, több 100 antennát felraktam már 1994-től, mióta szerelek.
-
KisDre
senior tag
Műholdas tévé csomag témában tudna valaki nekem segíteni?
Jelenleg kb 6900Ft -t fizetünk havi szinten egy trió csomagra (vidanet), de a telefont nem használjuk, a net az gyenge, a tv csatornáknak meg kb felét nem is nézzük (én pl nem is tévézek de ez most más téma)
A lényeg az, hogy maradnék vidanetnél ami a netet illeti csak feljebb váltva (olcsóbb a T-Home-nál: http://vidanet.hu/termekek/internet/kabelnet-10/ )
S TV gyanánt meg UPC Direct Medium -ra gondoltam először aztán látván hogy a Light is milyen jó csatornákat tartalmaz (2db Viasat, meg a már kb alap retek és kettőtévé bár, egyedül ismeretterjesztő csatornát hiányolom), megérősebb lenne a Light csomagot.
Szóval maga a kérdésem hogy a műholdas tv bekötésénél milyen költségek vannak? szerk.: Úgy értem egyszeri, mint a beszerelés stb. Vagy ha tegyük fel 1 éves hűséggel kötöm meg akkor elengedik esetleg? -
Laca0
addikt
válasz
frovery
üzenetére
Köszi!!! Jobb lett, mint újkorában!
Mivel hengeres csőre van felfogatva, elfordult egy kicsit. Nem kellett nagy erő a visszafordításhoz. Eredetileg 85%-ot hozott, most 90-100% között váltakozik.
Húztam egy keveset a rögzítő csavarokon, hogy ne fordítsa el a szél megint. Valamit majd kitalálok, hogyan lehetne jobban lefixálni...
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!!!_Norbi_
Egész könnyen fordult, nem kellett erőltetni. Egyik kezemmel a konzolt fordítottam, a másikkal meg a tányér szélét, de csak kontrolláltam a fordítást, ott nem erősködtem. -
_Norbi_
aktív tag
csab2 : ki lesz cserélve , direktkártya van helyette
direktkártya+ -
csab2
veterán
Valahol olvastam, hogy a UPC Direct a régi - Cryptoworks - kártyákat ki fogja cserélni. Erről van valakinek valamilyen információja?
-
frovery
senior tag
Ilyenkor én azt szoktam javasolni, hogy a tv-t a parabolához látható távolságon belülre vigyed. Ekkor a tányér háta mögé állsz és megnyomod a tányér egyik felét, majd a maásik felét, feszítve kicsit és meglátod, hogy változik e a jelszint. Csavarokat nem kell meglazítani, elég a kicsit feszítés. Ugyanezt a dőléssel is le, ill. felfelé is.
Ha nem javul, akkor hívd fel őket és küldenek szerelőt. Aki nem ért hozzá annak nem érdemes vacakolni vele, mert csak árthat. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
1-2 hete vacakolnak az adások. A viharos idő már elment, süt a nap, de a csatornák nem jöttek vissza.
85% a jel erősség és 30-40-50% a jelminőség.
Elmozdulhatott az antenna? Vagy csak koszos lenne?
Az elmozdulás ellen szól, hogy a jelerősség 85%, mint eddig mindig. Ha nem jól állna, szerintem akkor nem lenne ilyen erős... a jelminőség 80% volt eddig.
Szerintetek helyre lehet hozni műszer nélkül? -
törölt tag
Oké értem!
Gondoltam én hogy nem fog menni, de azért egy kérdést megért

Köszi!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Németbe meg itt ott már befogtam, de USA-ban is be lehet fogni a UPC-t ?
Erről nincs infóm 
-
csab2
veterán
-
csab2
veterán
Az MTV Europe helyett behangoltam az MTV European-t. Az hogyan lehet, hogy a reklámok magyarul mennek, a rendes műsor meg angolul? Át kell állítanom magyarra a hangsávot.

Más. Valaki említette valahol, hogy a régi Cryptoworks kártyákat a UPC Direct ki fogja cserélni. Van erről valami újabb infó?
-
_Norbi_
aktív tag
pin kod : 0000 vagy 1234 ... alap
Noá (#4995): régi havidijas voltál?? azoknak emelnek mindig ..
uj elöfizetök direkt kátyásnak nem .kártya korlatozva van ...max 2szamolj egy kicsit
alap csatorna t nEl 56 ugye ? upc 88 az ar/ érték arányàban nem megfelelò...... vezetekess telefon nélkűl nem adnak szolgáltatást. platina szintünek szinte mindent kell kénije ... nalam ugy van tv internet telefon mobil+ kiegészitö csomagok tvnél.. ott vagyok 15000 20000ft/ho
te meg itt vakitod az embereket .... mult héten telom biztositasat intéztem ügyintézö rank akart tukmalni 150.000ft fényképezö gepet montam nem kerjük ... igy is havi szinten elviszi T kasszat rossz szolgaltatasaival .. eleg arat is kidolgozni mercibe nagyon keveset adnak munka meg sok ... 16000ft fizetek havonta 11000mobil +5500 internet alap egész
ennyit Tről ..5 percen belüli új hozzászólás helyett használd a szerkesztés lehetőséget!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Himm
csendes tag
válasz
üzenetére
Nem parasztvakitas mert a hangos szerzodesben is es a megrendelesnel is megkapod a teljes infot es ha meg nezed a Direct+ 88 csatornat taartalmaz kerlek szepen es nem igaz h a 3. boxon ugyanazt latod lehet ti akartatok valamit buheralni h ne kelljen Quad fejet venni, akkor esetleg es felhivom a figyelmed h a 3. belteri csak 500 ft az hol sok szerinted???
-
Himm
csendes tag
válasz
üzenetére
Nem tudom te mit ertesz az olcsobb csatornan, de UPC Directnel a Medium csomag 65 csatornat tartalmaz benne M1 HD ez 2890 ft legnagyobb aron de uj elof. vannak elso honapokban , a + 11 HD csatorna maximum 1000 ft es ugye erre is van 500 ft hat honap kedv, tehat max 3890 ft a T-HOME-nal 58+12HD 4090 Ft syerinted hol olcsobb???? Nem kell felretajekoztatast vegezni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én már havidíjjat többet nem áll szándékomban kifizessek

időzíteni lehet vele? mert az is lényeges lenne, meg ha fel is vesz milyen formátumba?