- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
svedmalac
tag
Minden rosszban van valami jó. Így például nem mostanában szereztem volna be win7-et, most már van
Linuxom sem lett volna egyhamar, most lettBár hozzáteszem, ez a win7 egy kicsit fura az XP után és egyenlőre csak barátkozunk.
De azért az vicc, hogy egy vadiúj oprendszer simán felmegy egy ősgépre, ami meg korabeli oprendszer, az meg nem hajlandó.
Na mindegy, azt a sört, amit megérdemelnél, jól megittam ennek örömére -
svedmalac
tag
Újabb csoda!
Találtam egy Vistás vga drivert a SIS650-hez. Ráerőszakoltam a standard vga helyére. Tiltakozott, de csakazértis okéztam mindent és láss csodát, működik. Két hét szívás.
Köszi srácok a segítséget!
-
svedmalac
tag
CSODA TÖRTÉNT!!!!!!!!!!!!!
Megjött a win7 lemez, feltettem és megy.
Már csak egy dologgal szarakodok, a vga drivert kellene valahol megtalálnom.
Már az ikszediket töltöm le és mindig van valami kínja. -
svedmalac
tag
Fejlemény
Feltettem megint a 6.22-es dos-t, majd abból a min95-öt. Az egész install felment rendesen, majd mikor indulna a windóz, bejön a win95 legelső üdvözlője és a következő az üzenet részéről:
While initializing device IOS:
Windows protection error.Tehát tényleg valami IDE gáz van. Felraktam a dos-os SIS vezérlőt is a win95 parancssorból, arra meg azt írja, hogy
SIS Onboard 5513 IDE Detect Error...
To continue without using the 32-bit disk driver, press any key.Aztán visszajön a protection error-os szöveg.
Az összes system program az 5513-ast írja IDE vezérlőnek. Hihetetlen már.
Holnap vagy holnapután megjön a win7 meg a Linux is, kíváncsi leszek.Mindenesetre jó játék...
-
svedmalac
tag
vista/win7-tel még nem próbáltam, mert nincs dvd-íróm. Nomád körülmények vannak ilyen fronton jelenleg.
A gép eredetileg egy 160gb WD-vel jött, azon volt a rendszer, amit letöröltem. Azzal is ugyanezt csinálta, ezért vettem egy 40 gigásat, hogy hátha a nagy méret a baja. Szóval a vinyókat nézve ugyanaz a probléma.
A dos6.22 simán felment floppyról, szóval a vinyó önmagától tud bootolni, ez biztos. Csak az XP írja ki ezt a hibát, miután betöltött mindent a memóriába az install elején.
A vinyókat már próbáltam Fat-ben, Ntfs-ben, low level-lel, most vettem egy linux cd-t olcsón, ha megjön legfeljebb felrakom azt. Most napközben dolgozok, de ha lesz időm, még a win95 floppy változatára gondoltam, már csak kíváncsiságból is.
Most levelezek egy angol sráccal, aki 5 fontért installál, hogy azért az 5 fontért adja oda dvd-n a win7-et, a többit bízza rám. Az lenne ám a jó vétel
Ami a Hirens boot cd-n rajta van, már mindent kipróbáltam... A Seatools is rajta van. -
svedmalac
tag
Ilyen nem sűrűn van, de megállt a tudományom
Beraktam a PC2100-es memóriát, fel is ismeri, de ugyanúgy Unmountable. Tehát nem memória probléma. DE AKKOR MI?????
Egy XP SP3-nak akkor is fel kellene mennie, ha nincs valamilyen driver, legfeljebb utólag szól. De ez egy sima IDE P4-es gép könyörgöm, én még ilyet nem láttam.
És működött, mikor megkaptam, ráadásul egy XP Home volt rajta. Már azon is gondolkodtam, hogy olyan létezik-e, hogy csak az a windóz megy fel rá, amelyiknek a licensze a gép oldalán van?
De hát raktam már más gépet is így össze, teljesen másik oprendszerrel.Szóval nem tudom, mi a franc van...
-
svedmalac
tag
Most 1gb PC3200-as van benne P4 2.2 Northwood procival.
De hát az XP Pro-m is 32bites, ilyen szempontból lehet, hogy mindegy.
A másik gáz meg az, hogy nincs kéznél semmilyen másik gép meg író, ezért szarakodok meg floppyzgatok ennyit. Kb olyan érzés, mint 15 éve...
De most vettem 7 fontért egy 512-es PC2100-as memóriát, azzal kipróbálom a jövő héten, amint megjön. Ha jó lesz, akkor, ha nem akkor
.
Sőt, a nagyobb memóriát utána elpasszolom, még keresek is rajtaTényleg csak egy sima netezős gépnek kell, arra meg bőven jó lenne már végre...
Ha semmi nem működik így, akkor valahogy megpróbálom a win7-et az egy gigás rammal.
-
svedmalac
tag
Hát erre nem számítottam, hogy ilyet is kapok
A munkáért természetesen jár a fincsi sör, de hogy ne legyen minden olyan fényes, ezért azzal folytatom, hogy nem sikerült a dolog ismét.
Asszem rájöttem valamire, bár sok idő kellett hozzá...Lehet, hogy semmiféle gond nincs ezekkel a SIS vezérlőkkel.
Azt vettem észre, hogy míg az alaplap PC2100/PC1600 ramokat támogat, az enyémben PC3200-as van jelenleg. A Bios-ban viszont csak PC2700-asnak látszik. Azaz lehet, hogy túl sok neki. Utánaolvastam ennek is és több fórumon is olvastam arról, hogy memória problémák miatt is lehet Unmountable. De ez viszont csak XP installkor kell, hogy elő jöjjön, mert ugye cd-ről simán lehet bootolni miniXP-t. Ráadásul akkor is működött a gép, mikor megvettem. Valószínűleg az történt, hogy egy jóval kisebb ram volt a gépben és beletettek egy nagyobbat a jobb eladhatóságért. És mivel az XP eleve fent volt a vinyón, így sosem volt gond. Felraktam DOS 6.22-t is floppyról kíváncsiságból, simán bebootolt a vinyó.
Úgyhogy az lesz, hogy az ebay-en veszek bele ramot olcsóér, és kipróbálom ezt. Nem vesztek pár fonton kívül semmit. Aztán ha az sem stimmel, eladom a francba az egészet és felfogom informatikai továbbképzésnek -
svedmalac
tag
Újabb fejlemény
Különböző syscheck programokkal belenéztem jobban az alaplapba. Kiderült, hogy igazából SIS650/961 chipsetes, ami azt jelenti, hogy a déli híd, ami az IDE vezérlést adja, az a 961-es.
Nekiálltam keresgélni ilyen drivereket, találtam is egyet, aminek van txtsetup.oem-je. Ez egy NT4 mappában volt. Beadagoltam neki, és jött a csoda, hogy felteszi a drivert. Fel is tette, de mire bejönne a várt partícionálós XP kép, előtte megint Unmountable...Aztán még egy dolog, ami miatt nem értem ezt az egészet már. Felmásoltam a laptopról a boot.ini és ntldr file-okat. Indítás, és bejön ugyanaz a menüválasztó, ami a laptopomon van. Ez részben logikus, de ha így gond nélkül bejön, akkor ez számomra azt is jelenti, hogy ha lenne rajta XP, akkor bootolható lenne. Tehát a vinyó biztos, hogy okés MBR-t tekintve. De akkor mi a pöcs ez az Unmountable?
-
svedmalac
tag
Az ajánlatod kitűnő, a sör is stimmel, mert imádom, csak lehet, hogy Londonból nem érné meg átruccanni...
Egy kicsit belefolytam ebbe a txtsetup.oem-es dologba tegnap, egy kicsit értem is a lényeget, csak egy gondom van, hogy soha nem csináltam ilyet és így azért lehet, hogy éveket töltenék el a benne lévő sorok manipulálásával. De tényleg nem tudom, hogy hogy lehet egy nem is olyan kis gyártó ilyen pöcs, hogy ennyire nem képesek.
Szóval tegnap óta csak ülök és agyalok, hogyan cselezzem ki. -
kraftxld
félisten
válasz
svedmalac #28 üzenetére
Tolts le egy masik text mode storage drivert, mondjuk egy adaptec kartyaet, es nezd meg, hogy mi van a txtsetup.oem-ben, majd ird at a sis-es cuccoknak megfeleloen.
Ugylatszik a sis itt se hazudtolta meg magat, mert nem tudott rendes textmode drivert irni.Vagy hozd at a gepet meg par aranyaszokot aztan megcsinalom
-
kraftxld
félisten
Ezt letöltöd:
[link]Majd kitömöríted winrar-al az exe-t, az IDE mappában lévő WinXP mappa tartalmát másold floppy-ra, és nyomd be F6-al telepítéskor, vagy nlite-vel integráld bele a telepítőbe.
-
svedmalac
tag
specko a lapom... Hát ez az...
Tudom, hogy a legtöbb hasonló probléma abból adódik, hogy satás vinyóra akar valaki XP-t rakni, vagy ha Vistáról downgrade-l valaki.
Ez egy sima alaplap, mezei IDE beállításokkal, semmi extra. Csak épp egy FIC alaplap sis650 chipsettel és valami specko HP lemez kellene neki, ami van is a neten, de mind akkor jó, ha az XP már fent van.
Floppys megoldásra még nem akadtam.
Az a baj, hogy azt sem tudom kipróbálni, hogy egy másik gépen XP fel a HP driverekkel együtt és vissza rak.
Ha nem az én gépem lenne, esküszöm élvezném -
svedmalac
tag
Na most már hogy többet utána olvastam, biztos vagyok benne, hogy az alaplap IDE controller meghajtókat kell beadagolni neki XP installkor. Viszont itt is van egy bökkenő. A netről letölthető a komplett driverkészlet a FIC oldaláról, meg máshonnan is, de az 16Mb. Ez értelemszerűen akkor lesz hasznos, ha már fent van az XP. De arra a floppyra, ami a telepítéskor kell, nem tudom mely file-ok lennének jók igazán. Jó játék vár rám asszem :-)
-
svedmalac
tag
Letöröltem a partíciókat, ahogy írtad, semmi eredmény. Viszont találtam a neten egy olyan oldalt, ami az Inaccessible Boot Device hibával foglalkozik, és ott ugyanazt írták, mint amit el akarok követni. Tehát F6 az install elején, és IDE meghajtók floppyról betöltése. Az érdekes, hogy az oldal neve unmountablebootvolume.windowsreinstall.com
Szóval ezek valamilyen rokonságban lehetnek :-)Egyébként az is érdekes, hogy ha van a vinyón partíció, akkor azt írja ki indításkor, hogy nincs elérhető oprendszer, ha meg leszedtem a partíciót, akkor meg azt, hogy nincs partíció a lemezen. Tehát a Bios felismeri a különbséget.
Holnap este kiderül, addig jöhet tipp, ha van. Aztán kiderül, hogy holnap magamhoz nyúlok-e vagy sem :-))) -
svedmalac
tag
Minden IDE, usb floppyként nincs, az xp-m prof. sp3
Eddig bármilyen gépre felment, még az ezeréves Omnibook laptopomra is.Tehát egy sima mezei p4-es gép, IDE 40GB vinyóval, cd-ről bootolva. Minden megy addig a pontig, amikor be kellene jönnie a "partícionálós, hova akarod telepíteni" képernyőnek. Rögtön az előtt akad ki.
De már kezdek presztízs kérdést csinálni a dologból, mert idegesít, hogy egy ilyen pitiáner dolog kifog rajtam. Ezermillió dolgot csináltam már gépeken, de ilyet még nem láttam.
Ha minden igaz, holnap megjön a floppy, este nekiesek. -
svedmalac
tag
A Biosban elég korlátozottak a lehetőségek, de állítható a vinyó CHS-re, LBA-ra, Large-ra meg Auto-ra. És fel is ismeri, kiírja a nevét, típusát, szóval ahogy kell. Optikainál szintén, meg hát megy is, mert a miniXP elindításakor is minden jól működik.
Próbáltam már low level formatot, meg mindent. Ilyet hibát még nem láttam. -
svedmalac
tag
Se Vista, se win7 telepítőm nincs, XP párti lennék (SP3), eddig semmi gondom nem volt vele. Ilyen problémáról meg még nem is hallottam ezelőtt.
Egyébként SIS650-es, de végül is csak netezős gépnek gondoltam, semmi extrára. Arra meg bőven jó lenne.
Most arra gondoltam, hogy mikor a telepítőnél F6-ot lehet nyomni, beadnám neki floppyról az alaplaphoz tartozó IDE drivereket, hátha történik valami. Erre még pár napot várnom kell, mert postán jön a floppy olcsón :-) -
svedmalac
tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy hasonló gondom és eddig semmi megoldás nem vezetett eredményre. A lényeg: vettem egy HP Pavilion 491 gépet használtan, amin futott egy angol XP. Gondoltam letörlöm és felteszem a magyart. Minden partíciót töröltem (recovery-t is) és indítottam a telepítőt. A boot elindul a DVD-ről, az XP betölti a drivereket a memóriába és miután magának a telepítő képernyőnek be kellene jönnie (hova telepítsen, stb.) jön ez az Unmountable_Boot_Volume 0xc32 kóddal, ami File System Damaged-et takar valójában.
A vinyó 160 gigás volt, gondoltam nagy neki, tettem bele 40 gigásat, ugyanaz az eredmény. Már mindenhogyan formáztam a vinyókat, semmi. Ha Hiren's-ről bootolok, mindent lát, a vinyónak semmi baja. Minden teszt oké. Próbáltam a 40 és a 80 eres kábeleket is, meg még száz dolgot. Ötlet?Mivel ez egy gyári HP, lehet, hogy az alaplap nem enged más XP-t feltenni? De hát el sem jutok odáig, hogy a licensz szóba kerüljön...
Gyári recovery cd-m meg nincs, és már nem is támogatott, mert a gép 2002-es.
De valahogy meg biztosan mennie kellene, mert amikor megvettem, ment.Köszi srácok a segítséget!
-
boditomi
csendes tag
Hello!
Én is egy ilyen problémába (Kék halál - Unmountable boot volume) futottam bele egy P3-as gépnél.
Nem volt sajna kéznél 80 eres IDE kábel.
Kikapcsoltam a BIOS-ban az UDMA-t, így fel lehetett telepíteni a windows-t, kábelt meg majd szerzek később, csak gyorsan kellett megoldani a problémát.
Sziasztok!
-
TitiRii
senior tag
vissza raktam a ramot is, gond nélkül indult
utálom az ilyen egyszer van egyszer nincs hibát
ezt a legnehezebb orvoslni, és lefogadom hogy mikor már a gép a usernél lesz akkro fog megint elöjönni... -
TitiRii
senior tag
amit végkép nem értek hogy kivettem most az egyik ram modul és egyböl elindult...
pedig hát elötte is müködött
msot akkor kezdödnek a ram tesztek
lehet szimplán csak nem fér össze
bár akkro kérdés hogy hogy települt fel a rendszer és hogy ment eddig és miért csak sp2 után kezdte
de esetleg további kockázatok és mellékhatások elkerülése végett:
nincs valakinek 512 sd 133 as ramja? :d
cserébe van 256 2 oldalas 133 as infineon és 2 db 128 egyoldalas 133 as (márkát még nem néztem) -
moonman
titán
-
TitiRii
senior tag
ez nem volt túl járható út a számomra, mivel helyreálító lemezt hiányol, ami már csak azért sem nins mert flopy meghajtó sincsa gépben
ellenben az xp telepítője üresnek és simeretlenn particionak azonosítótta a vinyot
pq magic egyenlőre látja és hibátsem jelzet
érdekes lesz.. -
xlalix
tag
Na szóval ez a mountable engem is megviccelt
Nekem azután jött be a kék halál miután játék közben megnyomtam a powert!Ha ki akarod javítani akkor rakd be az xp cd-t és menj a javitásra azután meg vmi tör.mentesítőt v fejből nemtom mit de ha ott megnyomod a dirt akkor kiirja a választékot és akkor látni fogod melyik kell!
csak ennyit akartam leírni -
TitiRii
senior tag
hehey all
telepitgetek egy gépet (650 duron 512 sd rammal(2*128+1*256) )
fent volt xp sp1 ment minden gond nélkül, de mikor lefrisittetem sp2 re + egyébb biztonsági frisitések, azóta képtelen felálni a rendszer
egyfolytában elhal kékhalálal, Unmountabla_boot_volume hibaüzenettel
csökentet modban indul, de csak hálozat nélkül, hálozattal ugyan ez a hibajelenség.
nem teljesen világos hogyan függenek össze ezek a dolgok(szerviz pack, nem inditható boot volume, és hálózat)
van valakinek valami ötlete, nincs kedvem ujrapakolni és jelen pillanatban használhatatlan (éljenek a serviz packok addig is!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest