- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Google Pixel topik
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Hááátt... ne legyen úgy, de majd meglátjuk! Ahhoz előbb még jócskán csökkennie kellene az ároknak is, különben senki se fogja tudni megfizetni.
#12: "4 db-ot RAID0 -ba kötsz és akkor meglesz a 100Gb/s."
Ha olyan a vezérlő, akkor esetleg. De olyan már aligha lenne (szerintem), vagy max. valami nagyon spéci. De akkor már inkább skálázzuk fel 64-re, és meg is van a ~1,6 TB/s.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Dragon3000
veterán
Ha figyelembe vesszük, hogy milyen trehány módon foglalkoznak a hely foglalással a játék készítők, akkor 10 év múlva simán kinézem belőlük, hogy 500GB lesz egy játék.
Ott az activision a warzone2-vel 40-50GB körül indult, jelenleg ~170GB-ot foglal és nincs meg a multi, csak az ingyenes warzone.[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Tovább fog majd nőni a tárkapacitás... de azért nem annyival. Egyrészt otthonra - valószínűleg! - széleskörű igény se lenne rá, másrészt meg kifizetni se bírnák az emberek. Persze adatközpontokba jók lesznek.
Idővel amúgy itt is (jobban) be fog lassulni a növekedés, sőt ez talán már meg is történt.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Geri Bátyó
addikt
Ezzel csak az a gond, hogy az árak nem igazán változnak. Alátámasztás képpen itt van az én 970 EVO plus 500 GB-os SSD-m, ami forintban most pont ugyan annyi. Megnéztem az akkori euro árfolyamot és az jött ki, hogy 3 év alatt kb. 10 %-ot ment le az ára (mármint euróban, mert ahogy írtam, itt pont annyi). 4 TB-osok már akkor is voltak, 8-asok meg most sem nagyon.
Szóval, szerintem ha nem lesz valami gyökeres változás, akkor 15 év múlva 32, esetleg 48 TB lesz a konzumer piacra, de olyan áron, amiért vehetsz egy elfogadható használt autót."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
69Raizen69
tag
Engem ez épp hogy elszomorít,14év eltelt 1bit helyet 3-4bit/cella, a mostani átlag cella réteg 250-300 mégis a legtöbb új consumer SSD max 4TB-s néha van egy-egy 8TB-s , 16TB-et talán csak 3gyártó csinál az is 2000€.
Holott 2,5" formába simám tudnának már most 32TB de a 64TB sem elképzelhetetlen .... akkor kérdem én mért nem hajlandóak rá?
A másik dolog hogy az árak abszorúlt nem lineálisak a tárhely kapacitás nevelésével...
4TB 80-100k
6TB 800K Ft fele ennyinek kellene lennieTermel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia