- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie303
őstag
Látom, mind DC-t meg Bittorrentet használtok, eMule-t senki sem?
Szerk.
Válasz: Rá lehet bírni, hogy írja, de csak akkor próbáld meg, mikor el akarod veszíteni vele az NTFS-en az adatokatEgyébbként lehet, hogy kernelt kell fordíts, mert nincs benne alapban a write support, a 2.6-osban is csak részleges van, amivel egy fájlot felül tudsz írni....
[Szerkesztve] -
-
MUŁĐER
addikt
én az UHU csomagos operát használok,csomagban fölrakni sokkal egyszerűbb.
Egy jó tanács ha jót akarsz magadnak:KDE-t inkább ne használj,nekem csak a gond volt vele,GNOME,vagy amit most használok XFce.KDE sokat szarakodik a hangal,nekem SUSE 9.1-ben a KDE olyan zörgést csinált a hangal,hogy majd bele hülyültem.
Szóval KDE felejtős szvsz,de HC Linuxosok is ezt mondanák...meg személy szerint a GNOME sokkal szebb,viszont az XFce sebességével egyik sem versenyezhet! -
eddie303
őstag
''valaki átjöhetne felrakni a gépemre normálisan egy linuxot''
Ha állod az utamat, tiszta szívesenEgész biztos, hogy benne van a driver, azt nem UHU-ék határozzák meg, hogy mi van benne, hanem a Linux kernel. Nem kellett volna elcseszd, szerintem visszarakhatod a másik kártya ''driverét''. Ja, s ez nem Windóz, hogy nem megy, rakjuk újra
Ez ki lehet javítani
Operát bevallom én se installáltam, de szerint van telepítõvarázslójaDe én nem szeressem az operát, inkáb mozizok
-
hoyuka
csendes tag
Hali!
Nekem sose volt UHU-m, de azért van 1-2 ötletem. Ha bepipáltad a hangszervert, akkor az szerintem valami dsp wrappert indít el, ilyen wrapperekből van vagy három fajta, de már nem emléxem a nevükre. Ha fut ilyen ''hangszerver'', akkor az xmms OSS output plugin-ja nem tudja megnyitni a /dev/dsp-t.
Szerintem probald meg úgy, hogy letiltod ezt a hangszervert (utanna esetleg reboot vagy kill -9-el kilövöd a processzét (ez lehet csak root-kent fog sikerülni), de ezt akkor kell csinálni, ha a rendszer nem csinálja meg automatikusan) és beállítod az xmms output pluginját OSS-re.
Ha ezek utan sem megy, akkor érdemes a /dev/dsp-re és a /dev/mixer-re írási/olvasási jogokat adni (rootként). Valahogy igy:
chmod 666 /dev/dsp /dev/mixer
Több ötletem nem nagyon van. Érdemes megnézni, hogy be van-e töltődve a hangkártya kernel modulja. Ezt a cat /proc/modules, vagy lsmod parancsokkal lehet megnézni. Sajna nem tom milyen hangkártyád van és azt sem, hogy ehhez melyik kernel modult kell betölteni.
A kernel modulokat valahol a /lib/modules/kernelverzió könyvtárban találod meg, ezen belül van valahol a hangkártya drivereknek egy külön könyvtár. Betölteni őket pedig a modprob paranccsal lehet, rootként. Ha az adott modul nem ismeri fel a kártyádat, akkor hibaüzenettel kilép. A már betöltött modulokat rmmod paranccsal lehet kiszedni a kernelböl. -
MUŁĐER
addikt
esetleg kérdezd meg itt Bővebben: link ,ez a magyar linux/unix élet ütőere
-
zrubi
senior tag
A localhost a saját smtp szervered. Ez többféle lehet pl postfix, sendmail, ssmpt, stb.
Ahhoz hogy ezen keresztül levelezzél, ezt is, (mint minden mást) jól be kell állítani.
Általában defaultból úgy vannak beállítva, hogy a helyi levelezés piszkálás nélkül megy (ez azt jelenti, hogy ugyan azon a gépen lévő felhasználónak tudsz csak levelet küldeni), de ha te kivülre is akarsz levelet küldeni, vagy fogadni, akkor azt piszkálni kell erősen. Főleg, ha tényleg kell hitelesítés az smtp-hez a szolgáltatódnál.
Szvsz, ha ez 'csak' egy munkaállomás, akkor SOKKAL egyszerűbb a levelezőkliens beállítani, hogy a szolgáltató szerverére küldje a levelet, mint saját smtp szerver használata...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest