- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoyuka
csendes tag
Hali!
Nekem sose volt UHU-m, de azért van 1-2 ötletem. Ha bepipáltad a hangszervert, akkor az szerintem valami dsp wrappert indít el, ilyen wrapperekből van vagy három fajta, de már nem emléxem a nevükre. Ha fut ilyen ''hangszerver'', akkor az xmms OSS output plugin-ja nem tudja megnyitni a /dev/dsp-t.
Szerintem probald meg úgy, hogy letiltod ezt a hangszervert (utanna esetleg reboot vagy kill -9-el kilövöd a processzét (ez lehet csak root-kent fog sikerülni), de ezt akkor kell csinálni, ha a rendszer nem csinálja meg automatikusan) és beállítod az xmms output pluginját OSS-re.
Ha ezek utan sem megy, akkor érdemes a /dev/dsp-re és a /dev/mixer-re írási/olvasási jogokat adni (rootként). Valahogy igy:
chmod 666 /dev/dsp /dev/mixer
Több ötletem nem nagyon van. Érdemes megnézni, hogy be van-e töltődve a hangkártya kernel modulja. Ezt a cat /proc/modules, vagy lsmod parancsokkal lehet megnézni. Sajna nem tom milyen hangkártyád van és azt sem, hogy ehhez melyik kernel modult kell betölteni.
A kernel modulokat valahol a /lib/modules/kernelverzió könyvtárban találod meg, ezen belül van valahol a hangkártya drivereknek egy külön könyvtár. Betölteni őket pedig a modprob paranccsal lehet, rootként. Ha az adott modul nem ismeri fel a kártyádat, akkor hibaüzenettel kilép. A már betöltött modulokat rmmod paranccsal lehet kiszedni a kernelböl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Macska topik
- Napelem
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest