Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pacák

senior tag

Tisztelt Hölgyek/Urak!

Pár hónapja érlelődik bennem az alábbi ötlet, de mostanában volt csak időm a kivitelezésre: hogyan használhatnám linux alatt a TV -t, kijelzőnek.. A megoldás elsőre nem volt egyszerű, mert favágó vagyok a linuxhoz. :D Bújtam kicsit a google -t, de nem volt érthető az angol rizsa és különben is Vodoo3-3000 tv-out -os vidkarimhoz nem találtam megoldást, csak nvidia -s karikhoz, ill. egyéb állatfajtákhoz.

De! A jó öreg Vodoo -t win98se alatt be lehet hergelni tv-out -ra, és onnantól jó esetben már nem keresi a monitort a vga kimeneten. További előnye a dolognak, hogy onnantól már minden gépindulásnál látszik a vga-bioson -alaplapi-bioson keresztül a dos -os karaktereken keresztül minden. (Anno ezt a csodát nem tapasztaltam egy @sus gf2mx mellett - ott minden szürke semmi volt a win betöltéséig a TV-n..) A lényeg: miután 98 alatt van kép a TV-n, indítsuk újra a gépet és bootoljunk be az UHU Linux CD -vel, csapjunk az F1 -re és válasszuk ki a telepítést vesa módban, (a win98se -t le is gyalulhatjuk) ha további szemkifolyás útján eljutunk a vidkari driver kiválasztásáig, akkor a vodoo driver helyett válasszuk ki a vesa drivert. Telepítés után az Mplayer segítségével nézhetjük a divx -es, Xvides akármilyen kodekes filmeket a TV -n. :Y
    (Amíg a szemünk ki nem folyik. :DDD)

Csak ennyit akartam. Köszi. :DDD

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák